sernik z czekoladą - 3000 przepisów (strona:105/200)

CIASTO CHAŁWOWY BANANOWIEC 161

żelatyny 50 ml. wody zimnej Poncz: sok wyciśnięty z 1/2 pomarańcza 2 łyżki wody 1 łyżeczka cukru Dekoracja: 200 ml. śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 gram białej czekolady 1/2 banana maliny Metoda: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier brązowy i waniliowy dalej ubijając.  Kiedy masa zgęstnieje(...)nasączony ponczem i z powrotem włożyć do lodówki na 3-4 h. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego. Sernik delikatnie wyciągnąć z lodówki i tortownicy. Przyozdobić bita śmietaną. Całość posypać startą na tarce białą czekoladą. Ozdobić malinami i plasterkami banana. Wstawić do lodówki

Kuchnia Paulettes
Sernik białkowy (bez glutenu, mąki i cukru białego) 136

jajka -3 łyżki gorzkiego kakao -1 miarka odżywki białkowej (u nas nugatowa) Białkowy sernik -240g serka ricotty -750g jogurtu naturalnego -ksylitol (w ilości indywidualnej) -2-3 miarki odżywki białkowej (u nas waniliowa) -5 pełnych łyżeczek żelatyny + ¼ gorącej wody Dodatkowo -kilka kostek gorzkiej czekolady (do ozdoby) -czekoladowa panda lub inne zwierzątko :P CZEKO-BIAŁKOWY BISZKOPT Białka oddzielić(...)godzin (najlepiej na noc). CZEKOLADOWE ŁAPKI Gorzką czekoladę rozpuścić nad parą wodną, wlać do foliowego małego woreczka strunowego i zamknąć go. Na papierze narysować wzór łapek, którego umieścić pod koszulką foliową. Odciąć minimalnie róg woreczka i rysować kształty łapek. Następnie można odrobinę powiększyć otwór i wypełnić kontury. Czekoladki wstawić do zamrażarki. Gdy sernik stężeje oddzielić go nożem delikatnie

Candy Pandas
Sernik korzenny z kajmakiem 186

powinna być lekko ścięta 7. Obręcz zdejmujemy dopiero kiedy sernik zupełnie wystygnie, następnie schładzamy w lodówce, najlepiej przez noc 8. Zimny sernik smarujemy przed podaniem kajmakiem i dekorujemy orzechami * czekoladowe choinki - ok 150 g białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali, zabarwiamy zielonym barwnikiem spożywczym. Na arkuszu papieru do pieczenia układamy patyczki, ok 6 szt. czekoladę

Słodki Kompromis
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 185

delikatnie mieszając łyżką. Wylewamy na mak i pieczemy ok. 20 minut. Po wystudzeniu makowiec wyciągamy żeby biszkopt był na dole. Polewamy czekoladą lub lukrem. Smacznego :) Na powyższych zdjęciach znajduje się pyszny  PIERNIK NA MAJONEZIE  oraz sernik (przepis wkrótce

Pani na deser
Łatwy sernik na zimno z pieczoną dynią 252

Dyni w tym roku mam mniej niż w latach poprzednich. W czasie wrześniowych deszczów zgniły mi owoce odmiany Muscat de Provence. W rezultacie zostały tylko pięknie

Weekendy w domu i ogrodzie
KOKOSOWY SERNICZEK Z PATELNI 158

Składniki na 1 serniczek stanowiący 2 porcje: 100 g twarogu półtłustego 4 płaskie łyżki wiórek kokosowych (ok. 20 g) 2 płaskie łyżki mąki pszennej typ 650

Vroblewska-fitlife
OWSIANY SERNICZEK Z PATELNI Z MALINAMI I CZEKOLADĄ 204

Składniki na jedną dużą porcję/dwie małe: 100 g twarogu półtłustego 3 płaskie łyżki płatków górskich owsianych (ok. 30 g) 1 płaska łyżka mąki owsianej lub

Vroblewska-fitlife
Sernik straciatella z malinami 557

więc trzeba korzystać, póki się jeszcze da, z jego owocowych dobrodziejstw. Dzisiaj chce Was zachęcić do wypróbowania przepisu, na wyjątkowy sernik straciatella na ciasteczkowym, kakaowym spodzie, który jest wilgotny, delikatny a co najważniejsze zawiera przepyszne połączenie malin i czekolady :) Składniki na ciasteczkowy spód: 2 szklanki pokruszonych ciasteczek kakaowych belVita 100 g roztopionego masła Masa serowa: 800 g półtłustego twarogu(...)jajka i rozkłócić je dobrze widelcem. Przelać do zmielonego sera, dodać cukier, olej kokosowy, esencję waniliową oraz mąką ziemniaczaną. Wymieszać mikserem do połączania składników. Na koniec dodać posiekaną nożem czekoladę  (fot.3) . Delikatnie wymieszać całość, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki. Masę serową przełożyć na ciasteczkowy spód  (fot.4) . Wyrównać. Maliny dokładnie umyć pod bieżącą wodą i odstawić do odsączenia

Świat Ciasta
Sernik czekoladowy z Nutellą 155

bardziej deser niż ciasto. I chociaż jest pieczony to wyglądem i smakiem przypomina sernik na zimno. Zachwycił nas od pierwszego kęsa. Dzięki odpowiednim proporcjom gorzkiej i mlecznej czekolady nie za słodki i nie za gorzki. Po prostu pyszny. Czytaj więcej

Wiem co jem
Sernik z żurawiną. 169

była za mała, więc mam jeszcze 3 serniczki w kokilkach, włożyć do piekarnika góra-dół nagrzanego do 180 stopni na 70 min., sernik powinien się ładnie zrumienić, zostawić jeszcze na 1 godz., następnie wyjąć można polać czekoladą, posypać płatkami migdałowymi i gotowe

Kuchnia Beaty
Serniko-brownie 176

się działo długi i wyczekiwany urlop, ślub Weroniki...itp ;) Ale do rzeczy dziś mam dla Was połączenie dwóch ciast ,które uwielbiam czyli sernika i brownie i na dodatek truskawek mniami!  Składniki na masę czekoladową: 100 g czekolady mlecznej 200 g masła 1 szklanka cukru pudru 3 jaja 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej składniki na masę sernikową

Cukier&Puder
Pascha miód i czekolada 166

wędzonymi śliwkami, ale gdyby nie udało Ci się ich kupić, to wystarczy pół posiekanej czekolady – też będzie pyszna.   Składniki:   50 g masła roztopionego w kąpieli wodnej (opcjonalnie) 3 żółtka (opcjonalnie) pół kilo twarogu mielonego (pół opakowania twarogu na sernik) pół opakowania serka mascarpone (ok. 125 g) po pół łyżeczki ekstraktu z wanilii i mielonego cynamonu(...)czubate łyżki miodu + łyżka do dekoracji   100 g wędzonych śliwek bez pestek lub 50 g gorzkiej czekolady drobno posiekanej gaza opatrunkowa z apteki (półmetrowa) lub muślin   gorzka czekolada roztopiona i zamrożona na kawałku folii bąbelkowej Joanny Niedobeckiej – szczegóły zaraz   Przepis na paschę miodową z czekoladą Zaczynamy od przygotowania miodowej dekoracji z roztopionej czekolady wg przepisu Joanny

Ugotowane pozamiatane
Sernik z suszonymi śliwkami 361

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nadszedł grudzień, święta coraz bliżej, a więc trzeba zacząć myśleć nad świątecznym menu W związku z tym chciałabym

Marta Gotuje
SERNIK MIĘTOWY W GALARETCE 103

miętowy sernik na bazie spodu sernika florentyńskiego . Składniki: Spód: 25 g posiekanych wiśni kandyzowanych 25 g posiekanej skórki pomarańczowej 25 g posiekanej suszonej żurawiny 100 g zblendowanych płatków migdałowych 25 g mąki pszennej 50 g masła 60 g cukru 25 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka kakao Ciasto: 1 kg twarogu do sernika 200 g cukru 6 łyżeczek żelatyny(...)miętowe i mieszamy z masą twarogową. Masę serową przelewamy na wystudzony spód florentyński, i posypujemy posiekaną czekoladę  i zostawiamy w lodówce na ok 2 godziny. W międzyczasie rozpuszczamy 2 torebki galaretki WINIARY przezroczystej i czekamy do wystudzenia. Po 2 godzinach kroimy sernik na mniejsze części i układamy w formie kawałek obok kawałka (między kawałkami powinno być

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania