serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:136/561)

Sernikowa zebra 174

Wiaderko twarogu...ale co z nim zrobić? mam już wiele wypróbowanych i pysznych serników, ale nie lubię piec ponownie takiego samemu i wyszukuję nowych pomysłów..no i na taki nowy przepis trafiłam u Magdaleny .Sernik wyszedł pysznie ..jak dla mnie mało słodki, ale być może to wina kisielków , a może ja za mało dałam ..robiłam wtedy 2 ciasta(...)sumie mogłam dać barwniki dla zaostrzenia tychże kolorów, ale nie chciałam..Myślę, że  nada się do akcji Zielono mi ?.. biszkopty [ u mnie herbatniki] 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 1 kisiel jabłkowy [40g] 1 kisiel truskawkowy [40 g]  Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie

Moje domowe kucharzenie
BIAŁY MICHAŁEK - SERNIK NA ZIMNO 115

 Przepyszny puszysty sernik na zimno o niebanalnym smaku: biała czekolada, cukierki Michałki, krówka i orzeszki ziemne solone - raj dla podniebienia.     SKŁADNIKI  

słodki bratek
Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. 230

The post Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Jaglany sernik budyniowy z musem truskawkowym - bez pieczenia 115

sukcesie wcześniejszych serników z kaszy jaglanej - pieczonego i tego na zimno - nadszedł czas na nową, ulepszoną wersję. Tym razem powstał budyniowy sernik jaglany z musem truskawkowym na wierzchu. Jest jeszcze bardziej kremowy i jeszcze smaczniejszy niż jego poprzednicy. Dosłownie rozpływa się w ustach. A na dodatek jest zdrowy. Można go jeść na deser, ale także na śniadanie - kasza(...)odstawić do ostudzenia. 4. Ugotowaną kaszę i budyń zblendować ze sobą na jednolitą, gładką masę. Dodać olejek waniliowy. 5. Formę wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Boki formy natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia, aby łatwiej później odchodziło. Wylać masę jaglano-budyniową i wygładzić wierzch. Całość wstawić do lodówki na minimum godzinę. 6. Galaretkę wymieszać z musem truskawkowym i wylać na schłodzoną masę jaglaną

two broke sisters
WARSTWOWE KOKO SERNICZKI NA ZIMNO (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy, jajek i cukru) 165

Deser idealny na letnie dni, czyli lekkie kokosowe mini serniczki. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania a efekt zarówno wizualny, jak i smakowy znakomity. Kombinacji smakowych

Ola la LCHF
Sernik wiosenny.... z cytrynowym musem, kandyzowaną skórką i pokruszoną bezą 147

Serników nigdy mi dosyć. Lubie je ja, i moje dzieci, lubią przyjaciele i znajomi, więc jest dla kogo piec i wymyślać nowe kombinacje.  Ten dzisiejszy sernik śmiało można nazwać świątecznym, bo taki właśnie jest w smaku.  Wielkanocny chciałoby się powiedzieć. Lekki, orzeźwiający, łączący w sobie wiele smaków. Spód jest z ciasteczek oreo, które nadają mu delikatnej(...)kukurydzianej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczkę kaszy manny Wszystkie produkty połączyć ze sobą, nie miksując aby nie napowietrzyć . Sernik nie powinien urosnąć. Wlać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Półkę niżej wstawić naczynie wypełnione gorącą wodą. Piec około 50 minut w 160 stopniach.  Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie wstawić do lodówki na całą noc. Mus cytrynowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik krówka z orzeszkami 10793

blenderze. Połączyć z masłem i wyrobić na jednolitą masę. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą z ciasteczek i masła wyłożyć spód blaszki, dokładnie wyrównując. Wstawić blaszkę do lodówki na ok. 60 minut. Sernik Krówka – masa serowa – jak zrobić? Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ważne jest również, by użyć dobrego jakościowo(...)opadnie. Takiej sytuacji powinno się unikać, sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Masę serową wylać na schłodzony spód ciasteczkowy, wyrównać. Piec w temperaturze 160 st.C przez około 60 – 70 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami na około godzinę. Następnie wyciągnąć

Kulinarne Przeboje
Sernik z brzoskwiniami 133

białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Całość przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika (ja pieczę sernik na jednej półce poniżej środkowej). Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje zdjąć obręcz z formy i wyciągnąć papier do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Zalewę przelać do garnuszka i dodać tyle wody, aby całość płynu ważyła 700 ml. Wodę z sokiem zagotować, wyłączyć palnik, wsypać obie galaretki i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia

Passions hobbies life
Sernik z pianką 137

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Ciasto posypujemy cienką warstwą bułki tartej. Masa: Wszystkie składniki masy oprócz rodzynek i mąki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy do połączenia. Rodzynki mieszamy z mąką i dodajemy do masy serowej. Masę wylewamy równomiernie na ciasto i blaszkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy(...)cukier i nie przerywamy ubijania. Piana powinna być błyszcząca.  Sernik wyciągamy z piekarnika, na wierzch nakładamy ubitą pianę i równomiernie ją rozsmarowujemy na cieście. Sernik ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 min. Ciasto chłodzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  Sernik najbardziej smakuje mi na drugi dzień.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Sernik z pianką 164

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Ciasto posypujemy cienką warstwą bułki tartej. Masa: Wszystkie składniki masy oprócz rodzynek i mąki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy do połączenia. Rodzynki mieszamy z mąką i dodajemy do masy serowej. Masę wylewamy równomiernie na ciasto i blaszkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy(...)cukier i nie przerywamy ubijania. Piana powinna być błyszcząca.  Sernik wyciągamy z piekarnika, na wierzch nakładamy ubitą pianę i równomiernie ją rozsmarowujemy na cieście. Sernik ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 min. Ciasto chłodzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  Sernik najbardziej smakuje mi na drugi dzień.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 170

dodatkowo przełamany kwaskową w smaku żurawiną... Wspaniały :) piekłam w nocy z 10 na 11 listopada i cała blaszka rozeszła się niemal w 1 dzień, na dziś zostały u mnie 2 małe kawałeczki i u Mamy chyba ze 4 ;) przy czym już ich nie ma :P Co więcej - od dziś taki oszukany sernik jest(...)mnie numerem 1! Nie tylko smakuje mi o wiele bardziej (a uwielbiam serniki), ale też jest o połowę tańszy! Sera na taką blaszkę potrzebujemy 1 kg. Za wiaderko dobrego sera (100% naturalnego) zapłacimy około 13-14 zł. Plus niemal te same dodatki (w zależności jaki pieczemy). Ja korzystając z promocji za 3 opakowania po 400g jogurtu greckiego potrzebne

Kolorowy Przepisownik
Sernik jagodowy na spodzie z granoli 135

Treściwy, niezbyt słodki sernik z dodatkiem dużej ilości jagód na spodzie z granoli. Delikatności z pewnością nadaje mu mus jagodowy, którym postanowiłam uwieńczyć ciasto oraz świeże owoce. Maksymalnie jagodowe ciasto, które koniecznie musisz wykonać w sezonie. Z dedykacją dla A. bo to były jego jagody. Składniki (na tortownicę o średnicy 18 cm): Spód: 3/4 szklanki gotowej granoli, np. z tego(...)ekstraktem z wanilii. Stopniowo dodaję cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec miksowania dodaję mus z jagód. Tak przygotowaną masę serową przekładam na podpieczony spód. Sernik umieszczam w piekarniku i piekę przez 75 minut, następnie studzę przy uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik umieszczam w lodówce i chłodzę kilka godzin a najlepiej całą noc. Sok z jagód, masło, cukier

Mango Papaja
27. Słodki pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia, czyli puszysty sernik z gruszkami 170

z całymi gruszkami! Inspiracją był sernik z  tego bloga. Składniki na spódok. 2,5 szklanki mąki2 żółtka ok. pół szklanki cukru pudrugarść zmielonych migdałów (nie na mąkę, ale bardzo drobno)2/3 kostki masła w temp. pokojowejPrzygotowanie Wszystkie składniki wrzucamy do miski i zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy tortownicę papierem do pieczenia, a następnie wykładamy ciasto na spód(...)delikatnie dodajemy do sera, dokładnie mieszając. Tak przygotowany sernik wylewamy na podpieczony spód z gruszkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 155 stopni i pieczemy ok. 70-90 minut (zależy od piekarnika, sernik powinien zarumienić się). Upieczony sernik studzimy w piekarniku. Smacznego kolejnego dnia Świąt

Symfonia Smaków
Sernik dyniowy z odżywką białkową 136

Tyle razy już pisałam, że uwielbiam serniki na każdy sposób. Zawsze przygotowuje je inaczej i za każdym razem smak jest inny. :) Składniki: 200g twarogu do sernika 1 jajko 1 łyżeczka WPC 80 1 łyżka cukru trzcinowego 1 czubata łyżka puree z dyni  aromat waniliowy  Sposób przygotowania: Żółto oddzielamy od białka. Białko z szczyptą soli ubijamy na sztywną(...)dodajemy odżywkę białkową i twaróg - dokładnie miksujemy. Ubitą pianę przekładamy do masy serowej. Dodajemy puree z dyni. Szpatułką dokładnie wszystko mieszamy. Masę serową przelewamy do natłuszczonego naczynka lub blaszki. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Łatwy Czekoladowy Sernik z Oreo 137

Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowy Sernik z Oreo Składniki: Spód: 20 ciastek oreo 50g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik 200g gorzkiej czekolady (użyłam 60%) 3 łyżki dobrego kakao bez cukru 2 jajka 150g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 110g cukru 2 łyżeczki ekstraktu(...)wierzchu sernika, można je delikatnie docisnąć. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Sernik mało rośnie. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Ostygnięty sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegu tortownicy ( patrz FILM ). Mleczną czekoladę roztopić

Mała Cukierenka