Przepis na smaczne danie obiadowe czyli kurczaka pieczonego w piekarniku z kiszoną kapustą. Składniki: ok. 1 kg udek z kurczaka (mogą być skrzydełka, ćwiartki, piersi) 500 g kapusty kiszonej cebula 200 g pieczarek 150 g koncentratu pomidorowego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Części z kurczaka oczyszczamy, posypujemy solą, pieprzem i papryka. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Cebulę kroimy
e-PrzepisyKulinarneorkiszem czy perłową. Ja najbardziej lubię, jak na talerzu dostanę przypieczone jabłuszko, sporą ilość buraczków, a z całej tuszki dostane kawałek chrupiącej i bardzo soczystej piersi z kurczaka ze skrzydełkiem. Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIsztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, pomidory 3 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, musztarda sarepska 2 łyżki z kurczaka odciąć kuperek, nadmiar tłustej skóry, odciąć skrzydełka, szyjkę /będą do zupy/, podzielić kurczaka na cztery części i posypać przyprawą do ziemniaków, odstawić do lodówki na godzinę na gorącym oleju zrumienić porcje kurczaka, wsypać cebulę pokrojoną
W Mojej Kuchni Lubięworek , zawieszam worek na kołki , aby mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki groszku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikolejną część z nowymi przepisami! Zdrowo smacznie wyjątkowo czyli koktajle dla zdrowia Autorka: Katarzyna Błażejewska-Stuhr Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło Data premiery: 2016 Ilość stron: 224 Okładka: miękka ze skrzydełkami Artykuł “Koktajle 3. część”- recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane
Ugotowane pozamiatanepyszny placuszek ze śliwkami (przepis wkrótce na blogu, zaglądajcie :) ) Składniki: dla 6 osób 1,300 kg mięsa z kurczaka, możliwości jest dużo, np. kilogram piersi z kurczaka i 3 skrzydełka lub gotowa porcja rosołowa, 2,5 litra wody 3 duże marchewki 2 pietruszki pół selera 1 por z liściem duża garść natki pietruszki, liści selera opcjonalnie liście lubczyku 2 liście
Wołowina od rekinaDobrze przyprawiony, z aromatyczną kaszą i mięsem z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Ulubiona zupa mojego Taty. Nic dziwnego, jest zdrowa i bardzo pożywna. Składniki: 4 podudzia z kurczaka 2 skrzydełka szklanka kaszy jęczmiennej włoszczyzna: 3 marchewki, seler, 2 pietruszki, kawałek pora, 1 cebula 4-5 większych ziemniaków przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, majeranek, słodka papryka, 2 liście laurowe, 3 ziela
Zasmakuj KuchniZachciało mi się rosołu z kluseczkami..zazwyczaj robiłam lane kluseczki, takie małe ..a tym razem są kluski..a raczej kluchy ..i też było pysznie. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek Marchewkę obrać, cebulę opalić ,kurczaka umyć.Wszystkie składniki umieścić
Moje domowe kucharzenieWędzone kości ,skrzydełka golonki czy udka z kurczaka ,wszystko pyszne :) Moja grochówa będzie na wędzonych wieprzowych golonkach.Robię pierwszy raz na nich ,chcę zobaczyć czy będzie smakować :) Składniki: woda 2 litry marchew 3 sztuki pokrojona w plasterki natka pietruszki mały pęczek por 2 listki seler 100 g listek laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt majeranek 2 łyżki ziemniaki
Różowa kuchniamiseczka przebranych , pozbawionych łodyżek szczawiu lub słoiczek gotowego że sklepu 8 dag.masła ( nie margaryny!) 4 śr.wielkości ziemniaki 1 litr esencjonalnego rosołu ( bulion z 2 skrzydełek ) 1/2 szkl.śmietanki ( u mnie mleko 0.5% ) 3 jajka ugotowane na twardo sól ************************************************** Obrane i umyte ziemniaki kroimy w plasterki , zalewamy je gorącą wodą , lekko osoloną , tak aby je przykryła
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizupę krem na bazie skórki z cytryny i soku.Pięknie pachnie...i też smakuje. 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera dorodny pęczek botwinki 1 litr bulionu z 2 skrzydełek kurzych 1/2 szkl.mleka 0.5% lub śmietanki dla tych co nie trzymają diety :) sól pieprz cukier odrobina soku dla smaku soku z cytryny bardzo cienko pokrojona skórka z cytryny 1 łyżka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiParyżu, życzmy sobie tu i teraz. Lunch w Paryżu. Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi Autorka: Elizabeth Bard Wydawnictwo:Bukowy Las Oprawa: miękka ze skrzydełkami 375 stron Artykuł “Lunch w Paryżu” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane
Ugotowane pozamiatanePrzy tak sytej zupie, drugie danie już nie jest potrzebne! Z domu rodzinnego wyniosłam wiele przepisów na zupy tradycyjnie gotowane na żeberkach wędzonych, korpusie kurczęcym lub skrzydełkach, czy mostku wołowym. Nie ma wątpliwości, że przyrządzane podczas powolnego gotowania, naciągają mocno mięsnym smakiem i aromatem. Jedyny ich minus to długi czas przygotowywania. Czasami mam ochotę na równie smaczną zupę
Grunt to przepis!godziny do lodówki. Smaki rozwiną się i połączą. Pyszna jest sama, na lunch czy kolację. Pasuje do białego mięsa i ryb. Przyjemnie ożywi i uzupełni dania z grilla – skrzydełka, tłustą karkówkę czy żeberka. SKŁADNIKI 500g cukinii 60g pokruszonego sera feta garść pomidorków koktajlowych 10-12 czarnych oliwek bez pestek 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżka soku z cytryny
Karo in the Kitchenprzyprawę kupić gotową ,zdecydowanie jednak swoją jest najlepsza, ja decydowałam się na zrobienie własnej mieszanki.Przepis tutaj klik .Z zapraszam. 1 kg.skrzydełek Pasta tikka sól morska *********************************** Dzień wcześniej zamarynować skrzydełka w pašcie tikka i zostawić na noc do przemacerowani.Pieczemy w naczyniu żaroodpornym na złoty kolor.Podajemy z kasz ,ryżem lub ziemniakami oraz dużą ilością surówki.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki