skrzydełka - 2643 przepisów (strona:123/177)

Uwertura – rosyjska sałatka z wędzoną śliwką 277

Jeśli jednak przygotowuję sałatkę dla domowników, to ją po prostu od razu mieszam :) Uwertura - rosyjska sałatka z wędzoną śliwką Składniki: 500 g mięsa drobiowego (filet z kurczaka, udko lub skrzydełka z indyka) 500 g pieczarek 200 g tartego żółtego sera (najlepiej ostra odmiana, np. cheddar) 200 g wędzonych śliwek 1 cebula 3 marchewki 2 łyżki masła ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich

Trzeci talerz
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 206

Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne gofry pełnoziarniste Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Artykuł Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Wegański smalec - bardzo prosty! 246

mięso i z reguły starcza mi to na ok 2 dni. Z piersi robię potrawę na sobotę, kiedy cała rodzina jest w komplecie, a z nogi, korpusu i skrzydełka gotuję rosół. W niedziele gotuje mąż i wtedy przeważnie jest zwykłe mięcho... Jakiś czas temu oglądałam program "Twój portfel nasza dieta" i wpadł mi w oko ciekawy przepis na wegański smalec

Mama z Motylem
Piernikowe aniołki 160

minut. Sposób przygotowania aniołków: Kieliszkiem wycinamy kółka. To będą główki aniołków. Wykrawamy kształt choinek- to będzie tułów.  Wykrawamy serduszka, które przecinamy przy pomocy noża na pół. To będą skrzydełka aniołków.  Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce wykładamy wycięte kształty w sposób przedstawiony na zdjęciu.  Doklejamy główki. Mocno ugniatamy, żeby wszystkie kształty ładnie się połączyły.  Odrywamy

Pobite gary Barbary
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 235

potrawom, choć oczywiście można użyć gotowych kostek, rozrabiając je z wodą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Do przygotowania bulionu można wykorzystać kręgosłup i ości ryb, skorupki krewetek albo korpusy czy skrzydełka kurczaka. C CHILLI-   To niezbędny składnik większości azjatyckich potraw, nie tylko ze względu na walory smakowe ale i praktyczne, gdyż ich jedzenie zapewnia uczucie chłodu, co w ciepłych

ClauditteMissCooking
Świąteczna rolada z kurczaka 166

morska, pieprz, kurkuma, papryka słodka, cynamon, gorczyca, imbir, kminek, majeranek nadzienie: 50g żurawiny suszonej 50g śliwek suszonych 4 kostki czekolady deserowej/gorzkiej 1 łyżeczka miodu Kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym, odcinamy skrzydełka, kuper oraz szyję. Przecinamy piersi wzdłuż, rozchylamy kości na boki i wycinamy każdą kostkę. Płat kurczaka formujemy w prostokąt, rozbijamy delikatnie tłuczkiem (piersi rozbijamy dokładnie). W moździerzu łączymy wszystkie przyprawy

Gotowanie i blogowanie
Jedz brudniej i czuj się lepiej - dr Josh Axe - recenzja 159

zdrowie. Przyznam, że bardzo szybko i zainteresowaniem ją przeczytałam i szczerze polecam! Dane o książce:   Liczba tron: 424 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa : miękka ze skrzydełkami Wydawnictwo: Feeria

Di gotuje
Zupa pomidorowa 130

Jedna z moich ulubionych zup. Prosta i smaczna. Bardzo lubię jeść zupy, szczególnie kiedy przychodzą chłodniejsze dni. Składniki na zupę pomidorową (garnek około 7 litrów): 6 skrzydełek z kurczaka (lub inne części kurczaka albo kość) 2 małe przeciery pomidorowe 4 marchewki 1/2 pęczka pietruszki kostka warzywna Vegeta duża śmietana 12 % Mięso umyć i posolić. Gotować około 10 minut. Marchewkę obrać

Karola gotuje
Ziołowy kurczak z młodymi warzywami 124

jednego naczynia z młodymi ziemniaczkami i marchewką. Takie obiady uwielbiam pachną mocno ziołami. Młode  ziemniaczki zapiekam małe surowe, marchewkę kroję wzdłuż wtedy mamy pewność że dopiecze. 3 skrzydełka 3 podudzia  z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 6 gałązek koperku 1 łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/3 szklanki octu winnego sól, pieprz 2 gałązki

wesoła kuchnia
Dobry, sprawdzony kapuśniak 191

kapuśniak  Składniki : skrzydełko z indyka  marchew; pietruszka kawałek selera; 30-50 dkg kapusty kiszonej  3-5 ziemniaków cebula 2 łyżeczki masła; łyżka mąki  przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek, sól, pieprz mielony, majeranek, maggi.  Mięso i kapustę gotujemy w dwóch osobnych garnkach.  Kapustę, jeżeli jest zbyt kwaśna przepłukujemy i kroimy, następnie przekładamy

Aromatyczne Podróże
Kaczka faszerowana szynką i jabłkami 159

swieżo zmielonym. Nakładaj farsz do środka i w miejscu szyji  kaczej. Zaszyj skórę za pomocą igły nawleczonej nicią bawełnianą tak, by farsz nie wychodził w czasie pieczenia. Zwiąż skrzydełka, by nie spiekły się zbyt bardzo. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem sklarowanym, ułóż w nim kaczkę. Wstaw kaczke do maksymalnie nagrzanego piekarnika. Po 10 minutach zmniejsz ogień. Piecz kaczkę do miękkości

Gotuj Sam!
Złocisty kurczak 162

uzupełniamy gorącą wodą. Pieczemy 1,5  godziny, wyciągamy kurczaka, usuwamy z wewnątrz cebulę i nożycami kuchennymi dzielimy na  cztery porcje: dwa udka i dwie piersi wraz ze skrzydełkami. Porcje wkładamy znowu do garnka z wywarem i przypiekamy jeszcze 20 minut. Mięso będzie bardziej aromatyczne. Gotowe wykładamy na talerz. W moim przypadku dodatkiem były ziemniaki pure, surówka z kapusty

Kulinarne przemyslenia
KURCZAK PO WŁOSKU FASZEROWANY BROKUŁEM I SEREM 180

łyżki brokuł kilka różyczek ok. 5 szt. ser żółty 100 g.  pomidory z zalewy 4 szt.  METODA: Kurczaka dokładnie umyć. Ponacinać delikatnie skórę przy podudziach i skrzydełkach. Natrzeć   dokładnie przyprawą pod skórą oraz na wierzchu. Z wierzchu oprószyć solą i pieprzem.  Do środka kurczaka włożyć ser, brokuł i pokrojone na mniejsze części pomidory na przemian. Zaszyć

Kuchnia Paulettes
Zupa kapuściana 172

pyszny pomysł na zupę, którą śmiało można przygotować na dwa dni - bo kto z nas nie lubi kapuśniaku? ;)   Zupa kapuściana Składniki : porcja rosołowa lub udka bądź skrzydełka 200 g kapusty kwaszonej około 200 g kapusty białej 1 marchewka 1 pietruszka 600 g ziemniaków 350 g kiełbasy 1 cebula 2 łyżeczki koncentratu sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 232

szklanki kuskusu 1/2 startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki rodzynek 6 suszonych śliwek kalifornijskich 1 jajko sól słodka papryka Kurczaka wytrybować z kości nie rozcinając go, zostawić skrzydełka i nóżki. Zaszyć szyjkę. Do kuskusu dodajemy cynamon, gałkę muszkatołową, rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Zalewamy gorącym bulionem oraz winem, czekamy aż kuskus napęcznieje i mieszamy z surowym

W kuchennej krainie

Proponowane wyszukiwania