sernik puszysty - 3531 przepisów (strona:47/236)

Sernik w kruchym cieście 52

Sernik w kruchym cieście  Sernik w kruchym cieście to wspaniały polski klasyk. To sprawdzony przepis, który zawsze się udaje, jest wysoki, puszysty i wilgotny. Zobaczcie przygotowanie sernika na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Sernik z wiaderka na kruchym spodzie uda się idealnie jeśli użyjecie sera o bardzo dobrej jakości, nie nadają

Lekcje w kuchni
Bardzo puszysty sernik 127

domu jednym z najczęściej przygotowanych ciast jest sernik. Z sernikiem est tak niby ten sam przepis, a nie zawsze wychodzi. Tym razem wyszedł przepyszny, delikatny bardzo puszysty. Myślę, ze sekretem dobrego sernika są produkty. Składniki 5 jajek 200g cukru pudru 1kg sera 3 krotne mielonego 1 sernix 1 aromat waniliowy 100g masła herbatniki kakaowe Dodatkowo

Kulinarne pyszności Molki
Sernik kapitański wg Aleex 2817

świątecznym stole nie może zabraknąć sernika. W tym roku polecam Wam przepis z tej strony , który odkryłam prawie rok temu. Sernik kapitański jest pyszny – kremowy, puszysty, o bardzo ciekawym smaku. Nam wszystko w nim pasuje, nawet kawowa nuta, którą czujemy podczas jedzenia. Sernik wygląda przepięknie. Doskonale sprawdzi się na świątecznym stole. Polecam. Składniki: ( na tortownicę

W mojej kuchni
Sernik mojej babci 185

przypomina dzieciństwo i kojarzy się ze spotkaniami u babci. Ten mój dzisiejszy sernik to właśnie takie babciny przepis, przedstawiam go tutaj bo jest tego wart. Sernik według przepisu babci jest puszysty, pulchny i pięknie rośnie a potem równo opada, polecam gorąco. Dodałam tylko cukier trzcinowy zamiast białego. Sernik mojej babci. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BAKLAVA CHEESECAKE CZYLI SERNIK W CIEŚCIE FILO 98

stronach jest... baklava. Słodki deser z ciasta filo z dodatkiem orzechów i miodu. Przygotowałam więc coś wyjątkowego. Ulubione ciasto męża połączyłam ze smakami kuchni bałkańskiej i tureckiej. Sernik wyszedł kremowy i puszysty. Składniki: CIASTO: 500 g sera wiaderkowego 250 g jogurtu greckiego 3/4 szkl. cukru ( w tym 1 łyżeczka cukru waniliowego) szczypta soli 3 jajka 150 g masła kremu(...)ciasta filo wystawały ponad tortownicę. Powtórzyć czynność z pozostałymi płatami ciasta filo. Na ciasto filo wysypać 4 łyżki posiekanych orzechów laskowych i pistacjowych. Na to wylać masę serową. Piec sernik w 160 st C przez ok 100 minut (nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia). Posypać wierzch ciasta pozostałymi posiekanymi orzechami. Na noc zostawić w lodówce

Kuchnia w oparach
SERNIK ZEBRA NA ZIMNO 4481

Delikatny dwu kolorowy sernik na zimno, na puszystym biszkopcie z polewą czekoladową. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka 2łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 500 ml śmietany 36% 0,40 dag białego sera (najlepiej z wiaderka) 5 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek żelatyny. Polewa Sposób przygotowania(...)BISZKOPT; Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie

RAROSSA
Sernik wiedeński 110

najlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki

CookYourself
Sernik wiedeński 122

najlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki

CookYourself
Sernik wiedeński 133

najlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki

CookYourself
Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego 85

Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego to sernik, który przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga zbyt wielu kulinarnym umiejętności. To sernik, który pięknie wyrasta i nie opada. Jest bardzo lekki i puszysty, a do tego naprawdę smaczny. Sernik z mlekiem skondensowanym jest po prostu szybki i łatwy :) to od pewnego czasu Hit na blogu. Zapewne

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na mleku skondensowanym – 4-składnikowy 244

pysznie… Sernik z mlekiem skondensowanym . Tylko cztery składniki wystarczą, aby przygotować wysoki, puszysty, wilgotny, imponujący wypiek. Mimo że jest bardzo delikatny i puszysty, ma “kruchą” strukturę – jak najlepsze serniki. Nie potrzebuje on tłuszczu – wystarczy słodzone mleko skondensowane z puszki (niesłodzone się nie nadaje). Jestem pewna, że to jedno z tych ciast, do których

Poezja smaku
Top 12 najlepszych ciast na imprezę! 62

domowe przyjęcie? Dobrze trafiliście. Oto zbiór dwunastu sprawdzonych przepisów na pyszne wypieki , którymi z pewnością rozpieścicie swoich gości. Zapraszam!       Sernik z pianką owocową Przepis tutaj (KLIK) Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać!   Malinowa księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Nie przerażajcie się ilością warstw, gdyż ciasto wcale nie jest trudne(...)delikatna pianka i sezonowe owoce zanurzone w galaretce. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Polecam!   Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką.   Sernik leśny Przepis tutaj (KLIK) Jest obłędnie smaczny! Lekko kwaskowy mus owocowy świetnie komponuje się z delikatnym i kremowym w smaku serniczkiem. Po prostu pycha!   Najlepsza

Blog z Apetytem
Sernik japoński 51

Przepis na sernik japoński. Niezwykle delikatny, puszysty i kremowy. Składniki 25 dkg tłustego sera przemielonego 50 g miekkiego masła 100 g letniego mleka 120 g żółtek (ok. 7 sztuk) szczypta soli 8 ml soku z cytryny 1/2 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 g białek (ok. 7 sztuk) 130 g cukru Przygotowanie Ser, masło i mleko razem(...)kąpieli wodnej. Do dużej brytfanki wlewamy wrzącą wodę, wkładamy w to naszą brytfankę z ciastem (wody ma być ok. 1/4 wysokości brytfanki z ciastem). Autor przepisu: Dorota Artykuł Sernik japoński pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik na zimno z czekoladą i migdałami 384

smaki, o tyle ciężko mi będzie uwierzyć, że tego ciasta ktoś nie zna, nie lubi. Tak, tak, przypuszczam, że po zamknięciu oczu, ponad połowa z Was, zobaczyła SERNIK. Oto i on, puszysty, delikatny i kremowy, otulony polewą czekoladową i płatkami migdałów. Dziś w wersji na zimno - bo tak też bardzo lubię. A podstawą jest nie ricotta czy mascarpone(...)czekolady, z dodatkiem 3 łyżek mleka, 1 łyżki masła i 1 łyżki cukru pudru. Rozpuszczoną czekoladę wylewany do tortownicy z sernikiem. Gdy lekko stężeje posypujemy obficie płatkami migdałów. Całość chłodzimy w lodówce kilka godzin.  A Ty jaki sernik lubisz najbardziej?   Czekam na odpowiedzi w komentarzach

Mój Smak na Życie
sernik ze śliwkami 205

Kolejny wypiek inspirowany kolorami i smakami lata- sernik ze śliwkami i galaretką. To niecodzienne połączenie wymyślone przez moją córeczkę. Sernik jest lekki i puszysty, osadzony na herbatnikach jabłkowych, które nadają mu oryginalnego smaku. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto: 300 g herbatników jabłkowych (lub zwykłych) 100 g masła na masę serową: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek(...)przez około 40 minut. Kiedy wierzch ciasta nie będzie już płynny ułożyć na nim śliwki pokrojone w ósemki. Piec jeszcze około 20 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Na wystudzony sernik wylać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1,5 szklanki wody

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia