czekolady. Po prostu „niebo w gębie”. Składniki: • 500 g sera białego mielonego • 250 g sera mascarpone • 4 jajka • 1 szklanka cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżka kakao • 1 czekolada gorzka • 1/3 szklanki mleka Spód • 100 g herbatników kakaowych petit beure • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej • 50 g masła Polewa • 1/2 czekolady(...)piec jeszcze 1,5 godziny • Po upieczeniu uchylić piekarnik i wyjąć sernik po 15 minutach. • Po całkowitym wystudzeniu wstawić sernik do lodówki, najlepiej na noc. Polewa • Czekoladę rozpuścić ze śmietanką na parze i polać polewą wierzch sernika. • Udekorować czekoladowymi gwiazdkami
To co kochamSernik pomarańczowy z ganache… Święta i po świętach. Dzisiaj zjedliśmy ostatnie resztki sernika. Czekolada i pomarańcza świetnie ze sobą pasują zwłaszcza w serniku. Uwielbiam sernik . Wilgotny i aromatyczny sernik pomarańczowy na czekoladowym spodzie brownie, polany pomarańczowym curdem. Ten sernik jest bardzo pomarańczowy i czekoladowy, bo dodałam kandyzowaną skórkę z pomarańczy, a całość posmarowałam ganache. Sernik(...)Brownie 125 g masła 100 g czekolady, 70% kakao 225 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty 2 jajka 120 g mąki Nastaw piekarnik na 180ºC. Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Zmiksuj jajka z cukrem i wanilią na puszystą masę. Wlej letnią czekoladę cały czas miksując. Dodaj przesianą mąkę i zmiksuj jeszcze raz. Wyłóż formę papierem do pieczenie, wylej
codojedzeniaserniki z dodatkiem białej czekolady pieczone na dwóch miodowych ciastach. Złączone pomarańczową galaretką wzbogaconą dżemem o tym samym smaku. Dzięki temu ciasto składa się z kilku smacznych warstw. Idealne na rodzinne spotkania, gdzie nie może zabraknąć słodkiego wina Monte Santi o wyraźnym owocowym smaku. MIODOWNIK: 2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)brzegi przed wypłynięciem galaretki. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciasto miodowe zmięknie. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dżemy , galaretka , miód , twaróg
https:KKuchniaMniampół szklanki kaszy jaglanej ▸1 szklanka wody lub mleka ▸4 jajka ▸50 g czekolady gorzkiej ▸dosłodzić wedle uznania polewa ▸2 miarki odżywki białkowej+wiórki kokosowe lub 50 g białej czekolady Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku lub wodzie. Do ugotowanej dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę i jeszcze ciepłą miksujemy na gładką masę. 2. Herbatniki kruszymy i łączymy z masłem(...)połączenia składników. 4. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z masą czekoladową. Przelewamy na spód i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. 5. Ostudzony sernik polewamy rozpuszczoną odżywką białkową lub białą czekoladą. Polecam spożywać go schłodzonego. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. PS: Jestem teraz na wyjeździe poza miejscem zamieszkania, gdzie mam bardzo ograniczony czas
Zdrowie i pysznie na talerzuŚwięta… jest sernik. Podobnie i tym razem, ale dla odmiany sernik z dodatkiem mlecznej czekolady, uwieńczony polewą z białej i udekorowany czekoladowymi cukierkami Schoko-Bons w kaształcie jajeczek. Puszysty, kremowy i delikatny, bez wątpienia zasługuje na swoje miejsce na świątecznym stole. Składniki (forma o średnicy 25 cm): Sernik: 1 wiadereczko (1000 g) twarogu dwukrotnie zmielonego(...)zapobiec pękaniu). 9) Upieczone ciasto studzić w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. 10) Przygotować polewę: do rondelka dodać mleko oraz połamaną na kawałki białą czekoladę. Podgrzewać cały czas mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia czekolady. 11) Wystudzony sernik udekorować polewą i cukierkami Schoko-Bons
Fitsweet.meodciągają od blogowania. Będziemy jednak robiły wszystko, by się tu sporadycznie pojawiać i każdą wolną chwilę spędzać z aparatem z kuchni :) Dziś zapraszamy Was na bardzo pyszny sernik ze słodką, białą czekoladą i kwaskowatymi porzeczkami. Nasz sernik sporządziłyśmy ze zwykłego, ziarnistego twarogu - czyli coś idealnego dla fanów ziarnistych serników i pasch. Do wykonania nie będzie potrzebny(...)mielimy za pomocą blendera, aż do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodajemy roztopioną czekoladę(robimy to stopniowo, porcjami) nie zaprzestając blendowania. Na herbatnikowy spód wylewamy połowę masy serowej, na tę warstwę wykładamy połowę owoców porzeczki i zalewamy pozostałą porcją masy serowej. Na wierzch sernika wykładamy pozostałą część porzeczek, które dociskamy lekko dłońmi po to, aby dobrze przylgnęły
Symfonia Smakówz trzema czekoladami (wspaniały przepis znaleziony w Kuchni nad Atlantykiem) Sp ód: 150g herbatników 50g masła 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu 150 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 4 jajka 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 100 g ciemnej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka(...)tylko do momentu połączenia składników. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (do każdej dodajmy po 1 łyżce mleka lub słodkiej śmietanki). Masę serową podzielić na 3 części do każdej dodając 1 rodzaj rozpuszczonej czekolady. Na spód z herbatników wykładamy najpierw masę z białej czekolady, następnie bardzo delikatnie masę z mleczną, a na końcu z ciemną czekoladą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Zapiski Młodej Żonyczekolady (300 g) * PRZYGOTOWANIE Twaróg pokrój na mniejsze cząstki i umieść w malakserze lub kielichu blendera. Wlej ajerkoniak i ekstrakt waniliowy, wbij jajka, wsyp cukier oraz dodaj mąkę ziemniaczaną. Masę zmiksuj na gładko, aż znikną grudki. Śliwki oraz jedną tabliczkę czekolady posiekaj i dodaj do masy serowej. Formę pokryj od spodu papierem do pieczenia i wlej gotową masę na sernik(...)patyczka. Gotowy sernik odstaw do wystudzenia, a następnie delikatnie oddziel od brzegów formy, zdejmij papier i ułóż na talerzu lub paterze. W kąpieli wodnej rozpuść pozostałą czekoladę i polej nią wierzch sernika. Udekoruj go pozostałymi suszonymi śliwkami. Odstaw w chłodne miejsce, aby czekolada stężała
Food Squareprzez sito lub zmielić dwukrotnie. Czekoladę posiekać. Śmietankę gotować, zalać czekoladę, wymieszać, żeby czekolada się cała rozpuściła. Do twarogu dodać jajka, cukier, mąkę, zmiksować. Następnie wlać czekoladę i znów krótko zmiksować. Na koniec do masy wmieszać śliwki. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać wierzch. W międzyczasie nagrzać piekarnik do 180stC z termoobiegiem. Tortownicę z sernikiem wstawić do większej formy, do której(...)środku sernika ma być ścięta. Sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez godzinę, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Polewa: czekoladę posiekać. Śmietankę zagotować, wsypać czekoladę, wymieszać, żeby czekolada się rozpuściła. Polewę lekko przestudzić. Wierzch sernika posmarować polewą, udekorować wiórkami, perełkami. Sernik przechowywać w lodówce. Smacznego! Upiekliście #ciastkojakzobrazka i szukacie sposobu, jak sprytnie go pokroić? Można zrobić
Obiad gotowygusta odnośnie słodyczy, raz szala miłości przechylała się ku wuzetkom, raz ku szarlotkom, sernikom, czekoladzie truskawkowej Wedla, a raz ku maślanym tortom, miodownikom czy ciastom na zimno. Nigdy jednak nie wzgardziłam czekoladą. Doceniam jej smak w wielu swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych i mazistych brownie, muffinach czy po prostu w mocno czekoladowym cieście. Do tego, które
Raj dla Podniebieniaskrobi. Dla zwolenników ciast z posypkami, proponuję zwykły cukier puder. ja normalnie podaję ten sernik w wersji gołej, jednak tym razem mój sernik ze zdjęcia ma polewę czekoladową. Zostało mi po smarowaniu pierniczków czekolady i nie bardzo było co z nią zrobić. Padło na użycie jej w serniku. Mąż się skrzywił i zapowiedział, że najwyżej będzie ostentacyjnie odłupywał(...)mąż w końcu przyznał, że czekolada w tym wydaniu, doskonale współgra z serem. Ja tradycyjnie użyłam do sernika sera wiaderkowego Wieluń. Mama kiedyś używała sera trzykrotnie mielonego w ilości dokładnie 1 kg. Ja zwykle kupuję 3 pojemniczki o wadze 450 g i nadmiar sera ( do 1,2 kg) wyjadam łyżką (mniam). Drukuj Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik
Mieszam w Garnkuktóry jest lekki pomimo sporej ilości czekolady. Znaczącego smaku nadają mu wafelki Lusette z mlecznym nadzieniem, które osładzają i jednocześnie ciekawie wyglądają. Wafelki są zarówno w serniku, jak i w śmietankowej, delikatnej piance, tworząc swoisty rodzaj stracciatelli. Wszystko polane czekoladową polewą, ozdobione bezami oraz wafelkami. Temu deserowi ciężko się oprzeć :) CZEKOLADOWY SERNIK: ok 100 g biszkoptów okrągłych(...)Kiedy stężeje, wyjąć z formy. Zagotować w garnuszku wodę rozmieszaną z cukrem pudrem i kakao. Dodać masło i czekoladę. Podgrzewać na minimalnym ogniu, aż wszystko się połączy. Polewę wystudzić i polać po wierzchu sernika. Ozdobić bezami i kawałkami wafelków Lusette :) Sernik idealnie kroi się po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Serniki
https:KKuchniaMniamgodzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Powidła śliwkowe podgrzewać na małym ogniu i do gorących dodać połamaną czekoladę. Powidła dodatkowo można zmiksować blenderem. Połowę, jeszcze ciepłych powideł rozsmarować na wystudzonym serniku. Przykryć jedną połówką piernika i odwrócić tak, aby sernik był na wierzchu. Przy tej czynności przyda się druga deska. Rozsmarować resztę powideł i przykryć piernikiem. POLEWA. Cukier, wodę(...)konsystencji. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto i obsypać perełkami, zanim polewa zastygnie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Pierniki i pierniczki , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dżemy , kremówka , marcepan , miód , twaróg
https:KKuchniaMniamsernik na pewno przypadnie do gustu wielbicielom prostych serników. To praktycznie sama masa serowa, wzbogacona odrobiną mlecznej czekolady. Serniki bez spodu mają to do siebie, że nie tylko wspaniale smakują ale też są szybsze i łatwiejsze do zrobienia. Tym bardziej polecam osobom początkującym w pieczeniu serników. *foremka 25*34 cm (lub mniejsza- sernik będzie wyższy) Składniki(...)sera na sernik (może być z wiaderka) 1 szklanka cukru 1,5 opakowania budyniu waniliowego (60 g) 8 jajek 200 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 100 g mlecznej czekolady cukier puder do posypania Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie dodać żółtka. Do utartej masy dodawać po łyżce sera, kaszę mannę i proszek budyniowy. Z białek ubić pianę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia