łyżki cukru pudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki(...)folię i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną,budyń, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać bitą śmietanę i rodzynki . Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamiękkie masło. Wszystko razem rozetrzeć i wylepić dno formy o średnicy 19 cm. Odstawić w chłodne miejsce. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej lub posiekać nożem. Jajka zmiksować z cukrami, aż będą puszyste. Dodawać partiami zmielony twaróg oraz proszek budyniowy. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i połączyć z masą sernikową. Na końcu delikatnie(...)Podgrzewać, aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Zmiksować blenderem na gładki mus i ponownie zagotować. Wsypać galaretkę i chwilę mieszać. Wystudzić, a kiedy zacznie tężeć wylać na upieczony sernik. Po stężeniu wyjąć sernik z formy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: biszkopty , budyń , czekolada , kremówka , truskawki , twaróg
https:KKuchniaMniamPyszny sernik "na bogato". Kruchy spód, na nim masa serowa z rodzynkami, to wszystko przełamane smakiem brzoskwiń i udekorowane puszystą bezą - wspaniały!:) wydaje się pracochłonne, ale wcale nie jest. To już ostatni z tych moich serowych wypieków, bo ser się skończył ;) ale jeść mamy co, nie tylko do kawy ;) chętnych zapraszam, póki nie zjedzone :) Składniki: Ciasto kruche(...)stopni, następnie zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy jeszcze 20 minut. Rada: Nad sernikiem do piekarnika wkładamy pustą brytfannę - zapobiegnie ewentualnemu przypaleniu. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy razem do uzyskania lśniącej masy (i całkowitego rozpuszczenia cukru). Masę wykładamy na upieczony sernik w sposób nierównomierny-tworząc górki i dołki, zapiekamy jeszcze około 20-25 minut
Kolorowy Przepisownikduża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów
moj przepis naKeks na białkach, który robiłam na tegoroczne święta wielkanocne – pachnący, puszysty i pełen bakalii. Szybkie świąteczne ciasto z samych białek i dużą ilością bakalii! Czas
KuchniaWeDwoje.plDelikatne, lekkie i puszyste ciasto wręcz rozpływa się w ustach :) nie jest za słodkie, a dzięki soku z brzoskwiń można wyczuć delikatną kwaśną nutę słodyczy
Kulinarna (nie)codziennośćPyszne, małe serniczki z kajmakiem, na orzechowym spodzie. Delikatne, puszyste, bardzo kuszące :) Szybko się je robi, jeszcze szybciej zjada, to takie maleństwa na dwa kęsy :-) Polecam
Domowa cukiernia Ewyosób nietolerujących glutenu. Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego. Niesamowicie mięciutkie i puszyste! Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie. Pyszne! U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus! SKŁADNIKI: SPÓD: * BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op * masło
Ostra na Słodkopory duża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły
moj przepis napory duża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły
moj przepis naczęść biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów
moj przepis naczęść biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów
moj przepis naKiedy zostanie Ci twaróg na sernik polecam przygotować ekspresowe placuszki serowe. W mojej kuchni nic się nie zmarnuje, a kiedy coś zostaje od razu włączam wyobraźnię, jeść przecież trzeba;) Tak powstały autorskie, puszyste, lekkie placuszki serowe, które podasz z ulubionymi dżemami, owocami, cukrem pudrem, a nawet polewą czekoladową. Można je traktować jako obiad lub podać na słodko(...)dodatkami, jak Cię fantazja poniesie. Jednego jestem pewna – zasmakują Ci z pewnością! SKŁADNIKI: 500 g twarogu na sernik (z wiaderka) 1 jajko 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru z wanilią 1/2 łyżki cukru pudru opcja: czubata łyżeczka proszku do pieczenia większa szczypta soli olej do smażenia Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki
Zasmakuj Kuchnizarazem niesamowity komplement – „Dawno nie jadłam tak dobrego sernika. Jest pyszny i delikatny (…)” Tak skomentowała mój sernik moja mama. Jeszcze nie raz ta wersja sernika zagości na moim stole Składniki: (tortownica 24 cm) 500 g sera sernikowego z wiaderka 4 duże jajka (najlepiej wiejskie) szczypta soli 100 g miękkiego masła 11/2 łyżki budyniu waniliowego(...)wilgotne ciasteczka. Ugniatamy je ręką, tworząc ciasteczkowy, zwarty spód. Tortownice z ciasteczkowym spodem wkładamy do lodówki na czas przygotowania sernika. Przygotowujemy masę serową: Do większej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółta miksujemy dokładnie (na puszystą masę) z cukrem, miękkim masłem i budyniem. Następnie do naszej masy dodajemy łyżka po łyżce ser, miksując na małych
Słodkie okruszki