mój mąż dałby się pokroić za kawałek sernika tak ja zrobiłabym wiele dla kawałka drożdżowego. Uwielbiam pod każdą postacią, z każdym jednym farszem, byleby było drożdżowe Moje dzieci też chętnie łapią kawałek drożdżówki w rękę i z przyjemnością pałaszują. Tym razem z rabarbarem i truskawkami. Mięciutka, sprężysta, puszysta, na drugi dzień równie świeża a przed końcem pieczenia podrasowana masełkiem
Made By Mom And SonSernik ktory zawsze sie udaje :)Skladniki :1 maslo 1 kg startego sera8 jaj1 1/3 szkl cukru3-4 lyzki maki ziemniaczanejbakalie wdlg uznania Wykonanie:Bialka - ubijamy, na sztywna piane.Zoltka , cukier, maslo I make ziemniaczaną - ubijamy na puszysta mase Bialka - ubijamy, na sztywna piane.Do masy zoltkowej dodajemy powoli ser, caly czas ubijajac .Gdy polaczymy mase
Smaki Edytypojawieniem się w sklepach pierwszych łodyg rabarbaru w moim piekarniku ląduje pierwsze w sezonie ciasto z rabarbarem. Tym razem będzie ono w wersji kokosowej, jest pyszne, wilgotne i puszyste. Robi się je bardzo szybko i prosto, należy tylko pamiętać, żeby składniki miały temperaturę pokojową, inaczej cisto może się zważyć. Na blogu(...)Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Ciasto kokosowe z rabarbarem Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru
Kulinarne przygody Gatitysernik na kruchym spodzie i bezą na wierzchu. A skąd nazwa "sernik z rosą"? To za sprawą kropelek, które magicznie wytwarzają się na bezie po jej upieczeniu. Sernik zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem. Jest kremowy, delikatny, lekki, aksamitny. Za każdym razem, kiedy tylko go upiekę znika w ekspresowym tempie :) Składniki na dużą prostokątną blachę: Kruche(...)koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka bezowa: * 6 białek * 1 szklanka drobnego cukru * szczypta soli Wykonanie: Białka ubić mikserem na sztywną pianę, mieszając dalej stopniowo dodawać cukier. Ubijać około 5-6 minut aż w pianie nie będą wyczuwalne grudki cukru. Pianę wyłożyć na upieczony, gorący sernik. Można zrobić wzór, falę
Zrób to smacznieupalne dni nie lubi sernika na zimno? A może lepiej smakuje w zimowe popołudnie? Tak czy siak sernik na zimno pasuje do każdej pory roku, niezaleznie od humoru! Szybka wersja z galaretką. Ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Składniki na masę serową: 1 kilogram twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 jaja(...)rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Żelatynę zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą masę. Gdy wszystko się połączy dodajemy po łyżce twaróg i mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Dodajemy ubitą pianę z białek i wszystko delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę
Słodki Zakątekwykonać ten przepis , krok po kroku pokazane jest w filmiku. Serdeczne zapraszam do oglądania. Subskrubuj kanał ,, RITA creative " a nie ominą Cię nowości. Kliknij TUTAJ . Walentynkowy sernik czekoladowy. ❤ SKŁADNIKI ❤ Ciasto: mąka samorosnąca ( 60 gr.) lub 60 gr. mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki(...)truskawki do ozdoby Potrzebne gadżety: mikser foremka do pieczenia serce 24 cm. rondelek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ❤ WYKONANIE ❤ 1. Jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy twaróg, olej kokosowy, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Mieszamy krótko do połączenia się składników. 2. Masę serowo - czekoladową przelewamy do wysmarowanej tłuszczem foremki w kształcie serca
RITA food channelKruche ciasto przełożone sernikiem gotowanym, który bardzo uwielbiamy. Do tego pyszny i słodki kajmak i lekka jak pianka śmietanka. Ciasto jest pyszne i bardzo słodkie. Bardzo podzielne. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy kruche ciasto trochę zmięknie, ale zapewniam, że tyle nie wytrzyma. Po jednym kawałku sięga się od razu po drugi. Zróbcie koniecznie takie ciasto. Potrzebujemy(...)mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 20 dag masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe ( bez cukru u na pół litra mleka każdy ) pół szklanki mleka
Izabelawkuchniilością gorzkiej czekolady), wewnątrz znajduje się dość zwarta (ale aksamitna w swojej konsystencji) masa serowa o delikatnie waniliowym smaku. Wiśnie, jak to wiśnie – dają troszkę „kwasku” i sprawiają, że sernik jest idealnie wyważony w smaku. Jeśli jednak za nimi nie przepadacie możecie użyć innych owoców, jak choćby np.: jagód, brzoskwiń, czereśni albo śliwek. Składniki: Ciasto czekoladowe: 300 g mąki(...)pudrem na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy po kolei jajka, twaróg, śmietanę oraz budyń. Krótko miksujemy (do połączenia). Okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wylepiamy równomiernie spód częścią (ok. 3/4) ciasta czekoladowego. Masę serową wykładamy na ciasto. Na wierzchu rozkładamy wiśnie. Na owoce ścieramy na tarce resztę czekoladowego ciasta. Sernik pieczemy
MyCookBook.plmój znam od 12 lat i dokładnie wiem na co go stać. Nie czyści się niestety sam, nie ma funkcji parowania, ale naprawdę daje radę. I ja ten sernik w tym moim starym piekarniku piekłam blisko dwie godziny. Na początku w temperaturze 160 stopni, a później w 140. Nie popękał, urósł i lekko opadł, ale to normalne, zwłaszcza(...)krupczatki 1 budyń waniliowy ew. rodzynki i skórka pomarańczowa Przygotowanie: Twaróg mielimy dwu lub trzykrotnie. Możemy przecisnąć również przez praskę. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo po jednym żółtku. Do masy dodajemy ser, ucieramy razem, dodajemy mąkę krupczatkę i budyń. Białka ubijamy na sztywną pianę, możemy dodać szczyptę soli. Ubite
bistro mamainnych serników z dużą ilością bakalii (u mnie z rodzynkami). Oczywiście jeżeli za nimi nie przepadamy możemy je po prostu pominąć Sernik krakowski Drukuj przepis Składniki Kruche ciasto: -250 g mąki pszennej -100 g cukru pudru -125 g masła, zimnego -łyżeczka cukru wanilinowego -1 jajko Masa serowa: -1 kg tłustego zmielonego twarogu(...)Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. --> Masło, 200 g cukru i cukier waniliowy ucieramy w naczyniu do otrzymania jasnej, puszystej masy. Ucierając, dodawać po 1 żółtku i części twarogu. Ucierać, aż składniki się połączą i masa będzie puszysta. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając pozostałe 50 g cukru. Pianę wmieszać delikatnie do masy serowej razem z mąką
Marta GotujeDobrze wiecie, ze serniki to ja kocham miłością bezgraniczną. Dziś zapraszam Was na tradycyjny sernik, bez dodatków, na biszkoptach. Bardziej zwarty, cięży niż ten ulubiony „castingowy”, taki jak przygotowały babcie. Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika. Gorąco polecam! Jest pyszny! Ps. wielbiciele rodzynek śmiało mogą dodać je do środka! SKŁADNIKI(...)wanilinowy – 1 op * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * skórka cytrynowa – 1 łyżka * biszkopty okrągłe – 25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką, puszystą masę. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Wsypujemy budynie i skórkę cytrynową. Ucieramy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy
Ostra na Słodkominut. Białka z dwóch jajek ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli, dodaj przy końcu ubijania łyżeczkę cukru pudru. Teraz utrzyj żółtka z dwoma łyżkami cukru na puszystą masę, dodaj połowę twarogu i galaretkę wcześniej przygotowaną i już ostudzoną. Wymieszaj dokładnie a następnie dodaj ubite białka i delikatnie wmieszaj je w masę serową. Wyłóż masę do formy wyłożonej(...)lodówki, aby stężało ( około 30-40 minut Teraz rozpuść 1 zieloną galaretkę w 1 i 1/2 szklance wody i odstaw do ostudzenia. Po około 30 minutach wylej na sernik ostudzoną zieloną galaretkę i znowu schowaj na około 30 minut do lodówki. Rozpuść dwie łyżki żelatyny w połowie szklanki gorącej wody. Odstaw. Gdy zielona galaretka już stężeje ubij
Pasje Jolkisernik z borówkami jest pyszny. Składniki: Kruche ciasto: - 200g miękkiego masła – 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany (lub jogurtu naturalnego) – 4 łyżki cukru – cukier waniliowy – szczypta soli – szczypta proszku do pieczenia – 1 i 1/4 szkl. mąki + do podsypywania Masło ze wszystkimi pozostałymi składnikami przepisu (oprócz mąki i cukru pudru) rozetrzeć (najlepiej drewnianą łyżką) na jednolitą lekko puszystą masę. Dosypać mąki(...)składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki (oprócz jagód) umieścić w misie miksera i zmiksować do otrzymania gładkiej masy, nie dłużej, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej (napowietrzony sernik urośnie, a potem opadnie). Na podpieczony spód przelać masę serową, wyrównać, następnie na górę wysypać 2/3 przygotowanych jagód. Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 minut
dom-agi.plBardzo lubię serniki i cukierki trufle. Pomyślałam, że może warto by je było połączyć ze sobą. Jeśli o mnie chodzi sernik wyszedł rewelacyjny w smaku. Jednak młodszej córce, ze względu na alkohol w truflach nie bardzo zasmakował. Alkohol w smaku jest wyczuwalny.Składniki:1 kg twarogu półtłustego7 jajek80 g margaryny Palma z Bielmar1,5 szkl cukru2 łyżeczki(...)mąki pszennej cukier puderPrzygotowanie: Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa. Margarynę rozpuścić. Trufle pokroić w drobną kostkę i obtoczyć w mące pszennej. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę dodać esencję waniliową, proszek budyniowy i wymieszać. Porcjami dodawać zmielony twaróg i wymieszać do połączenia się składników. Wlać zimną rozpuszczoną margarynę i ponownie wymieszać. Białka ubić na sztywno
Ala piecze i gotuje