sernik malinowy - 561 przepisów (strona:17/38)

PROSTY SERNIK Z MALINAMI BEZ PIECZENIA 2482

Uwielbiam te smaki - kwaśna malina i słodki, chrupiący spód czekoladowy. Dla przełamania neutralny smak sernika. Nie ma nic lepszego. Mój mąż uwielbia takie serniki i niestety lub stety sernik znika w jeden dzień.  ~~SPÓD~~ tortownica 26 cm. suchary 230 g. ( 1 op. )  masło czekoladowe np.  Nutella 400 g.  Suchary mielimy np. blenderem(...)wrzenia żelatyny- straci właściwości żelujące ). Dodajemy do masy serowej i miksujemy. Gotową masę wylewamy na spód czekoladowy.  ~~DODATKOWO~~~ dżem malinowy ( u mnie domowej roboty w słoiczku 300 g. )  lub świeże zmiksowane maliny  Maliny rozkładamy na sernik i widelcem dookoła rozprowadzamy tworząc wzór. Sernik umieszczamy w lodówce na co najmniej 3 godziny, najlepiej na całą

Kuchnia Paulettes
Odwrócony jogurtowiec truskawkowy na zimno 142

sklepie www.sfd.pl  Może i kosztuję trochę więcej niż standardowa w sklepie spożywczym, ale na prawdę warto w nią zainwestować. Malinowa i wiśniowa są również przepyszne tak na marginesie. :)  Zapraszam do skorzystania z innego przepisu na sernik na zimno SERNIK Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY I KAWĄ LINK Wartość odżywcza: TYLKO 962 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
SERNIK Z JOGURTU GRECKIEGO Z OWOCAMI LIGHT ( BEZ CUKRU) 224

coś "słodkiego" co nie oznacza, że musi być nie zdrowe, kaloryczne i tłuste, czym dowodem jest właśnie ten sernik.  Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę.  Składniki na tortownicę o średnicy 18 cm: jogurt grecki 500 gram budyń malinowy (bez cukru) 1 opakowanie jaja 3 szt. mąka kukurydziana 3 łyżki maliny mrożone 1 garść herbatniki pełnoziarniste(...)mrożone. Wymieszać szpatułką.  3. W formie ułożyć herbatniki. Wylać masę jogurtową.  4. W naczynie żaroodporne wlać wodę. Wstawić do piekarnika. Nagrzać piekarnik do 160 stopni.  Wstawić sernik nad naczynie. Piec do suchego patyczka. Jeżeli boki zaczną odchodzić i wierzch będzie spieczony, a środek jeszcze nie upieczony, przykryć folią aluminiową świecącą stroną na zewnątrz.  5. Kiedy

Kuchnia Paulettes
Mus malinowy z białą czekoladą 155

Dobrze uprażona traci swoją charakterystyczną goryczkę i zyskuje łagodny smak. To dla mnie nieustające źródło kulinarnych inspiracji! Z kaszy zrobiłam już kilka serników i kremów do tortów czy ciastek. Nie mogło jej zabraknąć w letnim deserku! Mus malinowy to zdecydowanie  HIT SEZONU LETNIEGO!  Dobrze schłodzony niesie ukojenie w upalne dni... musicie spróbować. 😇 Składniki: na 4-5 małych porcji

Kuchnia Ellie
Mini serniczki z kremem malinowym. 154

bardziej na miejscu, że wrócił mi smak! Mini serniczki z kremem malinowym na spodzie z ciasteczek Oreo są naprawdę dobre. Kropką nad i jest tu dodatek świeżej maliny, choćby jednej. Nie rezygnowałabym z tego pomimo, że sezon na te owoce jeszcze daleko przed nami. W przypadku serników trudno jest mi wykrzesać z siebie obiektywną ocenę. Czyli może jednak nałóg? ;) Składniki

zadanie-gotowanie
Sernik straciatella z malinami 206

Kolejny sernik bez pieczenia tym razem pyszna strac i atella Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych   100 g masła 20 g mlecznej czekolady  Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę(...)galaretki malinowe 250 g malin Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem,dodać serek waniliowy,czekoladę drobno startą i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Całość dokładnie połączyć i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Maliny ułożyć na serniku   i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić

Kolorowa kuchnia Elki
Malinowa chmurka 11408

Malinowa chmurka – to ciasto, którego nie da się nie kochać ;) Kruchy spód (możecie zastąpić go ewentualnie herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) ) połączony z malinami, galaretką, kremem i bezą to prawdziwy raj dla podniebienia ;) W sezonie można użyć świeżych malin, a przez resztę(...)roku sprawdzą się maliny mrożone. Malinowa chmurka jest nieco pracochłonnym ciastem, ale by nie męczyć się tyle jednego dnia, można bezę oraz kruchy spód przygotować sobie dzień wcześniej (dzięki temu beza też będzie miała dość czasu, by idealnie się wysuszyć – najlepiej pozostawić ją w piekarniku przez całą noc). Malinową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta

Kulinarne Przeboje
Herbaciany sernik z malinami i bezą włoską 184

się Wam herbata? Bo ja przyznam bez bicia, że pierwsze skojarzenie to sok malinowy oraz cytryna. Rozgrzewająca w chłodne dni czy tak jak teraz- wieczory. Bo choć w dzień jest piękne, to nie ukrywajmy- wieczory chłodne i bez kocyka ani rusz. Tak właśnie rozmyślając nad przygotowaniem sernika z zielną herbatą matcha, stwierdziłam, że on musi mieć w sobie maliny. Niczym(...)najprawdziwsza herbata z najprawdziwszym domowym sokiem ;) A że herbaty nie słodzę, to i sernik mało słodki. Stwierdziłam, że spód jest w miarę słodki, beza włoska to już w ogóle sama słodycz, więc masy serowej przesłodzić nie mogę! No i tak myślę, że się to udało :) Smaki ze sobą fajnie współgrały i nie było ani za słodko, ani za kwaśno

Kuchnia w czekoladzie
Potrawy na Wielkanoc 127

twarogiem Zimne sosy: Majonez domowy Sos chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem Ciasto z owocami Smacznego

Codziennik Kuchenny
malinowy raj 190

W końcu udało mi się wrócić do domu, podróż była długa ale za to udana. Przywiozłam ze sobą dużo ciekawych przepisów i zamierzam się nimi podzielić

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z musem malinowym-pycha 120

miękkiego masła 50 g drobnego cukru 1 jajko 40 g mąki Sernik 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki  1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36%  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus malinowy koszyczek malin -150-200g *łyżka cukru pudru Wykonanie Odpowiednio wcześniej(...)tortownicy na podpieczony spód. Na jej wierzchu, łyżeczką zrobić kropki z musu malinowego. Wykałaczką zrobić esy- floresy. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie obniżyć temperaturę do 110 o C - nie otwierając piekarnika i piec dalej około  90 minut, aż wierzch sernika będzie ładnie ścięty (środek może być luźniejszy). Po tym czasie wyłączyć piekarnik, drzwiczki uchylić

Kubki smaku
Ravioli na słodko z dyniowo serowym farszem. 153

Sezon dyniowy w pełni. U każdego na blogu królują zupy,  sosy z jej dodatkiem, serniki....  Dynia na słodko, wytrawnie...  A u mnie

Malinowe Pocałunki
Sernik na zimno na dwa sposoby! 151

Naprawdę warto! Składniki na spód: 150 g herbatników 2/3 puszki masy kajmakowej Sposób wykonania: Formę na ciasto wykładamy herbatnikami i rozprowadzamy na nich lekko podgrzaną masę kajmakową. Składniki na sernik: 1 litr mleka 4 jajka 200 g śmietany 12% 200 g masła 1/3 szklanki cukru pudru Sposób wykonania: Mleko gotujemy na niskim ogniu, dodajemy do niego roztrzepane ze śmietaną(...)gładką masę i przenosimy na wcześniej przygotowany spód ciasta. Składniki na wierzch: 1 małe opakowanie malin 1 galaretka malinowa albo garść malin garść borówek amerykańskich 300 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru świeża mięta Sposób wykonania: Maliny układamy na wierzchu sernika. Opakowanie galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, pozostawiamy do ostygnięcia. Przelewamy ścinającą się galaretkę na wierzch ciasta. Całość

Kuchnia Pani Wiosny
Sernik na spodzie brownie z polewą malinową 221

takiego z wiaderka) 450 g (puszka) mleka skondensowanego słodzonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego Polewa: słoiczek dżemu malinowego (250 g) Przygotowanie: Spód brownie:  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C  (góra-dół bez termoobiegu). Przygotowujemy formę o średnicy 24-25 cm. Dno wykładamy papierem, zapinamy obręcz, pozostawiając(...)Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystko miksujemy lub ucieramy ręcznie tylko do połączenia się składników. Nie miksujemy zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej, dzięki czemu sernik nie opadnie po upieczeniu. Masa będzie dość płynna. Przelewamy ją na upieczony spód brownie. Na dnie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Słodkie wspomnienie lata 128

spód 200 g herbatników 200 g masła warstwa malinowa ; 250 g przetartych malin bez ziarenek 250 ml wrzątku 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru warstwa biała

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania