Gotowany sernik bananowo-kakaowy; z wiśniami i gorzką czekoladą* *w środku i na zewnątrz notatka do siebie, następnym razem dać więcej proszku budyniowego/czegoś
More food, love and dreamssera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony 3/4 szklanki cukru pudru* 1/3 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe – u mnie Emix (2 x 41 g) 4 jajka klasy M Dodatkowo: dobrej jakości mleczna czekolada (u mnie belgijska)** i czekoladowe kuleczki (chrupki) *sernik nie jest mocno słodki, bo dodatkowej słodyczy nadaje mu czekoladowa polewa. Ja często podaję go również(...)wstępnie miksujemy. Następnie dodajemy po 1 jajku, cały czas miksując. Teraz małym strumieniem wlewamy olej. Gdy składniki się połączą dodajemy budyń (proszek) i krótko miksujemy. Masę przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (u mnie środkowy poziom). Sernik obserwujemy, powinien delikatnie odchodzić od brzegów formy, a wierzch mieć lekko przyrumieniony. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika
Słodkie okruszkiilość mleka w proszku, kilka maślanych herbatników i kilka budyniów o smaku śmietankowym... Śmiało mogę stwierdzić, że jest to przepis z samych resztek i powstał zdecydowanie z potrzeby ich wykorzystania. I był to strzał w dziesiątkę. Przepis choć pracochłonny i nie ukrywam wymagający wart jest poświęcenia, Sam sernik pieczony jest w kąpieli wodnej, więc jest dość zwarty(...)puder (przesiany) wymieszać. Dodawać pojedynczo jajka. Całość mieszamy jedynie do połączenia, Mleko oraz budynie przesiewamy prosto do masy mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wiórki kokosowe prażymy chwilę na suchej patelni i lekko studzimy. Dodajemy do masy. Na końcu dodajemy ekstrakt lub likier kokosowy. 3. Sernik wylewamy wprost na przygotowany spód. Zagotowujemy wodę i wlewamy do innej formy. Rozgrzewamy
vaniliowoczekoladowapysznie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy, przynajmniej ja tak lubię. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 4 łyżki kakao Pianka: 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder(...)podania. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Można użyć innego sera, ale trzeba go co najmniej 3 razy zmielić. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Sernik można pokroić na około 30 sporych kawałków. Zamiast kremówki można ubić jedną śmietanę Śnieżkę
Izabelawkuchnipłatki owsiane 2 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 2 łyżki, jajka 1 sztuka SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 4 krople, twaróg zmielony 1 wiaderko, morele suszone 10 dag, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka wszystkie składniki na spód wymieszać łyżką z masłem roztopionym, tortownica(...)twaróg z wiaderka i wszystko wymieszać na gładką masę morele suszone pokroić na paseczki, wymieszać z budyniem, kaszą manną i wsypać do sernika, wymieszać z 1 minutę z białek ubić na sztywno pianę i dać do sernika, delikatnie wymieszać z sernikiem sernik przełożyć na podpieczony spód piec dalej w 200C około 50 minut, sernik wyjąć z blaszki
W Mojej Kuchni LubięDziś zapraszam Was na jeden z moich ulubionych wypieków (poza oczywiście sernikami ). Pyszne kruche ciasto z budyniem i marmoladą . Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, doskonałe również na różne rodzinne spotkania. Dziś przedstawię Wam mniej tradycyjną wersję, bo przygotowałam je z pyszną marmoladą o smaku pigwowym. Jak dla mnie połączenie smaków idealne. Dlaczego? No cóż… po cieście zostały
Słodkie okruszkipraktycznie nie smakuje jakoś charakterystycznie to w połączeniu z pomarańczami i imbirem ma ciekawy, nietuzinkowy smak- cytrusowy z lekką goryczką. Będzie idealna jako dodatek do naleśników, domowego budyniu czy np. do tego sernika (kilk) . Z podanej porcji wyszło mi 8 słoiczków po dżemie. Składniki: 2 kg miąższu z dyni 4 duże pomarańcze (lub więcej) 700 g cukru 1/2 łyżeczki imbiru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki śmietany kremówki 1/2 tabliczki białej czekolady (50 g) 1/2 szklanki pasty pistacjowej (do kupienia w sklepach internetowych) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) dodatkowo: pistacje do posypania gotowego sernika Spód na sernik: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mielonych migdałów (zmielonych płatków) 1 duże żółtko ekologicznego jajka 70-80 g masła listonic_type='fooddrink';listonic(...)czasu, aż czekolada rozpuści się. Odstawiamy do przestudzenia. Na wolnych obrotach miksera miksujemy powoli ser wraz z jajkami. Dodajemy cukier i budyń, a także lekko ciepłą masę czekoladowo-pistacjową. Miksujemy tylko do połączenia składników – nie dłużej. Przelewamy sernik na przygotowany wcześniej spód. Na dno piekarnika wstawiamy żaroodporne naczynie z wrzątkiem, który parując będzie nawilżał sernik. Wstawiamy blachę
Poezja smakupudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek 3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić(...)dodać ser, budynie i olej. Krótko zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec w 200*C przez 15 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową, piec 35 minut w 170*C. Na sernik wyłożyć jabłka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianadwyżką. Spód tego ciasta robiłam z kruszonki, lecz nie jest to konieczne i można wykonać placek. Wtedy nie zamrażamy jednej części ciasta. Zapraszam również po przepis na SERNIK CZEKOLADOWY bez spodu, który zapewniam,również powali Was smakiem. LINK Składniki: ciasto ▪ 3 szklanki mąki (u mnie orkiszowa) ▪ 2 żółtka ▪ 3 łyżki kakao ciemnego ▪ 200 g masła miękkiego ▪ pół(...)szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) ▪ 3 łyżki śmietany 18% masa serowa ▪ 1 kg twarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▪ pół kostki masła rozpuszczonego ▪ 1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▪ 50 g wiórków kokosowych ▪ 3 żółtka ▪ 6 białek ▪ 100 g cukru/słodzika ▪ 100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy
zdrowo i aktywniepreferujecie kremową konsystencję, możecie odpuścić ten element. Należy jednak pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością skrobi lub budyniu. Z reguły wystarczy 1 opakowanie budyniu lub 4 łyżki skrobi. Na konsystencję masy ma również wpływ MASŁO . Aczkolwiek ja nie jestem zwolennikiem kremowych serników tylko bardziej zbitych i ten element często pomijam. Jednakże, jeśli komuś zależy na delikatności(...)ważnym składnikiem są JAJKA, które muszą być w temperaturze pokojowej. Działają one spulchniająco, dzięki ubitym białkom dodanym na koniec do masy. Podczas pieczenia uwalniają pęcherzyki powietrza, co sprawia, że sernik zwiększa swoją objętość. Dlatego istotne jest, aby dodając na koniec białka nie miksować za długo, tylko delikatnie przemieszać łyżką. Warto trzymać się zasady, że na 1 kg twarogu
zdrowo i aktywniepreferujecie kremową konsystencję, możecie odpuścić ten element. Należy jednak pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością skrobi lub budyniu. Z reguły wystarczy 1 opakowanie budyniu lub 4 łyżki skrobi. Na konsystencję masy ma również wpływ MASŁO . Aczkolwiek ja nie jestem zwolennikiem kremowych serników tylko bardziej zbitych i ten element często pomijam. Jednakże, jeśli komuś zależy na delikatności(...)ważnym składnikiem są JAJKA, które muszą być w temperaturze pokojowej. Działają one spulchniająco, dzięki ubitym białkom dodanym na koniec do masy. Podczas pieczenia uwalniają pęcherzyki powietrza, co sprawia, że sernik zwiększa swoją objętość. Dlatego istotne jest, aby dodając na koniec białka nie miksować za długo, tylko delikatnie przemieszać łyżką. Warto trzymać się zasady, że na 1 kg twarogu
Zdrowie i pysznie na talerzuOpis Sernik cytrynowy: Przedstawiamy sernik o smaku cytryncytrynowy. Jest on pieczony na tradycyjnym, kruchym spodzie. Masa serowa ma kwaskowaty smak i intensywny aromat cytryny. Ciasto jest orzeźwiające, niezbyt słodkie, smakuje wyśmienicie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 25 dkg mąki, 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 żółtka Masa(...)Żółtka utrzeć z cukrem, a z białek ubić pianę. Wymieszać wszystkie składniki, dodać budyń śmietankowy, skórkę cytrynową, sok z cytryny i olejek. Masę serową wylać na ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę. Udekorować smażoną skórką z cytryny. Artykuł Sernik cytrynowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemasła lub margaryny 2 łyżki ciemnego kakao pół małej łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 12,5 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: około 30 dag świeżych truskawek mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie(...)składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Ser można użyć inny, ale należy go zmielić przynajmniej trzy razy. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Sernik podałam na ślicznych talerzykach od Galerii Cuda Świata
Izabelawkuchni