ok.10min, zostawiając w chłodnym miejscu. Następnie szybko, ale ostrożnie wydostajemy z foremek i kładziemy prosto na talerz. Ricottę polewamy miodem, musem oraz posypujemy migdałami! Smacznego! Deser lekko przypomina sernik, jednak jest dużo delikatniejszy i lżejszy zarówno w smaku jak i w konsystencji . W połączeniu z miodem, wyraziście imbirowym musem i migdałami nastaje harmonia między lekkim serowym smakiem, a wyrazistymi
Symfonia SmakówPyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki :* 3 tabliczki białej czekolady* szklanka płatków kukurydzianych* kilogram gotowego sera do serników* 2 śmietany kremówki * szklanka cukru pudru* pół kilograma malin* 2 galaretki malinowe
Magiczne Życie MartyMini serniczki z kremem truskawkowym posmakują wielbicielom małych wypieków, a także mniejszym lub większym maniakom truskawek i serników. Serniczki przyrządza się w łatwy sposób, choć jest to proces kilkuetapowy: przygotowanie i schłodzenie ciasta kruchego, skomponowanie masy serowej, a także stworzenie tzw. wisienki na torcie, którą w tym przypadku jest krem truskawkowy. Po tych czynnościach czeka nas 3-etapowe pieczenie
Smakołyki Berenikigrozi. Wielkanocą właśnie nie mogło zabraknąć drożdżowego wypieku. Nie, i już! Nie mau mnie paschy - nie znam jej smaku. Nie występują mazurki. Zawsze, natomiast,króluje babka ucierana, sernik "pokoleniowy" i ona. Baba drożdżowa.Tym razem troszkę inna niż zwykle. CYNAMONOWA BABA DROŻDŻOWA Z RODZYNKAMI. 100g świeżych drożdży 250g mąki pszennej 100g stopionej margaryny 3 jajka 1/2 szklanki
W kuchni Karmel-itkiMasz ochotę na coś słodkiego. Ale nie na głupiego batonika, cukierka czy ciasteczko. Nie na domowy sernik ani na kawałek ciasta marchewkowego. Nie na zwykły biszkopt z galaretką.. Ale na coś zupełnie innego. Co szybko i łatwo przygotować, a jest królewską, pyszną, błogą, rozkoszną chwilą słodkiego zapomnienia. Taki właśnie jest ten tort. Banalne składniki, w miarę
W kuchni Karmel-itkiślicie, że u mnie było tak pospolicie? Nie! Nie dość, że przełamuję własne zahamowania, od razurzucam się na głęboką wodę i kombinuję z kremem!Powstała masa sernikowa, jak na sernik na zimno. Dodając mniej żelatyny, uzyskałam mniej zwartąkonsystencję, pasującą do konsystencji kremu.Okazja? Przyjaciółka moja, J., zaczyna właśnie dorosłość, kończąc osiemnaście lat. Jako, iż jest todziewczyna niesamowicie skromna, nie wyprawiała
W kuchni Karmel-itkitwoje ulubione smaki z dzieciństwa?Przede wszystkim zapach pieczonego ciasta pamiętam z dzieciństwa m.in. szarlotki , rogalików serowych :) 6. Z jakimi smakami kojarzy ci się lato?Napewno truskawki i sernik na zimno z galaretką. 7. Jaka jest twoja największa pasja?Największą pasją jesr dekorowanie wnętrz i jedzenie łakoci :) 8. Czy zwracasz uwagę na to co jesz (jakość
Słodkości i nie tylkotrzech opcjach gabarytowych 200 g, 450 g oraz 1kg co uważam za wielki plus. Najmniejszy (jak dla mnie) w sam raz na śniadanko, duży w sam raz na sernik a średni do różnych różności . Serek nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, konserwantów i zagęszczaczy. Ma delikatną kremową konsystencję i śmietankowy smak, idealnie nadaje się do wypieków, farszy czy past
Monia miesza i gotujeulubionych pozycji. Tarta serowa to dobre rozwiązanie nie tylko dla fanów tart, ale i sernikożerców. Jako że należę do pierwszej grupy, a do drugiej już nie (toleruję jedynie serniki na zimno), to ten wypiek powstał z myślą o domownikach i musiał im on bardzo smakować, bo znikł raz dwa, a nawet dostałam pochlebne opinie. Możecie zrobić ją też
Fabryka pomysłówSkładniki: Ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej szczypta soli 0,5 szklanki cukru 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa
Qchnia po prostuSkładniki na 1 serniczek stanowiący 2 porcje: 100 g twarogu półtłustego 4 płaskie łyżki wiórek kokosowych (ok. 20 g) 2 płaskie łyżki mąki pszennej typ 650
Vroblewska-fitlifeMój pierwszy z przepisów świątecznych to połączenia sernika i makowca, dla wszystkich, którzy nie mogą się zdecydować, który z nich wybrać :) Składniki: ciasto - 125 g cukru pudru - 125 g margaryny - 3 żółtka - 140 g mąki pszennej- 1 i 1/2 łyżki mleka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia mak - 300g maku ( dwukrotnie mielimy) - 1/2 olejku migdałowego - 1 łyżka wódki
Zainspirowana w kuchniŚwięta już tuż tuż ... mam kolejny przepis który spokojnie możecie przygotować ostatniego dnia. Nie ma za dużo pracy a smak naprawdę rewelacyjny... Zapraszam! Składniki na masę
Radość kipiąca uśmiechem.każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak. Bardzo dobrze rozpuszczają
Tetiisheri