jajka - 4 łyżki ksylitolu lub erytrytolu - 200g płatków owsianych lub jaglanych - 100g suszonych daktyli - 2 łyżki kakao - słoiczek powideł śliwkowych - 2 łyżeczki żelatyny 1. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min. Następnie odcedzić i zblendować na gładką masę, dodać płatki oraz kakao. Całość wymieszać i wyłożyć na dno blachy. 2. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zblendować z twarogiem, jogurtem(...)Rozpuścić galaretkę według instrukcji na opakowaniu i wylać na sernik. Wstawić do lodówki na parę godzin. Sernik z jagodami i popcornem Składniki: - 500g chudego twarogu - 2 miarki (60g) odżywki białkowej u nas smak ciasteczka - 2 płaskie łyżki kakao - mrożone jagody lub dżem jagodowy/z czarnej porzeczki - ok. 6 łyżek mąki kokosowej 1. Odżywkę białkową dokładnie rozpuść w pół szklanki
Candy Pandasmiałam chęć na murzynka i na sernik, więc upiekłam 2 w 1 SKŁADNIKI Murzynek: forma o wymiarach 21x26 cm ½ kostki masła, ½ szkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa(...)twarogu, 2 jajka, ½ szkl. cukru, 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 budyń waniliowy, 1 łyżeczka przyprawy do sernika Skworcu ¼ szkl. oleju, 2 łyżki kremówki Dodatkowo: suszona żurawina WYKONANIE Murzynek: Masło rozpuszczamy razem z cukrem, mlekiem i kakao. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzoną masę przelewamy do miski, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia a na końcu pianę ubitą
słodki bratekwyobrażałam, ale jest pyszny. Może upieczecie na niedzielę? Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 1 cukier waniliowy 3 kopiaste łyżki kakao 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier(...)wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy kakao i cukier puder do smaku i ubijamy, na koniec dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie wyciskamy na pokrojonym serniku. 4. Dekorowanie i podanie: Ciasteczka kruszymy i dekorujemy nimi sernik. Tak wykonany sernik jest gotowy do podania. Smacznego życzę. Rady
IzabelawkuchniCIASTO KRUSZONKOWE: jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 15 dag/zimne, cukier 1/2 szklanki, wiórki kokosowe 2 łyżki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie(...)składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem na ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować do lodówki w robocie utrzeć do białości żółtka z cukrem (z 5 minut na dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica
W Mojej Kuchni LubięZupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta czekoladowego zatopione w serniku, na kształt rosyjskich wieżyczek cerkwii. Tak tłumaczy pochodzenie nazwy na swoim opakowaniu Dr. Oetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane(...)każdej cukierni. Okazuje się, że nie tylko my mamy rybę po grecku, której Grecy nie znają i ruskie pierogi nieznane w Rosji. Z wyglądu podobne do naszego sernika z kakaową posypką, a jednak inne. Jest pyszne, mięsiste, wilgotne, bardzo czekoladowe, godne świątecznego stołu - polecam przepis do przetestowania! Szybkie do przygotowania, ponieważ nie ma potrzeby schładzania ciasta w lodówce. Ciasto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub pomarańczowa, w zależności, który z owoców wybierzecie. Prawdziwa rozkosz dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Ozdobiony orzeźwiającymi truskawkami efektownie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Bardzo Wam polecam. Spód ciasteczkowy: 300 g ciasteczek typu digestive 150 g masła 1 czubata łyżka kakao Ciasteczka kruszymy w blenderze, wałkiem(...)sprawdzając patyczkiem czy środek sernika jest upieczony. Wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy truskawkami. Źródło (z niewielkimi zmianami) : Divine Chicolate, C.Bardi/T.Morris The post Sernik Czekoladowy appeared first on Made
Made By Mom And Sonrozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub pomarańczowa, w zależności, który z owoców wybierzecie. Prawdziwa rozkosz dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Ozdobiony orzeźwiającymi truskawkami efektownie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Bardzo Wam polecam. Spód ciasteczkowy: 300 g ciasteczek typu digestive 150 g masła 1 czubata łyżka kakao Ciasteczka kruszymy w blenderze, wałkiem(...)sprawdzając patyczkiem czy środek sernika jest upieczony. Wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy truskawkami. Źródło (z niewielkimi zmianami) : Divine Chicolate, C.Bardi/T.Morris The post Sernik Czekoladowy appeared first on Made
Made By Mom And Sonjest wyczuwalna, ale delikatnie, co sprawia, że chce się jeść więcej. Spód zrobiłam z podłużnych biszkoptów, które zanurzyłam w kawie rozpuszczalnej. Okazało się to idealnym rozwiązaniem :) Taki sernik mogłabym jeść codziennie zamiast pić kawę ! :) Składniki tortownica 15- 16 cm: Spód: biszkopty podłużne 100 gram kawa rozpuszczalna 1 łyżka woda letnia 1/2 szkl. Masa serowa: twaróg(...)powinien być lekko sprężysty, po ostygnięciu stężeje. Jeżeli wierzch sernika za mocno zacznie się przypiekać, nałożyć folię aluminiową świecącą stroną do góry. Upieczony sernik przyozdobić ubitą śmietaną z cukrem. Całość posypać kakao. SMACZNEGO
Kuchnia Paulettesmgnieniu oka. Składniki na kukułkę: 1/4 kostki masła o wadze 250 g 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 1/2 szklanki mleka 1 pełna łyżka kakao 1 łyżka spirytusu Masa serowa: 1 kg sera na sernik 125 g masła 3 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1,5 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego Biała polewa: 125 g masła 1/2 szklanki(...)mleka w proszku 2-3 łyżki słodkiej śmietanki w przypadku zbyt gęstej masy Wykonanie: Cukier z wodą karmelizuję, następnie ostrożnie dodaję masło, mieszam do połączenia składników, potem dodaję mleko, kakao i na końcu dolewam alkohol. Masę odstawiam by przestygła. Masło ucieram z cukrem na puch dodając po jednym całym jajku. Twaróg mielę trzykrotnie, dodaję do masy maślanej, następnie dodaję budynie
Ciasteczkowy Potwórzmiksować blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek , ¾ masy serowej wylać na kruchy spód, do reszty wsypać kakao i dokładnie wymieszać, wylać na wierzch jasnej masy, można lekko przemieszać warstwy-ja nie mieszałam i dlatego ciemna warstwa została idealna na górze. Wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec około 45-50 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
Wanilia i Kardamonsprawi, że sernik będzie bardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny w lodówce i oleju kokosowego, który sprawi, że ciasto zachowa swój stan skupienia. Do dosłodzenia posłużył mi ulubiony syrop klonowy. Do smaku postanowiłam dodać masło orzechowe i kakao. Tak powstał serniczek orzechowo(...)niecierpliwa, żeby sprawdzić, czy się udało, że nie myślałam nawet o tym, żeby robić zdjęcia, od razu przystąpiłam do konsumpcji. I och, co to było za doznanie! Kremowy, delikatny sernik o cienkim, słodkim spodzie z orzechów po prostu rozpływał się w ustach. To było coś nieprawdopodobnego! Borówkowy sernik z karobem i daktylami Po tej próbie przetestowałam jeszcze kilka
Book of spellsgoździkami z lekką dyniową nutką. Cudownie kremowy i puszysty za sprawą ricotty. Na kruchym maślanym bezglutenowym spodzie z kakao i z leciutkim jak chmurka kremem z koksowej śmietanki z kawałkami chrupiących orzechów. Aż brakuje przymiotników, żeby opisać ten sernik! Po prostu idealny na jesień! A jak Wam jeszcze powiem, że jest bez cukru, to już chyba bardziej pokochać(...)muszkatołowej ¼ łyżeczki goździków Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 1 laska wanilii Bezglutenowy spód: 120 g mąki ryżowej 20 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 30 g ksylitolu lub erytrytolu szczypta soli morskiej 120 g masła 1 żółtko 30 ml mleka Dodatki: ½ łyżeczki cynamonu garść orzechów włoskich garść orzechów laskowych * PRZYGOTOWANIE Spód Suche składniki wymieszaj
Food Squareczas, ale któregoś dnia sama sobie wjechałam na ambicję. Nie poprzestałam na wypróbowywaniu sprawdzonych przepis. Poszłam dalej i stworzyłam własne proporcje. W taki sposób powstał sernik Jasia i Małgosi.Składniki spodu:2 paczki herbatników,1/4 kostki masła.Herbatniki pokruszyć dokładnie. Można to zrobić za pomocą blendera lub wkładając je do mocnego woreczka i uderzając wałkiem(...)mieszając do rozpuszczenia cukru i zgęstnienia. Polać ciasto po lekkim przestudzeniu. Ja dodatkowo posypałam polewę gorzkim kakao i brązowym cukrem.Drobne rady odnośnie pieczenia sernika:* Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Najlepiej wyjąć je z lodówki 2 -3 godziny przed pieczeniem.* Żeby sernik był wilgotny i nie popękał można wstawić formę, w której się piecze, do większego naczynia wypełnionego wodą
Codzienna kuchnia niecodziennamasła lub margaryny 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Na polewę: 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki masła lub margaryny odrobina gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej Wykonanie pysznego sernika z orzechami: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do blaszki o wymiarach około(...)Polewa: Cukier i kakao przekładamy do garnka, dodajemy gorącej wody i mieszamy, tak żeby powstała gęsta papka. Dodajemy masło lub margarynę, gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Polewę zdejmujemy z ognia i mieszamy aż będzie gęsta i szklista. Gotową polewę rozsmarowujemy na zimnym serniku. Odstawiamy do zastygnięcia polewy. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje
Izabelawkuchni