sernik z pianą - 1000 przepisów (strona:12/67)

Sernik na pierniczkowym spodzie . 176

Witajcie :) Co  powiecie na pyszny sernik na pierniczkowym spodzie . Postanowiłam upiec coś innego niż tradycyjny kruchy spód. Sernik wyszedł pyszny na pewno upiekę go jeszcze raz na święta . Jeśli macie ochotę to zapraszam bo jest bardzo prosty w przygotowaniu :) Składniki: 400 gr pierniczkówe w czekoladzie w kształcie gwiazdek 1600 g sera białego śmietankowego 1 cukier waniliowy(...)waniliowy i ucieramy . Następnie dodajemy budynie , roztopioną margarynę i skórkę z pomarańczy , dobrze mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli . Dodajemy do sera i delikatnie mieszamy łyżką . Masę serową wykładamy na pierniczki . Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni , mój sernik piekł się około 50 minut.Wyłączamy piekarnik i studzimy przy otwartych drzwiczkach . Następnie wyciągamy Czekoladę rozpuszczamy

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik waniliowy z chałwą 133

Serniki to moje ulubione ciasta! Dlatego też stworzyłam nowy dział SERNIKI , a w nim już kilkanaście sprawdzonych przepisów na serowe ciasta :) Składniki na spód na ciasto: 30 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka, 1 jajo, 10 dag margaryny, 1 łyżka smalcu, tłuszcz do formy, wiórki do formy. Wykonanie ciasta(...)waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 25 dag masła, 1 ½ szklanki cukru pudru, tłuszcz do formy, wiórki do formy. Wykonanie sernika: Ser zmielić, dodać grysik i odstawić. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. Z białek ubić sztywną pianę , połączyć z serem, aromatem i lekko wymieszać. Wylać masę serową na przygotowaną formę i powtykać kawałki chałwy . Piec około jednej

Tradycyjna Kuchnia
Sernik na zimno ,,Truskawkowy puch" 180

Pora na kolejny deser z truskawkami w roli głównej! Dzisiaj prezentuję pyszny, lekki sernik na zimno z truskawkowym ,,ptasim mleczkiem". Na spodzie z kruchych, zbożowych ciasteczek i białą, lekko kokosową warstwą serową.  Przygotowałam go na Dzień Dziecka - zarówno dla tych małych i większych dzieci. A wszyscy, którzy mieli okazję go spróbować, byli zachwyceni. :) Składniki (na tortownicę o średnicy(...)cytryny. Białka ubić wraz z cukrem na sztywną pianę. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką i musem. Do powstałej masy dodawać stopniowo po łyżce ubitej piany. Gotową wylać na warstwę serową i wstawić do lodówki na czas stężenia ok 3 h (a najlepiej na całą noc). Sernik dowolnie udekorować. Smacznego

Kuchnia Ellie
Ciasto jogurtowe a' la sernik - przepis 176

Jeden gość (nazwijmy Go dziadziu ;) zjadł 5 kawałków. Myślę, że nie trzeba więcej zachęcać do poświęcenia tych dziesięciu jajek :) Ciasto jogurtowe a' la sernik Ciasto jogurtowe a' la sernik Składniki: 3 x jogurt grecki po 400gram 10 jajek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 2 budynie waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia wiórka kokosowe(...)pieczenia, budynie, olej i mieszamy Jogurty ubijamy w dużym naczyniu i dodajemy utarte żółtka i ubitą pianę Ciastka kruszymy prosto na blaszkę wyłożoną folia aluminiową (folię wykładamy tak, aby wystawała poza brzegi, bo ciasto rośnie w trakcie pieczenia) Ciasto jogurtowe a' la sernik Pieczemy około godzinę w 160 - 180 stopniach Ciasto jogurtowe a' la sernik Smacznego :) Ciasto jogurtowe

Pyza i Surówka
Sernik z brzoskwiniami 1072

Wspaniały, pyszny sernik, przepis jak widać nie skomplikowany, a efekt! - poezja smaku...:) Składniki: 3 szklanki mąki 5 łyżek cukru 5 żółtek 1 kostka margaryny 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg sera ( z wiaderka) 3 jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny miękkiej Piana 5 białek 1 szklanka(...)masę serową, wierzch wykładamy pokrojonymi w drobną kostkę brzoskwiniami. Z białek ubijamy sztywną pianę razem z cukrem, wykładamy na brzoskwinie. Ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach na wierzch. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto można polukrować. Sernik Tereski  Smacznego

kgwjanczewo
Lekki sernik 177

bakaliami możecie je pominąć. Serniki mają jeszcze jedną zaletę, zawsze się udają. Mogą popękać, mogą opaść, ale i tak są smaczne. A teraz zapraszam Was na lekki sernik. Składniki Ciasto 200 g mąki 50 g cukru 1 żółtko 120 g masła Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, żółtko i pokrojone na drobno masło.Wszystko razem zagnieść, uformować kulę(...)połączenia się składników.Wsypać rodzynki, dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Na ciasto wlać masę serową, wyrównać wierzch ciasta. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować delikatnie pędzelkiem wierzch sernika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-35 minut. Wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Pozostawić tam sernik do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem

O kuchni z uczuciem
Sernik truskawkowy 135

waniliowy, proszek do pieczenia,  ziarenka laski wanilii i zmiksowane truskawki. Całość dokładnie mieszamy. 3. Do masy dodajemy delikatnie pianę z białek i mieszamy. 4. Masę wlewamy do formy i pieczemy w 180⁰C przez ok. godzinę. 5. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł). Sernik jest bogaty w: - pełnowartościowe białko, pełniące funkcje budulcowe w organizmie

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sernik z bezą orzechową 176

ubijać, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać mąkę, bułkę tartą i zmielone orzechy., delikatnie wymieszać. Pianę równomiernie rozłożyć na masie serowej. Przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 1,20 godz. Po upieczeniu sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik można posypać cukrem pudrem

In my kitchen
Truskawkowo-kokosowy sernik na zimno 171

masłem. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i delikatnie docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania warstwy serowej.  Warstwa serowa 1 kg sera na serniki (wiaderkowego) budyń waniliowy 150 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych kilka łyżek likieru kokosowego 1 galaretka truskawkowa + 1 łyżka żelatyny + szklanka wody Żelatynę oraz galaretkę rozpuścić(...)truskawkowego instant Galaretkę i żelatynę rozpuścić w szklance ciepłej wody. Truskawki zblendować na mus. Białka ubić wraz z cukrem na sztywną pianę. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką i musem. Do powstałej masy dodawać stopniowo po łyżce ubitej piany i kisielu. Gotowy mus wylać na warstwę serową i wstawić do lodówki na czas stężenia (ok 3 h.), a najlepiej

Kuchnia Ellie
Zamiast pączków i faworków 131

cytryny, wanilią i sokiem z cytryny. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej. Delikatnie mieszamy.  Gotową masę serową wykładamy do tortownicy.  Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 ° C, po wyłączeniu piekarnika pozostawiamy w nim ciasto jeszcze przez 15 minut.  Sernik po wystudzeniu wkładamy do lodówki i chłodzimy go minimum 4 godziny

Przysmaki Karolki
Piernikowa Inka z kawowym sernikiem 189

zagotuj, ściągnij z palinka i wlej go do kielich blendera. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na mus. Przelej do szklanki i ciesz się pysznym smakiem piernikowej kawy zbożowej. Kawowy sernik (składniki): 100 g herbatników czekoladowych 50 g masła 1 kg serka twarogowego (z wiaderka) 4 jajka 5 łyżek miodu (wg uznania) 2 łyżeczki kawy Inki Klasycznej rozpuszczonej(...)Klasyczną oraz likier kawowy i zmiksuj. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj w trzech turach do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylej na miasteczkowy spód i piecz 50-60 minut. Nie wyciągaj od razu sernika z piekarnika, tylko wystudź go przy lekko uchylonych drzwiczkach. Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto kruche przekładane 111

Zadanie miałam trochę utrudnione, ponieważ wiedziałam tylko, że ciasto składa się z części kruchej, piany z białek, dżemu lub konfitur i tyle. Nie miałam przepisu, więc musiałam sobie po swojemu coś wymyślić. Upiekłam więc ciasto kruche z mojego przepisu na sernik gotowany i przełożyłam konfiturą jagodową. Powinnam dać o połowę mniej konfitury ponieważ ciasto wyszło zbyt mokre(...)Wkładamy do lodówki na godzinę Następnie dzielimy ciasto na dwie części Nastawiamy piecyk na 180 stopni Ubijamy białka z 1/2 szklanki cukru Połową ciasta wykładamy foremkę Nakładamy połowę ubitej piany z białek Na pianę małą łyżeczką nakładamy konfiturę Następnie na konfiturę nakładamy drugą połowę kruchego ciasta. Ciasto jest na tyle mokre, że ja układam ciasto rwąc je na kawałki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik z białą czekoladą i czereśniami 160

jakości sera, jakiego użyjemy do jego przygotowania. To od niego będzie zależała jego struktura po upieczeniu, a nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 250 g ciasteczek owsianych 50 g masła, roztopionego Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego(...)miksera ucieramy wszystkie składniki, oprócz białek. Miksujemy tylko do momentu połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 75 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik krakowski 310

kogo: dla mających ochotę na sernik z prawdziwym pieczonym spodem dla szukających przepisu na kremowy, mokry sernik dla chcących spróbować słynnego sernika krakowskiego Składniki na spód: 300g mąki krupczatki żółtko 150g zimnego masła łyżka śmietany 12 lub 18% 100g cukru pudru Składniki na masę serową: 1,3-1,5 kg białego sera (najbardziej lubię gotowy twaróg trzykrotnie zmielony(...)trochę sera. Dodać śmietanę, mąkę ziemniaczaną oraz skórkę z cytryny. Chwilę pomiksować. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wmieszać ją w masę serową. Na samym końcu dodać skórkę kandyzowaną z pomarańczy i rodzynki. Delikatnie wymieszać łyżką. Wykonanie sernika c.d.: Ciasto wyciągnąć z lodówki i podzielić na dwie części. 1/3 ciasta zostawić na później a 2/3 ciasta wyłożyć

Mania Wypiekania
Sernik tradycyjny z rodzynkami 241

Dziś zapraszam Was na pyszny tradycyjny serniczek. Sernik ten króluje w moim domu odkąd tylko pamiętam. Kiedyś piekła go moja mama, dziś piekę go ja. Sernik zawsze się udaje, jest delikatny i puszysty.  SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki 5 dag masła, 5 dag margaryny, 3 żółtka, 1,5 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego(...)puszystą masę. Dodaję zmielony ser, budyń, mąkę krupczatkę oraz rodzynki. Ucieram. Białka ubijam na sztywną pianę. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. 3. Masę serową wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.  Do przygotowania sernika użyłam rodzynek MIX JUMBO, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Rodzynki te, to jedne z najlepszych

Tradycyjna kuchnia Kasi