Rodzajów serników jest naprawdę sporo – zaczynając od tradycyjnego, poprzez sernik z rosą, aż po serniki królewskie czy wiedeńskie. Dużą popularnością cieszą się także serniki na zimno, które nie wymagają pieczenia. W tym artykule... Tryb czytania Artykuł Sernik pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plpapierem do pieczenia. Dobrze poprzyklejać w dno formy. Na spód wylać masę serową, na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec w 170st.C około 60 minut, aż sernik będzie ścięty z wierzchu (polecam piec w kąpieli wodnej. Jak to się robi możecie przeczytać TUTAJ ). Po tym czasie uchylić piekarnik i pozostawić do ostudzenia. Następnie wstawić do lodówki, najlepiej na całą
Nastoletnie Wypiekaniewiem jak Wy, ale ja najbardziej tęsknię będąc weganką za sernikiem, a że dawno nie piekłam tego typu ciasta, to postarałam się zrobić coś naprawdę zasługującego na to miano. Jak byłam dzieciakiem, i pojawiły się różne cuda w sklepach to pamiętam, że były takie dwa obozy, fani „Marsa” i ano „Snickersa” , ja należałam zdecydowanie do tego(...)posiekaną czekoladę i przemieszaj. Masę przełóż na ciasteczkowy spód i piecz całość w temperaturze 180 C przez 1 godzinę. Po upieczeniu sernika możesz od razu polać go resztą kajmaku, a na to rozpuszczoną czekoladą, posyp orzeszkami. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Artykuł Wegański sernik Snickers pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwiększą i mniejszą, tak 2/ 3 i 1/3). Mniejszą część ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Większą część ciasta rozwałkować na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego; 4 jajka; 80 g budyniu śmietankowego lub waniliowego; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 250 g masła; 1 puszka brzoskwiń w syropie(...)wyłożyć na brzoskwinie. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Uwaga: 1. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml. 2. Gdyby składniki ciasta nie chciały uformować się w kulę
In my kitchenmoich ulubionych! Smak kokosa jest wszechobecny w masie serowej - cukier kokosowy, wiórki kokosowe, kokosowe cukierki! Przełamaniem smaku jest żelka pomarańczowa przygotowana ze świeżego soku z pomarańczy. Pieczony w kąpieli wodnej sernik zyskał dodatkowo idealnego kremowego smaku! Trudno opisać smak - trzeba po prostu go zjeść! Na zdjęciu możecie zobaczyć rączki mojej małej pomocnicy, która już od maleńkości rwie się(...)zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz włączamy termo obieg. Pieczemy jeszcze 30 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz syrop trzcinowy przelewamy do garnka
VioletoweKucharzenieTradycyjny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno z galaretką i naszymi ulubionymi owocami. Deser idealny na letnie dni, ciasto bez pieczenia dzięki czemu przygotujemy je szybko i bez wysiłku. Sernik na zimno możemy przyrządzić z dowolnymi owocami* i smakiem galaretki.Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Składniki:250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)350 g zmielonego dwukrotnie twarogu
Słodka Stronalżejszy" ponieważ zamiast cukru użyłam stewii. Lubię takie 'lajtowe' wypieki, bo są tak samo smaczne, a można zjeść więcej! :D P.S. Muszę pozbyć się nawyku pieczenia ciast zamiast uczenia się na sprawdziany :P SERNIK Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ I SOSEM OWOCOWYM / LUB POLEWĄ CZEKOLADOWĄ przepis autorski // tortownica 22-24cm ~1000g sera białego mielonego 3-krotnie ~5 średnich jajek ~ziarenka(...)piekarnika uprzednio rozgrzanego do 120*C i piec ok.10-15min , następnie zwiększyć temperaturę do 180*C i piec jeszcze 60min. (nie otwierać piernika w trakcie pieczenia!) Potem wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do całkowitego ostudzenia (ok. 1,5-2h). Włożyć na noc do lodówki, następnego dnia udekorować polewą lub sosem owocowym. Smacznego! Wartość energetyczna porcji (z sosem
chili & sugarLubicie słodkości z bananami? Uważam, że to świetne owoce do wypieków. Ale tak na prawdę, to które nie są?:) Ten serniczek jest dość szybki do przygotowania
Smaki Na Talerzudługość opisu wykonania tego ciasta, może delikatnie się przerazić. Wbrew pozorom jest to jednak proste ciasto. Proste, aczkolwiek trochę pracochłonne, bo pieczemy biszkopt z dwóch różnych ciast i sernik oraz przygotowujemy masę i polewę. Ciasto wychodzi wysokie, może więc z powodzeniem wystąpić jako tort lub ciasto tortowe na różne okolicznościowe imprezy. Jadłam(...)serowej delikatnie mieszając bez zbytniego napowietrzania. • Na koniec wsypać budyń i mąkę ziemniaczaną. • Upiec sernik w takiej samej blaszce jak biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temp 180 st.C przez 50 minut, wystudzić w blaszce. Masa budyniowa • Zagotować 1/2 litra mleka z cukrem. • Pozostałe mleko wymieszać z żółtkami i mąkami
To co kochammazista, ale też dość ciężka, dzięki wykorzystaniu własnoręcznie mielonego twarogu. Sernik bardzo dobrze się kroi, należy tylko uważać przy porcjowaniu truskawek. Upiekłam go w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik waniliowy z truskawkami Składniki: ciasto kruche 120g mąki pszennej 60g masła 40g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli masa serowa 600g twarogu przynajmniej dwukrotnie(...)sekund) - na upieczony spód z ciasta kruchego wyłożyć masę serową, wyrównać - na masie serowej w lekkich odstępach od siebie ułożyć truskawki lub ich połówki (przecięciem do spodu) - sernik wstawić do piekarnika, piec 60-75 minut do ścięcia się masy, zwłaszcza na środku (powierzchnia powinna być sprężysta, a przy lekkim dotknięciu wykałaczką odskakiwać) - z piekarnika wyjąć naczynie z wodą
Smakołyki BerenikiDzisiaj mam dla was przepis na wyjątkowy sernik. Sernik jest delikatny, lekki, puszysty, wilgotny po prostu rozpływa się w ustach. Sama masa serowa nie jest zbyt słodka ale słodyczy dodaje słodka polewa. Jeśli chcecie z niej zrezygnować polecam zrobić lukier lub dodać więcej cukru. Składniki: Kruche ciasto: 200 g mąki orkiszowej typ 650 100 g masła zimnego(...)składników. Wyjąć tortownicę, dno nakłuć widelcem, wylać masę serową i włożyć do nagrzanego piekarnika góra-dół na 200 stopni. Piec 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 160 stopni i piec kolejne 40 minut. Piekarnik wyłączyć, sernik pozostawić do całkowitego wystudzenia w piekarniku. U mnie został na całą noc. Polewa: Składniki umieścić w garnuszku i mieszając gotować
Ala piecze i gotujeczarno-biały z Nutellą Składniki: Spód: 400 g ciastek digestive w czekoladzie lub ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 laska wanilii 250 g Nutelli Dodatkowo: 1/2 słoiczka(...)stopni przez około 20 minut. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i delikatnie wykładamy na górę masę waniliową. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy dodatkowe 60 minut w 150 stopniach. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie schładzamy w lodówce przez co najmniej 6 godzin. Dekorujemy ulubionymi owocami
Mania GotowaniaJakbym się nie broniła, sernik na Wielkanoc to już tradycja przez duże "T". Na szczęście ten rodzaj wypieku wiele zniesie i można komplikować go do woli, dodając smakowe akcenty, łącząc z różnymi spodami by wreszcie uraczyć podniebienia gości. Składniki na tortownicę o śr 25 cm Czas przygotowania: 25 min + 65 min pieczenie + 12 h chłodzenie Spód(...)koniec wlewamy śmietanę i mus z mango, masę przelewamy na przygotowany spód 5. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 130 i pieczemy ok 65 min 6. Wystudzony sernik wstawiamy do lodówki na 12 godzin, bez przykrycia, dopiero wtedy nabierze gładkiej konsystencji 7. crème brûlée - sernik posypujemy obficie brązowym cukrem i opalamy palnikiem kuchennym
Słodki KompromisBardzo lubię serniki, najbardziej takie tradycyjne, pieczone. Latem jednak pyszne są także na zimno. Można je zrobić w dużej formie, a potem kroić jak tradycyjny sernik. Można także przygotować w pucharkach lub szklaneczkach. Jak kto woli. Dzisiaj mam dla Was mini serniczki z owocami i startą czekoladą. Przygotowałam je w szklaneczkach, aby już nie bawić się
Codzienna kuchnia niecodziennadużej blaszki (moja ma 28×40 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut, zmniejszyć temp. do 120 st.C i piec jeszcze 1 godzinę. • Po tym czasie wylać na wierzch sernika śmietanę wymieszaną z cynamonem i cukrem pudrem. • Na wierzchu położyć(...)obok siebie pierniczki w kształcie gwiazdek. • Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut. • Po wystygnięciu zostawić sernik, najlepiej
To co kochamwiórki kokosowe. Dolałam też odrobinę likieru kokosowego dla podkręcenia smaku :) Całość udekorowałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi. Wyszło całkiem nie źle :) Dlatego polecam. Bardzo lubię serniki i dość często je piekę. Wymyślam i kombinuje, żeby nie było za nudno. Jednak przyznaję, że tradycyjny sernik nie ma sobie równych. Chociaż jest jeszcze jeden, który uwielbiam, to sernik(...)wylać na ciasto z wiśniami. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, 60 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto jeszcze na 30-40 minut. Następnie uchylić i zostawić jeszcze na około dwie godziny do przestudzenia. Przygotować polewę: Czekoladę połamać na kawałki. Razem, ze śmietana i olejem roztopić w kąpieli wodnej. Udekorować wystudzony sernik. Wierzch można dodatkowo posypać
Agusiowe smakołyki