wykorzystałam twaróg sernikowy firmy President, który jest idealny do serników zarówno pieczonych jak i na zimno. Jest lekki, aksamitny możemy go więc wykorzystać także do innych deserów czy np. naleśników. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. SERNIK WIŚNIOWY NA ZIMNO Składniki: spód: 200 g herbatników(...)Herbatniki kruszymy drobno i łączymy z rozpuszczonym ostudzonym masłem. Wykładamy na dno foremki i dociskamy do dna. masa serowa: Wiśnie drylujemy przekładamy do garnka dodajemy ok. 1/3 szkl.wody i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy cukier kryształ , miksujemy blenderem i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się skórek. Powinno wyjść ok. 100 ml. przecieru. Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl. gorącej
Bon appetit mon amieCiasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wędliny wyrabiane z mięs z "Połoniny". My znaleźliśmy tu znakomite śledzie z marynowanymi rydzami. Od tej pory, jak na ironię, na najlepsze śledzie w Polsce będziemy jeździć w góry :) Slow life... slow food... ale szczegółowy harmonogram Akademii Gotowania przypomina, że czas trochę popracować. Warsztaty kulinarne prowadzi Janusz Myjak Szef Kuchni z asystentami w restauracji tajskiej Thai Tam , jedyna przestrzeń(...)dużą cierpliwością :) Sushi zdobyło przebojem kubki smakowe miłośników jedzenia na całym świecie. Coraz więcej osób przygotowuje je samodzielnie i z różnym skutkiem. Udział w Akademii Gotowania znacznie skraca czas poszukiwania "idealnych" proporcji, odpowiedniego czasu gotowania i kompozycji dodatków. Bardzo szybko można opanować techniki "zwijania" lub "lepienia" smakowitych kąsków. Nie bez znaczenia jest sam prowadzący warsztaty, który nie tylko jest mistrzem
SzczyptaSmaQhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik jest po prostu pyszny - delikatny z bananowym posmakiem i cudownie chrupiącą bezą
Di gotujeBoski sernik na zimno z niespodzianką w środku. Pyszne draże jogurtowe otoczone lekką, serową pianką. Pierwszy raz udało mi się zrobić tak dobry zimny sernik
Gotowanie i blogowaniekolorze. Polewa idealnie dekoruje wypieki wszelakie, podkreśla ich urok, dodaje smaku i dodatkowej słodyczy. Jako dzieciaki wyjadaliśmy ją łyżką prosto z garnka, jestem wierna uczuciom domowej polewy, jest najlepsza! Polewę czekoladową przygotowuję na dwa sposoby: tradycyjnie z masła, mleka, cukru (drobnego, cukru pudru lub cukru z wanilią) i kakao oraz ze śmietanki i roztopionej czekolady mlecznej lub gorzkiej (wtedy lekko(...)PRZYGOTOWANIE: W garnuszku roztapiam masło, dodaję cukier puder, mieszam rózgą do połączenia. Wlewam mleko, dodaję oba rodzaje kakao, mieszam rózgą, gotuję na lekkim ogniu przez ok. 2-3 minuty do lekkiego zgęstnienia. Polewą czekoladową dekoruję wystudzone wypieki. Babeczki, serniki, ciasta czy torty wszelakie nabierają pięknego, głębokiego koloru! Smacznego
Zasmakuj Kuchnisernik z ricotty z kumkwatami~ Żeby odwrócić uwagę od przypalonych kumkwatów, które notabene nie posmakowały mi i dobrze, że kupiłam ich tak mało, cholernie kwaśne to to jest, dodaję przepis na wczorajszy obiad. Najlepszy w ostatnim czasie! ♥♥♥ Spaghetti z masłem orzechowym, brukselkami duszonymi w sosie sojowym i orzechami ziemnymi (vegan) ~70g makaronu spaghetti (u mnie durum) ~pełna łyżka(...)łyżki ciemnego sosu sojowego (lałam z butelki, więc ciężko powiedzieć) ~2 łyżki orzechów ziemnych -> posiekać Brukselki przekroić na pół, wrzucić do wrzącej, lekko (!!!) osolonej wody i gotować ok. 7 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brukselki odcedzić. Patelnię teflonową lekko spryskać olejem i ułożyć brukselki rozciętą połową na patelnię, posypać je orzechami i zalać sosem sojowym. Smażyć
breakfast of dreamsNajlepsze ciasta bez pieczenia to zbiór kilku ciast, które cieszyły się największą popularnością na blogu. Zbiór ten mam nadzieję, pomoże również wybrać łatwe i proste
Kuchcik gotujewięc mam nadzieję, że to was przekona Sernik jest oczywiście bez cukru, a dodatkowo na bazie twarogu, serka wiejskiego i mleka bez laktozy, więc myślę, że spodoba się również osobom mającym nietolerancję laktozy. Jestem bardzo ciekawa, czy próbowaliście połączyć sernik z brownie i jak wam smakowało – chętnie poczytam Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy(...)stopni do lekkiego zrumienienia. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i przestudzone ciasto wyłożyć po godzinie. Przechowywać w lodówce. Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Mlekovita – najlepsza na każdą porę dnia Artykuł Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotciężko zrobić twaróg. Jest to czasochłonne i ciężkie zadanie, a przecież nie o to chodzi w gotowaniu, żeby utrudniać sobie życie, a raczej żeby robić to efektywnie, szybko, aby mieć czas na jedzenie w spokoju naszych pyszności. Po namysłach doszedłem do wniosku, że najlepszym głównym składnikiem będzie nerkowiec. Jest kremowy, delikatny i świetnie spisuje się w serkach. Kolejnym dylematem był(...)tradycyjny twaróg. Co do konsystencji to wszystko zależy głównie od ilości warstw pieluchy tetrowej. Przy jednej ser będzie bardziej zbity, a przy trzech jak ser (taki z kubełka) do sernika. Oczywiście każda wersja będzie smaczna i użyteczna. Ja zrobiłem z dwóch warstw. Twaróg wyszedł troszkę miękki, ale jest idealne pod pasty, serniki etc. Bardzo ważne jest odstawienie serka
Blendmanciężko zrobić twaróg. Jest to czasochłonne i ciężkie zadanie, a przecież nie o to chodzi w gotowaniu, żeby utrudniać sobie życie, a raczej żeby robić to efektywnie, szybko, aby mieć czas na jedzenie w spokoju naszych pyszności. Po namysłach doszedłem do wniosku, że najlepszym głównym składnikiem będzie nerkowiec. Jest kremowy, delikatny i świetnie spisuje się w serkach. Kolejnym dylematem był(...)tradycyjny twaróg. Co do konsystencji to wszystko zależy głównie od ilości warstw pieluchy tetrowej. Przy jednej ser będzie bardziej zbity, a przy trzech jak ser (taki z kubełka) do sernika. Oczywiście każda wersja będzie smaczna i użyteczna. Ja zrobiłem z dwóch warstw. Twaróg wyszedł troszkę miękki, ale jest idealne pod pasty, serniki etc. Składniki: Orzechy nerkowca – 260g Płatki
BlendmanSernik jest obowiązkową pozycją deserową na moim stole, przy każdym bardziej uroczystym obiedzie. Tym razem bardzo delikatny, kremowy sernik z ananasem, mleczkiem kokosowym i
Kuchcik gotujepołączenie dwóch ulubionych ciast w jedno. Piekę to ciasto od dawna i często wygląda ono jak łaciaty sernik. Zawsze przyrządzam sporo masy makowej. Na tegoroczne święta gotowałam masę makową od podstaw. Od początku wiedziałam, że będę piec łaciaty sernik z makiem, więc nie potrzebowałam dużo maku. Ugotowany mak zmieliłam w malakserze! Tak, malakser z powodzeniem zastępuje maszynkę(...)krótko zmiksować. Łaciaty sernik wygląda jak niejedna łaciata na łące. Jest to przepyszne ciasto zwłaszcza dla wielbicieli serników i makowców. Makowiec zawsze lubiłam, lecz sernik dopiero później przypadł mi do smaku. Po prostu pewnego dnia skosztowałam niesamowicie puszysty i sernik i doszłam do wniosku, że takie ciasto właśnie lubię. Łaciaty sernik z makiem jest puszysty, lekko
codojedzeniaBardzo lubimy makowiec na blaszce, musi być dużo maku, bakalii i oczywiście nie może się rozpadać ilekroć wbija się w niego widelczyk. Masa makowa musi być
Kuchnia BeatyCiasto murzynek jest wilgotne, puszyste i bardzo delikatne w smaku. Jego smak jest przyjemnie kakaowy i znika ze stołu w bardzo szybkiem tempie. Polane dodatkowo czekoladową
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!