sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:229/478)

Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku 153

gorącej wody 250 ml śmietany 36% Do przygotowania polewy będziecie potrzebować: 6 łyżek cukru pudru (u mnie zmielony cukier brązowy) 4 łyżek kakao 8 łyżek śmietany 30% kostki margaryny Sernik przygotowuję w tortownicy o średnicy 26 cm . 1. Puszkę z mlekiem skondensowanym umieszczamy w garnku z wodą i gotujemy przez 3 godziny. W trakcie gotowania trzeba pamiętać o uzupełnianiu(...)spożywczą lub wkładamy do foliowego woreczka śniadaniowego i wkładamy na 20-30 minut do lodówki. 6. Przed wyciągnięciem ciasta z lodówki, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, a formę do pieczenia smarujemy margaryną. 7. Ciasto rozprowadzamy dłońmi na dnie formy, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu, schładzamy je w lodówce. 8. Żelatynę rozpuszczany

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik marcepanowo-porzeczkowy z bezikami 217

Prawdziwie letni sernik, na kruchym spodzie, masa serowa z marcepanem i czarnymi porzeczkami, smaku dopełnia słodko kwaśna pianka śmietanowa, a pokruszone bezy to kropka nad „i „ Początkowo obawiałam się połączenia marcepanu i porzeczek,  okazało się, że niepotrzebnie. Doskonały wypiek na słodki poczęstunek, jest pyszny! Składniki: Duża blacha: 28/38 cm Ciasto: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła(...)tarce jarzynowej marcepan, delikatnie mieszamy już łyżką. Masę wylewamy na kruchy spód. Wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika pieczemy 30 minut, po czym temp zmniejszamy  do 160*c i pieczemy jeszcze około 20 minut, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika aż całkiem ostygnie. Porzeczkowa pianka: Obrane i umyte porzeczki umieszczamy w rondlu, podlewamy małą ilością wody -100 ml, wsypujemy

Wanilia i Kardamon
Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka 983

tylko na niedzielę, ale i od święta. Przepis został opublikowany w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka Składniki na ciasto, blaszka 25x35 cm: 400 g mąki pszennej 200 g margaryny lub masła 200 g cukru 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pozostanie wilgotne. Wierzch można polać polewą czekoladową. Po przepisy na doskonałe podkarpackie ciasta (czy raczej placki, bo tak się u nas mówi), w tym różne rodzaje serników, zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA Sernik biały Sernik krośnieński Sernik przekładany Sernik szachownica

Trzeci talerz
Czekoladowa kopuła - sernik na zimno 160

Czekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej wydobyć z miski a przy okazji na masie od folii odciska się wzorek. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka Jogo 200 g czekolady białej 200 g czekolady ciemnej może(...)spokojnie zmieściłoby się w niej 1,5 kg sera. Miskę wyłożoną folią wstawić do lodówki do schłodzenia. Przygotować masę. Do rondelka wlać mleko, wsypać żelatynę i odstawić na kilka minut aby napęczniała. Następnie mleko pogdrzać, nie gotować i rozpuścić żelatynę. Odstawić do wystudzenia. Zmielony ser przełożyć do miski. Dodać cukier i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Następnie dodać przestudzoną

Monia miesza i gotuje
Fit kokosowo daktylowy sernik na zimno 132

kokosowego, serka mascarpone i zmielonych na pył wiórków kokosowych. Spód to słodkie daktyle z mąką migdałową. Takie ciasto może być zdrowszą wersją ciast z kremem. Kokos rządzi w tym serniku! Spód: 150 g daktyli 100 g mąki migdałowej lub kokosowej 2 łyżki masła 2-3 łyżki wody z daktyli Masa serowa: 400 g mleczka kokosowego (1 puszka) 250 g serka(...)cukru kokosowego lub trzcinowego 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki żelatyny 1/3 gorącej wody Wierzch: 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wrzątku Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie odsączamy z wody. Masło roztapiamy. Daktyle, mąkę kokosową oraz masło blendujemy na gładką masę. W razi potrzeby, gdy masa będzie zbyt zwarta podlewamy wodą z daktyli

VioletoweKucharzenie
Sernik gotowany na biszkoptach 121

Puszysty, miękki sernik z kokosem. Jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Zachwyci każdego! Składniki: 1,5 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 1/4 szklanki cukru 250 g masła 2 budynie waniliowe bez cukru 2 lyzki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 200 g wiórków kokosowych 1 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Ser mieszamy z jajkami(...)Mleko mieszamy z budynkami i mąka. Masło roztapiamy i dodajemy cukier, a następnie pozostale skladniki. Bardzo dokładnie mieszamy i gotujmy na małym ogniu około 20 - 25 minut co jakiś czas mieszając żeby się nie przypalilo. Na dno formy wykładamy połowę biszkoptów i zalewamy połową goracej masy serowej na którą wykładamy pozostałe biszkopty i masę serową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy

Lena Gotuje
łaciaty sernik z pianką i rosą 518

serową. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną,budyń, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać bitą śmietanę i rodzynki . Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem(...)wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Wyłożyć na ciasto.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 50 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik dyniowo – migdałowy 136

tarce i odsączonej (może być puree) 4 jajka – osobno żółtka i białka 250 g zmielonych migdałów (zostawiamy garstkę do posypania formy do pieczenia) 500 g twarogu na sernik (zmielonego) płatki migdałów do dekoracji   Przygotowanie: W mikserze ucieramy na gładko masło z cukrem pudrem. Po chwili dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, przyprawy, dynię oraz żółtka. Kiedy się(...)mieszamy. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z pozostałym ciastem. Masę przekładamy do grubo wysmarowanej masłem i posypanej mielonymi migdalami foremki, posypujemy płatkami migdałów i pieczemy 50 minut w 160 stopniach na średniej półce piekarnika. Opcja: Jeśli mamy w domu palnik do creme brulee, po upieczeniu możemy posypać ciasto cukrem i zapiec palnikiem do uzyskania chrupiącej skórki

Ugotowane pozamiatane
Jak zrobić domową kruszonkę do ciasta?- przepis idealny 114

Chcesz urozmaicić smak swoich wypieków? Spróbuj dodać pyszną kruszonkę! Świetnie smakuje również jako dodatek do zimnych deserów lub jako spód pod sernik (tylko wtedy należy dodatkowo kruszonkę wymieszać z miękkim masłem) Składniki: 30 dag mąki 10 dag cukru pudru 10 dag masła 6 ugotowanych żółtek jaja 10 dag wiórków kokosowych 1 opakowanie przyprawy do piernika tłuszcz do formy Wykonanie(...)Mąkę połączyć z masłem, żółtkami, cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość dokładnie zmiksować, połączyć z przyprawą do piernika i przełożyć do przygotowanej foremki. Piec około 35 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu pokruszyć i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Tradycyjna Kuchnia
sernik na kruszonce 142

szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 750 g sera na sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 4 łyżki soku z pomarańczy 3 łyżki kaszy manny 1 opakowanie budyniu waniliowego Składniki kruszonki umieścić w misce i szczypać palcami aż wszystkie(...)zagniatać jak ciasto). Połowę przełożyć na dno foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będzie rumiana czyli około 10-12 minut.  W tym czasie przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodawać żółtka i ser. Następnie wsypać budyń i kaszę mannę, wlać sok z pomarańczy. Białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno 123

Sernik na zimno Składniki 150 g herbatników 1 kg   sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich łyżek żelatyny Konfitura czereśniowa Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Herbatniki kruszymy w blenderze, dodajemy łyżkę kakao i masło, a następnie układamy na spodzie tortownicy mocno przyciskając szklanką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni  na 6-8 minut, a następnie wyjmujemy i studzimy. Żelatynę mieszamy z 250 ml gorącej wody, aż całkowicie się rozpuści. Przelewamy do trzech naczyń: w pierwszym   mieszamy żelatynę z ½ części cukru i  2 łyżkami kakao. Następnie do miski dodajemy 1/3 sera twarogowego,    ponownie  mieszamy, studzimy i układamy na spodzie tortownicy. Czekamy aż warstwa

Miód i pieprz
Sernik na zimno z masą makową 183

Zakochacie się w tym serniku :) Kremowy, delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Bez pieczenia, na ulubionych biszkopcikach. Do masy serowej dodałam masę makową, która doskonale wkomponowała się w całościowy zamysł ciasta :) Polecam! :) Składniki na masę makową: 150 g maku 100 g cukru 25 g płynnego miodu 15 g masła 50 g drobno posiekanych orzechów włoskich 25 g rodzynek Mak zalać(...)wodą, gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Odcedzić i zmielić trzy razy. W garnku rozpuścić cukier, miód i masło, dodać mak i smażyć przez kilka minut, do czasu, aż składniki się połączą. Wymieszać z orzechami i rodzynkami. Odstawić do wystudzenia. Składniki na masę serową: 250 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 200 g jogurtu greckiego 200 ml kremówki

Domowa cukiernia Ewy
Sernik speculoos 177

blachę o średnicy do 22cm) * spód: - 150g pokruszonych ciastek speculoos (lub zwykłych herbatników) - 50g masła - 1 łyżeczka cynamonu i przyprawy korzennej (jeśli używamy herbatniki) * masa: - 500g sera na sernik - 5 jajek - 100g białej czekolady - 3/4-1 szklanka cukru (do smaku) - 60g pokruszonych ciastek speculoos - 1 łyżeczka przyprawy korzennej * wierzch: - 200g śmietany 18% - 2 łyżki cukru - 3 łyżki świeżo zaparzonego espresso(...)rozpuszczonym masłem. Lub ciastka i masło włożyć do malaksera i zmiksować na jednolita masę. Wyłożyć dno tortownicy (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Piec w 170C (termoobieg) przez 7 minut. Masa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem. Partiami dodawać ser. Wymieszać. Dodać rozpuszczoną czekoladę, przyprawę i ciastka. Delikatnie wymieszać do połączenia całości. Wylać na podpieczony

CookYourself
Lemon Curd – czyli bajeczny, krem cytrynowy 190

życiu nie próbowaliście Lemon Curd, naprawdę nie czekajcie i spróbujcie! Krem jest orzeźwiający, więc świetny na lato. Można go używać jako dodatek do lodów, jako polewę do ciast i serników lub wykorzystać do zrobienia Cytrynowego Tiramisu . Składniki: 85 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru (ok. 225 g) 2 żółtka 2 jaja (używam jaj o rozmiarze(...)szklanki) – z ok. 5-7 cytryn 1 łyżeczka startej skórki z cytryny   Przygotowanie: W misce ubij masło z cukrem na białą puszystą masę, około 2 minut. Następnie powoli dodaj żółtka, jaja i ubijaj jeszcze przez 1 minutę. Wmieszaj sok z cytryny. Na tym etapie konsystencja może wyglądać na zważoną. Nie przejmuj się tym jednak, gdyż podczas gotowania odzyska

Moja Delicja
Sernik na zimno " Stracciatella " 425

revolucjawkuchni . Sernik mnie zafascynował i musiałam zrobić i ja ;) W przepisie Ewa podała , żeby użyć sera białego . Masę serową zrobiłam z sera z wiaderka . Ilość żelatyny nieco zwiększyłam . Sernik był i to dość ważna uwaga , mięciutki , rozpływający się w ustach. Na początku bałam się , że masa mi się nie zsiądzie , ale byłam w wielkim błędzie :) uffff na szczęście(...)zobaczyć jakie inne produkty możecie kupić to zapraszam do odwiedzenia strony  http://www.symbio.pl/ . :) Wymiary blaszki : 29 cm x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 - 30 minut Składniki: Masa serowo - śmietanowa 800 g sera białego mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny ( dodałam 6 łyżeczek , jeśli

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania