„Dziś zapowiadany przeze mnie w ostatnim poście, kolejny sernik na zimno, który zrobiłam na Nowy Rok. Tym razem pachnący cynamonem i goździkami. Na spód wykorzystałam lekko
Wiem co jem„Strasznie piernikowo się zrobiło u mnie na blogu ostatnio, ale obiecuję - na tym koniec. Wszystkie pierniczki zostały w końcu zużyte. No i dobrze, bo trochę się
Wiem co jem„ Będzie zdrowo i w dalszym ciągu błonnikowo, czyli połączenie otrąb owsianych z pieczoną dynią, której spore zapasy znajdują się jeszcze w mojej zamrażarce. Dorzuciłam do tego
Wiem co jem„ Lekkie jak puch i delikatne jak mgiełka pączki z konfiturą wiśniową. Są, tak jak napisałam w tytule wyśmienite. Po prostu idealne. Tak dobre jadłam tylko u
Wiem co jem„Najlepiej smakuje jeszcze ciepła, suto posypana cukrem waniliowym. Kruche ciasto wzbogacone otrębami ma delikatną strukturę i wręcz rozpływa się w ustach. A cynamonowe jabłka ze słoiczka
Wiem co jem„W moich sernikach na zimno lubię przede wszystkim to, że nie zawierają jajek i masła. Szybko się je przygotowuje i dają nam ogromne pole do popisu
Wiem co jem„ Bardzo soczysta i aromatyczna babka, doskonała na nasz wielkanocny stół. Sekretem jej udanego wypieku jest dobre jakościowo masło i bardzo drobno zmielone migdały. Można to zrobić
Wiem co jem"Spód z ciasta ucieranego, makowa masa, mnóstwo bakalii na wierzchu i wykończenie z białego lukru. Taki właśnie jest ten mazurek. Słodki, smaczny i efektowny"
Wiem co jem„Chociaż w Święta na naszym stole pojawiły się ciasta czekoladowe, to chłopcy mocno wyposzczeni przez Wielki Post w dalszym ciągu się ich domagają. A ponieważ dzisiaj
Wiem co jem„ Na zakończenie naszego czekoladowego weekendu upiekłam wyśmienity tort czekoladowo-pomarańczowy. Delikatny mięciutki biszkopt nasączony rumem i równie delikatny w smaku krem pomarańczowy tworzą doskonałą kompozycję. A
Wiem co jem„W koszyczku z owocami leżały sobie dwa banany. Z każdym dniem robiły się coraz bardziej brązowe i nie było chętnego by je zjeść. Obok w garnuszku
Wiem co jem„Powstał na potrzeby akcji „ Z herbatą Irving w roli głównej ”. Zanim jednak przybrał taką postać było kilka wcześniejszych wersji, sukcesywnie udoskonalanych. No cóż taka już jestem
Wiem co jem„ Widziałam, że takie serniki pojawiały się ostatnio na Durszlaku. Postanowiłam i ja taki zrobić, bo gdy za oknem gorąco to dobra alternatywa dla serników pieczonych. Jako
Wiem co jem" W mojej rodzinie każdy może sobie wybrać jaki tort chciałby mieć na swoim przyjęciu urodzinowym bądź imieninowym. W przypadku dzieci jest to zazwyczaj ciągle ten
Wiem co jem„ Zakłady Tłuszczowe w Kruszwicy właśnie wypuściły na rynek nowy produkt - Margarynę Maestra w ekskluzywnym czarnym opakowaniu. Dostępna jest w trzech wersjach : do ciast drożdżowych, do ciast
Wiem co jem