sernik nadaje się dla małych i dużych łakomczuchów, może jesteście jednymi z nich? Polecam! Sernik przygotowuję na bazie przepisu na serniczki z kajmakiem , wersja kawowo-czekoladowa to moja wariacja na temat ulubionych smaków:) Jest wilgotny, aromatyczny, smaki kawy i czekolady świetnie się uzupełniają. Ten przepis to moja kolejna propozycja w Kuchni Wielkanocnej Olgi Smile. SKŁADNIKI(...)serową. Piec około 50-60 minut w temperaturze 160ºC. Zostawić w wyłączonym piekarniku do momentu całkowitego wystudzenia, dzięki temu sernik się nie zapadnie. Jeśli w trakcie pieczenia wierzch zbyt się zarumienił, można przykryć go folią aluminiową i piec dalej. Czekoladę na polewę topimy razem z masłem w kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy i po lekkim przestudzeniu nakładamy polewę na wierzch
KUCHARNIAMuffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą(...)kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Artykuł Zestawienie Wielkanocnych pyszności pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowymlecznej czekolady ( u mnie Wedel ) - 160 g gorzkiej czekolady ( u mnie Wedel ) - 4 jajka - 65 g cukru - 130 ml śmietanki 36% - 40 g masła - 1 duża łyżka spirytusu - 2 duże łyżki espresso ( płynu) Sposób wykonania : Blaszkę 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i całą blaszkę owinąć folią aluminiową tak aby nie przedostała się woda ,w której będzie stał sernik(...)stopni , piec 80 minut , po tym czasie wyjąć z wody blaszkę ale zostawić sernik w piekarniku do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach . Jak sernik będzie już zimny robimy mus czekoladowy. Czekolady wrzucamy do miseczki ,którą ustawiamy na garczku z gotującą się wodą ,cały czas mieszamy tak aby czekolada się rozpuściła,w połowie możemy zdjąć z kuchenki , dodajemy masło , spirytus
Wypieki ReneGrudzień wita nas deszczem ze śniegiem i wiatrem, więc trzeba go jakoś sobie umilić. Dziś mam dla Was delikatny sernik z żurawiną, na czekoladowym spodzie. Lekko prosto i pysznie. Spód: 150 g. masła 100 g. czekolady gorzkiej lub mlecznej 3 łyżki cukru 2 jaja 90 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladę i masło rozpuszczamy
Cynamonowe szczęścieproszek budyniowy. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części. Jedną z nich połączyć z roztopioną czekoladą. Na dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników i kolejno przelewać (średnim strumieniem, na zmianę) masę jasną i ciemną. Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (**) (najlepiej z parą wodną) około 80-90 minut w 180 stopniach(...)popęka.) Upieczone ciasto ostudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika i następnie wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprószyć kakao. (*) Jeśli użyjecie czekolady mlecznej - kolor sernika niekoniecznie będzie intensywny, więc w tym przypadku warto dodać (do masy już z czekoladą) 1 łyżkę ciemnego kakao. (**) W przypadku, gdy wierzch za bardzo się rumieni - należy przykryć
Di gotujekaszą manną (grysikiem) 4. Łatek, czyli sernik z czekoladowo - bananową nutką 5. Sernik na kruchym spodzie z rodzynkami 6. Zakręcony małpowy sernik, czyli sernik z nutą czekolady na kruchym kakaowym spodzie 7. Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 8. Sernik na biszkoptach pod puszystą bezową pierzynką, czyli "rosą" 9. Radiowy sernik
Smakowy RajCiasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa
Kuchnia MagdaLenysernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1,5 szklanki erytrolu (lub opcjonalnie miodu) aromat śmietankowy Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Twaróg mielimy w maszynce 2 lub nawet 3 razy. Do wysokiego(...)upieczeniu sernik studzimy stopniowo w piekarniku, nie wyjmując go. Masło i czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku, podgrzewając je na małym ogniu. Jeśli nie lubisz smaku gorzkiej czekolady, możesz do rozpuszczonej masy dodać jeszcze łyżkę lub dwie miodu. Teraz zostało nam tylko polać fit sernik z polewą czekoladową Naszą ciepłą czekoladą i odstawić do zastygnięcia SMACZNEGO Szukasz innego przepisu
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSERNIK CZEKOŚLIWKA 🍰🍫 Wiecie, że śliwka w czekoladzie to mój chyba ulubiony słodycz? Uwielbiam ją, a w wersji sernikowej powala na kolana, serio 🤤 nie wierzę, że wyszedł aż tak dobry 😅 Składniki : 1 kg twarogu sernikowego 4 jajka 3/4 szkl. mleka 2 opakowania budyniu waniliowego/śmietankowego bez cukru 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu /cukru 2 duże garście śliwek suszonych Polewa: 50 g czekolady(...)Jajka ucieramy ze słodzidłem. Dodajemy twaróg i miksujemy. Wsypujemy budynie i wlewamy mleko. Miksujemy. Śliwki drobno kroimy. Wrzucamy do masy. Mieszamy. Przekładamy masę do formy. Pieczemy przez 60 min. Sernik studzimy. Robimy polewę w rondelku z podanych składników. Polewamy i czekamy aż zastygnie
Czarnawisienkaciasto???- w sumie ja też jeszcze nad tym pracuję, ale zaprezentuję wam przepis na sernik pomarańczowo czekoladowy. Delikatny nie za słodki z dużą dozą czekolady. Masę serową pieczemy w kąpieli wodnej dzięki czemu sernik jest bardzo równy. Całość zwieńczona iście świąteczną dekoracją. Zatem zapraszam:) Składniki : Na spód: 180 g ciastek typu Oreo 50 g masła roztopionego(...)umieszczamy wszystkie składniki a następnie delikatnie mieszamy rózgą kuchenną ( uwaga nie mieszamy zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej) - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. 5. W drugiej misie przygotowujemy masę czekoladową. Ścieramy czekoladę lub siekamy na drobne wiórki a kakao przesiewamy. Delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami tylko do momentu połączenia 6.Masy serowe przelewamy najpierw pomarańczową
vaniliowoczekoladowaSzybki w przygotowaniu, rozpływający się w ustach sernik z kawałkami czekolady polany polewą.SKŁADNIKISpód 250 g herbatników180 g masła orzechowego3 łyżki roztopionego masłaMasa serowa1 kg białego sera20 dag masła30 dag cukru2 jajka1 budyń waniliowyulubiony aromat100 g gorzkiej czekoladyPolewaSzklanka cukru3 łyżki kakao200 g kostka masła2 żółtka4 łyżki mlekaPRZYGOTOWANIESpódHerbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć na dno formy mocno(...)serowej dodać pokruszoną czekoladę i sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piec godzinę w temperaturze 200 CPolewaW rondelku rozpuścić masło, cały czas podgrzewająca dodać cukier, mleko oraz kakao gotować na małym ogniu około 3-5 minut. Odstawić do przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami.Zimny sernik polać gorącą
RAROSSAmacie ochotę upiec sernik to zdecydowanie mogę polecić właśnie ten. Wymaga nieco pracy i sporo cierpliwości ale naprawdę warto… Kremowa masa serowa z kawałkami czekolady i rozpływającym się w ustach ganach. Sernik grzechu wartJ Polecam!!! Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche Składniki: Spód: około 450 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła 1 łyżka kakao(...)czekoladowy ganache. Śmietankę zagotowujemy w rondelku, następnie dodajemy do niej posiekaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty aby czekolada się rozpuściła, następnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy masło i całość jeszcze raz starannie mieszamy, do momentu rozpuszczenia masła.Odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzony sernik polewamy polewą i ponownie wstawiamy do lodówki na około
Mania Gotowaniadodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka rozpływa się w ustach. Jest to mój pierwszy sernik, który lekko popękał przy pieczeniu, ale roztopiona czekolada zakryła jego wszelkie niedoskonałości. Przepis na sernik tradycyjny z polewą czekoladową znalazłam na […] Artykuł Sernik tradycyjny z polewą czekoladową pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopebudyń śmietankowy 1 mały jogurt naturalny (180 gram) 200 gram śmietany 18 % 6 jajek 2 łyżki rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny kilka kropli olejku cytrynowego Dodatkowo: czekolada deserowa do polania sernika 2 łyżki mleka 1. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Herbatniki drobno kruszymy i łączymy z wystudzoną margaryną, mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia(...)olejek cytrynowy, delikatnie mieszamy łopatką. 4. Ser wykładamy na herbatniki, rozsmarowujemy. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie z wodą, wyżej dajemy sernik. 5. Sernik pieczemy ponad godzinę w temp. 180 stopni. 6. Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy dekoracyjnie sernik. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkiteraz coś na deser :)Pyszny sernik, który dawniej piekłam na każde święta i nie tylko.Na jakiś czas odszedł w zapomnienie, ale dzisiaj sobie o nim przypomniałam. Nawet zdjęcie trochę wiekowe, ale jest Idealny na Wielkanoc! Zapraszam do zapoznania się z tym pysznym ciastem:) Emotikon wink Składniki na biszkopt : -4 jaja -po pół szklanki ziemniaczanej i pszennej -szklanka cukru(...)biszkopt ( można a nawet należy go wcześniej nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym ). Wierzch sernika posypać wiórkami kokosowymi i udekorować kratką z rozpuszczonej czekolady albo wylać czekoladę na cały sernik. Pychota ! (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemyslenia