Mała babeczka, jak mówi moją córka, taka na raz. Do popołudniowej herbatki czy kawy jak znalazł. Niestety moje dzisiejsze dzieło w całości powędruje do szkoły, ba
Przysmaki KarolkiKiedyś pisałam, że w Kalifornii trudno o wypieki z makiem. Nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam makowiec. Chyba 5 lat temu, kiedy dostałam kawałek od mamy
Jem więc JestemDziadkowie to stworzenia czysto niereformowalne. Możesz mówić, prosić, a nawet błagać, a oni i tak zrobią po swojemu. Mówimy z Żoną Mą to jednym jak i
BaRepasWróciłam do żywych! O nie, nie jestem wcale zdrowa ale trochę zdrowsza owszem :) Najważniejsze, że dzieciaki wydobrzały! Obiecałam Wam zieloniutkie, wiosenne risotto i oto
Dzieje kuchennej WiewióryŚniadanie powinniśmy dobierać tak, aby sama perspektywa rezygnacji z niego była niewyobrażalną stratą. Z pewnością trudno sobie to wyobrazić, kiedy do naszego menu wkradła się monotonia
peanutbuttermonsterTo ciasto było pierwszym, które zrobiłam :) I aż dziwne, że jeszcze go na blogu nie opublikowałam :) Składniki: 250 gramów margaryny (u mnie kostka Kasi) 1 szklanka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMoje dziecko, mimo swego dość młodego wieku, doskonale wie czego chce. Od dłuższego już czasu chodziła za mną prosząc o tort malinowy z galaretką na swoje
Przysmaki KarolkiPrzeważnie w parowarze z mięs robię pierś z kurczaka i schab. Dziś postanowiłem zrobić dla odmiany karkówkę :) Podałem ją z kaszą jaglaną z owocami :) W moim
Parowar FacetaPo Tłustym Czwartku śladu już nie ma. Czy to jednak oznacza, że pączków nie można zjeść? ;) Moje pączki powstały znowu niejako "przy okazji", bo
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: Na ciasto: - 115 g cukru - 115 g miękkiego masła - 4 jajka - 180 g zmielonych migdałów - 4 łyżki maku - starta skórka i sok z
Kuchenne syntezyPrzepis od znajomej. Trochę przeze mnie zmodyfikowany przez dodanie konfitury węgierkowej i lukru. Przepis bardzo prosty bo ciasta nie trzeba ugniatać, nie trzeba jakoś specjalnie przy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPyszna, kremowa, lekko kwaskowata tarta na kruchym spodzie z karmelizowanymi pomarańczami, sokiem z pomarańczy, serem ricotta i mascarpone <3 Z wymienionych składników przygotujecie tartę o
My Culinary ArtŁatwość, minimalizm, szybkość w przygotowaniu i niezawodny, pyszny smak dzieciństwa. A to wszystko ukryte w waflu, dla niektórych w tzw. andrucie, przełożonym masą, kremem… Niezawodna
Made By Mom And SonKto z nas nie kocha czekolady? Czy dbając o szczupłą sylwetkę trzeba całkowicie z niej zrezygnować? Nie! Oczywiście nie możemy się opychać słodyczami do upadłego, ale
Powiedz dietom nie