jednaj dodajemy czekoladę, a do drugie wiórki kokosowe. Oprócz mas potrzebne będą jeszcze herbatniki i dowolna polewa. Ciasto naprawdę mało męczące Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO Sernik tiramisu na zimno W zestawieniu nie mogło zabraknąć sernika, czyli ciasta bardzo charakterystycznego dla wielu Świąt. Tutaj prezentuje go w odmianie tiramisu, czyli jest to propozycja dla wielbicieli tego(...)trzeba go piec, ale coś za coś. Piec nie trzeba, ale trzeba użyć żelatyny. Wiem, że nie każdy ma do żelatyny dobre podejście To był akurat mój pierwszy sernik na zimno i wyszedł rewelacyjnie, dlatego serdecznie polecam. Przepis znajdziecie TUTAJ PRZEKŁADANIEC CHAŁWOWY NA HERBATNIKACH Ciasto chałwowe do pieczenia Nie mogło tutaj zabraknąć jednego z moich ulubionych składników, czyli chałwy
Relaxtimetypowo jesienny, z dodatkiem dyni, imbiru i kardamonu. Delikatnie słodki, polany lukrem, na spodzie z kruchego ciasta. Bardzo smaczny, idealny do ciepłej herbaty czy kawy. Dodatek dyni sprawia, że sernik ma piękny żółty kolor i subtelny dyniowy smak. Zachęcam wszystkich do spróbowania, mamy teraz takie piękne dynie, wykorzystajmy je! To mój drugi przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej(...)stopniach. Zmielony ser umieścić w misie miksera. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać wszystko na niezbyt dużych obrotach, tylko do momentu rozmieszania składników - za długie mieszanie spowoduje napowietrzenie masy, sernik urośnie, a potem opadnie. Wylać masę serową na podpieczony spód, wyrównać i piec około godziny w 180 stopniach. Wyłączyć piekarnik i studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemasła pół szklanki cukru 3 jajka (1 całe i dwa żółtka – dwa białka wybić do oddzielnej miseczki) półtorej łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg sera na sernik – trzykrotnie mielonego (polecam Piątnicy tutaj w promocji ) 5 jajek (3 całe i 2 żółtka – 2 białka dodać do miseczki z białkami z ciasta) 1 szklanka cukru pół szklanki oleju(...)ponownie do piekarnika i zapiekać 10-12 minut – nie przetrzymywać dłużej, bo nie wytworzy się rosa (podobno). Najwygodniej kroić maczanym w gorącej wodzie nożem, inaczej klei się do bezy. Sernik od razu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. Rosa zaczyna się pokazywać kiedy ciasto stygnie. W sklepach istne szaleństwo przedświąteczne, sklepy prześcigają się w promocjach, aż trudno zdecydować
Kuchenne zapiski Edytynikt nie miał wątpliwości. Trzeba było szybko ubierać się i jechać do lecznicy. W domu zapanowała panika. Kiedy weszliśmy do kuchni, wszystko stało się jasne: pies zjadł prawie cały sernik! Pozostały tylko wąskie paski przy brzegach blaszki. Widok mało zachęcający i szokujący jednocześnie. To był sernik z półtora kilograma twarogu! Nora, na szczęście, szybko doszła do siebie(...)równie szybko próbowała kolejnych, podobnych akcji. A my do dzisiaj, choć minęło już pewnie ze 30 lat, wspominamy to z uśmiechem :) Nie dla psa kiełbasa, lecz sernik ;) Zachęcam Was do wzięcia udziału w wyzwaniu Ewy #wspolneblogowaniezapetytem
Codzienna kuchnia niecodziennamogła się powstrzymać! A musicie wiedzieć, że Kasia jest absolutnym wzorem człowieka zdrowo żyjącego - je zdrowo, ćwiczy, nawet oddycha chyba zdrowiej niż ja. Od niej to więc największy komplement. Sernik potrójnie truskawkowy z bzowym aromatem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa(...)więc powinien być nieco intensywniejszy od oczekiwanego). Zdjąć z palnika, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, aż do jej rozpuszczenia. Zalać mieszaniną czekoladę, wymieszać. Ostudzić do temperatury 28 st. C. Schłodzony sernik polać z wierzchu ostudzoną polewą (28 st. C.), udekorować truskawkami, bezikami i kwiatami czarnego bzu. Schłodzić w lodówce, aby polewa zastygła. Smacznego! Ciasto bierze również udział w konkursie
Pożeraczka, czyli raz adobrzetylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik sernik wyłożyć na ciastka w blaszce i piec w 180 C około 60 minut, sernik zostawić do wystudzenia i schować do lodówki na kilka godzin przed krojeniem sernik
W Mojej Kuchni Lubiężelatynę. Starannie mieszamy. Masę dzielimy na połowę. Do jednej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę i wykładamy na warstwę kawową, wyrównujemy i wykładamy a nią pozostałą masę śmietanowo serową. Ja swój sernik udekorowałam posypką czekoladową. Przed podaniem należy schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny. Smacznego
Cynamonowe szczęścieSERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO Zakochacie się w tym serniku od pierwszego kęsa... :) Delikatny, puszysty, truskawkowo-czekoladowy, po prostu pyszny :) To sernik na zimno, w którym smaki truskawki i czekolady doskonale się łączą, tworząc wspaniały, naprawdę lekki deser, pełen maleńkich bąbelków powietrza :) Prosty w przygotowaniu i dodatkowo bardzo podzielny, ponieważ zrobiłam(...)czasie masę czekoladową w misce, ale nie jest to konieczne. Po 50-60 minutach chłodzenia masy truskawkowej wyłóż na nią ostrożnie masę czekoladową, wyrównaj nożem wierzch. Wsadź sernik na 5-6 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki udekoruj plasterkami truskawek i np. listkami mięty. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyweekend, a właściwie w niedzielę upiekłam bardzo pyszny serniczek z borówkami amerykańskimi. Wierzch ozdobiłam konfiturą jagodową, która idealnie nadawała się do tego ciasta i podkreśliła smak. Sernik jest zwarty i wilgotny oraz nie za słodki, w sam raz, żeby poczęstować się większym kawałkiem ;-). Ciasto delikatnie opada, ale serniki tak mają, choć pewnie nie wszystkie. Przepisem na sernik(...)sokiem z cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze 175ºC. Pozostawić do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku jeszcze około 60 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i ostudzić całkowicie
Zakątek rozkoszy kulinarnychkostki masła o wadze 250 g 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 1/2 szklanki mleka 1 pełna łyżka kakao 1 łyżka spirytusu Masa serowa: 1 kg sera na sernik 125 g masła 3 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1,5 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego Biała polewa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 1 szklanka(...)wstawiam ciasto na 1h 20 min. następnie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze ok 30-40 min. W razie konieczności wierzch nakrywam folią aluminiową. Upieczony sernik wyjmuję i odstawiam do wystygnięcia. Składniki polewy-oprócz mleka w proszku- podgrzewam aż połączą się ze sobą. Zestawiam z palnika, wsypuję mleko w proszku i mieszam rózgą by nie było grudek
Ciasteczkowy Potwórłyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności przystępujemy do przygotowania blaszki, którą wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy niebiańsko delikatnym serniku (przepis znajdziecie TU ). Gdy blaszka jest już przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas stopniowo dodajemy twaróg (wielokrotnie zmielony, ja kupiłam(...)cukier w pianie pod wpływem mieszania mikserem rozpuści się i jego ziarnka nie będą chrobotały, dodajemy mąkę ziemniaczaną, chwilę mieszamy, a następnie pianę wykładamy na sernik z wiśniami. Sernik pieczemy przez około godziną w temperaturze ok 180 - 190 stopni. Po upieczeniu sernik przed podaniem musimy schłodzić, jednak nie wstawiamy do to lodówki, która ma niszczący wpływ
Taste Of My Dayczasu na przyjemności. Dla równowagi pozostanę w tematyce słodkości i przedstawię przepis na prosty w wykonaniu sernik waniliowy w polewie czekoladowej. Przyznam z resztą, ze to pierwszy pieczony sernik jaki samodzielnie wykonałam. Skoro mi się udał to znaczy, że Wam też wyjdzie, jeśli tylko spróbujecie ;) Składniki (na jedną blaszkę): 1/2 kg twarogu półtłustego lub tłustego(...)oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut (to już zależy od piekarnika). Sernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto piec go kilka minut krócej bo i tak dojdzie. Kiedy ostygnie przygotowujemy polewę. Zapraszam po przepis Polany sernik dekorujemy wedle uznania
Kuchnia po mojemumasy serowej, dzięki czemu sernik nie opadnie po upieczeniu. Masa będzie dość płynna. Przelewamy ją na upieczony spód brownie. Na dnie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni C (bez termoobiegu) około 70 minut. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Całkowicie ostudzony sernik wkładamy na całą noc do lodówki. Polewa(...)Dżem wkładamy do garnka i zagotowujemy, mieszamy od czasu do czasu. Przecedzamy przez sitko aby pozbyć się pestek jeśli są w dżemie. Gorącą polewę wylewamy na sernik i odstawiamy do zastygnięcia
Smakowity Blog KulinarnyBardzo lubię serniki i cukierki trufle. Pomyślałam, że może warto by je było połączyć ze sobą. Jeśli o mnie chodzi sernik wyszedł rewelacyjny w smaku. Jednak młodszej córce, ze względu na alkohol w truflach nie bardzo zasmakował. Alkohol w smaku jest wyczuwalny.Składniki:1 kg twarogu półtłustego7 jajek80 g margaryny Palma z Bielmar1,5 szkl cukru2 łyżeczki(...)delikatnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę serową, wyrównać powierzchnię i piec w 180 stopniach 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, sernik zostawić i lekko uchylić drzwi piekarnika. Sernik wyjąć jak piekarnik będzie zimny, dobrze schłodzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Ala piecze i gotujeLunch Box otrzymuje:Aleksandra Kocjan-Dziatłowicz "Fioletowe runo" - sernik na zimno z jagodamiSkładniki:Spód:250 g kakaowych markizów80 g stopionego masłaSernik:1 litr jagód1 kg sera twarogowego na sernik (z wiaderka)200 ml śmietany 30%7 łyżek cukru pudru2 łyżeczki esencji waniliowej3 łyżki żelatyny1/3 gorącej wodyDodatkowo:200 ml śmietany kremówkiświeże listki miętySpód: Ciasteczka (razem z kremem) zmiksować(...)dokładnie zmiksować. Nie przerywając miksowania dodawać cienką strużką przestudzoną, ale płynną żelatynę. Masę serową wylać na schłodzony spód, uderzyć tortownicą kilkakrotnie o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza w serniku. Wstawić do lodówki do stężenia na noc lub przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem udekorować ubitą kremówką i pozostałymi jagodami oraz świeżymi listkami mięty. Drugie miejsce i cooling bag otrzymuje
Malinowe Pocałunkipoczęstunek dla gości do kawki, lub herbatki. Dzięki przepisom Pani Doroty (które znalazłam na stronie Moje Wypieki) przygotowałam wiele fantastycznych deserów, głównie serników, między innymi Sernik Oreo oraz Sernik z gruszkami, a także mój pierwszy sernik w życiu - Sernik krówkowy. Przepisy są tak czytelne i jasne, że bez problemu poradziłam sobie z przygotowaniem :) Jeżeli potrzebuję jakieś
My Culinary ArtMini serniczki na zimno z karmelem Ostatni przepis na sernik na zimno z czekoladą, dał mi pomysł na serniczki. Jeśli tak łatwo po rozgrzaniu naczynia jest wyjąć sernik, to tak samo można zrobić „wgłębienie” w środku kieliszkiem. Tak powstał pomysł na serniczki z płynnym nadzieniem w środku. A jak nadzienie to ciężko znaleźć coś lepszego niż(...)ciemną masą po 3 łyżki na szklankę. Na górę układamy biszkopt i wszystkie szklanki lądują w lodówce na godzinkę. 4.Po godzinie gotujemy wodę w garnku do takiej wysokości jak sernik w szklance. Patyczkiem do szaszłyków podcinamy boki serniczka. Szklankę wkładamy na chwile do garnka z gorącą wodą, następnie obracamy do góry nogami i stukamy w deskę aż sernik
zjem to blog kulinarnyschłodzony budyń. Utrzeć na małych obrotach miksera, dodając cukier. Białka ubić na sztywno w osobnej misce. Wmieszać do masy serowej. Masę wyłożyć na ciasto i wyrównać powierzchnię. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec jeszcze pół godziny. W razie potrzeby dopiekać z funkcją termoobiegu(...)Upieczony sernik wyjąć i wystudzić
Czerwień i błękitdomownikom, a tym samym byla okazja przeprosic aparat.Ten sernik kiedys piekla moja Mama i wtedy bylo to jedno z moich ulubionych ciast. Co wiecej ja nie lubilam tradycyjnego sernika, za to za tym wrecz przepadalam. I choc jest to chyba najbrzydszy sernik jaki widzialam, to mimo wszystko nadal pozostaje na liscie moich faworytow. Mam nadzieje(...)ubijamy z pozostalym cukrem i dodajemy do masy serowej. Delikatnie wszystko mieszamy.Wykladamy na tortownice wylozona papierem do pieczenia.Pieczemy przez 1 godzine w piekarniku nagrzanym wczesniej do 180°C.Po upieczeniu sernik ozdabiamy polewa. Ja uzylam polewy, na ktora przepis podawalam tu przy okazji tortu makowego.Smacznego!Uwagi: Ten sernik bardzo duzo urosnie w czasie pieczenia, ale niestety potem opadnie dosc
Przysmaki Karolkiilością gorzkiej czekolady), wewnątrz znajduje się dość zwarta (ale aksamitna w swojej konsystencji) masa serowa o delikatnie waniliowym smaku. Wiśnie, jak to wiśnie – dają troszkę „kwasku” i sprawiają, że sernik jest idealnie wyważony w smaku. Jeśli jednak za nimi nie przepadacie możecie użyć innych owoców, jak choćby np.: jagód, brzoskwiń, czereśni albo śliwek. Składniki: Ciasto czekoladowe: 300 g mąki(...)pieczenia (samo dno). Wylepiamy równomiernie spód częścią (ok. 3/4) ciasta czekoladowego. Masę serową wykładamy na ciasto. Na wierzchu rozkładamy wiśnie. Na owoce ścieramy na tarce resztę czekoladowego ciasta. Sernik pieczemy ok. 60-70 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Smacznego
MyCookBook.plnadaje się on na wyjątkowe okazje (jak np. zbliżające się Boże Narodzenie). Masa z twarogu jest wyjątkowo puszysta i lekka, a to za sprawą piany z aż 10 białek! Sernik rośnie wysoki i nie opada, a że jest podzielny i pieczony w dużej formie, to wystarczy dla wielu łakomczuchów :) Gorąco polecam! Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki(...)następnie dodajemy wiórki kokosowe i ponownie miksujemy. Gdy masa zacznie przypominać grudki przerywamy ucieranie. Kruszonkę równomiernie rozkładamy na masie serowej. Możemy delikatnie wcisnąć kruszonkę w masę (dosłownie parę milimetrów). Sernik wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60-70 minut. Po 20 minutach pieczenia wierzch ciasta przykrywamy folią aluminiową, by wiórki się nie przypaliły. Po upieczeniu sernik
MyCookBook.plubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia(...)ciasto wylać masę serową a na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 50 minut. Sernik można wyjąć z pieca od razu po upieczeniu. Nie wymaga on studzenia przy uchylonych drzwiczkach
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLidla”. Książkę tę dostałam od przyjaciółki Sylwii, która wiedząc, że prowadzę bloga kulinarnego specjalnie dla mnie uzbierała punkty i zrobiła mi wspaniały prezent. Dziękuję Sylwio :-) A wracając do wypieku, sernik jest tak wspaniały, że rozpływa się w ustach. Delikatne puszyste ciasto na spodzie a na wierzchu starte kruche kakaowe ciasto tworzą wspaniałe trio w jak najbardziej świątecznym wydaniu. Przepis(...)włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, żeby ciasto nie opadło. Po wystudzeniu, sernika można posypać cukrem pudrem Smacznego
Na słodko lub wytrawnieczerwonych pomarańczy. Wyszło bardzo aromatycznie, a barwa kusi ogromnie. Sernik wyszedł kremowy, dość ciężki i sycący; niestety: spód, na początku chrupiący, z czasem łapie wilgoć i mięknie. Sernik jednak nie traci na smaku: nadal ma się ochotę na więcej. To jak, skusicie się...? Sernik dyniowo-pomarańczowy na spodzie z granoli Składniki: (na tortownicę o średnicy
Pożeraczka, czyli raz adobrzewyglądająca jak gruszka i do tego mięciutka, wszystkie są pyszne na swój jedyny i niepowtarzalny sposób. Dlatego tym razem upiekłam sernik i wybrałam dynie hokkaido dla pięknej barwy sernika. Ciekawa jestem co Dziewczyny upieką z dynią, może potem skorzystam z przepisów? Ten sernik polecam gorąco, puszysty, wilgotny i smakowity, popróbujcie. Sernik dyniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewierzchem- musem czekoladowym, wiśniami z nalewki i czekoladą. Całość bardzo lekka, niezbyt słodka. Deser idealny na jesienną chandrę. *tortownica 26 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera na sernik (użyłam z wiaderka) 5 jajek 50 g masła roztopionego 70 ml oleju 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki(...)pominąć dodatek alkoholu - czekoladę deserową można zastąpić mleczną, jeśli lubicie bardziej słodkie wypieki - jeśli używacie prawdziwego twarogu a nie sera z wiaderka, dodajcie tylko jedno opakowanie budyniu, z dwoma sernik może wyjść za suchy Białka oddzielić od żółtek i ubić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając nadal dodawać ser, ostudzone masło, olej i budynie. Zmiksować na gładką
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKawa mrożona w wykonaniu Justyny Sałatka z brokułem w wykonaniu Justyny Sernik ze snikersami w wykonaniu Justyny Sernik z jogurtów grecki w wykonaniu Justyny Sernik z jogurtów greckich w wykonaniu Pani Agaty Sernik z jogurtów greckich
Passion of Cookinglekkiego stężenia. Do drugiej części wlewamy mus owocowy i miksujemy do połączenia się składników. Następnie ciemną masę wylewamy na jasną masę serową. Wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na noc aby sernik stężał. Przed podaniem dowolnie dekorujemy. (inspiracja przepisu od p. Doroty
Domowy Smak JedzeniaDziś kolejna wariacja sernika na zimno. Sernik przygotowałam z serka waniliowego do serników i musu truskawkowego oraz truskawek i galaretki. Największym minusem takich serników jest to, że trzeba na nie długo czekać. Ale jak wiadomo warto bo takie serniczki sa smaczne. Sernik i Tamara to zgrane połączenie - prawda ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSernik, czekolada, truskawki – niezwykle udane połączenie, które nie może nie smakować. Wilgotne, rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub pomarańczowa, w zależności, który z owoców wybierzecie. Prawdziwa rozkosz dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Ozdobiony orzeźwiającymi truskawkami efektownie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Bardzo Wam polecam. Spód ciasteczkowy: 300 g ciasteczek typu(...)Wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy truskawkami. Źródło (z niewielkimi zmianami) : Divine Chicolate, C.Bardi/T.Morris The post Sernik Czekoladowy appeared first on Made
Made By Mom And Sonsernik powstał przez przypadek. Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie
Ciasteczkowy Potwórobiad nie paść na kolana.... Teściowa jak piórko ma jeść Do tego podjadać ma teść! Stąd przepis na ciacho dla niej jest taki I ma same leciutkie tu smaki... Sernik królewski Na ciasto 3 szklanki mąki pszennej ECO typ 500 użyłam Młyn Kopytowa 250 g masełka wiejskiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże żółtka 3 łyżki jogurtu(...)jajek szklanka ksylitolu zamiast cukru 2 łyżki pasty waniliowej lub 2 łyżki cukru waniliowego robionego w domu z prawdziwą wanilią u mnie Skworcu 3 łyżeczki przyprawy do sernika i mas serowych , u mnie Skworcu 1 duży budyń waniliowy- proszek 1 łyżka mąki pszennej typ 500 u mnie http://mlyn-kopytowa.pl/ Ponadto papier do pieczenia, bułka tarta na obsypanie brzegów
Z Kuchni Do Kuchniupiekłam go wczoraj wieczorem więc dziś nie musiałam już nic robić tylko go pokroić, sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu i składa się z niewielu produktów jak większość serników na moim blogu;) dopiero co weszłam do mojego poznańskiego lokum i jem na szybko serek wiejski, po męczącej podróży pociągiem na prawdę nie mam siły na nic innego, najchętniej poszłabym(...)minuty przed końcem pieczenia białka miksujemy na sztywną pianę z 0,5 łyżką stewii po upływie 30 minut wyciągamy sernik, a na wierzch wykładamy ubite białka wkładamy sernik ponownie do piekarnika na około 10-15 minut zmniejszając temperaturę do 150 stopni najlepiej smakuję na zimno ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsparzone rodzynki i skórkę pomarańczową. Wykładamy równomiernie na ciemne ciasto. Na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach schłodzoną resztę ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni "na wygląd". Kiedy sernik wyrośnie, a ciasto się zarumieni i lekko popęka, wystawiamy z piekarnika. Szacunkowy czas pieczenia wynosi ok godziny, ale wszystko zależy od indywidualnych właściwości piekarnika jaki posiadamy. Sernik trochę(...)opadnie po wystygnięciu, ale nie należy się tym przejmować. I tak będzie pyszny. Bon apetit! Deser na miarę królów gotowy. Jest to najsmaczniejszy sernik jaki miałam okazję jeść do tej pory. Polecam. Sprawdzi się na każdą ważną okazję
Kuchnia po mojemuStyropian – sernik bez sera – bo na samej śmietanie. Nazywany też oszukanym sernikiem. To bardzo stary przepis, za to unowocześniony o dodatek jagód (że do styropianu można dodać jagody, przeczytałam u Łucji ). Styropian swoją nazwę zawdzięcza bielutkiej barwie, zaś konsystencją nijak styropianu nie przypomina – masa jest delikatna jak puszek, znacznie puszystsza od tradycyjnych serników. Z przepisu wychodzi(...)temperaturze pokojowej do całkowitego ostygnięcia. Styropian lekko opada, ale nie poniżej wysokości, do której był wlewany. Gotowy placek możemy posypać cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce. Post Styropian – sernik bez sera pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuSernik tak idealny, że chyba bardziej idealnego w życiu nie jadłam ;). Przygotowany z gotowego sera z wiaderka. Składniki: 200 g ciastek zbożowych 100 g masła (Polskie Mlekovita) 1 kg sera w wiaderku ( twaróg Hanusi Mlekovita ) 250 g cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej nasiona z 1 laski wanilii/cukier waniliowy(...)wstawiamy w większe naczynie. Wrzącą wodę wlewamy pomiędzy tortownicę, a naczynie do połowy wysokości tortownicy. Tak przygotowaną formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy nasz sernik 10 min. Następnie obniżamy temp do 110 stopni i pieczemy 90 min. Po tym czasie należy wykałaczką delikatnie sprawdzić czy środek sernika jest sprężysty i ścięty. W międzyczasie miksujemy
Malinowe PocałunkiJeżeli lubicie sernik i makowiec a macie dylemat, które ciasto upiec, to ta propozycja będzie dla Was. Takim kompromisem jest seromakowiec. Może to ciasto jest pracochłonne i czasochłonne, ale efekt i smak bez wątpienia ten trud wynagrodzi. Kruche i delikatne ciasto w połączeniu z wilgotną masą makową i serową to bogactwo smaków, które zadowoli każdego łasucha(...)seromakowiec jest połączeniem kilku przepisów. Ciasto kruche upiekłam takie, jak na kruchy placek morelowo budyniowy . Masę serową wykorzystałam, z niewielkimi zmianami, z sernika wiedeńskiego . Masę makową – tu się wykpiłam, bo tym razem „uszlachetniłam” gotowca. Serniki (górną warstwą seromakowca jest sernik) przeważnie dekorowane są czekoladą lub posypwane cukrem pudrem. Tym razem skorzystałam z „podpowiedzi” Doroty i seromakowiec ozdobiłam
mojewypiekiinietylkoblogu mam przyjemność zaprezentować wam sernik. Musze się nieskromnie przyznać, że to chyba jeden z lepszych serników jakie do tej pory jadłam. Niestety łasuch tym razem nie podzielił mojego entuzjazmu, strasznie sernikoodporny z niego typ. A wy lubicie serniki? Składniki na tortownicę o śr.34 cm Spód: 250 g herbatników 100 g margaryny łyżeczka gorzkiego kakao Masa(...)łyżce śmietany. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy 50 minut w 160 stopniach (polecam najpierw spód a potem górę) Upieczony sernik odkładamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy go z formy, polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy bitą śmietaną
ciastkarnia na kruchym spodzieminut w temp. 170 stopni. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. 3. W jednym garnuszku roztopić krówki z mlekiem tworząc płynną masę, a w drugim roztopić czekoladę z mlekiem. Polać sernik według upodobań. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/sernik/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('89358cb59a7704ceeb70858a539f2c80').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Sernik appeared first
dom-agi.plWitam, nie jestem specjalistka od ciast zdecydowanie wolę gotować, ale ten sernik wypróbowałam i polecam SERNIK BLACK FOREST. Wilgotny, z wiśniami i czekoladą. Spód: * 200 g herbatników w czekoladzie * 100 g masła Masa serowa: 700 g tłustego twarogu (mielonego trzykrotnie lub z wiaderka 3 jajka 3 żółtka 200 g cukru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)używamy mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić i dokładnie odsączyć z soku) i posypujemy połową utartej czekolady Na wiśnie wykładamy drugą część sera i na niej układamy pozostałe owoce. Sernik pieczemy ok 80 min w 180 stopniach. Sernik pozostawiamy na noc w lodówce a przed podaniem posypujemy go pozostałą czekoladą
Kuchnia BeatyRobiłam już sernik na zimno z brzoskwiniami i borówkami , z serka naturalnego, a teraz sernik z truskawkami i galaretką. Tym razem z serka waniliowego. Wykonanie jest podobne, ale ten sernik jest smaczniejszy. Składniki: 1 kg serka waniliowego w wiaderku 1,5 szkl. cukru pudru 50 g żelatyny 2 galaretki truskawkowe 600 g truskawek Przygotować obie galaretki(...)serowej i chwilę wymieszać do momentu połączenia składników Masę serową przełożyć do prostokątnej brytfanki i włożyć do lodówki na 1h Truskawki umyć i pokroić w plasterki Po 1h wyjąć sernik z lodówki i ułożyć na nim truskawki w "dachówkę" - jeden plasterek na drugi Zalać gęstniejącą galaretką Smacznego :) Biorę udział w akcjach na zmiksowanych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsmak całości jest naprawdę rewelacyjny. Do tego przepis przedstawiamy krok po kroku również w zdjęciach, więc zachęcamy nawet tych którzy twierdzą że nie potrafią piec, do jego przygotowania. Sernik kawowy ze złotą karmelową nitką SKŁADNIKI : Na spód: 100 g herbatników 100 g płatków owsianych 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki cukru 120 g masła 50 g gorzkiej czekolady(...)mąkę i ostudzoną kawę. Tak przygotowaną masę przelewamy na przygotowaną podstawę z herbatników. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Ubitą śmietaną przekładamy na ostudzony sernik i smarujemy równomiernie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNiby już po Świętach, ale my jeszcze zostaniemy w tym świątecznym nastroju. Proponujemy Wam dzisiaj cynamonowy sernik na spodzie z pełnoziarnistych ciasteczek Petit Beurre.Dlaczego cynamonowy?? Uwielbiam cynamon:) Sernik jest kremowy i świetnie łączy się z ciasteczkowym spodem. Cynamon jest jedną z najpopularniejszych przypraw świata. Najcenniejsza jej odmiana rośnie na Ceylonie. Dlaczego jest tak cenny? Otóż(...)SKWORCUWykonanie;Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze lub ręcznie. Roztapiamy masło i mieszamy z okruchami. Wykładamy przygotowana formę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni 5 minut. Do sernika dokładamy śmietanę cukier, wanilię, cynamon i jajka. Wszystko dokładnie miksujemy. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku
Anioły w kuchniMarysieńka Miodownik z masą grysikowąNapoleonka na krakersach Oczy Carycy Orzechowiec z piankąPiernik siostry Anastazji Rafaello na krakersachRodzynkowiecSernik gotowany Anastazji Sernik gotowany na miodowym cieście Sernik na zimno z brzoskwiniamiSernik na zimno z owocamiSernik orzechowy z brzoskwiniamiSernik szachownica Sernik z brzoskwiniamiSernik z mlekiem i kokosem Sernik z pomarańczową piankąSeromakowiec Strucla drożdżowa
Kuchnia domowa Ani