sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:26/308)

Jak zrobić idealny sernik pieczony 126

preferujecie kremową konsystencję, możecie odpuścić ten element. Należy jednak pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością skrobi lub budyniu. Z reguły wystarczy 1 opakowanie budyniu lub 4 łyżki skrobi. Na konsystencję masy ma również wpływ MASŁO . Aczkolwiek ja nie jestem zwolennikiem kremowych serników tylko bardziej zbitych i ten element często pomijam. Jednakże, jeśli komuś zależy na delikatności(...)ważnym składnikiem są JAJKA, które muszą być w temperaturze pokojowej. Działają one spulchniająco, dzięki ubitym białkom dodanym na koniec do masy. Podczas pieczenia uwalniają pęcherzyki powietrza, co sprawia, że sernik zwiększa swoją objętość. Dlatego istotne jest, aby dodając na koniec białka nie miksować za długo, tylko delikatnie przemieszać łyżką. Warto trzymać się zasady, że na 1 kg twarogu

zdrowo i aktywnie
Jak zrobić idealny sernik pieczony 172

preferujecie kremową konsystencję, możecie odpuścić ten element. Należy jednak pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością skrobi lub budyniu. Z reguły wystarczy 1 opakowanie budyniu lub 4 łyżki skrobi. Na konsystencję masy ma również wpływ MASŁO . Aczkolwiek ja nie jestem zwolennikiem kremowych serników tylko bardziej zbitych i ten element często pomijam. Jednakże, jeśli komuś zależy na delikatności(...)ważnym składnikiem są JAJKA, które muszą być w temperaturze pokojowej. Działają one spulchniająco, dzięki ubitym białkom dodanym na koniec do masy. Podczas pieczenia uwalniają pęcherzyki powietrza, co sprawia, że sernik zwiększa swoją objętość. Dlatego istotne jest, aby dodając na koniec białka nie miksować za długo, tylko delikatnie przemieszać łyżką. Warto trzymać się zasady, że na 1 kg twarogu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik cytrynowy 130

Opis Sernik cytrynowy: Przedstawiamy sernik o smaku cytryncytrynowy. Jest on pieczony na tradycyjnym, kruchym spodzie. Masa serowa ma kwaskowaty smak i intensywny aromat cytryny. Ciasto jest orzeźwiające, niezbyt słodkie, smakuje wyśmienicie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 25 dkg mąki, 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 żółtka Masa(...)Żółtka utrzeć z cukrem, a z białek ubić pianę. Wymieszać wszystkie składniki, dodać budyń śmietankowy, skórkę cytrynową, sok z cytryny i olejek. Masę serową wylać na ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę. Udekorować smażoną skórką z cytryny. Artykuł Sernik cytrynowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik na czekoladowym cieście z truskawkami. 170

masła lub margaryny 2 łyżki ciemnego kakao pół małej łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 12,5 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: około 30 dag świeżych truskawek mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie(...)składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Ser można użyć inny, ale należy go zmielić przynajmniej trzy razy. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Sernik podałam na ślicznych talerzykach od Galerii Cuda Świata

Izabelawkuchni
Seromakowiec 89

Seromakowiec to połączenie sernika i makowca, jest bardzo smaczny i aromatyczny. Długo zachowuje świeżość i wbrew pozorom przygotowuje się go całkiem szybko. Możecie zrobić go z gotową masą makową, ale ja zachęcam Was do zrobienia domowej (jest zdecydowanie lepsza). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Seromakowiec .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Składniki Składniki na ciasto: 1 szklanka(...)opcjonalnie) Składniki na masę serową: 1 kg białego sera (2-krotnie mielonego lub z wiaderka) 1 szkl. drobnego cukru 6 żółtek 5 białek 250 g miękkiego masła 1 opakowanie budyniu waniliowego (35 g) szczypta soli (do ubijania białek) Składniki na lukier cytrynowy: 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny Instrukcje Ciasto: Mąkę i cukier przesiewamy na stolnicę, dodajemy żółtka, masło

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik gotowany 448

masa serowa będzie gorąca (musimy jednak pamiętać o tym żeby całości nie zagotować), cały czas mieszając. Budynie mieszamy z mlekiem (proporcja według opisu na opakowaniu). Następnie budyń dodajemy do masy serowej. Całość mieszamy dokładnie ze sobą i gotujemy, aż utrzymamy konsystencję budyniu. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Dno wykładamy herbatnikami i na nie wylewamy połowę masy serowej. Następnie(...)rondelku podgrzewamy kremówkę. Następnie do tego podajemy połamaną w kostkę czekoladę. Mieszamy tak długo, aż się czekolada rozpuści i połączy z kremówką. Gotową polewę wylewamy na wierzch sernika. Gotowy sernik schładzamy przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. Artykuł Sernik gotowany pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernikobrownie z malinami 138

czekolady gorzkiej 200 g masła 200 g cukru 135 g mąki pszennej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka Sernik: 500 g twarogu (np. z wiaderka) 100 g cukru 1 budyń waniliowy 2 jajka 100 ml śmietanki 36% 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 175 °C. Brownie: Masło kroimy w kostkę i wrzucamy(...)Dodajemy do niej stopniowo roztopione masło z czekoladą cały czas miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Sernik: Twaróg wkładamy do miski, dodajemy jajka, cukier oraz budyń. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy śmietankę i miksujemy jeszcze przez 2-3 minuty. Dodajemy 2/3 ilości malin i znów mieszamy lub miksujemy, tak aby owoce

Qchnia po prostu
Sernik – prosty przepis 150

jajek 1 szkl cukru 1 kg sera białego na sernik z wiaderka ( im bardziej tłusty tym lepszy) 1 aromat ulubiony np waniliowy 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki   Jak zrobić sernik: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę na wysokich obrotach miksera. Dodajemy ser i pozostałe składniki,  miksujemy to wszystko na niskich obrotach miksera. Masę wylewamy

Dorota Smakuje
łaciaty sernik z pianką i rosą 514

masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki rodzynek na piankę: 5 białek(...)lodówki.  W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną,budyń, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać bitą śmietanę i rodzynki . Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik krówkowy z czekoladą 424

FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Sernik krówkowy z czekoladą   Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska(...)roztopić na parze lub w mikrofalówce (jeśli będziemy roztapiać w mikrofalówce, proszę uważać, żeby nie przypalić). 3. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodać ser, serek mascarpone, budyń i wymieszać mikserem na średnich obrotach ( patrz FILM ). 4. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać czekoladę i kakao, a do drugiej masę krówkową, każdą osobno wymieszać

Mała Cukierenka
Sernik na herbatnikach z ajerkoniakiem 111

litra mleka każdy )  1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka )  1 puszka masy krówkową o smaku advokata ( 460 g ) około pół szklanki ajerkoniaku ( advokata ) Dodatkowo: 14 dag herbatników Wykonanie pysznego sernika: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę, następnie dodajemy budyń w proszku, masę krówkową i ser, dokładnie ucieramy(...)pieczenia, na dno układamy herbatniki, następnie równomiernie masę serową. 3. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczony studzimy. Zawsze sernik studzę w piekarniku, zimny przekładam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia, wtedy również idealnie się kroi. 4. Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Zapiekane naleśniki z serem 359

mąki, 2 łyżki cukru, jajko, szczypta soli na farsz: 500 g sera półtłustego, 3 łyżki cukru, 200 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka przyprawy do sernika, 100 g rodzynek, 3 kieliszki rumu, dodatkowo: 500 ml mleka, budyń śmietankowy, łyżeczka cukru Przygotowanie: Składniki na na ciasto naleśnikowe mieszamy razem. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Rodzynki moczymy w rumie(...)minut. Do sera dodajemy jogurt, cukier, przyprawę do sernika, odsaczone rodzynki. Mieszamy. Na naleśniki nakładamy ser i składamy w kopertę. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Zalewamy nim naleśniki. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni i ustawionego na termoobieg piekarnika na około 10 minut. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem

Lena Gotuje
Sernik Wiedeński Siostry Anastazji 7659

pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 300 g cukr u 8 jajek 2 00 g masła budyń waniliowy cukier puder do posypania wierzchu (opcjonalnie ) Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło wraz z cukrem i żółtkami(...)budyń w proszku cały czas ucierają c. Białka ubijamy na sztywn o, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy . Formę (ok. 20x28cm) smarujemy margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wykładamy papierem do pieczenia . W ylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni.  Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik

Słodka Strona
Wegański sernik z tofu 133

nasze inne przepisy na ciasta oraz inne przepisy na sernik . Składniki : 700 g tofu miękkiego 3/4 szklanki cukru trzcinowego Ziarna z 1 laski wanilii Sok z 1,5 cytryny Skórka z 1 cytryny 6 łyżek wiórków kokosowych 400 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego 300-400 g herbatników pełnoziarnistych (czekoladowe) 5 łyżek oleju(...)mleko kokosowe, budyń w proszku oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystkie składniki ponownie blendujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy 4 łyżki wiórków kokosowych i mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Z lodówki wyciągamy spód ciasteczkowy i następnie wykładamy na niego masę z tofu. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni i pieczemy przez około 60 minut. Sernik podaję

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik jagodowy pod bezową chmurką 242

bezową chmurką Sernik jagodowy pod bezową chmurką Sernik jagodowy pod bezową chmurką listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 kg sera białego zmielonego dwukrotnie (u mnie Vitello z Biedronki) 1/2-3/4 szklanki cukru (my lubimy mniej słodkie więc 1/2 szklanki) 4 jajka (u mnie rozmiar L) 2 budynie waniliowe bez cukru sok z 1/2 cytryny 2 szklanki

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania