Sernik "Krople Rosy" Przepis na ten sernik przeleżał na dnie szuflady kilka lat zanim wypróbowałam go po raz pierwszy. Ale od dnia w którym upiekłam go stał się ulubionym sernikiem w naszym domu. Co ważne robi się go szybko i chyba nie ma osoby która nie lubiłaby tego delikatnego smaku. Spód: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 3 szklanki
Słodka Kraina WypiekówSernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką to wyjątkowo smaczny deser idealny w upalne letnie dni. Ten pyszny, puszysty, delikatny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik zachwyci kubki smakowe wszystkim miłośnikom deserów z serkiem mascarpone. składniki na tortownicę 23 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 70 g masła 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki(...)dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Rozpuszczoną i chłodną żelatynę łączymy mikserem z masą serową. Tak przygotowaną masę wlewamy na spód z ciasteczek i wygładzamy powierzchnię, sernik wstawiamy na godzinę do lodówki. Obrane z szypułek i umyte truskawki kroimy na połówki. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Na schłodzonym serniku układamy
Smakowite Daniasernik - czekoladę rozpuścić ze śmietaną w kąpieli wodnej, maczać w niej truskawki i poukładać na galaretce - schować do lodówki najlepiej na całą noc jeśli lubisz bardziej słodki sernik to razem z galaretką wsyp np 4-6 łyżeczek cukru pudru sernik jest lekki, mało słodki, orzeźwiający.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś zapraszam na pyszny sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i szybko znika :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm ) Ciasto - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 kostki masła - 0,5 szklanki cukru - 1 całe jajko+1 żółtko - 2 łyżeczki śmietany(...)mieszam. Masę wykładam na ciasto,które jest w blaszce. Na kruszonkę ubijam dwa białka, mieszam je z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość wylewam na masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piecu do ostudzenia. Gotowe, ostudzone ciasto zazwyczaj delikatnie polewam roztopioną czekoladą. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródMojej córce bardzo zasmakował sernik na zimno, który kupiłam jej w sklepie. Był on z dużą ilością galaretki dzięki czemu był bardzo kolorowy. Ja sernik na zimno robię z serków homogenizowanych a ten sklepowy niestety miał inny smak a córcia zażyczyła sobie abym jej zrobiła taki sklepowy sernik. No i zrobiła, ale nie na serkach homo tylko
Amatorka kuchennarozsmakowaliśmy się w sernikach. Przed świętami pojawią się przynajmniej jeszcze dwie propozycje, ale dzisiaj dzielę się z wami przepisem na najdelikatniejszy sernik jaki jadłam i zrobiłam. To sernik nowojorski, czyli New York Cheesecake. Przepis zaczerpnęłam od słynnej Nigelli zmieniając tylko odrobinę proporcje. Wyszedł pyszny, pulchny, delikatny. Kąpiel wodna przy pieczeniu czyni cuda. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMój pierwszy sernik :) Jest bardzo prosty, choć wygląda na skomplikowany. Spód, z przepisu mojej Mamy nie wymaga pieczenia. Ja najbardziej obawiałam się samego sernika, a okazało się, że jest to najprostsze ciasto na świecie (może po za murzynkiem :)). Ciasto jest zwieńczone pysznym musem malinowym i udekorowane serduszkami z białej czekolady. Całość cudownie się komponuje i uzupełnia. Wypróbujcie koniecznie! :) Spód(...)ciepłego musu malinowego i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia np. do lodówki. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy partiami do musu malinowego i bardzo delikatnie mieszamy. Wykładamy na wystudzony sernik i wyrównujemy. Schładzamy w lodówce, najlepiej całą noc. Z roztopionej białej czekolady formujemy serduszka i schładzamy chwilkę :) Smacznego! Przepis z małymi modyfikacjami ze strony Moje Wypieki
Chocolate Muffin Blogbudyń). Gorącą masę owocową od razu przekładamy to tortownicy i wyrównujemy. Na wierzch wylewamy masę serową. Tortownicę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 75 minut. Upieczony sernik studzimy do temperatury pokojowej a następnie wstawiamy go na całą noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy go świeżymi owocami i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego function load(url, callback(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/sernik-z-truskawkami-i-rabarbarem/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('a7909285818cf2ba699acc3ffad13843').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Sernik z truskawkami i rabarbarem appeared first
dom-agi.plupiec serniczek sama! Ciasto jest delikatne i pięknie się prezentuje. Niektórzy nazywają je "Łzy teściowej". Sernik piekłam w blaszce prostokątnej wymiary: 30x25cm. Rosa wychodzi po ostygnięciu serniczka. Mój sernik jeszcze stygnie, dlatego rosa malutka- ale jest pyszniutki! SKŁADNIKI: CIASTO: 1,5 szkl. mąki 1/2 kostki margaryny "kasia" 3 żółtka(białka zostawiamy na pianę) 3/4 szkl. cukru 3/4 łyżeczki(...)wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy 50-60min do zrumienienia sera, ubijamy pianę z białek, cukru z dodatkiem szczypty soli i wkładamy na upieczony sernik(można zrobić fale łyżką), znowu wkładamy do pieca, pieczemy 15 min., wyłączamy piekarnik(uchylamy drzwiczki) i przez kolejne 15 min. trzymamy w piekarniku, wyjmujemy i czekamy na rosę
Kuchnia Beatyjednym jajku i na koniec dodajecie 4 kieliszki amaretto oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Masę serową wylewacie na blaszkę wyłożoną ciastkami i pieczecie około godziny w temperaturze 180 stopni. Sernik po upieczeniu należy wystudzić. Trwa to kilka godzin. Dopiero po takim czasie można go wyjąć z foremki. Maliny wsypujecie do małego rondla, a rondel stawiacie na małym ogniu. Wsypujecie łyżkę(...)cukru i gotujecie je, od czasu do czasu mieszając ok. 15-20 min. Po ostudzeniu polewacie nim sernik i posypujecie płatkami migdałowymi. Jedząc, myślicie o ubraniach, których dawno nie mieliście na sobie
GRUBY WAŁEKUwielbiam serniki! No nie ma takiego ciasta, które byłoby lepsze, z każdym rokiem coraz bardziej się o tym przekonuje. A jeszcze gdy wychodzi mi tak pyszny sernik, wybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym(...)ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy.Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C.Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką.Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy migdałami.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościJakoś nie przepadam za sernikami, ale odkąd zrobiłam pierwszy raz ten łaciaty, jest moim ulubionym.Składniki na ciasto:1,5 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru pudru2 łyżki kakao2 żółtka20 dag masłaSposób przygotowania ciasta:Wymienione składniki wykładamy na stolnicę i ugniatamy z nich ciasto. Trzymajcie się dokładnie ilości (zwłaszcza mąki) to ciasto się bardzo szybko(...)część kulek z ciasta.Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut w 200 stopniach. Co trzeba pamiętać....nie należy sernika kroić dopóki jest ciepły, trzeba czekać do jego ostygnięcia. Sernik można posypać cukrem pudrem
upichcicwłaśnie o nie najczęściej prosi , kiedy ma smaka na słodkości.Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik , ale taki , którego jeszcze nigdy tu nie było – sernik gotowany.Jest świetnym pomysłem na nadchodzące Święta , ale nie tylko – robi się go błyskawicznie , nie wymaga pieczenia , a składniki dostępne są w każdym sklepie.Zachwyca nie tylko smakiem , ale i wyglądem
Ostra na Słodkobyło u mnie jeszcze sernika na zimno. Po kilkuminutowym oburzeniu przechodziłam nad zagadnieniem do porządku dziennego, żeby tydzień później znów się zdziwić. W końcu powiedziałam: dość! I zrobiłam sernik. W cenie wyjątkowo okazyjnej zakupiłam dwa opakowania mascarpone, więc podstawa była. Do tego jogurt - żeby nieco zrównoważyć cały tłuszcz zawarty w serku. Użyłam jogurtu bardzo light, czego normalnie nie robię(...)prostu pić ze szklanki. Zawartość tłuszczu to 0,1%, czyli nic. A smakuje rewelacyjnie. Z tej serii również bardzo przypadł mi do gustu truskawkowo-rabarbarowy - pychotka. Co do sernika - wyszedł mi bardzo, bardzo delikatny, piankowy wręcz. Ogólnie miałam problem z żelatyną - tutaj nie ma takiej w proszku, a przeliczanie na listki jakoś kiepsko mi idzie. Dałam sześć i sądzę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik na kruchym spodzie, wyjątkowo puszysty jak chmurka… Delikatny, aksamitny i rozpływający się w ustach. Jest jednym z nielicznych serników, który mi naprawdę smakuje i często gości na moim stole. Składniki:Spód:1/4 szklanki cukru1 i 3/4 szklanki mąki1 całe jajko2 żółtka100 g masła1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg zmielonego twarogu400 ml śmietany kremówki8 jajek (oddzielone(...)ciepły spód, wyrównać wierzch i piec przez około 1 godzinę i 10 min w piekarniku nagrzanym do 160’C . Następnie wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i nie wyjmować sernika przez około 10 min.Polewa czekoladowa:Wszystkie składniki podgrzać w garnuszku, mieszać aż się rozpuszczą i zagotują. Gotową polewą polać wystudzony sernik.Smacznego
Oryginalny smak