śledzie z ogórkiem i cebulę - 500 przepisów (strona:12/34)

Śledzie w śmietanie 157

Śledzie w śmietanie goszczą u nas na stole zazwyczaj w dni postne i we Wigilię.Moja rodzina je uwielbia :)Polecam zrócie i wy :) Najsmaczniejsze jeżeli przygotuje się dzień wcześniej  smaki się idealnie przegryzą ,ewentualnie na godzinkę przed podaniem schłodzić w lodówce,Najlepiej smakują podane z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach. 2 duże płaty śledziowe z zalewy octowej 2 średnie ogórki(...)łyżeczki musztardy Dodatkowo Ziemniaki ugotowane w mundurkach Śledzie kroimy na połowę ,zdejmujemy (NIE KONIECZNIE)skórkę,cieniutką błonkę która znajduje się na skórze śledzia.  Następnie kroimy w 1lub 2 cm paseczki  Cebulę kroimy w cieniutkie piórka,ogórki w półplasterki, jabłko w drobną kostkę, koperek siekamy drobno. W misce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami , dodać do śledzi, i reszty

Andzia Pichci
Śledź po kaszubsku 149

Składniki: 400 g filetów śledziowych 1 duża cebula 1 łyżka majeranku 1 garść rodzynek 3 ogórki kiszone 1/2 szklanki oleju 1 łyżka ketchupu 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz Wykonanie: Śledzie wymoczyć w wodzie około 2 h i pokroić w skośne paseczki. Na patelni rozgrzać  połowę porcji  oleju i usmażyć cebulę pokrojoną w piórka po czym posypać

O kuchni z uczuciem
Pumpernikiel ze śledziem w curry 228

Śledzie mają bardzo ograniczoną ilość przypraw czy dodatków z którymi "jest im dobrze" ale te które użyłem w tym przepisie na pewno do tego małego grona się zaliczają. Wypróbuj ten przepis. Składniki : 4 płaty śledziowe a'la matias 1 jabłko 0,5 czerwonej cebuli 1 ogórek konserwowy natka cebuli dymki 2-3 kromki ciemnego chleba razowego 1-2 papryczki chilli(...)skropione sokiem cytryny), natkę cebuli dymki, ogórka konserwowego, połowę czerwonej cebuli oraz opcjonalnie 1-2 papryczki chilli i mieszamy. Sos curry przygotowujemy z połączenia: majonezu, kwaśnej śmietany, octu jabłkowego, cukru, pieprzu i curry. Całość łączymy, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ringiem wycinamy kółko w kromce chleba na który przy pomocy tego ringu nakładamy śledzia w curry. Ozdabiamy i podajemy

Mechanik w kuchni
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z CURRY I RODZYNKAMI – idealna na Święta 127

kuchni indyjskiej, a także arabskiej, w której jak wiecie jestem totalnie zakochana. Świetnie pasuje do mięs i sałatek. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * filety śledziowe matjasy- 500 g * biała cebula – 2 szt * ogórki konserwowe – ok. 200 g * Vegeta Natur z curry Podravka – 2 łyżki * majonez – 5 łyżek * rodzynki ( namoczone wcześniej ) – 1 duża garść * świeżo mielony pieprz ZALEWA: * woda(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Śledzie zalewamy wodą, moczymy przez ok. 10 godzin zmieniając przy tym dwukrotnie wodę. ZALEWA: Składniki zalewamy, gotujemy, studzimy, zalewamy śledzie, odstawiamy na 5 dni do lodówki. SOS CURRY: Cebulę siekamy, ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy namoczone rodzynki oraz majonez i Vegetę z curry Podravka – wszystko razem dokładnie mieszamy. Dodajemy do pokrojonych na kawałki śledzi, ostawiamy

Ostra na Słodko
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 192

dzień jak i na świąteczny stół. składniki: 5 dużych ugotowanych ziemniaków (ok 700 g) 500 g filetów śledziowych solonych 1 duża czerwona cebula 3 kiszone ogórki 2-3 łyżki musztardy francuskiej 4-5 łyżek majonezu Śledzie wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Ziemniaki mogą być ugotowane w mundurkach lub po prostu resztki z obiadu. Ziemniaki i płaty śledziowe pokroić

Monia miesza i gotuje
Zawijane śledzie z Crème fraîche z zielonym pieprzem "Śledzik z SEKO" 172

skóry marynowane z olejem rzepakowym z dodatkiem cebuli. Składniki: beczka śledzi 550 g z olejem wiejskim   SEKO  1 opakowanie Crème fraîche z zielonym pieprzem 3 ogórki konserwowe kilka rzodkiewek świeży koperek Przygotowanie: Crème fraîche z zielonym pieprzem przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, cebulę i rzodkiewkę. Doprawiamy całość solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Nadziewamy zawinięte

Życie zaczyna się w kuchni
Jak przygotować wigilijną kolację 132

potraw na wigilijnym stole powinno być 12. W zależności od regionu będzie to  kapusta z grochem, kutia czy barszcz z uszkami oraz wszelkie wersje śledzi (np. po kaszubsku z pomidorami, ogórkiem, cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim; pod pierzynką, na ostro, w oleju lub po myśliwsku z grzybami marynowanymi w occie) i oczywiście główny gwóźdź wieczoru –  karp. Ponadto(...)dużo wcześniej, aby ich smak był doskonały. Mam tu na myśli przede wszystkim staropolski piernik , który im wcześniej przyrządzimy, tym lepiej smakuje (nawet miesiąc przed Wigilią). Oprócz tego słone śledzie – jeżeli chcemy, by przeszły smakami przypraw (goździków, śliwki wędzonej), muszą poleżakować. Podobnie ryba po grecku, jeżeli poleży w zalewie przez 3 dni, będzie bardziej delikatna. Polecam też wcześniejsze przyrządzenie pasztetów

Cztery Fajery
śledzie z grzybkami 168

składniki: 200 g śledzi w oleju 100 g marynowanych podgrzybków 100 g ogórków konserwowych 3 jajka ok. 2 łyżki cebuli zalewy śledziowej majonez opcjonalnie: pieprz posiekana natka pietruszki wykonanie: Śledzie kroimy w cienkie plasterki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obierany i siekamy w kostkę. Ogórki i grzyby również kroimy w kostkę. Cebulkę drobno siekamy. W szklanej salaterce układamy warstwowo

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka ze śledziem i czerwoną fasolą 850

polecam. Składniki 2 opakowania śledzi a'la matias w oleju (400 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone 1 jabłko duże  1 cebula średnia 3 jajka ugotowane na twardo majonez pieprz Śledzie kroimy w drobną kostkę, fasolę i kukurydzę odsączamy na sitku. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę. Jajka przeciskamy przez krajaczkę/szatkownic

Piekielna Kuchnia Pati
ŚLEDZIE W POMIDOROWEJ ZALEWIE 429

kwaśnej - bo taką właśnie lubię najbardziej.  Przepis na zalewę jest u mnie taki "żelazny", korzystam z niego zarówno do zalewania śledzi jak i różnego gatunku usmażonych ryb. Składniki: 800g matiasów 3 cebule 200g pieczarek 4 ogórki konserwowe łyżka oleju Zalewa: 1 szkl. wody 1/4 szkl. oleju  2 łyżki octu 1 łyżka cukru 2 łyżki ketchupu pikantnego pieprz sól(...)patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy do zezłocenia i dodajemy dowolnie pokrojone pieczarki. Smażymy całość ok 10 minut po czym dodajemy pokrojone w paseczki ogórki konserwowe. Wszystkie składniki zalewy dodajemy kolejno do zawartości naszej patelni mieszamy - ew. doprawiamy, aby uzyskać ulubiony smak. Zagotowujemy. W wysokim słoiku układamy śledzie, zalewamy wystudzoną wcześniej zalewą - kolejna warstwa śledzi i znowu zalewa

Walijskie Pichcenie
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE - danie na postny piątek 243

Śledzie to prawdziwe morskie skarby. Zawierają bardzo dużo kwasów omega-3, fosforu, cynku, potasu, jodu, witamin A,D,E. Powinniśmy jeść je przynajmniej dwa razy w

Przepisy Aleksandry
Przystawka ze śledzia 192

robi, rewelacyjnie smakuje, a przy tym jeszcze ładnie prezentuje się na stole. Tak podane śledzie polecam na różnego rodzaju uroczystości rodzinne. Składniki:  4 jajka 4 śledzie marynowane 1 duża cebula 2 duże ogórki konserwowe 8 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Układamy na półmisku żółtkiem do dołu. Płaty śledziowe przekrawamy wzdłuż

Pobite gary Barbary
Sałatka śledziowa 13755

ogórków konserwowych1 kg  matiasów1 czerwona cebulasól, pieprz sos tatarski z jajkiem- przepis tutajWykonanie:Moczymy śledzie.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Ugotowane ziemniaki kroimy w gubą kostkę. Wymoczone śledzie kroimy w paski. Ogórki w półtalarki. Cebulę- w półtalarki.Wszystkie składniki łączymy- dodajemy cały sos tatarski z tego przepisu .Solimy I pieprzymy do smaku I sałatka gotowa :)życzę smacznego

Smaki Edyty
Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs 544

Bardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania