Smaczne , puszyste ciasto do którego nie potrzebujemy miksera ,wystarczy dobry widelec lub trzepaczka.Ciasto szybko i łatwo się robi ,i długo jest miękkie jeśli trzymamy pod
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDziś zapraszam na tradycyjny sernik wiedeński bez spodu - puszysty, wilgotny, rozpływający się w ustach i nie tylko (czyt. szybko znika z talerza) :), a przy tym jest prosty do zrobienia. Polecam. Składniki (na tortownicę o śr. 26 cm): 8 jajek 1 kg sera twarogowego półtłustego 125 g roztopionego masła 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka wody różanej (lub świeżo starta(...)stopione i przestudzone masło, wodę różaną i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika (drugi poziom od dołu), na dnie piekarnika ustawić żaroodporne naczynie, do niego wlać wrzątek (do połowy wysokości) i piec przez ok. 70 minut. Po upieczeniu wyjąć
Domowa Cookierenka AgiPrzepyszne mini serniczki to świetna, wiosenna propozycja na lekki i niezbyt słodki deser. Kruchy, ciasteczkowy spód, delikatna jak chmurka masa serowa oraz galaretka z malinami i
Mango PapajaSłoneczna niedziela to doskonała okazja, aby upiec ciasto. Na zewnątrz jest już ciepło, słychać śpiew ptaków, a promienie słońca zapowiadają wiosnę, która, mam nadzieję, szybko do
W mojej kuchnimojprzepisna.pl | Pełnoziarniste bułeczki z dżemem Miały być zwykłe pszenne ślimaczki, ale że zabrakło zwykłej pszennej mąki, to powstały bułeczki z dodatkiem mąki razowej. Oprócz tego, że
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z serem Delikatne, puszyste, przepyszne i lekkie rogaliki nadziewane pysznym serkiem. Przepis pochodzi z tej strony . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic
moj przepis namojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie
moj przepis nawzmocni! Trzeba zacisnąć zęby i pruć na przód. A żeby mieć więcej energii i podjadać zdrowe rzeczy podczas uczenia się trzeba coś upichcić. Dzisiaj podaję przepis na sernik o wiele szybszy w przygotowaniu niż poprzedni, równie pyszny i równie niskokaloryczny. Serniczek ten, jest niesamowicie prosty, delikatny i świetny do wzięcia "na wynos". U mnie w domu zniknął w ciągu(...)naturalne bez cukru (ja dałam 3 łyżki, ale można dać więcej) Wszystko prócz kakao miksujemy razem (można wraz z kakao, jeżeli chcemy mieć całe czekoladowe). Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Pół masy serowej wylewamy na tortownicę, do drugiej połowy dodajemy kakao. Mieszamy/miksujemy do uzyskania jednolitego koloru. Dolewamy do tortownicy i widelcem staramy się zrobić artystyczne "kleksy". Przykrywamy folią aluminiową
Be Fit Be Strong"Wspaniały" - taką nazwę nosi ciasto z trzema warstwami: serową, makową oraz z orzechów włoskich. Ciasto jest naprawdę świetne i w pełni zasługuje na swoją nazwę. Każda
Słodka StronaWielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Wielu z Was planuje już Świąteczne Menu, a co za tym idzie myślimy o tym jakie ciasta upiec na te dni. Oprócz mazurków i serników zawsze na stole gości baba wielkanocna. Już mieliście okazję zapoznać się z przepisem na czarno białą Babkę Wielkanocną , tym razem zapraszam Was na drożdżową babkę cytrynową . Składniki: 3 szkl(...)Wszystko wymieszaj. 4. Dodaj rozczyn z drożdży, roztrzepane jajko, żółtka i ostudzoną margarynę. Wyrób i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia. 5. Następnie wyrośnięte ciasto przełóż do foremki. 6. Piec 40 minut w 180 stopniach (ja piekę "na oko", do suchego patyczka
My World by Dagmara RekJeżeli macie problem z opadającymi sernikami to mam dla Was przepis na sernik, który zawsze się udaje. Muszę przyznać że to mój ulubiony sernik. Do tego jest bardzo prosty, nie opada i ten smak miodu w cieście. Można go zrobić trochę wcześniej bo jak dla mnie po paru dniach leżakowania jest jeszcze lepszy. Pychotka Składniki: Ciasto miodowe(...)pokrojone na kawałki. Zrobić zagłębienie, dodać resztę składników i zagnieść. Ciasto podzielić na trzy równe części. Rozwałkować jedną część i wylepić dno dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 175 st. C. Ciasto powinno mieć jasnobrązowy kolor. W ten sam sposób upiec jeszcze dwa placki. Zdjąć papier. Ser wyłożyć do garnka. Dodać cukier
Cukiernia Pychotkikawałku. Idealnie kremowy, idealnie delikatny … Słodycz sera i białej czekolady połączona z lekko kwaśnym smakiem malin komponuje się idealnie. Ten sernik to TOP 3 wśród moich ukochanych serników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g + okrągłe biszkopty MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl(...)gładką masę ( nie za długo! ). Dodajemy białą czekoladę, mieszamy do połączeni składników i wylewamy na kruchy spód. Układamy maliny i wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika ( bez trmoobiegu ). Pieczmy ok. 60 minut, studzimy w piekarniku. Chłodzimy w lodówce przez noc. Smacznego
Ostra na Słodkokawałek ciasta na deser. Tarta była przepyszna- duży, dobrze przyprawiony kawałek z konkretną ilością porów na wierzchu. Ciasto swojskie i domowe, z tego co pamiętam jakaś krzyżówka murzynka z sernikiem- uczyniło mnie szczęśliwą. I kawa- kawę mają genialną- mocną, aromatyczną, nie jakieś wodniste bebły. I jakoś tak siedziałyśmy i gadałyśmy- tematy dyskusji niech pozostaną naszą mroczną tajemnicą;), a czas(...)się do Wrocławia:) ( fejsbukowy profil Dobrej Karmy ) Zdjęcie zrobione dziś- mało zimowe... TARTA Z PORAMI Na spód tarty 300g mąki 100g masła (w pokojowej temperaturze) szczypta proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 łyżki lodowatej wody Na nadzienie łyżka masła 1/2 średniej cebuli 3 dość duże pory (u nas jeszcze pory z ogródka!!!) 1 jajko sól, pieprz i gałka muszkatołowa
les mirabellesProsta, szybka w przygotowaniu i niesamowicie smaczna wytrawna tarta z brokułami, serem i wędzoną kiełbasą. Tarta bardzo się wszystkim spodobała, chyba właśnie dlatego tak szybko
Kuchnia ŁukaszaPyszny, słodki, z lekką nutą brzoskwini.. ostatnie na sklepowych pułkach, lećcie po nie!Składniki na 1 porcję:20 g mąki kokosowej BIO150 g twarogu
Czarnawisienka