Pieczony sernik z ciasteczkami oreo - pyszny, delikatny i lekki na herbatnikowo-orzechowym spodzie z kawałkami ciastek oreo a do tego bita śmietana. Polecam małym i
Alutka-GotujeW sernikach lubię eksperymentować. Ostatni sernik który robiłam był z dodatkiem suszonego mleka ale nie było by w nim nic dziwnego gdyby nie mała
Ala piecze i gotujeSernik bez sera i spód z herbatników, a do tego akcent w postaci śliwek. Składniki : jogurt typu greckiego duży 400 g waniliowy serek homogenizowany 150
Lena GotujeDelikatny sernik w połączeniu z ananasem stworzy fajny efekt smakowy. Ciasto zrobione na spodzie z herbatników a wykończone puszystą pianą bezową ze złotymi kropelkami "rosy
Alutka-GotujeSernik to krol wszystkich wypiekow w naszym domu.Niezalezmie od pory roku ,serniki pieke namietnie.Zmieniaja sie tylko dodatki.Ani Boze Narodzenie ani Wielkanoc bez sernika nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać polewa czekoladową, można przybrać malinami. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie
Monia miesza i gotujepieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Masa toffi : 1 litr mleka 3,2% tłuszczu 260 dag masła 300 dag cukru 2 łyżki kakao spora szczypta soli Sernik: 1kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 0,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka - plus 2 białak które zostały z ciasta(...)garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej drewnianą łyżką) około 40 minut. Masa zmniejszy swoją objętości i zacznie gęstnieć, wtedy należy zmniejszyć płomieni i mieszać aż stanie się odpowiednio gęsta. Do gotowej gorącej masy można dodać kakao, lub ulubiony aromat. Sernik: Białka (3 z sernika i dwa z ciasta) ubić
RAROSSAgalaretki cytrynowe Warstwa z truskawek: 700 g truskawek 6 łyżek cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 150 g herbatników Jak zrobić sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami? Brzoskwinie rozdrobnić blenderem, a syrop zagotować i rozpuścić w nim galaretki cytrynowe i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając stopniowo cukier puder. Następnie dodawać(...)lodówki. Truskawki gotować z cukrem i sokiem z cytryny do czasu, aż nie będzie widać surowych truskawek. Masy powinno być około 750 - 800 ml, jeśli jest mniej dodać wrzątku i ponownie zagotować. Masę truskawkową zdjąć z palnika i rozpuścić w niej galaretki truskawkowe. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Wystudzoną galaretkę z truskawkami wylać na wierzch sernika i chłodzić przez co najmniej
Kuchcik gotujeNastepny przepyszny,kremowy sernik ze stewia w zastepstwie cukru ,o delikatnym cytrynowym smaku i polewa czekoladowa.Ten sernik jest jeszcze bardziej odchudzony od poprzedniego z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!razem znany już Wam przepis na sernik wiedeński, ale w wersji nie pieczonej a… gotowanej bo jest to sernik z wolnowaru. Tak przygotowane ciasto jest nadal puszyste, delikatne i bardzo wilgotne a do tego dużo mniej opada w przeciwieństwie do tego z piekarnika. Tutaj wielkie podziękowania dla moich czytelników, którzy podzielili się swoim doświadczeniem i przetestowali pierwsi(...)wolnowaru to w zasadzie dokładnie ten sam przepis co na sernik wiedeński , czyli najbardziej leniwy i najprostszy, gdzie wystarczy jedynie wszystkie składniki dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Wolnowar wyłożyć papierem do pieczenia tak by wystawał z misy a następnie wylać masę serową. Piec a raczej gotować przez 3 godziny na opcji hight. Po upływie upływie czasu wolnowar wyłączyć
Ola la LCHFpiekarniku około 80 minut w temperaturze 170°C. Upieczony sernik pozostawić do ostudzenia, następnie w stawić do lodówki najlepiej na całą noc. Masa kórwkowa 500 ml mleka 3,2% tłuszczu 130 dag masła 150 dag cukru Mleko zagotować w garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej drewnianą łyżką) około
RAROSSAżelatyny Góra ciasta: 2 galaretki niebieskie 150 g borówek Spód ciasta: 100 g biszkoptów Sposób wykonania sernika na zimno z borówkami Do przygotowania sernika na zimno z borówkami potrzebować będziemy przede wszystkim: dwóch misek, miksera, tortownicy o średnicy 23 cm. Krok 1. Spód sernika Foremkę o średnicy około 23 cm wyścielam papierem do pieczenia, a na dno układamy biszkopty. Twaróg(...)spłynęła po serniku. Inspiracja na spód sernika: Jeszcze mam taki fajny pomysł na spód sernika. Zamiast biszkoptów możesz też zrobić spód z masy wafelkowo maślanej. Składniki na masę waflowo maślaną: 250 g wafelków familijnych, 50 g masła. Prosty sposób wykonania masy waflowo maślanej: Wafelki należy pokruszyć, dodać roztopione masło i wymieszać. Następnie masą wylepić dno tortownicy. Sernik na zimno
Ania gotujetalerza i trudno oprzeć się dokładce. Nie znam osoby, której nie smakowałby mój sernika na zimno z galaretką i zatopionymi truskawkami. Krok 1. Przygotowuję spód sernika. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam biszkopty oczywiście jeden przy drugim. PS. Sernik jest na spodzie z biszkoptów, ale równie dobrze możesz także zastąpić je herbatnikami(...)godzin aby ciasto dobrze stężało, a najlepiej oczywiście na całą noc. Sernik jest Idealny na co dzień, ale przede wszystkim na upalne dni. Zobacz także hit wśród serników: Sernik na zimno z mascarpone Artykuł Sernik na zimno z truskawkami i galaretką pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny
Ania gotujemaszynce. Zamiast truskawek można użyć innych niezbyt kwaśnych owoców. U mnie ten sernik został tak szybko zjedzony, że ledwie udało mi się zrobić kilka zdjęć. Polecam również: Sernik na zimno z brzoskwiniami. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) 1 kg białego sera twarogowego (może być gęsty z wiaderka) 2 galaretki truskawkowe lub inne owocowe (u mnie(...)truskawek 150 g herbatników 100 g masła 1 saszetka (9 g) śmietan-fixu lub 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie) Przygotowanie: Obie galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody (nie gotować), wystudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Herbatniki rozdrobnić w blenderze z roztopionym masłem i łyżką cukru pudru (jeśli herbatniki są mało słodkie). Ma powstać masa przypominająca mokry klejący się piasek, którą
Kuchcik gotujeOd dawna bylam ciekawa jak smakuje klasyk z Nowego Jorku,ktorym zachwyca sie caly swiat.Sernik bardzo prosty w przygotowaniu,wilgotny,gesty,bardzo kremowy,rozplywajacy sie w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!