Sernik to zdecydowanie jedno z najbardziej popularnych i obowiązkowych ciast świątecznych. na blogu znajdziecie już naprawdę sporo przepisów na serniki, zarówno pieczone jak i na zimno. Dziś mam dla Was przepis na taki zwykły sernik, jednak w smaku jest niezwykle delikatny i puszysty. Wręcz sprawia wrażenie pianki. Zdecydowanie podbił moje serce:) foremka 23 x 33 cm Składniki(...)Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować
Z miłości do słodkościBardzo lubię serniki i cukierki trufle. Pomyślałam, że może warto by je było połączyć ze sobą. Jeśli o mnie chodzi sernik wyszedł rewelacyjny w smaku. Jednak młodszej córce, ze względu na alkohol w truflach nie bardzo zasmakował. Alkohol w smaku jest wyczuwalny.Składniki:1 kg twarogu półtłustego7 jajek80 g margaryny Palma z Bielmar1,5 szkl cukru2 łyżeczki(...)delikatnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę serową, wyrównać powierzchnię i piec w 180 stopniach 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, sernik zostawić i lekko uchylić drzwi piekarnika. Sernik wyjąć jak piekarnik będzie zimny, dobrze schłodzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Ala piecze i gotujewiśniowo-cytrynowaPyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach Przejdź do przepisu…Przepisy na serniki na zimno:Sernik na zimno z malinamiPrzejdź do przepisu…Sernik bananowo-cytrynowy z borówkamiPrzejdź do przepisu…Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkamiPrzejdź do przepisu…Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptachPrzejdź do przepisu…Ciasta bez pieczenia
Kulinarne Przebojesztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej. Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ). Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC. Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety(...)lubi popękać. Studzimy przez ok. 3 godziny. Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia.Zostawiamy do zastygnięcia. Gorącą polewą i karmelowymi wzorami ozdabiamy sernik przed podaniem
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI:-1 kg sera w wiadereczku- 1 cukier waniliowy- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- 1 puszka mała masy krówkowej o smaku karmelu (zostaw 2 łyżki na wierzch sernika)- 3 łyżki kakao- 4 jajka- 2 łyżki mąki ryżowej- 1 łyżka brązowego cukruWykonanie:- żółtka oddziel od białek- do żółtek dodaj w/w składniki i zmiksuj blenderem na gładką masę, co najmniej przez(...)minut- białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli- Pianę z białek delikatnie łyżką wymieszaj z sernikiem, tak aby jak najwięcej go napowietrzyć- masę wylej do dużej tortownicy wyłożonej papierem- wstaw do nagrzanego pieca na 200 stopni C, pieczemy 50-60 minut (jeżeli masz piekarnik z termoobiegiem to 180 stopni C)- po upieczeniu i wystudzeniu posmaruj karmelemGotowe!Idealny
SMYKWKUCHNILunch Box otrzymuje:Aleksandra Kocjan-Dziatłowicz "Fioletowe runo" - sernik na zimno z jagodamiSkładniki:Spód:250 g kakaowych markizów80 g stopionego masłaSernik:1 litr jagód1 kg sera twarogowego na sernik (z wiaderka)200 ml śmietany 30%7 łyżek cukru pudru2 łyżeczki esencji waniliowej3 łyżki żelatyny1/3 gorącej wodyDodatkowo:200 ml śmietany kremówkiświeże listki miętySpód: Ciasteczka (razem z kremem) zmiksować(...)dokładnie zmiksować. Nie przerywając miksowania dodawać cienką strużką przestudzoną, ale płynną żelatynę. Masę serową wylać na schłodzony spód, uderzyć tortownicą kilkakrotnie o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza w serniku. Wstawić do lodówki do stężenia na noc lub przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem udekorować ubitą kremówką i pozostałymi jagodami oraz świeżymi listkami mięty. Drugie miejsce i cooling bag otrzymuje
Malinowe Pocałunkipoczęstunek dla gości do kawki, lub herbatki. Dzięki przepisom Pani Doroty (które znalazłam na stronie Moje Wypieki) przygotowałam wiele fantastycznych deserów, głównie serników, między innymi Sernik Oreo oraz Sernik z gruszkami, a także mój pierwszy sernik w życiu - Sernik krówkowy. Przepisy są tak czytelne i jasne, że bez problemu poradziłam sobie z przygotowaniem :) Jeżeli potrzebuję jakieś
My Culinary Artwyglądająca jak gruszka i do tego mięciutka, wszystkie są pyszne na swój jedyny i niepowtarzalny sposób. Dlatego tym razem upiekłam sernik i wybrałam dynie hokkaido dla pięknej barwy sernika. Ciekawa jestem co Dziewczyny upieką z dynią, może potem skorzystam z przepisów? Ten sernik polecam gorąco, puszysty, wilgotny i smakowity, popróbujcie. Sernik dyniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielekkiego stężenia. Do drugiej części wlewamy mus owocowy i miksujemy do połączenia się składników. Następnie ciemną masę wylewamy na jasną masę serową. Wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na noc aby sernik stężał. Przed podaniem dowolnie dekorujemy. (inspiracja przepisu od p. Doroty
Domowy Smak JedzeniaDziś kolejna wariacja sernika na zimno. Sernik przygotowałam z serka waniliowego do serników i musu truskawkowego oraz truskawek i galaretki. Największym minusem takich serników jest to, że trzeba na nie długo czekać. Ale jak wiadomo warto bo takie serniczki sa smaczne. Sernik i Tamara to zgrane połączenie - prawda ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSernik, czekolada, truskawki – niezwykle udane połączenie, które nie może nie smakować. Wilgotne, rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub pomarańczowa, w zależności, który z owoców wybierzecie. Prawdziwa rozkosz dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Ozdobiony orzeźwiającymi truskawkami efektownie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Bardzo Wam polecam. Spód ciasteczkowy: 300 g ciasteczek typu(...)Wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy truskawkami. Źródło (z niewielkimi zmianami) : Divine Chicolate, C.Bardi/T.Morris The post Sernik Czekoladowy appeared first on Made
Made By Mom And Sonsernik powstał przez przypadek. Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie
Ciasteczkowy Potwórobiad nie paść na kolana.... Teściowa jak piórko ma jeść Do tego podjadać ma teść! Stąd przepis na ciacho dla niej jest taki I ma same leciutkie tu smaki... Sernik królewski Na ciasto 3 szklanki mąki pszennej ECO typ 500 użyłam Młyn Kopytowa 250 g masełka wiejskiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże żółtka 3 łyżki jogurtu(...)jajek szklanka ksylitolu zamiast cukru 2 łyżki pasty waniliowej lub 2 łyżki cukru waniliowego robionego w domu z prawdziwą wanilią u mnie Skworcu 3 łyżeczki przyprawy do sernika i mas serowych , u mnie Skworcu 1 duży budyń waniliowy- proszek 1 łyżka mąki pszennej typ 500 u mnie http://mlyn-kopytowa.pl/ Ponadto papier do pieczenia, bułka tarta na obsypanie brzegów
Z Kuchni Do Kuchniupiekłam go wczoraj wieczorem więc dziś nie musiałam już nic robić tylko go pokroić, sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu i składa się z niewielu produktów jak większość serników na moim blogu;) dopiero co weszłam do mojego poznańskiego lokum i jem na szybko serek wiejski, po męczącej podróży pociągiem na prawdę nie mam siły na nic innego, najchętniej poszłabym(...)minuty przed końcem pieczenia białka miksujemy na sztywną pianę z 0,5 łyżką stewii po upływie 30 minut wyciągamy sernik, a na wierzch wykładamy ubite białka wkładamy sernik ponownie do piekarnika na około 10-15 minut zmniejszając temperaturę do 150 stopni najlepiej smakuję na zimno ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 0,5 szklanki cukru pudru 20 g budyniu śmietankowego (proszku) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczenej 3 jajka Dodatkowo: 100 g malin, łyżeczka masła(...)potrzeby wcześniej ich rozmrażać) i delikatnie wcisnąć je w masę. Piekarnik nagrzać do 180°C. Sernik piec w kąpieli wodnej (na dno piekarnika lub na blachę pod sernikiem wstawić formę z gorącą wodą – około 1,5 litra). Piec 15 minut w temperaturze 180°C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu
Bullio