"Imieninowy tort mojego męża. Lekki, puszysty, niezbyt słodki z nadzieniom wiśniowym. Tak posmakował gościom, że nic nie zostało. Żeby zrobić zdjęcia musiałam upiec go po
Wiem co jem"Muszę się przyznać, że te babeczki upiekłam z myślą o akcji amore del tropico , chociaż pomysł na nie zrodził się w mojej głowie już dość
Wiem co jem"Ten miesiąc obfituje u nas w rodzinne spotkania. Moim zadaniem jest zadbanie o wypieki. Za każdym razem staram się przygotować coś innego, stąd też taka
Wiem co jem"Jest modyfikacją sernika z białą czekoladą. Zamiast jednej warstwy sera są trzy, każda z innym rodzajem czekolady. Zrezygnowałam też z mandarynkowej polewy. Czytaj więcej »
Wiem co jem"Kiedyś u moich rodziców w ogrodzie rosły krzaki agrestu, a w spiżarni mojej mamy stały słoiki z agrestowym kompotem. Owoce z niego wykorzystywałyśmy z siostrą
Wiem co jem"W tym tygodniu minął rok odkąd zaczęłam pisać ten blog. Przy tej okazji pragnę podziękować wszystkim za cieple i życzliwe komentarze. Sprawiają mi one wiele
Wiem co jem"Chyba najwyższy czas aby rozpocząć sezon truskawkowy. Na początek lekkie biszkoptowe ciasto z truskawkami i kremem serowo-jogurtowym. Niezwykle proste. Można je bez problemu zrobić
Wiem co jem"Jeszcze nigdy nie udało mi się zebrać jednorazowo tyle poziomek co w tym roku. Zajadaliśmy się nimi przez cały weekend, a na niedzielę upiekłam roladę
Wiem co jem"To kolejny przepis Dr. Oetkera z książki „Czekoladowe ciasta”, który postanowiłam wypróbować. I tym razem się nie zawiodłam. Ciastka są doskonałe. Wszystkie składniki doskonale ze
Wiem co jem„To doskonałe soczyste ciasto z pełnoziarnistej mąki i płatków owsianych świetnie się wpisuje w moje noworoczne postanowienie ( więcej błonnika w diecie). Jest wilgotne i mało słodkie
Wiem co jem„Któż z nas ich nie lubi. W sezonie jagodowym są niemal w każdym sklepie spożywczym, nie mówiąc już o cukierniach. Daleko im jednak do takich zrobionych
Wiem co jem"Narzekałam kilka dni temu na brak jagód, a tu proszę- wczoraj mąż wchodzi z siatką pełną tych owoców. Okazuje się, że są rejony, w których
Wiem co jem„Nie będę ukrywać, że te muffinki to niezła bomba kaloryczna. Trzy rodzaje czekolady, tłusta śmietana i masło mogą wzbudzić w nas pewne wątpliwości: czy warto dla
Wiem co jem„Kruchy spód i śliwki zanurzone w kremie kokosowym. To ciasto dla smakoszy i miłośników kokosa, uwielbiane przez mojego młodszego syna. Ciasto na spód jest bardzo lekkie
Wiem co jem„To ciasto składa się z czterech warstw. Pierwszą stanowi spód z kruchego, niezbyt słodkiego ciasta, drugą soczyste i pachnące cynamonem nadzienie z jabłek. Przykryte jest ono
Wiem co jem