sernik tradycyjny - 1656 przepisów (strona:28/111)

Sernik amerykański 75

Ulubionym ciastem mojego męża jest zdecydowanie sernik. Od dawna zabierałam się za wykonanie sernika amerykańskiego. Za sprawą serka Philadelphia jest on delikatniejszy w smaku od tradycyjnych polskich serników. Sernik Artykuł Sernik amerykański pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Kawowy sernik z amaretto (dwuwarstwowy) 190

Dziś zapraszam Was na pyszny kawowy sernik z amaretto (dwuwarstwowy) . Pierwszą, górną warstwę sernika tworzy pyszne połączenie kawy z syropem amaretto, druga dolna warstwa to tradycyjny smak sernika. Do sernika wykorzystałam wspaniałą kawę od Tommy Cafe . Ten aromat i smak… coś cudownego dla zmysłów. Już po otwarciu opakowania wiedziałam, że mam do czynienia ze wspaniałą wysokiej jakości kawą(...)przechowywana długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.Warto sięgać po dobrej jakości kawy. Taka filiżanka nie tylko budzi, ale też wspaniale smakuje. Dlatego mój delikatnie kawowy sernik podałam dodatkowo w towarzystwie filiżanki pysznej kawy Polecam. Taki sernik możecie również przygotować np. na ciasteczkowym spodzie. Aby Wasz sernik był wyższy wystarczy użyć mniejszej formy. Ja przygotowałam

Słodkie okruszki
Sernik 104

bardzo dużo, o tym nie można nie wspomnieć. Warto mieć w swoich kulinarnych notatkach przepis na tradycyjne ciasto z sera, które zawsze się udaje i wybornie smakuje. My z pewnością jeszcze z niego skorzystamy i ponownie upieczemy ten prosty i bardzo dobry sernik . Składniki na sernik Ciasto na spód: 1 1 / 2 szklanki mąki pszennej 150 g masła

niecodziennikpary
SERNIK WIEDEŃSKI 143

Tradycyjny puszysty sernik, pieczony bez spodu. Dla mnie sernikożercy, ten sernik, to totalne zaskoczenie. Nigdy nie piekłam sernika wiedeńskiego, więc teraz będzie co nadrabiać, bo sernik jest przepyszny. Bardzo delikatny, ale też taki treściwy, serowy. Pychotka... Sernik zdecydowanie inny niż te, które dotychczas piekłam. Wyczulam tylko na wielkość tortownicy. Sernik bardzo mocno bowiem wyrasta, potem

Smaczne Zdrowe
Sernik z mlekiem w proszku 62

delikatny sernik z dodatkiem mleka w proszku nie tylko smakuje obłędnie, ale jest również bardzo prosty w przygotowaniu! Od dawna wypiek ten cieszy się ogromną popularnością – nic dziwnego, ponieważ jest naprawdę smaczny. Każda pora jest idealna na przygotowanie pysznego serniczka. Nie ważne czy są to urodziny, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi czy święta. Sernik to tradycyjne ciasto, który

Alle Dobre!
Sernik z migdałami 164

ideał w gazetce Pieczenie jest proste, nr 1/2010. Sernik migdałowy - to przecież zasmakuje każdemu. Z mielonymi migdałami, co oznacza, że będzie miał ciekawą strukturę, troszkę inną od tradycyjnych, gładkich serników. Z odrobiną alkoholu, która sprawi, że dzień w pracy nie będzie się tak dłużył (wiem, wiem, cały alkohol wyparował podczas pieczenia, ale siła sugestii jest wielka). I wreszcie(...)serek, mascarpone, migdały, likier, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na spód, wyrównać wierzch.Piec w 160 st. C. przez 1,5 godziny.Ostudzić w piekarniku.Ostudzony sernik przełożyć do lodówki na 3-4 godziny.Cukier z wodą umieścić w garnuszku, podgrzewać, nie mieszając, aż karmel nabierze złocistej barwy. Lekko przestudzić.Na wierzchu sernika ułożyć amaretti. Maczać widelec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik czekoladowy 254

okresie poświątecznym. Jest to sernik mocno czekoladowy, lekko gorzki, zalicza się do tych wilgotnych, ciężkich, choć akurat to zależy od twarogu, jaki wykorzystamy. Ja najbardziej lubię serniki z tradycyjnego twarogu trzykrotnie mielonego i taki też jest ten, który Wam dziś przedstawię.Przepis jest na tortownicę o średnicy 21cm. Sernik czekoladowySkładniki:ciasto1 szklanka mąki pszennej7dag margaryny 3 łyżki

Smakołyki Bereniki
sernik złota rosa 97

Przepyszny sernik  na tradycyjnym kruchym spodzie,  kremowy i delikatny, z grubą warstwą bezowej pianki i złotymi kropelkami "rosy", które tworzą się już po upieczeniu ciasta. Sernik złota rosa to klasyka wśród serników, z pewnością jeden z moich ulubionych. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, zawsze się udaje i nie opada

babka w formie
Sernik krakowski 161

krakowski – tradycyjny polski klasyk z charakterystyczną kratką. Jego przepis znajdziemy w każdej polskiej książce kucharskiej. Masa serowa jest bardziej zwarta i cięższa od innych serników z dużą ilością bakalii (u mnie z rodzynkami). Oczywiście jeżeli za nimi nie przepadamy możemy je po prostu pominąć Sernik krakowski Drukuj przepis

Marta Gotuje
Błyskawiczny sernik z jagodami 160

blogu jest serników wiele tradycyjny , kokosowy , czekoladowy , z morelami , z brzoskwiniami , a nawet ze śliwkami ale z jagodami jeszcze nie było. Dlatego dziś mam dla Was pyszny, kremowy sernik z dodatkiem jagód, na dodatek bardzo prosty i szybki do wykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą

Cynamonowe szczęście
Sernik wiedeński 81

spodu z ciasta, ze słodkimi rodzynkami i skórką pomarańczową, posypany cukrem pudrem. Naprawdę nic więcej nie trzeba, aby delektować się tym tradycyjnym polskim sernikiem, zarówno do popołudniowej kawy, jak i na święta. Udostępnij Składniki na sernik wiedeński 1 kg sera twarogowego w temperaturze pokojowej 6 jajek (wielkość L) w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 5 łyżek mąki pszennej

niecodziennikpary
Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko 157

Wielkanoc tuż, tuż, więc wychodzę do Was z propozycją na pyszny sernik Pascha, który smakiem nie odbiega od tradycyjnej wielkanocnej paschy. Ciasto jest delikatne i kremowe, wypełnione po brzegi wspaniałymi bakaliami, które idealnie dodają słodyczy całemu sernikowi. Zaś plusem przemawiającym za tym sernikiem, a nie tradycyjną paschą jest to, że nie potrzebujemy gazy, czy pieluchy tetrowej by odcisnąć całość(...)lodówki. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z mlekiem. Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik królewski 123

Sernik królewski to jeden z tradycyjnych polskich wypieków. Sernik składa się z dwóch warstw kakaowego ciasta kruchego i masy serowej w środku.  Idealny na święta lub inne okoliczności. Składniki: (blacha 20x30) Ciasto: 2 szklanki mąki szczypta soli 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 200 g masła 2 jajka Masa serowa

talerz przyjemności
Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie 161

wspaniały rozpływający się w ustach smak, którym można się delektować łyżeczka po łyżeczce. Dziś zapraszam Was właśnie na taki pyszny, delikatny sernik. Nie jest to jednak tradycyjny wypiek. Mój sernik wzbogaciłam o smaki i aromaty lubiane przez wszystkich domowników - mak, pomarańczowe skórki, a całość dopełniają wspaniałe czekoladowe kamyczki na wierzchu ciasta (,bo deser idealny nie może obyć się

Słodkie okruszki
SERNIK JAPOŃSKI (tylko 3 składniki) 128

trudno uwierzyć, że to tylko 3 składniki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść, bo jest piankowy i smakuje jak ptasie mleczko. Mnie zachwycił!    Składniki: 5 dużych jajek(...)pieczenia. Wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 20 min. Po tym czasie, piekarnik wyłączamy i zostawiamy sernik na 20 minut w zamkniętym piekarniku, a następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy. Wystudzony sernik możemy polać rozpuszczoną gorzką czekoladą albo lukrem lub posypać cukrem pudrem. Przechowujemy

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK JAPOŃSKI (tylko 3 składniki) 136

trudno uwierzyć, że to tylko 3 składniki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść, bo jest piankowy i smakuje jak ptasie mleczko. Mnie zachwycił!    Składniki: 5 dużych jajek(...)pieczenia. Wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 20 min. Po tym czasie, piekarnik wyłączamy i zostawiamy sernik na 20 minut w zamkniętym piekarniku, a następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy. Wystudzony sernik możemy polać rozpuszczoną gorzką czekoladą albo lukrem lub posypać cukrem pudrem. Przechowujemy

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania