czas na sernik. Jeszcze trochę i polubię pieczenie... Muszę przyznać, że nie trudno go zrobić, a radość jedzenia jest wielka dla całej rodziny. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} SERNIK Ciasto: 4 żółtka, 3 szkl. maki zwykłej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kostka margaryny Masa serowa: 1kg. sera
Kuchnia Beatyciastek speculoos (śr: 18 cm) -70g bezglutenowych ciastek speculoos Shar -30g mąki migdałowej/mielonych migdałów -20g oleju kokosowego/masła w formie płynnej Sernik dynia-mango -180g pieczonej dyni (u nas piżmowa) -180g słodkiego mango -200g twarogu -150g serka typu Skyr (np. Biedronka) -ksylitol (według indywidualnych preferencji) -1 jajko -40g mąki(...)potrzebujemy więcej ksylitolu. Następnie dodać jajko, mąkę i znów całość zmiksować. Na podmrożony spód wlać masę serową i piec w 160-170’C ok 40-50 minut (to zależy od piekarnika, my mamy mały, przenośny i w nim czas jest krótszy). Sernik nie może przypalić się u góry. Po tym czasie zostawić do wystudzenia i schować
Candy Pandascukru+3 lyzkicukier waniliowy4 lyzki maki ziemniaczanejorzeszki pistacjowe do ozdoby gotowego sernika (opcjonalnie)Polewa z mango na gore sernika:3/4 szklanki puree z mango+1 zoltkoWykonanie:Drobno zmiksowac sucharki z wiorkami kokosowymi i maslem. Wylozyc na spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia i obrecza wysmarowana maslem.Ucisnac dlonia lub lyzka i wstawic do lodowki,by masa stezala.Z obranego mango usunac pestke(...)wylac na mase serowa.Trzonkiem lyzeczki zatoczyc fantazyjne kregi.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 175°C i piec 15 minut.Po tym czasie temperature zmniejszyc do 130°C i piec jeszcze 90 minut minut.Upieczony sernik bedzie mial dobrze sciete brzegi,natomiast srodek bedzie mial lekko plynna konsystencje.Wylaczyc piekarnik.Poczatkowo studzic przy lekko uchylonych drzwiczkach.,nastepnie na kratce.Podawac koniecznie schlodzony przez cala
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mąki 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag masła 1 łyżka smalcu 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i umieścić w zamrażalniku na 2 godziny. Blachę (23,5x35 cm) wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy połowę ciasta. Masa serowa: 1 kg twarogu 15 dag masła(...)masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na ciasto, a na jej wierzch ścieramy pozostałą część ciasta. Pieczemy 20 minut w 180 st. C następnie zmniejszamy temperaturę na 160 st. C i pieczmy jeszcze godzinę. Upieczony sernik najlepiej pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Smacznego
Cynamonowe szczęściesię w ustach! Cudowny! Składniki: 350g twarogu do sernika 30g budyniu śmietanowego z cukrem 1 łyżka cukru trzcinowego 1 jajko aromat waniliowy 1 gruszka Sposób przygotowania: Jajko ucieramy z cukrem, aromatem waniliowym i budyniem. Następnie dodajmy twaróg. Wszystko dokładnie mieszamy. Do natłuszczonej blaszki przekładamy masę serową. Na środek wkładamy gruszkę. Pieczemy w 150 stopniach przez 35 minut. Smacznego
Truskawkowa Fiestakogo: dla fanów serników na zimno dla tych, którzy nie lubią piec dla tych, którzy mają zepsuty piekarnik Składniki na spód: łyżeczka kakao 100g masła 80g płatków kukurydzianych 50g płatków migdałowych 150g czekolady mlecznej Składniki na masę serową: 500g sera mascarpone 500g sera na sernik (3 krotnie zmielonego) 3 banany 250g śmietany kremówki 9 łyżeczek żelatyny
Mania Wypiekanianadadzą się jednak także herbatniki lub dowolne kruche ciasteczka. Jeśli szukacie inspiracji na inne proste desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia tutaj . Gdyby jednak bardziej zależało Wam na truskawkowych przepisach, znajdziecie je w tym miejscu :) Składniki: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 200 ml śmietany kremówki 600 g truskawek 0,5 szklanki cukru
CiastkozercyJuż niedługo pojawi się za to wpis z cyklu Wyzwania Blogerek . A teraz do wpisu właściwego - sernik piernikowy. Ja wykorzystałam do niego pierniki, które piekłam na święta. Nigdy nie ukrywałam, że serniki to w zasadzie moje ulubione ciasta, chyba jedne z niewielu, które jadam, więc z tym wiekszą przyjemnością zabrałam się do jego robienia. Składniki: Spód: około(...)piernika i dokładnie mieszamy. Dodajemy roztopione masło i jeszcze raz mieszamy, po czym całość przekładamy do blachy (ja robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy dno. Podpiekamy 10 minut w temperaturze 190 stopni. Masa serowa Twaróg dokładnie mielimy. Dodajemy do niego cukier, jajka, masło, śmietanę, budyń waniliowy (nie rozpuszczamy go, dodajemy po prostu
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Lubicie serniki? Zapraszam :) Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Na koniec wsypujemy rodzynki i również delikatnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy
Izabelawkuchnigęstą polewą z sosu toffee. Udekorowany świeżymi figami ( myślę, że równie dobrze sprawdzą się też maliny). Łatwy do zrobienia, choć nieco pracochłonny. Zachwycił wszystkich bez wyjątku. Sernik jest dosyć krótko pieczony i powinien być wyjęty z piekarnika, gdy jego środek jest jeszcze sprężysty i nie do końca ścięty. Dzięki temu po wystygnięciu pozostanie wilgotny i aksamitny. SKŁADNIKI(...)spód brownie, wyrównujemy wierzch, wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 40 minut. SOS TOFFEE: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i gotujemy 30 minut, na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje i zmieni kolor na jasnobrązowy (dodatkowo zgęstnieje jeszcze po ostygnięciu). Zostawimy na 5-10 minut, do lekkiego przestygnięcia. Wykładamy na upieczony sernik, wygładzamy wierzch. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przechowujemy
cool and mintysłodkości.Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik , ale taki , którego jeszcze nigdy tu nie było – sernik gotowany.Jest świetnym pomysłem na nadchodzące Święta , ale nie tylko – robi się go błyskawicznie , nie wymaga pieczenia , a składniki dostępne są w każdym sklepie.Zachwyca nie tylko smakiem , ale i wyglądem.Czyż nie cieknie Wam ślinka już na samą myśl
Ostra na SłodkoŚwięta bez sernika? - to wykluczone!Sernik tradycyjny, przygotowywany przez mamę musi być na świątecznym stole, bo to już jest tradycja. Składniki:-1 kg twarogu ( może być twaróg gotowy )-1 szklanka cukru-4 jajka-5 dkg margaryny lub masła-aromat śmietankowy-2 łyżki maki ziemniaczanej-dżem z czarnej porzeczki lub agrestu lub śliwek - do wyboruNa ciasto(...)wycinamy paseczki, z których robimy ozdobną kratkę na serniku.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 20 minut.Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 35-40 minut. Sernik jest upieczony: Smakuje wyśmienicie.Smacznego
Maminek kulinarnywylać masę serową (fot.4) , wierzch przykryć szczelnie folią aluminiową (fot.5) i umieścić formę w piekarniku rozgrzanym do 175 ºC. Po około 50 minutach pieczenia ciasta (kiedy po ściągnięciu folii sernik jest ścięty w dotyku) ubić bezę. W razie konieczności przedłużyć trochę czas pieczenia. Cztery białka (dokładnie oddzielone od żółtek) ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
Świat Ciastaserniki ale połączenia z kajmakiem jeszcze nie dlatego dzisiaj sernik kajmakowo-kokosowy Składniki na spód sernika: - 70 g mąki - 70 startych migdałów - 30 g cukru pudru - 50 g masła - 1 żółtko - 1/2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serowo-kajmakową: - 500 g sera mielonego - 75 g masła - 75 g cukru pudru(...)masy serowej, delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły i całość przekładamy do tortownicy, w której wyłożyliśmy wcześniej spód naszego sernika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta możemy wykonać masę kokosową. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, którą to po wymieszaniu studzimy. Potem ubijamy śmietankę na sztywno
Kuchenne Wariacje