Ten sernik chałwowy upiekłam z myślą o moim tacie, który uwielbia chałwę. Czy ja lubię chałwę? Lubię, czasami zjem jak mnie naleci, ale pasjonatką
Blondynka GotujeBardzo lubię serniki i cukierki trufle. Pomyślałam, że może warto by je było połączyć ze sobą. Jeśli o mnie chodzi sernik wyszedł rewelacyjny
Ala piecze i gotujeLekkie, rozpływające się w ustach serniczki przełożone warstwą owoców. Bardzo fajna alternatywa tradycyjnego sernika, która sprawdzi się idealnie na imprezę. Polecam! Mini serniczki z frużeliną jagodową
Mania GotowaniaSerniczek na zimno podany inaczej. Przecież nie musimy podawać sernika w tortownicy. Czym zdobiłam? Tym co miałam pod ręką. Mięta z balkonu, maliny z lodówki, 2
Blondynka GotujeTaka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw , o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z
Blondynka GotujeSkładniki: serek śmietankowy z wiaderka 150 g kremówka zimna 200 ml cukier puder 2 łyżki żelatyna 1 łyżeczka galaretka truskawkowa 1 szt Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w
Ala piecze i gotujeByłam ciekawa tego sernika. Tak miał być sernik, jednak po wyłuskaniu pistacji okazało się, że pistacji mam za mało, więc łatwo się możecie domyśleć
Blondynka GotujeSPÓD: Upiec biszkopt z 2 jajek z tego przepisu MASA SEROWA: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego (zmielonego dwukrotnie, ja wrzucam ser do malaksera i miksuję
Blondynka GotujeA to wersja mini Jogurtowego "Sernika" z Jagodami , z malutką modyfikacją. Nie smarowałam wierzchy mascarpone z jagodami, tylko zrobiłam krem z kremówką i serkiem, żeby
Blondynka GotujeŚwięta bez Sernika to jak choinka bez prezentów. Przedstawiam Wam mojego sernika, który pojawił się na Świątecznym stole. Przepis pochodzi z Kwestia Smaku . W wykonani
Blondynka GotujePotrzebowałam czegoś orzeźwiającego. Nie miałam czasu na zakupy. Użyłam tylko to co miałam w lodówce. Otworzyłam ją, potem zamknęłam oczy i dałam się ponieść. Po raz
Blondynka GotujeSernik to jedno z ciast za którymi wprost przepadam. Serniki można zrobić na każdą okazję i znikają równie szybko jak się pojawią. Dzisiaj zapraszam Was na delikatny, puszysty sernik polany czekoladą. A Wy lubicie serniki? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Składniki 1 kg sera (może być z wiaderka lub półtłusty(...)wrzucamy do miseczki, stawiamy na garnku z gotującą się wodą i podgrzewamy do czasu, aż się roztopi. Rozpuszczoną czekoladą polewamy wierzch sernika. Smacznego. Artykuł Sernik z mascarpone i polewą czekoladową pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamRewelacyjny sernik,ba...podwojnie rewelacyjny,bo niezwykle smaczny,zdrowy jak zaden inny i upieczony bez dodatku jajek oraz calkowicie bez cukru i dodatku jakiegokolwiek innego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj zapraszam Was na przedświąteczny sernik brzoskwiniowy. Jego smak jest po prostu obłędny. Jest lekki, puszysty i bardzo delikatny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik brzoskwiniowy Składniki Składniki na spód: 300 g mąki pszennej 3 żółtka 150 g miękkiego masła 120 g cukru pudru 4 łyżki gęstej śmietany 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę(...)mamy pewność, że nie przypiecze się od góry. Sernik studzimy przez godzinę w lekko uchylonym piekarniku. Na wystudzony sernik wylewamy lekko tężejącą galaretkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego. Artykuł Sernik brzoskwiniowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamJeden ze smaczniejszych i bardziej popularnych serników to sernik krakowski, nie może go zabraknąć również w te święta. Jeśli jeszcze nie robiliście to wrzucam przepis. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik krakowski Składniki Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 170 g zimnego masła 2 żółtka 1 całe(...)charakterystyczną kratkę. Paseczki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu możemy polać je lukrem. Artykuł Sernik krakowski pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam