sernik na - 1500 przepisów (strona:36/100)

Sernik kokosowy 136

Sernik powstał spontanicznie i bardzo szybko, bez robienia spodu i ubijania białek, ponieważ po prostu miałam mało czasu na jego wykonanie, a spodziewałam się gości. Sernik wyszedł ciężki, tłusty, bardzo sycący i smaczny. Polecam tym, którzy lubią ciężkie serniki i kokos. Święta tuż tuż i już zastanawiam się jakie ciasta przygotować, co roku robię kilka ciast, ponieważ(...)serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego

talerz przyjemności
Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake 201

minut. W celu przygotowania kruszonki, umieść wszystkie jej składniki w misce i mieszaj rozgniatając kawałki masła do powstania typowej kruszonki. Wyjmij sernik z piekarnika, wyrzuć folię i posyp sernik przygotowaną kruszonką. Wyjmij z piekarnika naczynie z wodą, zwiększ temperaturę do 200 oC i piecz kolejne 30 minut aż kruszonka ładnie się zarumieni. Po tym czasie wyłącz piekarnik(...)zostaw w nim sernik do schłodznia przy uchylonych drzwiczkach. Po tym czesie przełóż do lodówki i podawaj po schłodzeniu. Smacznego! English version Rhubarb and ginger crumble cheesecake (8-10 porcji) 400 g rhubarb, cut into 2 cm lengths 4 tbsp water 50 g sugar 1 tsp flour mixed with 2 tsp cold water 400 g cream cheese

karmelowy
Sernik czekoladowo-waniliowy 113

cukru 4 łyżki kakao 4 jajka 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 100 g masła 1 szklanka cukru 5 jajek 1 kg sera do sernika o smaku waniliowym Oczywiście można też użyć zwykłego lub dodać aromat do ciast. 2 łyżki mąki ziemniaczanej Opcjonalny dodatek, ja postawiłem na konfiturę wiśniową z Biedronki (brak na zdjęciu) listonic(...)listonic_content='3/4 kostki margaryny 2 szklanki cukru 4 łyżki kakao 9 jajek 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 kg sera do sernika o smaku waniliowym 2 łyżki mąki ziemniaczanej konfitura wiśniowa'; document.write(" "); Rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Odpowiednio – 4 żółtka i białka dla ciasta oraz 5 żółtek i białek

Proste-przepisy.pl
Sernik chałwowy / Halva cheesecake 142

dodatkiem pysznej chałwy i wiśni kandyzowanych, oblany polewą czekoladową. Jest pyszny! Polecam nawet niedoświadczonym w kuchni, gdyż jest bardzo łatwy w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Sernik chałwowy (12 porcji) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego(...)resztę masy twarogowej. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez godzinę, po czym zmniejsz temperaturę do 140 oC i dopiekaj kolejne 15 minut. Uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw tak sernik do ostygnięcia. W celu przygotowania polewy, wymieszaj posiekaną czekoladę i śmietankę w miseczce i włóż na 30 sekund do mikrofalówki. Po wyjęciu energicznie wymieszaj olej, aż masa stanie się

karmelowy
Sernik bardzo czekoladowy 204

jest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż(...)Opcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego   UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik nam opadnie ;)   Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy spód. Piekarnik rozgrzewamy do 175oC na grzanie góra-dół. Jeśli używamy orzechów mielimy je w młynku na mąkę, a jeśli mąkę orzechową – pomijamy

Jak gotować i nie zwariować
Miodownik z wkładką serową 287

łyżeczka proszku do pieczenia Miodowniki: 500g mąki 130g cukru pudru 1 łyżeczka sody 200g margaryny (np Kasia, Palma) 3 łyżki miodu (najlepiej lejący, użyłam akacjowego) 2 jajka szczypta soli Sernik: 5 jajek 2 budynie śmietankowe 750g sera białego 250g margaryny (np. Kasia, Palma) 1 szklanka cukru Masa kawowa: 4 żółtka 1 jajko 125g cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)lodówki na min. 30minut.  Schłodzone ciasto wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki. Przekładamy, dziurkujemy widelcem i pieczemy w temp 180st C ok 15 minut.    3. Sernik: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem, dodajemy podwójnie zmielony biały ser oraz budynie. Miksujemy na gładki krem. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
Sernik pomarańczowy z musem śliwkowym na spodzie brownie 144

Inspirując się dwoma sernikami znanych blogerek, stworzyłam swoją propozycję. Powstał sernik pomarańczowy z musem śliwkowym na spodzie brownie. Trzeba przyznać, że jest bardo aromatyczny, jesienno-zimowy. Można go przygotować również na święta. Do czego bardzo zachęcam :) Inspiracje z bloga Doroty i Asi Składniki na brownie: 120 g masła 200 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 2 duże jajka(...)pomarańczy. Zmiksować krótko, tylko do połączenia się składników. Na surowy spód brownie przelać delikatnie masę serową, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem. W razie konieczności lekko wydłużyć czas pieczenia. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, schłodzić. Mus śliwkowy: 300 g gęstych powideł śliwkowych (gotowych lub zrobionych

Czerwień i błękit
Zdrowy sernik z malinami 185

mąki również. A o tłuszczu w ogóle możemy zapomnieć. Ale czy pomijając te składniki, nadal uda nam się przygotować smaczny wypiek? No pewnie. Wystarczy trochę pokombinować. Do mojego zdrowego sernika użyłam zamiast ciasteczek - zmielone orzechy, dzięki czemu ciasto zyskało świetny aromat i smak. To samo tyczy się malin, które razem z aksamitnym sernikiem tworzą zgrany duet. Nic tylko sięgnąć(...)piekarnika i pieczemy około 140 minut. Na dno piekarnika ustawiamy misę lub blachę wypełnioną wodą, dzięki czemu sernik pozostanie biały i nie wysuszy się. Upieczony sernik studzimy w formie, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem sernik dekorujemy pozostałymi malinami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Pieczenie sernika w kąpieli wodnej- PORADY 286

bardzo, ale i też nie opada i nie pęka. Jest aksamitny i kremowy.  Zatem po kolei: 1. Na początku musimy przygotować szczelną formę, w której zamierzamy piec nasz sernik. Nie może ona przeciekać! Jeśli kiedyś zdarzyło się, że podczas pieczenia przepuszczała ona tłuszcz lub zawartość, którą do niej wlaliśmy, np. masę serową, to należy z niej zrezygnować(...)Teraz należy formę dobrze owinąć (od zewnątrz) folią aluminiową tak, aby woda nie przedostała się do środka. Wykonując tą czynność polecam, aby w blaszce był już spód naszego sernika, dzięki czemu unikniemy niepotrzebnych problemów, np. przedziurawienia się folii. 4. Tak przygotowaną blaszkę z ciastem wkładamy do większego naczynia żaroodpornego (można zastąpić formą) i dopiero teraz masę serową przelewamy na spód

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 150

lodach., Doskonale kontrastuje z ich słodyczą. Dziś zapraszam na sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem. Połączenie karmelu z rabarbarem to idealne zestawienie smakowe. Natomiast do zrobienia dołu sernika wykorzystałam zdrowe ciasteczka jęczmienne z siemieniem lnianym firmy   Sante . Posiada ona   w swojej ofercie ponad 200 produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek właśnie(...)rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody rabarbarowe Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Proporcje na tortownicę o średnicy 23 cm   Składniki Karmelizowany rabarbar: 500 g rabarbaru 100 g cukru Spód sernika: 180 g   ciasteczek jęczmiennych

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z musem brzoskwiniowym 337

Aksamitny sernik na spodzie z herbatników z musem brzoskwiniowym. Ostatnio większość serników robię z dodatkiem sera mascarpone. Mają, według mnie, delikatniejszy smak i lepszą konsystencję niż tradycyjne twarogowe. Na spód można właściwie użyć dowolnych ciastek, które dają się pokruszyć. Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 27 cm. Spód: 250 g herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa(...)serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki (puszka = 850 g) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń Dodatkowo: masło do wysmarowania formy Spód: Masło rozpuścić. Herbatniki dokładnie

Bullio
Sernik na zimno z truskawkami 166

kiedy tylko pamiętam! Dzień moich urodzin był dniem wyjątkowym! Właśnie dlatego, że bliscy zawsze robili wszystko, aby właśnie taki był! Mam dziś dla Was sernik na zimno. Sernik, który pewnie można nazwać dietetycznym z uwagi na fakt, że jest zrobiony z chudego serka homogenizowanego i jogurt naturalnego. Jest pyszny! Z każdym dniem coraz lepszy!  Składniki(...)które należy wyłożyć biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy masę serowo- jogurtową i całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia - na około godzinę. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy sernik już zastygł, a galaretka jest już gęsta układamy przepołowione truskawki na serowej masie, a na wierzch wylewamy galaretkę. Sernik wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin, najlepiej

Plate of Joy
Sernik z jabłkami. Obecnie zdecydowany faworyt! 110

Mamy, który zrobiła dla nas na powrót z obozu harcerskiego, był z brzoskwiniami i nigdy więcej już takiego nie było, ale są inne również przepyszne. :) Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić sernik z jabłkami, miałam powiem szczerze obawy, czy nie podejdzie mi za bardzo sokiem z jabłek ale nic z tych rzeczy jest cudny, kremowy i owocowy. Taki jak powinien być(...)ideał serniko jabłecznik z cynamonową skórką. Na sernik potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej 75 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego

MamaOskarka
Sernik w polewie czekoladowo-orzechowej 147

Piekąc sernik zawsze staram się coś zmienić. Choćby po to, żeby wypróbować rożne smaki. Dzisiaj sernik z brzoskwiniami i w polewie czekoladowo-orzechowej. Doskonałe wykończenie sernika nadaje mu zupełnie inny smak niż zwykle. SERNIK: 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego  1 kostka (200 g) masła 1 szklanka cukru 5 jajek 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki(...)twarogu. Następnie ubite na sztywno białka. Na koniec dodajemy przekrojone w ćwiartki brzoskwinie. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Do formy przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do płynnej czekolady dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z nutellą i masłem orzechowym 186

zadowoleni. Jeśli więc szukacie czegoś dla miłośników nutelli i masła orzechowego; czegoś, przy czym się nie napracujecie i czegoś, co nie może się nie udać - ta dam! Zróbcie ten sernik. Sernik z nutellą i masłem orzechowym (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 150 g mielonych orzechów laskowych 50 g mąki gryczanej 80 g zimnego(...)masłem orzechowym i cukrem, powoli wlać żelatynę, cały czas miksując. Resztę śmietany ubić, partiami dodawać do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką. Masę wyłożyć na schłodzoną masę z nutellą. Sernik wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem posypać krokantem. Smacznego! Sernik był lekki, delikatny i puszysty; nie zbity. Ja takie lubię najbardziej

Pożeraczka, czyli raz adobrze