około 15 minut w 220 stopniach. Po upieczeniu układamy na niej rukolę. Gotowe! Domową pizzę można podać z dodatkiem keczupu lub sosu tysiąca wysp . Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Nuggetsy z piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka i prosta szarlotka Dietetyczne trufle Chrupki z cieciorki
Dieta bez mlekaKto lubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym. Składniki: 500 g twarogu
Karczma HonoriettyDomowy chlebek zawsze jest najlepszy. Wiemy z czego jest zrobiony i dlatego smakuje o dużo lepiej niż kupowany. Dziś idealny chlebek dla ludzi bardzo zabieganych i
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Domowy wegański sos karmelowy, karmel vel toffee W ramach kilku eksperymentów w kuchni powstał świetny sos karmelowy inaczej zwany toffee. Mój jest bardzo gęsty, idealny
moj przepis nasię wolne poranki, prawda? :) Wieczorem piekarnik też zostanie włączony - a to żeby upiec sernik cynamonowy z powidłami , który już chyba stał się świąteczną tradycją zaraz obok piernika staropolskiego . Jeśli jeszcze nie wiecie co przygotować na Święta zapraszam TUTAJ (klik) :). Dodałam również przepis na domową masę makową, która w środę wyląduje w makowcu (piekę go w dzień Wigilii bo uwielbiam
breakfast of dreamsskładniki na ciasto: 250 mąki 150 g masła 1 jajo 150 g cukru pudru wykonanie: Mąkę siekamy nożem z masłem, cukrem i jajkiem. Wyrabiamy ciasto
Domowy Smak JedzeniaRozpocząć początek dnia z kromką domowego pieczywa, chyba lepiej być nie może. Chlebek na tyle spodobał się rodzinie, że zniknął w ciągu dnia, a upieczony
Kuchnia ŁukaszaWspominałam już o urodzaju na miętę?;). Poza wykorzystywaniem jej w miętowych sernikach, galaretkach, pieczeniem na chrupko liści w bezowej skorupce, wykorzystywaniu jej do napojów orzeźwiających
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasera mielonego trzykrotnie (może być z wiaderka ale dobrej jakości) 300 gr śmietana 30 % schłodzona 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 1/3 szklanki cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego (lub 1,5 opakowania cukru wanilinowego) 250 gr truskawek odszypułkowanych i umytych (mogą być jagody, poziomki, maliny, porzeczki) Śmietanę ubić na sztywno. We wrzątku rozpuścić żelatynę, wymieszać, żeby nie było grudek(...)wysokiego naczynia wrzucić jagody, cukier, jogurt zblendować. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia, dodać 2 łyżeczki musu jagodowego, wymieszać. Żelatynę dodać do musu jagodowego dokładnie zblednować. Tuż przed podaniem sernik wyjąć z lodówki pokroić i na każdy kawałek dać łyżkę sosu jagodowego. Smacznego! Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Pianka śmietankowo-truskawkowa
moj przepis najest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż(...)czekolady gorzkiej (70-90% kakao lub czekolada domowa – najlepiej użyć czekolady bez cukru) 1 łyżka słodzidła – dowolnego 1 czubata łyżka kakao Opcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik nam opadnie ;) Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy spód. Piekarnik
Jak gotować i nie zwariowaćPyszny, bardzo delikatny, rozpływający się w ustach serniczek z mango. Pycha <3 Przepis na ten pyszny serniczek znalazłam na stronie Domowe Wypieki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 200 g mąki pszennej tortowej 60 g drobnego cukru do wypieków 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jajko 120 g zimnego masła, posiekanego Składniki na masę serową: 2 dojrzałe(...)miksujemy jedynie do połączenia składników. 4. Foremkę ze spodem wkładamy prosto z lodówki do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 12 minut, wylewamy masę serową i pieczemy kolejne 45-55 minut, aż sernik będzie sprężysty na środku. Studzimy przez 30 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez
My Culinary Artwarstwę kokosową. Kiedy masa zacznie tężeć, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Biało-czerwony sernik na zimno truskawkowo-kokosowy podajemy schłodzony na deser :) Polecam także inne przepisy na biało-czerwone dania: Zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa Domowe lody kokosowo-truskawkowe Biało-czerwone przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi na rukoli
My Chcemy JeśćDomowy twaróg czyli jak wyprodukować własny serek kiedy w sklepie go nie ma. Kto nie lubi naleśników z serem lub po prostu białego serka na kanapce ze świeżym pomidorkiem? a może sernik? To chyba jedna z tych rzeczy za którymi tęsknie mieszkając za granicą i zmagając się z brakiem białego sera w sklepie. Na szczęście i temu można zaradzić
Mohiellamoim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Nasz ulubiony sernik ! -Sernik na zimno kakaowo -cytrynowy. Robię go w tortownicy o średnicy 27 cm .Można również na blaszce
Pysznosci Babci BasiSerniczku, serniczku nie chodź tak za mną. Uspokój się, bo cię zjem! Hum..za późno.. Spód: orzechy włoskie orzeszki ziemne sezam biały syrop daktylowy kilka
Karczma Honorietty