bardzo smakował, faktem też jest to, że jemu smakują wszystkie moje serniki Przepis na Sernik królewski z wiórkami kokosowymi: Przepis na okrągłą formę o śr. 24 cm na kruche ciasto: ½ szklanki mąki pszennej poj. 250 ml ½ szklanki mąki krupczatki 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wiórków(...)wlewamy masło i jeszcze chwilkę mieszamy, dodajemy ubite białka i ostrożnie mieszamy całość łyżką silikonową. Masę serową wylewamy na ciasto, wyrównujemy i ścieramy (lub skubiemy) drugą kulkę ciasta. Pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C, następnie ustawiamy temperaturę na 50 stopni, włączamy termoobieg i zostawiamy sernik na ok. godzinę w piekarniku. Dobrze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsernik robi się szybko, jedynie co trwa dłużej to przygotowanie ciasta kakaowego.Składniki na ciasto: 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 całe jajko i 1 żółtko 1/2 kostki z 25 dag masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki Przygotowanie ciasta na spód i wierzch sernika tzw. kruszonkę Cukier utrzeć z jajkami, dodać kakao, rozpuszczone masło oraz(...)wysmarowaną blaszkę ścieramy większą część ciasta, wykładamy masę serową, teraz ścieramy drugą część - to będzie wierzch sernika Pieczemy około 1 godz. w temp. 180 stopni C, pozwalamy ciastu ostygnąć w piekarniku, wpierw przy zamkniętych drzwiczkach, a potem przy uchylonych. Mój sernik piekłam w foremce w kształcie serca. Mieściło się w okrągłej foremce o średnicy 24 cm. Rada praktyczna
Proste Potrawyjest odchudzony i w niczym nie ustępuje tradycyjnemu sernikowi, jest pyszny, dodatkowo spód orzechowo-kokosowy jest nieziemski, pycha. Krótko mówiąc przepis rewelacyjny i warto go wypróbować :) Składniki ( tortownica 18cm): Spód: 100g orzechów brazylijskich lub nerkowca 50g wiórków kokosowych 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki ciemnego gorzkiego kakao Masa serowa: 500g chudego twarogu ½ szklanki ksylitolu 1 kopiasta łyżka mąki(...)waniliowej 100g gorzkiej czekolady 70% kakao Dodatkowo: 1 szklanka mrożonych jeżyn lub malin Wykonanie: Spód: orzechy oraz kokos blędujemy ,aż uzyskamy w miarę gładką konsystencję , następnie dodajemy ksylitol oraz kakao i całość mieszamy masę przekładamy do tortownicy (ja użyłam 18cm)wyłożonej papierem do pieczenia ( tylko dno), dociskając ją dłonią lub łyżką pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym
Słodkie zapomnieniepodpieczony spód z herbatników. Na masie delikatnie umieścić wafelki Prince Polo. Powinno zmieścić się ok. 10 sztuk. Pozostałe odstawcie na bok- posłużą do dekoracji sernika. Sernik piec w 180 st.C przez ok. 15 minut. W międzyczasie gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(...)lekko przestygnie wlać ją do reszty masy serowej i dodać łyżkę kakao, zmiksować. Po 15 minut pieczenia sernika otworzyć drzwiczki piekarnika i na wafelki Prince Polo wylać czekoladową masę serową. Dalej piec, tym razem w 170 st.C przez ok. 45 minut, aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Dla wyjaśnienia: sernik pieczemy na dwa razy, by uniknąć
Nastoletnie Wypiekanierodzaju sernika na zimno. Gwarantuję, że nie będziecie rozczarowani. Masa serowa bardzo ładnie trzyma formę, kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :) Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników(...)cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto 1/3 szklanki kawy rozpuszczalnej (posłodzonej) dobrej jakości gorzkie, ciemne kakao Wykonanie: Formę do ciasta wyłóż od spodu papierem do pieczenia. Herbatniki rozgnieć na piasek. Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego cukier puder. Wymieszaj z herbatnikami. Wyłóż nimi dno formy
Garniec Magaliedopiero dzisiaj się z Wami witam i przychodzę na osłodę z czekoladowym sernikiem. Jest on mega czekoladowy, ale mimo wszystko delikatny. Szybko znika więc można polecić z czystym sumieniem. Składniki: spód 100 g hernatników 1 łyżka kakao 2 łyżki masła masa serowa 1 kg sera na serniki 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki 4 jaja 2 łyżki masła(...)kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i mieszamy z masą serową dodajemy roztopione masło, kakao i cukier puder i dokładnie mieszamy ciasto przelewamy na herbatniki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st - pieczemy przez ok 1,5 godziny po tym czasie sernik pozostawiamy w wyłączonym i uchylonym piekarniku następnie po ostygnięciu wkładamy go do lodówki Smacznego
Gotowanie z pasją~czekoladowy gotowany sernik z malinami i nutellą~
breakfast of dreamsszklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Polewa czekoladowa: 75 g masła 4 łyżki gęstej śmietany (np.18%) 3 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru Spód sernika: Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku nie wyrzucamy). Ja po prostu wszystkie składniki wkładam do malaksera i pulsacyjnie łączę w okruchy(...)przed pieczeniem ciasto się schłodziło. Po tym czasie podpiekamy spód przez 12-15 minut w 190°C, wyjmujemy i jeszcze gorący smarujemy białkiem za pomocą pędzelka. Następnie studzimy. Sernik klasyczny: Najważniejsze to aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Ser, śmietanę i jajka należy wyjąć z lodówki na kilka godzin przed pieczeniem. Ser w temperaturze pokojowej mielimy 3-krotnie
Poezja smakuorzechową czekoladą. Mięciutki, leciutki, po prostu idealny. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1.4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na sernik: 600 g sera na sernik 6 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g stopionego masła na krem: 750 ml mleka(...)dosypywać cukier a następnie żółtka. Kiedy masa będzie jasna i puszysta dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem. Piec w 175*C przez około 30 minut, wystudzić i przekroić na dwa blaty. Upiec sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało, następnie dodawać ser, budyń, ostudzone masło
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWlać do 250 ml masy serowej, zmiksować.1 i 1/4 listka żelatyny odcisnąć, rozpuścić na parze, ostudzić. Dodać do żelatyny 2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać. Wlać żelatynę do sernika, dokładnie zmiksować.Każdy z rożków ustawić w wysokiej szklance. Rozłożyć białą masę serową równomiernie do rożków - najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego z dużą, okrągłą końcówką.Wstawić rożki do lodówki(...)ciemnej czekolady.Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Wlać do 500 ml masy serowej razem z kakao, zmiksować.1 i 3/4 listka żelatyny odcisnąć, rozpuścić na parze, ostudzić. Dodać do żelatyny 2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać. Wlać żelatynę do sernika, dokładnie zmiksować.Wyłożyć masę równomiernie do rożków, wyrównując wierzch. Schłodzić w lodówce przez noc.Schłodozne rożki przełożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeefekt końcowy zachwyci każdego smakosza serników. Polecam! Składniki: Ciasto: 200 g mąki pełnoziarnistej 25 g ciemnego kakao 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru Mąkę, cukier puder i kakao wsypać do miski, wymieszać. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do pozostałych składników. Zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez(...)cienko wylepić pozostałym ciastem. Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej
maniapieczeniainspiracją na nadchodzące święta :) Składniki na blaszkę 24x36cm Ciasto: 300g mąki pszennej 120g masła 82% 100g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 1½ kg półtłustego sera twarogowego, trzykrotnie zmielonego 5 jajek 2 białka 200 g masła 1 i 1/3 szklanki cukru kryształu 1 duże opakowanie cukru wanilinowego ½ opakowania(...)budyniu śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodajemy kawałki masła, żółtka, śmietanę i kakao. Wszystko siekamy i zagniatamy. Dzielimy na dwie nierówne części. Schładzamy przez godzinę w zamrażarce. Później jedną- większą ścieramy na grubych oczkach tarki na wyłożoną papierem do pieczenia formę i podpiekamy w nagrzanym do 180st C piekarniku przez
Kuchnia w czekoladzieSernik latte macchiato powstał z inspiracji mlecznym napojem o tej samej nazwie, który przygotowuje się przez powolne dolanie espresso do gorącego, spienionego mleka, tworząc trzy warstwy: mleko, kawę i mleczną piankę. Latte(...)macchiato podawane jest zazwyczaj w przezroczystej szklance, w której ładnie wyeksponowane są wspomniane warstwy napoju. Dla wielbicieli słodkiej kawy, napój można dosłodzić do smaku, a pianę udekorować kakao, cynamonem lub startą czekoladą.Sernik przypomina latte macchiato wyglądem i smakiem. Składa się z trzech warstw: dwóch twarogowych - sernikowej i kawowej, oraz bitej śmietany, a także cienkiego spodu biszkoptowego, który ułatwia
Smakołyki BerenikiPIERNIK: 250g miodu 100g masła 2 duże jajka 1/2 szklanki śmietany 18% 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika SERNIK MARCEPANOWY: 750g zmielonego twarogu 250g sera ricotta 200g masy marcepanowej 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki likieru(...)szklanki powideł śliwkowych 50g czekolady gorzkiej Masło razem z miodem rozpuszczamy na małym ogniu, odkładamy do przestudzenia. Następnie ubijamy z jajkami. Dodajemy śmietanę oraz mąkę przesianą z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą oraz przyprawą do piernika. Gęste ciasto wykładamy do formy 23×33 cm i pieczemy około 30 minut w temp. 175 stopni. Upieczone, zimne ciasto przekrawamy
Smaki Na Talerzuznajdziecie je tutaj, serniki i ciasta sernikowe . Przepis na sernik – sernik dyniowy Składniki: prostokątna forma 18 cm x 25 cm Spód na sernik 100 mąki 1 łyżka kakao 50 g posiekanej gorzkiej czekolady 60 g zimnego masła 50 g cukru szczypta soli Masa dyniowo serowa 350 g puree z upieczonej dyni, u mnie z dyni(...)łyżki konfitury z borówki Przygotuj spód do sernika. Posiekaj zimne masło nożem, a potem dodaj suche składniki i delikatnie zagnieć kruche ciasto, zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Rozwałkuj ciasto na cienki placek o rozmiarach formy. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przykryj spodem do sernika. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg. Wstaw spód
codojedzenia