dzięki temu apetycznie wygląda. Wszystko co musicie zrobić to zaopatrzyć się w składniki i przyrządzić banalny dressing. Smak Was zaskoczy, bo nie uwierzycie że tak prosta sałatka może być tak smaczna! Zapraszam! Dla 2-3 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 średnie obrane awokado bez pestki pokrojone w kostkę Kilkanaście czarnych oliwek bez pestki Ser lazur błękitny 80g pokrojony
Kuchnia PROzdrowotnamiękkie jak buraki. Jeśli warzywa zacznią przywierać do dna garnka, można dodać trochę wody (2-3 łyżki). Pod koniec duszenia dodać śmietanę i doprawić do smaku solą. Sałatkę podawać na ciepło. Smacznego
Codziennik Kuchennyplastry fety, posypać oregano. Sałatkę skropić sokiem z cytryny i oliwą. Po ułożeniu fety nie miesza się sałatki przed podaniem, ponieważ ser ,,rozmaże się" po warzywach i sałatka będzie nieapetycznie wyglądać. Smacznego
Codziennik KuchennyCenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Zimą , kiedy brak nam witamin polecam sałatkę z porów, pożywną ,smaczną i łatwą w przygotowaniu. Składniki : 2 duże pory , 4 jajka gotowane, 3-4 ogórki w occie w zależności od wielkości , 1 kiełbasa ( może być kawałek szynki ), majonez, sól
Pysznosci Babci Basioliwy z oliwek - 1 łyżka oleju orzechowego - sok z ćwiartki limonki - 1 łyżeczka miodu - woda do odpowiedniej konsystencji W/w składniki zmiksuj na jednolity i gładki sos. Sałatkę obficie polej sosem. Smacznego
SMYKWKUCHNIrukoli. Pierś kurczaka kroję na mniejsze kawałki i umieszczam na talerzu. Całość posypuję pokruszoną fetą i płatkami migdałów, które dobrze jest też wcześniej uprażyć na patelni. Sałatkę polewam sosem balsamicznym. Smacznego, Klaudia
Mango Papajazimowych obiadów lub przekąska-samodzielne danie czy dodatek do burgerów lub hot-dogów. Słodko-ostra z wyraźnym aromatem czosnku, jestem pewna że Wam zasmakuje! Do przygotowania tej sałatki zainspirował mnie przepis Smacznej Pyzy . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćdowolnie komponować. Wrzucajcie do miski takie owoce na jakie macie ochotę. Zadowolicie nie tylko swoich gości ale przede wszystkim samych siebie. Zachęcam Was do robienia takich sałatek owocowych i... życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiszczypiorek Wykonanie: Groszek odcedzamy i płuczemy na sicie, jaja, ser i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki (oprócz szczypiorku) przekładamy do miski i mieszamy dokładnie. Gotową sałatkę posypujemy siekanym szczypiorkiem. Smacznego
Quinoa Raz!plastry ogórka oraz pokrojone pomidorki. Całość posypuję ugotowanym i obranym bobem. Układam smażone kwiaty cukinii oraz ugotowane w koszulce jajko. Składniki dressingu dokładnie mieszam i polewam nim sałatkę. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papajanadaje się do położenia na kromce chleba w towarzystwie sosu, jest pyszny z ugotowanymi ziemniakami i z koprem. Idealnie smakuje położony na orzeźwiającym ogórku, a także w sałatce ze świeżych warzyw. Smacznego ! Artykuł Łosoś po szwedzku – Gravlax pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smaksałatę i plastry ogórka. Całość posypuję pokrojonymi oliwkami, kukurydzą, obranym bobem i pokrojoną fetą. Układam kawałki sera halloumi. Składniki dressingu dokładnie mieszam do połączenia i polewam nim sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego, Klaudia. Kochani! Zapraszam Was serdecznie na stronę http://warzywneinspiracje.pl/ po więcej doskonałych przepisów
Mango Papajagodzinę do przegryzienia. Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem. Tatar podajemy z sałatką polaną sosem winegret. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliozdobnie wykrawamy nożykiem. Banany obieramy i kroimy w talarki, następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie owoce i migdały łączymy razem, następnie napełniamy miseczkę arbuza i podajemy. Sałatka świetnie smakuje schłodzona. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliszczypty) i pieprzem. Na koniec naszą sałatkę polewamy delikatnie olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Wszystkie składniki sałatki mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie możemy jeszcze doprawić. Podajemy. Zdrowa czerwono-zielona sałatka z pestkami dyni Smacznego Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Słodkie okruszki