skrzydełka - 2643 przepisów (strona:127/177)

ROSÓŁ 144

WSZYSCY POLACY ZNAJĄ TĄ ZUPĘ KRÓLUJE ONA NA NASZYCH STOŁACH OD ZALANIA DZIEJÓW NIEMAL ŻE KAŻDA NIEDZIELA TO NIEDZIELA Z ROSOŁEM SKŁADNIKI: 6 ćwiartek albo  1kg skrzydełek (można też ugotować całego pokrojonego kurczaka w zależności jak tusty ma być nasz rosól najlepszy jest rosłół z kury,koguta albo kaczki  gotują ludzie też z wołowiny ja osobiście uwielbiam

Viola cooks with passion
Zupa pomidorowa 118

ViolaPassion SKŁADNIKI: około 1 kg kurczaka (mogą być same udka,czy skrzydełka) 2 pory 2 pietruszki korzeń 3 marchewki 2 cebule 1 seler  liście laurowe 2 ziarnka ziela angielskiego natka pietruszki  koperek świeży wedle życzenia Sól,pieprz do smaku W razie konieczności kostka rosołowa koncentrat pomidorowy śmietana rzadka 18% Potrzebujemy większego garnka.  pieprz,sól do smaku

Viola cooks with passion
Kurczak pieczony na kiszonej kapuście 208

Przepis na smaczne danie obiadowe czyli kurczaka pieczonego w piekarniku z kiszoną kapustą. Składniki: ok. 1 kg udek z kurczaka (mogą być skrzydełka, ćwiartki, piersi) 500 g kapusty kiszonej cebula 200 g pieczarek 150 g koncentratu pomidorowego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Części z kurczaka oczyszczamy, posypujemy solą, pieprzem i papryka. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Cebulę kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony kurczak w ziołach z buraczkami 179

orkiszem czy perłową. Ja najbardziej lubię, jak na talerzu dostanę przypieczone jabłuszko, sporą ilość buraczków, a z całej tuszki dostane kawałek chrupiącej i bardzo soczystej piersi z kurczaka ze skrzydełkiem.  Życzę smacznego

SMYKWKUCHNI
duszony w warzywach kurczak z przyprawą do ziemniaków i musztardą... 147

sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, pomidory 3 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, musztarda sarepska 2 łyżki z kurczaka odciąć kuperek, nadmiar tłustej skóry, odciąć skrzydełka, szyjkę /będą do zupy/, podzielić kurczaka na cztery części i posypać przyprawą do ziemniaków, odstawić do lodówki na godzinę na gorącym oleju zrumienić porcje kurczaka, wsypać cebulę pokrojoną

W Mojej Kuchni Lubię
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 141

worek , zawieszam worek na kołki , aby mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki groszku

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
“Koktajle 3. część”- recenzja 103

kolejną część z nowymi przepisami!   Zdrowo smacznie wyjątkowo czyli koktajle dla zdrowia Autorka: Katarzyna Błażejewska-Stuhr Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło Data premiery: 2016 Ilość stron: 224 Okładka: miękka ze skrzydełkami Artykuł “Koktajle 3. część”- recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Rosół 166

pyszny placuszek ze śliwkami (przepis wkrótce na blogu, zaglądajcie :) ) Składniki: dla 6 osób 1,300 kg mięsa z kurczaka, możliwości jest dużo, np. kilogram piersi z kurczaka i 3 skrzydełka lub gotowa porcja rosołowa, 2,5 litra wody 3 duże marchewki 2 pietruszki pół selera 1 por z liściem duża garść natki pietruszki, liści selera opcjonalnie liście lubczyku 2 liście

Wołowina od rekina
Krupnik 97

Dobrze przyprawiony, z aromatyczną kaszą i mięsem z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Ulubiona zupa mojego Taty. Nic dziwnego, jest zdrowa i bardzo pożywna. Składniki: 4 podudzia z kurczaka 2 skrzydełka szklanka kaszy jęczmiennej włoszczyzna: 3 marchewki, seler, 2 pietruszki, kawałek pora, 1 cebula 4-5 większych ziemniaków przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, majeranek, słodka papryka, 2 liście laurowe, 3 ziela

Zasmakuj Kuchni
Rosół z kluchami 130

Zachciało mi się rosołu z kluseczkami..zazwyczaj robiłam lane kluseczki, takie małe ..a tym razem są kluski..a raczej kluchy ..i też było pysznie. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek Marchewkę obrać, cebulę opalić ,kurczaka umyć.Wszystkie składniki umieścić

Moje domowe kucharzenie
Grochówa na wędzonych golonkach 145

Wędzone kości ,skrzydełka golonki czy udka z kurczaka ,wszystko pyszne :) Moja grochówa będzie na wędzonych wieprzowych golonkach.Robię pierwszy raz na nich ,chcę zobaczyć czy będzie smakować :) Składniki: woda 2 litry marchew 3 sztuki pokrojona w plasterki natka pietruszki mały pęczek por 2 listki seler 100 g listek laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt majeranek 2 łyżki ziemniaki

Różowa kuchnia
ZUPA SZCZAWIOWA SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 102

miseczka przebranych , pozbawionych łodyżek szczawiu lub słoiczek gotowego że sklepu 8 dag.masła ( nie margaryny!) 4 śr.wielkości ziemniaki 1 litr esencjonalnego rosołu ( bulion z 2 skrzydełek ) 1/2 szkl.śmietanki ( u mnie mleko 0.5% ) 3 jajka ugotowane na twardo sól ************************************************** Obrane i umyte ziemniaki kroimy w plasterki , zalewamy je gorącą wodą , lekko osoloną , tak aby je przykryła

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
DIETETYCZNA ZUPA KREM Z BOTWINKI 92

zupę krem na bazie skórki z cytryny i soku.Pięknie pachnie...i też smakuje. 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera dorodny pęczek botwinki 1 litr bulionu z 2 skrzydełek kurzych 1/2 szkl.mleka 0.5% lub śmietanki dla tych co nie trzymają diety :) sól pieprz cukier odrobina soku dla smaku soku z cytryny bardzo cienko pokrojona skórka z cytryny 1 łyżka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
“Lunch w Paryżu” – recenzja 84

Paryżu, życzmy sobie tu i teraz.   Lunch w Paryżu. Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi Autorka: Elizabeth Bard Wydawnictwo:Bukowy Las Oprawa: miękka ze skrzydełkami 375 stron Artykuł “Lunch w Paryżu” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Krem brokułowy z kiełbasą podwędzaną 173

Przy tak sytej zupie, drugie danie już nie jest potrzebne! Z domu rodzinnego wyniosłam wiele przepisów na zupy tradycyjnie gotowane na żeberkach wędzonych, korpusie kurczęcym lub skrzydełkach, czy mostku wołowym. Nie ma wątpliwości, że przyrządzane podczas powolnego gotowania, naciągają mocno mięsnym smakiem i aromatem. Jedyny ich minus to długi czas przygotowywania.  Czasami mam ochotę na równie smaczną zupę

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania