sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:228/478)

Sernik królewski 405

popracować. Jednak uważam, że w końcu mi się udało :) Sernik smakuje bosko! Masa jest wilgotna, bardzo kremowa z wyczuwalną nutą wanilii. Smakowo świetnie współgra z ciemnym, kruchym ciastem :) Sernik królewski będzie idealnym zwieńczeniem świątecznego obiadu, jak też bardzo miłym, słodkim zakończeniem codziennego/weekendowego posiłku. Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru(...)żółtka i zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, dzielimy ją na 2 części: 3/4 i 1/4. Mniejszą część ciasta zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 26 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką (spód i brzegi). Następnie wylepiamy ją dokładnie i równomiernie ciastem (dno i brzegi formy). Ciasto nakłuwamy widelcem

MyCookBook.pl
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE, MOJA DELICJA + FILMIK 876

Sernik gotowany na biszkopcie jest bardzo smaczny i delikatny, w dodatku z delicjami na górze co daje rewelacyjny efekt. Ciasto nadaje się na urodziny, przyjęcia itp. Polecam bo jest bardzo smaczne.  SKŁADNIKI :             BISZKOPT :  6 średnich jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej ( 100 g )  2 płaskie łyżeczki proszku(...)Biszkopt - białka ubijamy na sztywno, dalej miksując dodajemy żółtka i cukier. Następnie wsypujemy przesiane maki z kakao i delikatnie mieszamy.  Na blaszkę wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy 30 minut w temperaturze 170-180 % C. Po upieczeniu studzimy i przecinamy na 2 równe połówki.  Masa - margarynę i cukry przekładamy do garnka. Ogrzewamy aż tłuszcz się rozpuści, (nie gotujemy ), dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z kratką 207

chyba jutro pokuszę się o zrobienie sernika, ma on wtedy totalnie inny smak i żaden inny zrobiony na twarogu z "wiaderka" mu się nie równa. Dlatego robiąc ten sernik najlepiej samemu kupić twaróg w sklepie i go zmielić przynajmniej dwukrotnie, niż kupować ten w "wiaderku", ten twaróg, zmielony samemu zagwarantuje nam o wiele lepszy smak, gwarantuję! :) Składniki (foremka(...)około 30 minut. Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na dwie części miej więcej 3/4 i 1/4, jedną czwartą ciasta chowamy do lodówki, resztą wylepiamy dno blaszki, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do  nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiekamy około 15 minut. Studzimy. W międzyczasie rozwałkowujemy resztę

Piekę, bo lubię
Najwyższa pora napić się kawy! 115

ciemnym spodzie Dobra kawa często idzie w parze ze słodkim dodatkiem. Coś do kawy – zwrot językowy, który łączy się z rozpieszczaniem zmysłów. Z ciasteczkiem, czekoladką lub kawałkiem ciasta jak sernik gotowany na ciemnym spodzie. Oto wyszukana propozycja Agaty na coś do kawy. Biszkopt Składniki: 2 jajka 4 łyżki cukru (48g) 2 łyżki mąki pszennej (30g) ½ łyżki mąki ziemniaczanej(...)wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach miksera. Spód tortownicy (o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie wykładać. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec ok 15 minut w temp. 160°C (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, pozostawić w tortownicy. Masa serowa Ser zemleć. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać kolejno żółtka, ucierać, dodać

KulinarneImpresje.pl
Ciasto jabłkowo-serowe 119

iałam upiec ciasto i stanęłam przed dylematem jakie zrobić. Moi domownicy chcieli szarlotkę a ja miałam ochotę na sernik. Wiecie, że do serników mam słabość i mogłabym je piec na okrągło. Chcąc sprostać zadaniu upiekłam ciasto,   które zadowoliło wszystkich       (Blaszka 25x40 cm)   Składniki: 320 g mąki pszennej 170 g margaryny 2 żółtka(...)wyłożyłam papierem do pieczenia Ciasto rozwałkowałam pomiędzy dwoma płatami folii kuchennej tworząc prostokąt wielkości blaszki do pieczenia. Ciasto przełożyłam do blaszki. Nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika na 15 minut, żeby się lekko zrumieniło.     Z obu cytryn starłam skórkę a następnie wycisnęłam sok. Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych poszatkowałam na cienkie plasterki.   Rozdzieliłam żółtka

Kuchnia u Krysi
Jogurtowy sernik z wiśniami 1744

serem. Smak ciasta wyborny a kalorii znacznie mniej niż w tradycyjnym serniku. Jogurtowy sernik czy też może jogurtownik ;-) ? Polecam nie tylko tym, którzy liczą kalorie bo sernik jest pyszny! Składniki: Spód: 225 g mąki razowej (np. orkiszowej, pszennej) 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru Masło pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder(...)Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa jogurtowa: 1200 g gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej greckiego) 250 g cukru pudru 65 g mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii 5 jajek

maniapieczenia
Sernik wiśniowy bez pieczenia 311

łyżki zimnej wody KREM CZEKOLADOWY 150ml śmietanki 30% 100g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru DEKORACJA kilka kostek gorzkiej czekolady 10-12 wiśni (w zależności, na ile kawałków pokroimy sernik) 1 łyżka cukru Wykonanie: SPÓD - masło i czekoladę przełożyć do miseczki, rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę ułożyć nad garnkiem z gotującą się, parującą wodą), ostudzić - do malaksera przełożyć herbatniki(...)wiśnie umyć, wydrylować - do rondelka przełożyć wiśnie, domowy cukier waniliowy oraz sok z cytryny, składniki wymieszać, podgrzewać na małej mocy palnika, aż wiśnie się zagotują i zmiękną (15-20 minut) - wiśnie lekko ostudzić, jeszcze ciepłe rozdrobnić blenderem na mus (będzie rzadki, nie należy odlewać soku) - żelatynę zalać zimną wodą, a gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli

Smakołyki Bereniki
SERNIK HARATANIEC 2 534

Przepis na taki  sernik mam już na blogu i tak naprawdę różni się tylko ilością sera i małymi szczegółami. Ale żeby nie siać zamieszania, wstawiam dokładny przepis oraz filmik jak ten oto pyszny serniczek przygotować. Zapraszam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM KRUCHE CIASTO: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka (białka odkładamy(...)części: 1/3 i 2/3. Do mniejszej części dodajemy kakao i zagniatamy. Chowamy do woreczka i zamrażamy. Większą część wykładamy na blachę z papierem do pieczenia. Podpiekamy ok 20 minut w 180 st. C ustawienie góra dół. SER: Masło rozcieramy, dodajemy przesiany cukier puder. Dobrze ucieramy. Następnie dodajemy po 1 żółtku oraz mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Ucieramy. Dodajemy

Pani na deser
Nadwiślanka ( sernik gotowany z musem wiśniowym ) 165

Sernik gotowany jest jednym ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama przekładała nim biszkopt a górę polewała czekoladą. Ja swój podaję z musem z wiśni na ciasteczkowym spodzie, w których chrupią prażone płatki migdałow.  Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) Ciasteczkowy spód: - ok. 30 dag ciasteczek / herbatników maślanych - 80 gr masła - 100 gr płatków migdałowych Płatki migdałów(...)mleko. Do rozpuszczonego tłuszczu dodaję masę serową. Mieszam do zgęstnienia na średnim ogniu. Uwaga: masa łatwo przywiera do dna. W zależności od mocy ognia mieszam ok. 10-15 minut. Po tym czasie wylewam na ciasteczkowy spód i wyrównuję łopatką. Mus wiśniowy: - 900 ml słoik wiśni w kompocie lub opakowanie wiśni mrożonych** - 400 ml śmietanki 30% ( kubek ) - żelatyna do spożądzenia

kawawszklance
Karmel z daktyli FIT – bez cukru, bez laktozy, wegański 145

polecam je dodać. Taki karmel świetnie sprawdzi się w wielu wspaniałych deserach, w naleśnikach, gofrach, na ciastach i ciasteczkach. Ja skorzystałam z niego między innymi w tych przepisach: – Sernik na owsianym spodzie z karmelem z daktyli i popcornem FIT – Deser Snickers w słoiczku FIT – Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” – Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT – Zdrowe batony TWIX – bezglutenowe(...)daktyli (świeżych lub suszonych) – ok. 100ml wody (lub mleka/napoju roślinnego) – 1,5 łyżki masła orzechowego – szczypta soli Jeżeli mamy suszone daktyle zalewamy je wrzątkiem i odstawiamy na 30-60 minut, odcedzamy (nie wylewając wody, w której się moczyły). Świeże tylko pozbawiamy pestki. Daktyle umieszczamy w misie blendera wraz z masłem orzechowym i solą. Miksujemy stopniowo dolewając wody/wody spod daktyli/mleka/napoju

Be Fit Be Strong
Sernik na zimno o smaku pomarańczowym z gorzką czekoladą 144

jestem orłem jeśli chodzi o ciasta, ale to wyjątkowo mi się udało i dodam, że sama je zmodyfikowałam, a więc to niejako przepis autorski Składniki: 1 kg sera na sernik ( ja kupuję taki w wiaderku w supermarkecie) 2 galaretki pomarańczowe 1 aromat pomarańczowy 2 rządki gorzkiej czekolady 2 mandarynki do dekoracji Przygotowanie: jedną galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej(...)jest napisane, że w 500 ml, przestudzić czekoladę zetrzeć na tarce do warzyw na najdrobniejszych oczkach do misy miksera przełożyć ser, dodać przestudzoną galaretkę i miksować przez ok 3 minuty, dodać aromat pomarańczowy oraz czekoladę, miksować jeszcze minutę tortownicę wyłożyć folią spożywczą na dnie i po bokach, na wierzch natomiast położyć folię aluminiową, zrób to tak by nie było szpar

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Truskawkowiec 138

mocno truskawkowy! Wygląda okazale, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa truskawkowo-serowa • 500 g sera mielonego na serniki • 1 kg truskawek • 3/4 szklanki cukru pudru • 6 płaskich łyżek żelatyny Dekoracja • kilkanaście truskawek • 1 czekolada gorzka Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze(...)mąkę i wymieszać delikatnie łyżką. • Masę wlać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temperaturze 170 st.C przez 20 minut. • Po upieczeniu wyjąć papier z tortownicy, boki posmarować delikatnie olejem, wystudzony biszkopt położyć na środku – zawsze po upieczeniu trochę odstaje od boków

To co kocham
Kremowy sernik toffi z orzechami 162

Sernik ma konsystencję bardzo kremową, bardzo wilgotną masę. Smakuje super, idealny na zbliżające się święta wielkanocne Konsystencja inna jak nasze pieczone serniczki, pyszny. Przygotowanie masy z ciastek – ciasta pokruszyć, orzechy potłuc na drobno. Ciastka i orzechy wymieszać razem. Masło roztopić i wlać do ciastek i orzechów, wymieszać i wyłożyć nimi dno formy. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika(...)piec 10 minut, następnie wyjąć i przestudzić. Thermomix – wrzucić orzechy, zmiksować 3 sek, obroty 4 – dodać pokruszone lekko ciastka, zmiksować 4 sek, obroty 4 – jeśli ciągle będą duże kawałki kilka sekund mieszać więcej. Masa nie powinna być zmiksowana na mąkę Masa twarogowa – do miski wrzucić serek, dodać cukier. Za pomocą miksera zmiksować, ciągle mieszając dodać olejek

Kuchnia Pokoleń
Długo oczekiwany sernik na czekoladowym spodzie 201

to bardzo dobry." Chociaż w zasadzie jak nie lubi serników to ja się prosić nie będę więcej dla mnie zostanie:)  Składniki: Spód: 150 g margaryny 200 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia jajko 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg mielonego twarogu przyprawa do sernika 4 żółtka 4 łyzki cukru pudru dwa budynie śmietankowe(...)kakao i proszek do pieczenia, Zrobić otwór wewnątrz kopczyka i wlać w niego jajko. Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto i wyłożyć nią spód i brzegi tortownicy. Piec 10 minut w 180 stopniach. Utrzeć żółtka z cukrem i dodać twaróg. Do gotowej masy w sypać budynie i dobrze wymieszać. Na koniec dodać przyprawę do piernika lub olejek zapachowy, można również

ciastkarnia na kruchym spodzie
TĘCZOWE MINI SERNICZKI UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 927

równe części i każdą zabarw odpowiednio na fioletowo, niebiesko, żółto i różowo. 2,5 łyżki żelatyny namocz w garnuszku w 50 ml zimnej wody. Pozostaw do napęcznienia na 10 minut . Po tym czasie podgrzej żelatynę do rozpuszczenia się, ale uważaj, żeby jej nie zagotować! Do garnuszka z żelatyną dodaj 2 pełne łyżki fioletowej masy, wymieszaj i przelej z powrotem(...)masa bardzo szybko tężeje). Czynność powtórz po kolei z kolejnymi porcjami żelatyny i masami serowymi, kolejno: niebieską, żółtą i różową, czekając aż każda kolejna zastygnie dobrze w lodówce. Gotowy sernik pozostaw jeszcze na kilka godzin w lodówce, po czym pokrój go ostrym nożem w kwadraty, wyjmij na talerz i udekoruj bitą śmietaną oraz ozdobami lub posypkami

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania