Przepis na to ciasto w wersji z malinamijest jednym z najczęściej wyszukiwanych przepisówna moim blogu. Po wersji malinowej, brzoskwiniowej,przyszła pora na wersję truskawkową.To ciasto
bistro mamaUpieczony odstawiamy do przestudzenia. składniki na galaretkę malinową: 150 ml malin w soku własnym 150 ml wody 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Maliny z sokiem przekładamy do rondelka. Dolewamy wodę. Całość doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia, dodajemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy, gdy będzie lekko tężeć wylewamy na wierzch sernika. Całość schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. (Ja wstawiłam
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj mam przyjemność przedstawić Wam pyszny przepis na serniczek na zimno. Składa się z 3 warstw, czekoladowej, malinowej i śmietanowej. Pyszna, kremowa konsystencja, polecam szczególnie na
Różne smaki w kuchnilodówce zalegało mi kilka jogurtów. Z wyglądu trochę przypomina sernik i w sumie smakuje też podobnie. Ja zrobiłam je z malinami ale pyszne będzie też z truskawkami lub brzoskwiniami. A tak przy okazji to zastanawiam się co magicznego było w jogurtach bo użyłam różowego jogurtu malinowego a po upieczeniu masa jest biała... *foremka 23*23 cm Składniki: na ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasprawia, że sernik jest ciężki i bardzo syty, ale o to nam właśnie chodziło! Zapraszamy Was na zapoznanie się z przepisem, zdjęciami i zachęcamy do przygotowania takiego sernika u siebie w domu! ;) Składniki na spód: ok. 300 g ciasteczek kakaowych (herbatników, lub oreo bez nadzienia) 200 g masła Ciastka kruszymy w malakserze, lub ręcznym sposobem (przez folię tłuczkiem(...)równomiernie dżem malinowy. Wylewamy na to resztę masy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i w 180 stopniach pieczemy (bez termoobiegu) ok. 15- 20 minut, a następnie ok. 70- 80 minut w 150- 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy chwilę w otwartym piekarniku i wyjmujemy (po chwili spokojnie można wyjąć go z formy - szybciej wystygnie). Po ostygnięciu dekorujemy wierzch sernika dżemem z jeżyn
Symfonia Smakówpewnie dlatego mi ten sernik tak bardzo smakuje. Ciasto, nie da się ukryć, jest pracochłonne, ale warto je upiec. Składniki na ciasto: 25 dkg margaryny (ja używam zawsze "Kasię"); 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżki cukru pudru; 5 żółtek; 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 1 cukier waniliowy; 1 słoiczek dżemu malinowego; Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, dodać(...)momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać kisiel i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na maliny. Na wyłożoną pianę zetrzeć na tarce (na grubych oczkach) pozostawione, lekko zmrożone ciasto. Sernik piec w temperaturze 180 0 C przez 1 godzinę i 15 minut. Proporcje składników na sernik są na dużą blaszkę
In my kitchenKolejny wypiek inspirowany kolorami i smakami lata- sernik ze śliwkami i galaretką. To niecodzienne połączenie wymyślone przez moją córeczkę. Sernik jest lekki i puszysty, osadzony na herbatnikach jabłkowych, które nadają mu oryginalnego smaku. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto: 300 g herbatników jabłkowych (lub zwykłych) 100 g masła na masę serową: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek(...)szklanki oleju 80 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru na wierzch: 500 g dużych ciemnych śliwek 1 opakowanie galaretki malinowej (lub innej różowej) Ciastka rozdrobnić w malakserze na proszek, wymieszać z miękkim masłem i wylepić nimi dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Mocno docisnąć. Podpiec w 180*C przez około 10 minut. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatwarogu sernikowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki cukru • 1 laska wanilii lub cukier wanilinowy • 5 jajek • 1 puszka 400 ml mleka kokosowego Polewa malinowa: • 1 słoiczek ok. 250 g dżemu malinowego Dodatkowo: • Pralinki Rafaello Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Dno wyłożyć papierem, zapiąć obręcz pozostawiając(...)zmiksować do połączenia się składników. 6. Wyłożyć na spód, piec przez ok. 9 minut, następnie studzić przez ok. 10 minut przed wyłożeniem masy. 7. Przygotować masę serową: składniki na sernik powinny być ogrzane do temperatury pokojowej. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). Do misy miksera włożyć zmielony twaróg, dodać mąkę ziemniaczaną, cukier, ziarenka wyłuskane
W mojej kuchniOstatnio zachwyciłam się przepisem u Łucji na sernik, długo oczywiście nie czekało na zrobienie. W oryginalnej wersji jest z malinami moja oczywiście z truskawkami. Rozpływa się wręcz w ustach, koniecznie wypróbujcie. Spód ciasteczkowy tortownica 30cm: 200 g ciastek zbożowych 3 łyżki masła Ciastka rozdrobnić blenderem i wymieszać z roztopionym masłem. Wysypać na spód formy i dokładnie uklepać. Wstawić(...)podgrzewając, dodać kilka łyżek musu malinowego i wymieszać, następnie wymieszać z resztą musu. Odkładamy 2 -3 łyżki musu do dekoracji. Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Odłożyć parę truskawek do dekoracji. Zimną śmietankę ubić pod koniec dodać z cukier puder. Następnie zmiksować z musem truskawkowym. Delikatnie wmieszać pozostałe pokrojone truskawki. Wyłożyć na ostudzony sernik, następnie delikatnie ułożyć truskawki
Delicious TitbitsNiebo w gębie! Składniki: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych1 kg sera z dodatkiem wanilii ( w wiaderku)2 jajka3 łyżki żelatyny+ 100 ml gorącej wody150 g
Z Majeczką w kuchniskładniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru
Domowy Smak Jedzeniauroku i smaku! Uwielbiamy!! Tym razem maliny wskoczyły na wierzch sernika na zimno. Pyszne, delikatne i szybkie ciasto na ciepłe dni. Składniki: 1 kilogram twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 jaja ¼ kostki masła 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny Maliny Galaretka malinowa Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Żelatynę zalewamy zimnym
Słodki Zakątekwybieramy dżem malinowy oraz galaretkę malinową. Podejrzewam, że w sezonie letnim to ciasto w wersji truskawkowej zrobi jeszcze większą furorę, albo z wiśniami. Fajna sprawa, że możemy używać nie tylko owoców świeżych, ale i mrożonych. Jest to wypiek na każdą porę roku. Dodatkowo, pozwala wykorzystać białka, które często zostają nam po pieczeniu świątecznych serników, mazurków czy ogólnie kruchych ciast(...)pudru. Gdy są ubite, dodajemy mąkę ziemniaczaną. Bezę pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 50 minut w 140 stopniach. Składniki na galaretkę: 2 galaretki o smaku malinowym kubek malin (mogą być mrożone) 3 szklanki gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do niej maliny. Pozostałe składniki: słoik dżemu malinowego 400 ml 12 dużych okrągłych
Poezja Smaków - blog kulinarnyZachciało mi się sernika na zimno, bo wieki nie jadłam! A, że w domu był akurat rabarbar z zamysłem ukręcenia jakiegoś ciasta, postanowiłam połączyć smaki i zrobić sernik na zimno z musem rabarbarowym. Dziękuję niebiosom za ten pomysł, bo zestawienie smaków obłędne - szczególnie dla mnie - osoby, lubiącej bardziej lekkie, kwaskowe i orzeźwiające smaki niż np. maślane kremy o smaku(...)żelatynę z galaretką i ubijamy całość chwilę do połączenia się składników. Wylewamy do tortownicy. Ja nie wykładam jej biszkoptami, bo po prostu nie lubię "ciastek" w serniku na zimno, ale jeśli lubicie sernik z biszkoptami na spodzie, oczywiście możecie ich użyć do wyłożenia foremki. Rabarbar obieramy, kroimy, przekładamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody i zagotowujemy. Następnie wsypujemy
Walijskie Pichcenie