brzoskwiń do namaczania Masa serowa : - 1 kg sera białego z wiaderka - 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym - pół szklanki cukru pudru lub do smaku - puszka brzoskwiń - 465 g po odsączeniu Mus ananasowy : - 2 puszki ananasów po 350 g po odsączeniu ( u mnie jedne w plastrach drugie w kawałkach) - 2 galaretki o smaku ananasowym lub w kolorze żółtym Sposób wykonania : Galaretki brzoskwiniowe(...)sernik , ananasy w plastrach miksujemy ,dorzucamy ananasy w kawałkach i mieszamy z ananasowa galaretką, wstawiamy do lodówki. Ser mieszamy z galaretką brzoskwiniową, brzoskwinie kroimy na kawałeczki, mieszamy z serową masą i masę wykładamy na biszkoptowy spód. Wstawiamy do lodówki na ok pół godziny , po tym czasie masa powinna być już sztywna, wykładamy na wierzch mus ananasowy
Wypieki ReneSkładniki: ciasto: 1,5 szkl mąki krupczatki 0,5 kostki masła 3 żółtka 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg
Luźna KuchniaBardzo smaczne i efektowne ciasto. Słodycz sernika przełamana lekko kwaskowatą pianką malinową. Przepis na sernik znalazłam w Kuchni Mniam a pianka malinowa to już moja inwencja. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 5 łyżek cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń waniliowy(...)masę,wyrównać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Mus malinowy zrobiłam z malin,które zagotowałam z dodatkiem cukru i przetarłam przez sito,by pozbyć się pestek. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody i wymieszać z zimnym musem malinowym. Śmietanę ubić na sztywno i zmiksować z musem. Powstałą piankę wylać na wystudzony sernik. Blaszkę z ciastem wstawić na kilka
Kolorowa kuchnia Elkifolią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 160*c, na półkę niżej w piekarniku, stawiamy naczynie żaroodporne z wodą, wstawiamy sernik i pieczemy w kąpieli wodnej 55 minut. Sernik ma pozostać biały, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż będzie całkowicie zimny. MUS BRZOSKWINIOWY: Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę zalewamy wodą wsypujemy cukier i gotujemy chwilę , miksujemy blenderem(...)gładki mus do gorącej masy wsypujemy galaretki mieszamy aż się rozpuszczą. Tężejącą masą zalewamy całkowicie zimny sernik, wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Dekorujemy cząstkami brzoskwiń i świeżą miętą. Smacznego ;-) http://www.porcelanabogucice.pl
Wanilia i Kardamontysiąca niepowtarzalnych przepisów to tez nie lada sztuka. Ale mam to szczęście, że przepisy same tworzą się w mojej głowie. Jubileuszowym przepisem jest sernik. Mój ulubiony, bo bez spodu, za to z pysznym wierzchem- musem czekoladowym, wiśniami z nalewki i czekoladą. Całość bardzo lekka, niezbyt słodka. Deser idealny na jesienną chandrę. *tortownica 26 cm Składniki: na masę serową(...)sera na sernik (użyłam z wiaderka) 5 jajek 50 g masła roztopionego 70 ml oleju 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej dodatkowo: szklanka wiśni z nalewki Uwaga: - jeśli nie macie wiśni z nalewki można odsączone wiśnie z kompotu zalać wódką i odstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniażółty kolor sernika w połączeniu z chrupiącym spodem z karmelizowanych orzechów włoskich daje wspaniały efekt... Nie ma nic lepszego. Sernik podaję mocno schłodzony z dodatkową porcją sosu z mango, która niesamowicie orzeźwia. Ciasto jest proste w przygotowaniu a w tej chwili stało się ono moim popisowym! Mój ulubiony owoc, czyli mango, sprawia iż sernik nie jest(...)dokładnie mieszamy. Dno tortownicy smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wysypujemy orzechy i ugniatamy łyżką. Następnie wylewamy masę serową. Ja zrobiłam na moim serniku dodatkowo esy-floresy z części musu z mango. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (góra-dół) na 1 godzinę i 10 minut. Jeśli góra zacznie się rumienić należy położyć
Mango Papajatrochę odparował. Wyjmujemy przyprawy i miksujemy dynię blenderem na gładki mus. W 1/3 szklanki gorącej wody rozpuszczamy 2 galaretki pomarańczowe, dokładnie mieszamy do ich rozpuszczenia i łączymy blenderem z musem. Część musu odkładamy do drugiej miski, tyle aby można było zrobić górną galaretkę, robiłam to na oko. Pozostały mus blendujemy z serkiem twarogowym. Tortownice od spody posypałam bułką tartą(...)nią wylałam masę twarogową i wstawiłam na półgodziny do lodówki. Po tym czasie wyjęłam sernik i na wierzch wyłożyłam odłożony wcześniej mus dyniowy. Całość wstawiłam do lodówki na noc. Smacznego
W kuchennej krainieNi to sernik na zimno, ni to deser. Ale smakuje wyśmienicie, prezentuje się wspaniale. Wykonany w kieliszkach jest wspaniałą ozdobą letniego stołu. Lekko kwaśny smak
Kucharzycanagrzanym do 180st C piekarniku. Studzimy, jeśli trzeba delikatnie ścinamy wierzch by wyrównać przed nałożeniem warstwy sernika. rozpuszczamy galaretki: 2x owoce leśne w 3/4 szklanki wody 2 x pomarańcza w 3/4 szklanki wody 1x owoce leśne w 400ml wody. 2. Sernik jagodowy: Śmietankę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. Dodajemy ser, oraz jagody, a na końcu wlewamy tężejące(...)wylewamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki. Po ok 20 minutach delikatnie, łyżką nakładamy połowę galaretki jagodowej. Ponownie schładzamy w lodówce. 3. Sernik mango: W czasie schładzania przygotowujemy drugą warstwę sernika. Ponownie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, serem , musem mango oraz galaretkami. Przelewamy na zastygniętą galaretkę, a po kolejnym schłodzeniu nakładamy pozostałą część galaretki jagodowej. Sernik najlepiej rozkroić dopiero
Kuchnia w czekoladziena zimno, na waniliowych serkach homogenizowanych, z musem jabłkowym, spód zrobiłam z bezglutenowych płatków kukurydzianych. W smaku jest łagodny, aksamitny, na pewno przypadnie do gustu dzieciom. SKŁADNIKI: - szklanka płatków kukurydzianych bezglutenowych - 50 ml syropu klonowego - 50 masła (rozpuszczonego) - 2 łyżki kakao - 400 ml musu jabłkowego - 3 łyżeczki żelatyny - cukier (jeśli mus jest bardzo kwaśny) - 350 g serków z prawdziwą(...)spód przełóż do tortownicy i bardzo dokładnie ugnieć. Wstaw do lodówki, ŻELATYNĘ ZALEJ MAŁĄ ilością zimnej wody i odstaw. Mus jabłkowy podgrzej. Po kilku minutach połącz żelatynę i mus. Wstaw masę na chwilę do lodówki. KIEDY SPÓD BĘDZIE twardy, a mus jabłkowy delikatnie ścięty przełóż go do tortownicy i wstaw do lodówki aby stężał. ŻELATYNĘ DO OSTATNIEJ WARSTW Y zalej
Kuchnia bezglutenowa Lolimiałam o tym pojęcia, dla mnie bomba. W dziedzinie, która mnie najbardziej interesuje czyli kuchnia , nadaje się jako dodatek na zimno do dressingów, warzyw, chleba, sera, jajek, deserów, serników, lodów, można go również spożyć bezpośrednio. Nie wolno na nim smażyć, posiada bardzo niski moment temperatury palenia, dlatego smażenie na nim może wpłynąć nie korzystnie. Przechowywać go należy(...)ugotowaną na słodko, natomiast to co możemy z niej uzyskać to niekończące się pomysły: krem-zupa, placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta, dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości, a raczej tylko to co przyszło
Pause Gotowanie!height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pychota , lekkie , delikatne , słodkie w sam raz ..no i mało pracochłonne – wyłączając chwilkę , na przygotowanie musu dyniowego . Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dzieciaki się zakochają(...)ognia , dodajemy żelatynę i blendujemy na gładki mus . Herbatniki rozkruszmy , mieszamy z kako , wysypujemy na wyłożoną folią aluminiową blachę , rozkładamy równą warstwą , zalewamy gorącym musem z dyni i odstawiamy do przestygnięcia . Lekko przestudzony mus z ciastkami wstawiamy na około godzinkę do lodówki ,żeby stężał . Po tym czasie , wyjmujemy . W wysokim naczyniu, przygotowujemy sernik na zimno, według przepisu z opakowania
Ogrodnik w podróżyprzeciskamy przez sito – w celu uzyskania musu. Doprawiamy go szczyptą imbiru oraz leciutko posypujemy zmielonym pieprzem. Po upieczeniu deseru, studzimy go ok.10min, zostawiając w chłodnym miejscu. Następnie szybko, ale ostrożnie wydostajemy z foremek i kładziemy prosto na talerz. Ricottę polewamy miodem, musem oraz posypujemy migdałami! Smacznego! Deser lekko przypomina sernik, jednak jest dużo delikatniejszy i lżejszy zarówno(...)smaku jak i w konsystencji . W połączeniu z miodem, wyraziście imbirowym musem i migdałami nastaje harmonia między lekkim serowym smakiem, a wyrazistymi dodatkami tego deseru
Symfonia SmakówUwielbiam serniki… ale to już wiecie. Najbardziej lubię, aby sernik miał jakiś konkretny smak – czy to owocowy, czekoladowy, kawowy lub każdy inny wymyślony. Ostatnio miałam bardzo dojrzałe śliwki węgierki i postanowiłam je wykorzystać właśnie do sernika. Wyszły ozdobne kleksy w delikatnym śliwkowym smaku. Uwielbiam takie… bez spodu, bez polewy, lekko(...)sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 2 opakowania cukru wanilinowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% Mus śliwkowy • 1 szklanka wydrylowanych śliwek • 3 łyżki cukru Wykonanie: Sernik • Sery delikatnie zmiksować z mlekiem skondensowanym, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując
To co kochamroku to jak na razie mój faworyt w kategorii ciast z truskawkami Bardzo czekoladowe brownie, sernik z dodatkiem mleka skondensowanego i truskawki. Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego
Bullio