skrzydełka - 2643 przepisów (strona:131/177)

Domowy rosół 148

makaronem, naleśnikiem, czy kołdunami, ale jest też podstawą prawie wszystkich znanych nam polskich zup, tak pomidorowa, krupnik, ogórkowa, krupnik... i wielu wielu innych :) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g skrzydełek kurczaka 500 g nóżek kurczaka 500 g golenia wołowego 1 cebula 2 marchewki 2 pietruszki kawałek pora kawałek selera 1 suszony grzybek 1 pęczek natki pietruszki 1 gałązka lubczyku

My Culinary Art
chrupiące skrzydełka kurczaka w krakersach 144

Polecam skrzydełka z kurczaka w panierce z krakersów pieczonych w piekarniku

Ugotujmy Coś
Perliczka duszona 111

jagody jałowca, 1 ząbek czosnku, 200 ml bulionu, 200 ml wina białego półwytrawnego, 4 plastry boczku zamrozić. Resztę pokroić w kostkę. Perliczkę oczyścić, usunąć resztki piór, odciąć końcówki skrzydełek, kuper i szyjkę. Umyć, osuszyć. Zmrożone plastry boczku, pokroić wzdłuż w paski. Podważając skórę (delikatnie, aby nie uszkodzić skóry) naciąć pierś i w nacięcia włożyć zmrożone paski boczku. W garnku

królestwo garów
Grilowana polędwica z pieczonymi pszczółkami  179

pracę od dokładnego umycia ziemnakow, pozostawiając skórke. Czyste ziemniaczki kroimy z plaskiej, szerszej strony w plasterki na szerokosc noza, nie docinajac plasterka do konca, aby w ten sposob powstaly skrzydelka. Tak przygotowane ziemniaczki, smarujemy oliwą, rownież miedzy platkami. Deliktanie solimy gruba sola.  Dla najlepszego efektu, każdy ziemniak ostulamy folią aluminiową, tworząc ludeczkę. Tak przygotowane ziemniaczki ukladamy na formie

Lajtkraft food intolerance
PIEROGI Z MIĘSEM 134

tyle aby ciasto dało się zagnieść, nie powinno być zbyt miękkie ani zbyt twarde. Po prostu powinno dawać się swobodnie wałkować. FARSZ: - ugotowane mięso z kaczki (udka, szyja, skrzydełka i korpus) - 3 jaja - sól i pieprz - cebulka podsmażona na maśle W/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę.  Ciasto wałkujemy, wycinamy kółeczka nadziewamy i zgniatamy boki dookoła. Pierogi gotujemy

SMYKWKUCHNI
Zupa pieczarkowa z makaronem. 388

Dziś zapraszam Was na zupę pieczarkową, ja uwielbiam! A Wy?     Składniki; 3 skrzydełka kurze 1 pietruszka 2 marchewki 30 dag pieczarek sól, pieprz, ostra papryka 2 łyżki śmietany 18% ziele angielskie, liść laurowy natka pietruszki makaron ( u mnie kokardki) 10 dag 1 łyżka masła     Przygotowanie; Mięso umyć a następnie zalać wodą. Dodać warzywa w całości

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa zimowa 164

Składniki: mięso na wywar (np. porcja rosołowa, skrzydełka) 30 dag pieczarek 4-5 dużych ziemniaków 30 dag wędzonego boczku 2 duże marchewki kawałek selera 2 pietruszki 1 duża cebula 2-3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego płaska łyżka tymianku  płaska łyżka oregano sól, pieprz, cukier śmietana do zabielenia masło do smażenia Sposób przygotowania: Mięso zalewamy

Pobite gary Barbary
Zupa Meksykańska 158

meksykańska https://www.youtube.com/watch?v=KCrXOr_wyVA Przygotowanie: Do przygotowania zupy możemy użyć wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu. Przykładowy wywar: Do garnka daję na przykład ćwiartkę kurczak lub dwie mniejsze, można użyć skrzydełek lub mięsa wołowego z kością. Dodaję pokrojone na mniejsze kawałki warzywa: marchew, pietruszkę, cebulę, kawałek selera, kawałek pora. Całość zalewam około 2,5 l wody, garnek stawiam na gazie

Uwaga Babcia Gotuje
Babeczki motylki 109

strumieniem do śmietany stale ubijając. Z babeczek ściąć górę i przekroić ją na pół/ Każdą babeczkę udekorować kremem i włożyć w krem dwie połówki ściętej góry tak , aby utworzyły skrzydełka motyla. Posypać kolorową posypką. babeczki motylki

O kuchni z uczuciem
Zupa jarzynowa z jaglanką 172

jadane, żeby była zdrowsza i pożywniejsza wzbogaciłam ją kaszą jaglaną.  Doskonale poprawi odporność organizmu. Jeszcze lepsza na drugi dzień, po odgrzaniu.  Polecam tę wersję jarzynowej. Składniki: 1 skrzydełko z kurczaka 20 dag mostka wołowego ½ szklanki kaszy jaglanej 7 dużych  ziemniaków 3 marchewki 2 pietruszka 20 dag mrożonej brukselki ½ pora Kilka różyczek kalafiora Garść fasolki szparagowej zielonej ½ szklanki

Wanilia i Kardamon
Pikantna zupa z soczewicą 130

błonnika, wit. z grupy B, magnezu, cynku, czy żelaza oraz posiada niski indeks glikemiczny i jest niskokaloryczna! Pikantna zupa z soczewicą Składniki: 3 l bulionu mięsno - warzywnego: porcja rosołowa, skrzydełka z kurczaka 4 - 5 marchewek 2 pietruszki 2 cebule przyprawy: sól himalajska, pieprz, "domowa wegeta", 4 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego oraz  1,5 szklanki czerwonej soczewicy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Lekka zupa z kurczakiem i kukurydzą 178

ryżowym, zamiast nitek. Zobacz również inne przepisy na ----> zupy Lekka zupa z kurczakiem i kukurydzą - przepis: Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka (ok. 60-70 dag mięsa; ewentualnie podudzia, skrzydełka) 2 marchewki 1 pietruszka ćwiartka selera kilkucentymetrowy kawałek pora 2 łodygi selera naciowego 1 łodyga trawy cytrynowej 1 cebula po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego 3-4 listki

Moje Qulinaria
Galaretka drobiowa 172

musi dostosować do swoich upodobań, ponieważ jedni wolą więcej dodatków, inni więcej galaretki. Można także dodawać różne warzywa (zgodnie z własnym gustem). 1/2 kg mięsa drobiowego (wg gustu, np. skrzydełka, udka, korpus, szyjka - ma dużo "kleju") 1 litr wody (mniej więcej) 1 duża marchewka 1/2 puszki zielonego groszku żelatyna spożywcza 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz Opcjonalnie

Di gotuje
Grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną 135

Dzisiaj propozycja na zupę, która kojarzy mi się z późną jesienią i zimą. Zapraszam na pyszny, grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną.  Składniki: pół szklanki grzybów suszonych 2 skrzydełka z kurczaka + 2 udka 2 marchewki pietruszka 1/2 selera mały por 2 płaskie łyżeczki Vegety domowej roboty (mieszanka suszonych warzyw i ziół) 5 ziaren pieprzu sól 10 dag kaszy

Smak mojego domu
galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką 287

surowego boczku 200 g wątróbki drobiowej pieprz ziołowy, sól 1 łyżka majeranku 2 łyżki oleju sposób wykonania Tus zkę kurczaka luzujemy ( np tym  sposobem), usuwamy z niej kości skrzydełek i udek. Teraz tuszkę solimy, oprószamy pieprzem, połową majeranku i odstawiamy w chłodne miejsce . Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błon i dzielimy na mniejsze kawałki, pierś kurczaka, oraz boczek kroimy

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania