sernik domowy - 1393 przepisów (strona:55/93)

Domowy batonik Mars 243

mojprzepisna.pl | Domowy batonik Mars Próbowałam, próbowałam i za trzecim razem mi w końcu wyszło. Chciałam opracować przepis na batonik podobny do Marsa, tylko oczywiście nie tak

moj przepis na
Sernik z makiem 137

dlatego dziś przygotowałam sernik już z mniejszą ilością tej pyszności ;) Składniki (tortownica o średnicy 22-23cm): masa serowa: 1 kg sera chudego Emilka 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej firmy Kupiec kilka kropel olejku migdałowego stewia wg. smaku (ja dałam ponad 4 łyżki, jednak moja słabo słodzi) masa makowa: 7 łyżek domowej masy makowej (zaparzony mlekiem i zmielony(...)cieście "zawijasy", żeby masa serowa lekko zmieszała się z masą makową (ja porobiłam zdecydowanie za mało "zakrętasów";p) formę owijamy z zewnątrz szczelnie folią aluminiową wkładamy formę z sernikiem do większej blachy lub naczynia żaroodpornego i wypełniamy gorącą wodą co najmniej do 1/3 wysokości formy z ciastem pieczemy przez 80 minut w temperaturze 160-170 stopni pozostawiamy w piekarniku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wuzetka 156

trudnym wyborem: wuzetka, często pojawiająca się pod inicjałami W-Z, czy sernik agarowy (o właśnie! ten serniczek też trzeba będzie upiec). Postanowiłem przypomnieć sobie (no i Wam oczywiście) smak słynnego ciastka. Wuzetka z tego przepisu wychodzi o niebo lepsza niż ta z cukierni! Domowa, prawdziwa i przede wszystkim pełna wysokiej jakości składników. Delikatny kakaowy biszkopt z dodatkiem masła

Food Square
Ciastka Digestive 186

bardzo charakterystyczne, to właśnie Digestive są (jak dla mnie) najlepszymi ciasteczkami do spodu serników, ciast i innych deserów. Kruche i niezbyt słodkie, często dodatkowo oblane czekoladą. Polecam! Składniki: (na 15 sztuk) 75 g zimnego masła 75 g mąki pszennej razowej 90 g mąki owsianej (polecam domowej roboty ) 50 g cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki

Nastoletnie Wypiekanie
Racuchy z twarogu z budyniem bananowym 144

serem lub ruskich, naleśników z serem, nie wspominając już o wyśmienitych sernikach? Te racuchy towarzyszą mi od dzieciństwa. W wersji tradycyjnej robi je moja Mama, u mnie tym razem trochę inaczej – racuchy z twarogu z budyniem bananowym. Składniki: - 1,2 kg twarogu ( polecam domowy ) - 8 jaj - skórka starta z cytryny - 1 laska wanilii - 3 bydynie bez cukru

mojewypiekiinietylko
Wyniki V konkursu urodzinowego bloga Aleex 129

naprawdę bardzo smaczne i godne uwagi. Wybrać musiałam jednak tylko 3. Po domowych konsultacjach z Głównym Testerem (Dario), Testerami – Członkami (Młodym i Gwiazdeczką) oraz po wypróbowaniu w mojej kuchni jednego przepisu, Naczelny Kucharz (ja) ogłasza ostateczne wyniki: 1 miejsce – Ania Anika za przepis na SERNIK STRACIATELLA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 2 miejsce – Ania za przepis na SERNIK Z KOKOSOWĄ

W mojej kuchni
Beztłuszczowy sernik z waniliowego serka homogenizowanego 172

które nikt z domowników jakoś nie miał ochoty. Najpierw pomyślałam, że taki sernik bez dodatku odrobiny tłuszczu, nie ma prawa się udać. Ale zaryzykowałam, i było warto. Okazał się delikatny, wilgotny, lekki i puszysty. Może troszkę za słodki, ale zjadłam go sobie z kwaśnym domowym dżemem z czerwonej porzeczki, mniam :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Drożdżówka herbaciana z matcha 270

Mąka, drożdże, zielona herbata matcha i domowy budyń to podstawowe składniki dzisiejszego przepisu. A przepis będzie na pyszną drożdżówkę herbacianą w kolorze zielonym. Jak Wam się podoba takie zielone straszydło ?Z herbatą matcha możecie też upiec niezwykły zielony sernik ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sernik piernikowy według przepisu Pawła Małeckiego 391

przepisów. Wypróbowałam kilka z nich i urzekł mnie przepis na sernik piernikowy według Pawła Małeckiego. Zawsze wychodzi i jest naprawdę pyszny. Polecam nie tylko w święta :) Składniki: Na spód piernikowy: 180g margaryny 140g czekolady deserowej 125g mąki pszennej 100g miodu 40g cukru trzcinowego 30g cukru waniliowego (albo 20g domowego cukru waniliowego) 20g mąki ziemniaczanej 15g przyprawy do piernika(...)gładkiej i jednolitej konsystencji. Masę rozprowadzamy na piernikowym spodzie. Kruche ciasto wyjmujemy z zamrażalnik i ścieramy na tarce, posypujemy nim wierzch sernika. Następnie nakładamy pokruszone ciastem piernikowe.  Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez około pół godziny. Na końcu posypujemy ciasto cukrem pudrem. Smacznego

Kolizje Smaków
Domowa przyprawa do piernika 137

Domowa przyprawa do piernika  Domowa przyprawa korzenna, to przyprawa, która panuje zimą wszędzie! Używamy ją do piernika, pierniczków, ciast, herbaty, kawy itd. Używamy ją po

Kuchnia Łukasza
Szybkie ciasto z jabłkami. 422

 Pyszne, smaczne, puszyste, z warstwą domowych jabłek i niesamowicie szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami. Ciasto tak się spodobało gościom i rodzinie, że znikło ze

Kuchnia Łukasza
babeczki makowo serowe 141

składniki na masę makową: 400 g gotowej masy makowej 50 g masła, miękkiego 1 jajko wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy jajko i miksujemy (jeśli się

Domowy Smak Jedzenia
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 157

składniki na ciasto: 250 g herbatników czekoladowych 80 g masła 70 g czekolady gorzkiej wykonanie: Ciasteczka kruszymy przy pomocy blendera lub wkładamy do woreczka i rozmiażdżamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno z owocami 148

owoce, to miła i słodka zapowiedź. Będzie oczywiście sernik na zimno z owocami. Zaletą ciast robionych „na zimno” jest to, że zawsze się udają, a ich przygotowanie, w zasadzie, nie zajmuje zbyt wiele czasu. Ile jest przepisów? Całe mnóstwo, a poniżej… kolejny.     Składniki:  - 700g twarogu (u mnie domowy)- 135g miękkiego masła- niepełna szklanka drobnego cukru- 2 żółtka(...)serową układamy owoce – u mnie fileciki z pomarańczy, wstawiamy do lodówki.  Gdy  galaretka będzie całkiem zimna delikatnie wylewamy ją na wierzch ciasta i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Sernik na zimno z owocami, to bardzo popularny deser. Warto wspomnieć, że historia serników „sięga czasów starożytnych kiedy to grecki filozof Aegimus napisał książkę poświęconą sztuce wypieku tego ciasta (była

mojewypiekiinietylko
Sernik na piernikowo-kokosowym spodzie 133

Proteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania