sernik królewski - 406 przepisów (strona:19/28)

Sernik królewski 163

Składniki: 3 szklanki mąki 200 g masła 2/3 szklanki cukru 1 jajko 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg półtłustego twarogu

magiczna kuchnia Kasi
Szarlotka po królewsku 186

miałam ochotę na  sernik z brzoskwiniami . Stanęło na tym, ze dziś zrobimy  szarlotkę królewską, a na następny weekend szarlotka sypana i sernik z brzoskwiniami. A że u mnie jabłek dostatek, także nie miałam nic przeciw temu, szarlotki i jabłeczniki mogę teraz robić, aż im wszystkim odechce się jeść(...)całym dniu pichcenia obiadu i ciasta,nareszcie mogłam odpocząć przy filiżance kawy i słodkim dodatku do niej w postaci szarlotki po królewsku:)))  Składniki: biszkopt z 5 jaj 1-1,5 kg jabłek 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 szklanka cukru Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 0,5 litra mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Wykonanie

Ciasteczkowy Potwór
Sernik królewski 514

sama nazwa wskazuje sernik godny stołu królewskiego. Puszysty, mokry, połączony z ciemnym ciastem.  Zapomniany stary przepis, odgrzebany i wykonany. Polecam wszystkim smakoszom serników. Może na Nowy Rok?   SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 płaskie łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia mała torebka cukru waniliowego 25 dag masła 5 żółtek 1 łyżka śmietany

W kuchennym oknie Ewy
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 323

truskawkami i białą czekoladą . Sernik bez pieczenia … na kruchych ciasteczkach. Tak delikatny , że swoją konsystencją przypomina mus , a biała czekolada i soczyste truskawki nadają mu iście królewskiego charakteru. Taki sernik z truskawkami i białą czekoladą jest idealnym pomysłem np. na randkę – gwarantuję , że traficie prosto do serca przez żołądek! SKŁADNIKI: SPÓD: * herbatniki – ok. 2 szkl

Ostra na Słodko
Sernik w kakaowym cieście, zwany "królewskim". 4561

większość zwany "królewskim". Skąd ta nazwa? Łatwo się domyśleć, gdyż jest przepyszne, wręcz godne królewskiego stołu. Przygotowuję je na niemal wszystkie święta i większe uroczystości (zdjęcia jeszcze w klimacie Wielkanocnym). Oprócz tego, że jest wyśmienite w smaku, zawsze się udaje, to jeszcze pięknie się prezentuje na świątecznym stole. Bardzo polecam, nie tylko od święta ;) Składniki na sernik w kakaowym(...)cieście, zwany "królewskim":  na formę 24x28 cm SPÓD: 250 g mąki pszennej 40 g cukru pudru 2-3 łyżki kakao 150 g masła 1 małe jajko      Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, kakao i przesiewamy. Dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i siekamy do uzyskania drobnej kruszonki. Następnie dodajemy jajko, mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Teraz wałkujemy

Rozpustne gotowanie
Sernik z wiśniami i galaretką 369

takim serniku?! Pewnie , że cieknie , dlatego też właśnie taki postanowiłam upiec kilka dni temu na rodzinne spotkanie. Dodatek wiśni i galaretki dodawał przyjemnego posmaku i sprawił , że sernik wyglądał iście królewsko! Są jeszcze wiśnie na targach , więc może Ktoś z Was się skusi? SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD : * herbatniki – 200 g * masło – 100 g MASA SEROWA : * mielony(...)Wylewamy do tortownicy wyłożone ciasteczkami. Wstawiamy do nagrzanego na 165C piekarnika na 90 minut. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. CAŁOŚĆ : Galaretkę rozpuszczamy wg. przepisu na opakowaniu. Wiśnie układamy na górze sernika. Zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Zajadamy udekorowany np. bitą śmietaną. Gotowe

Ostra na Słodko
Twarogowa zapiekanka z kaszą manną 40

Znacie moją słabość do wszelakich serników, czy to królewskiego, czy syrników z patelni. Zapiekanka twarogowa też zalicza się do zacnego sernikowego grona. Jej przygotowanie zajmuje mało czasu, a smakuje wybornie. Nie jest specjalnie słodka, można ją podać z owocami, dżemem, sosem czekoladowym miodem albo jak kiedyś u nas w przedszkolu - z kleksem kwaśnej śmietany. Z powodzeniem zastąpi drugie śniadanie, podwieczorek

Obiad gotowy
Catering dla święta - dlaczego warto? 78

cateringowy.com, nie musimy już odwiedzać cukierni. Tutaj też czekają na nas słodkości w postaci babek wielkanocnych, mazurków Wielkanocnych w lukrze, czy innych ciast, takich jak: makowiec, sernik domowy, sękacz królewski, keks, czy piernik.  Catering Wielkanocny ułatwi życie i spokojne przeżywanie Świąt Wielkiej Nocy. Korzystając z tej opcji, unikniemy gorączki zakupów. Warto zapoznać się z propozycjami cateringowy.com, znajdziemy

Jak u mamy
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 134

BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ     FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE   MIODOWNIK KRÓLEWSKI   KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY   SERNIK Z MALINAMI   SERNIK Z KASZĄ MANNĄ   SERNIK Z RODZYNKAMI SERNIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI I JEŻYNAMI KAWOWA DELICJA PODUSZKOWIE

Sama słodycz i szczypta chili
Japoński sernik "Cotton Japanese Cheesecake" światowy hit 10946

wina mojego piekarnika) Czy dobry?  bardzo dobry. Jednak porcja musi być wielkosci sushi. Więc jeśli ktoś robi przyjęcie w japońskim stylu - będzie idelany. Zostanę przy serniku wieldeńskim lub królewskim. Japoński będę robić z podwojonych składników sera.  Ich proporcje : 3 jaja 120 gram białej czekolady 120 gram kremowego serka Moje proporcje: 3 jaja 100 gram czekolady białej 200 gram

AZgotuj!
Sernikobrownie z galaretką i truskawkami 501

masła 1 szkl cukru białego Królewskiego 100 g gorzkiej czekolady 2 jajka 1/4 szkl mleka 1 szkl mąki Sernik: 500 g serka na serniki 2/3 szkl cukru białego Królewskiego 3 jajka op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szkl jogurtu greckiego ok 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Brownie: W garnuszku rozpuścić masło, dodać połamaną czekoladę(...)koniec dodać mąkę i mleko, wymieszać. Spód i boki tortownicy (24 cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać brownie i piec ok 15 minut w 180 stopniach. Sernik: Gdy brownie się piecze ucieramy w misce wszystkie składniki na sernik tylko do połączenia. Wylać na podpieczone i gorące brownie. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 50 stopni i piec

Smakołyki Asi
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4178

wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. Sernik z kajmakiem i Snickersami Ciasto Rafaello bez pieczenia Maxi King Ciasto bez pieczenia Deser bananowy 5 składnikowy SOSY I DIPY DO PRZEKĄSEK NA SYLWESTRA: Sosy

Kulinarne Przeboje
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 140

.     Ale też nie może być byle jaki, co to, to nie! Sernik z gruszkami, kruszonką, dużą ilością królewskiego luku (iście po królewsku). Najlepiej jeszcze lekko ciepły, świeży niczym bułeczki rano z piekarni. Tak, taki sernik uwielbiam.       Już nie raz na blogu korzystałam z tego przepisu, ale będę robić to nadal. Pochodzi(...)gruszki lukier do dekoracji (najlepiej królewski) Gruszki kroję w ósemki, obierając je uprzednio ze skórki. Przygotowaną masę serową wykładam na podpieczone ciasto, gruszki wciskam w masę. Posypuję kruszonką i wstawiam ponownie do piekarnika. Piekę ok. 45-60 minut, do tzw. "suchego patyczka".  Studzę chwilę w piecu, po czym wykładam poza niego, aby sernik całkowicie wystygł. Polewam go przygotowanym

W kuchni Karmel-itki
Mrożony sernik z curdem limonkowym "Caipiroska" 178

Sernik w służbie jej królewskiej mości. ;) Inspirowany też drinkiem caipiroska i ostatnimi upałami... 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 36% 4 jajka 1 łyżka soku z limonki 5 łyżek wódki (najlepiej mięta z limonką) 100g cukru trzcinowego na curd limonkowy: 3 jajka 2 łyżki masła sok z 3 limonek skórka otarta z 1 limonki pół szklanki cukru trzcinowego Ze względu(...)niego otartą skórkę, sok z limonek i cukier i wszystko razem mieszamy na niedużym ogniu, do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Gotowy krem odstawiamy do wystygnięcia. Z jajek na sernik oddzielamy białka i żółtka. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem trzcinowym do białości i zgęstnienia. Następnie dokładamy do nich serek mascarpone, wódkę i sok z limonki i delikatnie łączymy wszystko

Kuchenna Kontrrewolucya
Żurawina w cukrze do dekoracji 181

Oszronione żurawiny to elegancka zimowa i świąteczna dekoracja ciast i deserów. Jej przygotowanie wymaga czasu, ale nie jest trudne. Pięknie prezentuje się na sernikach, ciastach oblanych lukrem królewskim, czy białą czekoladą. Składniki: 1 szklanka żurawiny (umytej i przebranej) 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1/2 szklanki cukru do obtaczania Przygotowanie: Wodę i cukier zagotować w rondelku, gotować na wolnym

Kulinarne Inspiracje