Sernik z likierem truskawkowym smakuje po prostu bosko. Od razu przywołuje wspomnienia świeżych truskawek i beztroskiego lata. Idealny na jesienne chłodne wieczory. Składniki: (foremka 23cm) 3 jaja 3/4 szklanki cukru pudru 200g jogurtu naturalnego 500g zmielonego sera białego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki skórki z pomarańczy kropelka barwnika różowego 100g czekolady karmelowej 50ml mleka 50ml likieru(...)minutach pieczenia zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy przez 70 minut. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, a po 10 minutach wyciągamy gotowy sernik i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. W rondelku rozpuszczamy czekoladę karmelową, dodajemy mleko i mieszamy na gładką masę. Ostawiamy do ostudzenia, gdy masa będzie letnia dodajemy likier truskawkowy, energicznie mieszamy i oblewamy polewą nasz sernik
Gotowanie i blogowaniemyślę jednak, że nieco większa np. 20 cm spisałaby się lepiej. Składniki: 0,5 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1/4 szklanki cukru 3 jajka 80 g margaryny lub masła aromat waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 10-12 ciasteczek Oreo + krem czekoladowy (u mnie Nutella) i maliny do dekoracji Wszystkie(...)minut i wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki (można zablokować drewnianą łyżką lub ściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Upieczony sernik wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Przekładamy na paterę, dekorujemy czekoladą i świeżymi owocami. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercynikt nie odgadłby sekretnego składnika.Jeśli macie duszę odkrywcy, spróbujcie. Jeśli lubicie serniki na zimno - spróbujcie. Nic strasznego z tego połączenia nie wychodzi, a gwarantuję zaskoczenie gości.Sernik z colą (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive80 g białej czekolady40 g masłamasa serowa:500 g serka kremowego250 g jogurtu naturalnego60(...)cytryny3 łyżki białego rumu90 ml coli10 listków żelatynypolewa:150 ml coli4 płatki żelatynydodatkowo:20 g białej czekoladyCiastka dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, dodać drobno pokrojoną białą czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Dodać czekoladę do ciastek, wymieszać.Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ugnieść łyżką lub dłonią masę ciasteczkową, schłodzić.Serek zmiksować z jogurtem na gładką masę. Dodać cukier
Pożeraczka, czyli raz adobrzesernikowa: 1 kg sera z kubełka 250 g twarogu tłustego 100 g śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki cukru 100 g czekolady 5 łyżek kakao ,,Nesquik" 3 łyżki kwaskowatej konfitury Dekoracja: 300 g czekolady Przygotowanie: Jaja ubijamy z cukrem na bardzo puszystą masę. Do masy przesiewamy mąkę mieszamy i dodajemy roztopione masło z miodem. Wylewamy na wyłożoną(...)kąpieli wodnej topimy żelatynę i czekoladę (ja użyłem z orzechami). Za pomocą miksera miksujemy twaróg, ser z cukrem i śmietanką. Do sera dodajemy roztopioną czekoladę, żelatynę, kakao i wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę. Masę sernikową wlewamy na biszkopt i odstawiamy na całą noc do lodówki. Po zastygnięciu sernik polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy wedle uznania. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaZestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Na końcu dodajemy rodzynki oraz czekoladę. Gotową masę równomiernie wykładamy na wystudzony sernik. Dekorujemy np. rozpuszczoną czekoladą lub oprószamy kakao
Domowy Smak JedzeniaPierniki, makowce, serniki i wiele innych pomysłów na Świąteczne ciasta. Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda
Lena GotujeSkładniki: 500 g twarogu, 300 g mascarpone, 200 g śmietanki kremówki, 150 g cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, 1/2 łyżeczki pasty waniliowej, 150 g białej czekolady, 2 jajka 120 g ciasteczek owsianych z czekoladą, 40 g masła Ciasteczka zmielić w pojemniku blendera na puch, przełożyć do miseczki i dodać rozpuszczone masło, dobrze wymieszać i wysypać na dno tortownicy wyłożonej papierem(...)piekarnika i piec około 7 minut. Blaszkę wyciągnąć i przestudzić. Twaróg zmiksować razem z mascarpone, dodać na dwa razy śmietankę kremówkę. Dalej miksując dodać cukier, budyń oraz pastę waniliową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzoną dodać do masy serowej, następnie dodać po jednym jajku, miksując dobrze masę przed dodaniem drugiego jajka. Masę przelać na wcześniej podpieczony i przestudzony spód
Plate of Joytruskawkowy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 5. Po tym czasie ułożyć połówki truskawek jedna obok drugiej i polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Dlaczego warto przygotować sernik z musem truskawkowym? # Nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani ulepszaczy smaku # Swoim cudownym smakiem i kuszącym wyglądem zachwyci Waszych gości # Z pewnością zostanie królem letnich deserów # Zawiera(...)margarynę PALMĘ, a PALMA to gwarancja jakości i 100% smaku # Truskawki i czekoladę uwielbiają dzieci, a dorośli nie będą chcieli kawy bez kawałka serniczka # Klasyka polskich ciast to sernik, jego smak to tradycja, a tradycja to margaryna PALMA
Szalona Kuchnia EwelinyZapraszam na smaczny pieczony sernik kajmakowy z delikatnie kwaskowatą pianką malinową oraz super słodką śmietanką. Sernik jest bezglutenowy oraz prosty do zrobienia. Do zrobienia pianki malinowej użyłam mrożonych malin Hortex. Polecam Składniki: spód: 100 g masła 1 szkl mąki kukurydzianej 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu masa sernikowa: 800 g twarogu(...)pianką do lodówki na ok. 1 godzinę. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i układamy delikatnie na piance malinowej. Wyrównujemy śmietankę i posypujemy ją drobno startą czekoladą. Ponownie wkładamy sernik do lodówki. Najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneMangolada to kremowy sernik na zimo, na czekoladowym biszkopcie z musem o smaku mago i białej czekolady z chrupiącymi kawałkami mango. Całość zwieńczona deserową czekoladą. Niebo w gębie. MANGOLADA (sernik na zimno) Składniki: spód: (forma 17cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 2 łyżki oleju śmietana z żelatyną(...)czekoladowych masa mango: (forma 17cm) 1 mango 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru masa czekoladowa jasna: (forma 17cm) 120 g czekolady z okruszkami mango np. Wedla lub zwykłej białej 200 g serka białego (użyłam takiego jak na sernik z wiaderka) 100 ml śmietany 30% (+ połowa ubitej śmietany z żelatyną ) masa czekoladowa ciemna: (wypełnieni do formy
Bon appetit mon amieJest delikatny, "piankowy", a kwaskowaty smak matchy idealnie uzupełnia się ze słodką śmietanką :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki(...)tortownicy, mocno dociskając. Wstawiamy do lodówki do całkowitego ostygnięcia. 2. Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, dodajemy 1 1/2 czekolady i herbatę matcha i gotujemy aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady, cały czas mieszając. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser
My Culinary Artsmak rewelacja Składniki na sernik: - 120 g masła - 1 wiaderko twarogu - 1 szklanka ksylitolu - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 5 jajek Dodatkowo: - 150 g gorzkiej czekolady - wiórka czekolady "zielone" - 2 łyżki mleka -rodzynki 1 /2 szklanki - mąka pszenna do obsypania rodzynek - płatki Corn Flakes pełne ziarno Lubella ( zmiksowane lub w całości) Wykonanie: Do misy wbijamy(...)stopni.Wkładamy nasz sernik i pieczemy z "parą wodną" jakieś 20 minut i zmniejszamy do 170 stopni i pieczemy 1 godzinę.Po wyjęciu i ostudzeniu sernika polałam go czekoladą roztopioną w mleku i obsypałam wiórkami czekolady " zielonymi
Różowa kuchniasmakowało. Składniki na sernik: - 120 g masła - 1 wiaderko twarogu - 1 szklanka ksylitolu - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 5 jajek Dodatkowo: - 150 g gorzkiej czekolady - wiórka czekolady "zielone" - 2 łyżki mleka -rodzynki 1 /2 szklanki - mąka pszenna do obsypania rodzynek - płatki Corn Flakes pełne ziarno Lubella ( zmiksowane lub w całości) Wykonanie: Do misy wbijamy jaja(...)stopni.Wkładamy nasz sernik i pieczemy z "parą wodną" jakieś 20 minut i zmniejszamy do 170 stopni i pieczemy 1 godzinę.Po wyjęciu i ostudzeniu sernika polałam go czekoladą roztopioną w mleku i obsypałam wiórkami czekolady " zielonymi" LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-prze pisy
Różowa kuchniaobłoczek. Polecam :) Sernik podałam na talerzu "Filona" od Porcelany Bogucice. Składniki w temp. pokojowej: 5 jajek 300g serka kremowego (np. Bieluch) 200g białej czekolady Tortownicę (śr.18cm) owinąć z zewnątrz folią aluminiową gdyż sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej. Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Do piekarnika wstawić duże naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Nagrzać do temp(...)stopni. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i dodać żółtka. Zmiksować do połączenia składników. Dodać serek, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Przelać do tortownicy. Aby pozbyć się pęcherzyków powietrza uderzyć tortownicą z niedużej wysokości o blat. Serniczek włożyć do nagrzanego piekarnika. Po 15 minutach zmniejszyć temp
Smakołyki Asiżeby był wyższy. Mam nadzieję, że będzie wam smakować tak bardzo, jak mi :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki(...)tortownicy, mocno dociskając. Wstawiamy do lodówki do całkowitego ostygnięcia. 2. Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, dodajemy 1 1/2 czekolady i herbatę matcha i gotujemy aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady, cały czas mieszając. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser
Tajskie smaki