skrzydełka - 2643 przepisów (strona:123/177)

Skrzydełka zapiekane w ryżu 181

szklanek wody 1 kg szydełek z kurczaka 2 duże cebule 2 szklanki ryżu 2 spore marchewki Sposób przygotowania: Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka

Menu Zdrowia
Kurczak curry z ryżem z piekarnika 250

żaroodpornym przez cały dzień pochodzę i podjadam, nie mogę się powstrzymać :)  Składniki: ryż najlepiej jaśminowy albo basmati 2 torebki cebule 2 duże pierś z kurczaka 1 szt. lub skrzydełka zalewa: masło pół kostki 1 łyżka vegety pieprz papryka słodka 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ketchup 3 łyżki 1 żabek czosnku woda 2 szklanki woda 1 szklanka do podlania

Kuchnia Viki
Zupa ryżowa z kurczakiem 118

kawałkami kurczaka - idealna dla dzieci a po doprawieniu i z dodatkami (chilli i kolendra) świetna też dla dorosłych Serves: 6 Ingredients 2 nogi z kurczaka i 2-3 skrzydełka kawałek imbiru ok 3 cm 3 gwiazdki anyżu 2 goździki 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 200 g ryżu jaśminowego 2 łyżki sosu rybnego sok z 1 limonki do podania: kolendra

Cooking for Emily
Zupa botwinka 180

dużych ziemniaków 1 duża marchewka sól oraz pieprz bulion drobiowy  Przygotowanie:           Jeśli nie mamy bulionu można szybko ugotować, 4 skrzydełka oraz jedna włoszczyzna. Doprawiamy sola, pieprzem oraz Vegetą. Gdy bulion gotowy wyławiamy wszystko. Marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu gotujemy do czasu, aż ziemniaki zrobią się miękkie . Pęczek botwinki płuczemy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Złocisty kurczak faszerowany 226

łyżeczka papryka słodkiej w proszku 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1. Kurczaka dobrze oczyszczamy i płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża odcinamy końce skrzydełek. Robimy nacięcie wzdłuż grzbietu i ostrożnie luzujemy aby nie przedziurawić skórki. 2. Mięso wieprzowe dobrze doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy z papryką i koperkiem. 3. Wnętrze kurczaka nacieramy częścią oleju

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Uwertura – rosyjska sałatka z wędzoną śliwką 261

Jeśli jednak przygotowuję sałatkę dla domowników, to ją po prostu od razu mieszam :) Uwertura - rosyjska sałatka z wędzoną śliwką Składniki: 500 g mięsa drobiowego (filet z kurczaka, udko lub skrzydełka z indyka) 500 g pieczarek 200 g tartego żółtego sera (najlepiej ostra odmiana, np. cheddar) 200 g wędzonych śliwek 1 cebula 3 marchewki 2 łyżki masła ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich

Trzeci talerz
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 196

Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne gofry pełnoziarniste Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Artykuł Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Wegański smalec - bardzo prosty! 219

mięso i z reguły starcza mi to na ok 2 dni. Z piersi robię potrawę na sobotę, kiedy cała rodzina jest w komplecie, a z nogi, korpusu i skrzydełka gotuję rosół. W niedziele gotuje mąż i wtedy przeważnie jest zwykłe mięcho... Jakiś czas temu oglądałam program "Twój portfel nasza dieta" i wpadł mi w oko ciekawy przepis na wegański smalec

Mama z Motylem
Piernikowe aniołki 151

minut. Sposób przygotowania aniołków: Kieliszkiem wycinamy kółka. To będą główki aniołków. Wykrawamy kształt choinek- to będzie tułów.  Wykrawamy serduszka, które przecinamy przy pomocy noża na pół. To będą skrzydełka aniołków.  Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce wykładamy wycięte kształty w sposób przedstawiony na zdjęciu.  Doklejamy główki. Mocno ugniatamy, żeby wszystkie kształty ładnie się połączyły.  Odrywamy

Pobite gary Barbary
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 224

potrawom, choć oczywiście można użyć gotowych kostek, rozrabiając je z wodą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Do przygotowania bulionu można wykorzystać kręgosłup i ości ryb, skorupki krewetek albo korpusy czy skrzydełka kurczaka. C CHILLI-   To niezbędny składnik większości azjatyckich potraw, nie tylko ze względu na walory smakowe ale i praktyczne, gdyż ich jedzenie zapewnia uczucie chłodu, co w ciepłych

ClauditteMissCooking
Świąteczna rolada z kurczaka 153

morska, pieprz, kurkuma, papryka słodka, cynamon, gorczyca, imbir, kminek, majeranek nadzienie: 50g żurawiny suszonej 50g śliwek suszonych 4 kostki czekolady deserowej/gorzkiej 1 łyżeczka miodu Kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym, odcinamy skrzydełka, kuper oraz szyję. Przecinamy piersi wzdłuż, rozchylamy kości na boki i wycinamy każdą kostkę. Płat kurczaka formujemy w prostokąt, rozbijamy delikatnie tłuczkiem (piersi rozbijamy dokładnie). W moździerzu łączymy wszystkie przyprawy

Gotowanie i blogowanie
Jedz brudniej i czuj się lepiej - dr Josh Axe - recenzja 151

zdrowie. Przyznam, że bardzo szybko i zainteresowaniem ją przeczytałam i szczerze polecam! Dane o książce:   Liczba tron: 424 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa : miękka ze skrzydełkami Wydawnictwo: Feeria

Di gotuje
Zupa pomidorowa 120

Jedna z moich ulubionych zup. Prosta i smaczna. Bardzo lubię jeść zupy, szczególnie kiedy przychodzą chłodniejsze dni. Składniki na zupę pomidorową (garnek około 7 litrów): 6 skrzydełek z kurczaka (lub inne części kurczaka albo kość) 2 małe przeciery pomidorowe 4 marchewki 1/2 pęczka pietruszki kostka warzywna Vegeta duża śmietana 12 % Mięso umyć i posolić. Gotować około 10 minut. Marchewkę obrać

Karola gotuje
Ziołowy kurczak z młodymi warzywami 113

jednego naczynia z młodymi ziemniaczkami i marchewką. Takie obiady uwielbiam pachną mocno ziołami. Młode  ziemniaczki zapiekam małe surowe, marchewkę kroję wzdłuż wtedy mamy pewność że dopiecze. 3 skrzydełka 3 podudzia  z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 6 gałązek koperku 1 łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/3 szklanki octu winnego sól, pieprz 2 gałązki

wesoła kuchnia
Dobry, sprawdzony kapuśniak 182

kapuśniak  Składniki : skrzydełko z indyka  marchew; pietruszka kawałek selera; 30-50 dkg kapusty kiszonej  3-5 ziemniaków cebula 2 łyżeczki masła; łyżka mąki  przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek, sól, pieprz mielony, majeranek, maggi.  Mięso i kapustę gotujemy w dwóch osobnych garnkach.  Kapustę, jeżeli jest zbyt kwaśna przepłukujemy i kroimy, następnie przekładamy

Aromatyczne Podróże