sernik bez sera - 3924 przepisów (strona:134/262)

Czekoladowa kopuła - sernik na zimno 158

Czekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik

Monia miesza i gotuje
Sernik na wszystkie okazje – pomysły na dekoracje i smaki 47

Twoich gości! Jaki sernik warto wybrać? Sernik to deser, który ma wiele wariacji i rodzajów, co sprawia, że jest idealnym przysmakiem na różne okazje. Jeśli uwielbiasz tego rodzaju ciasta, to musisz koniecznie musisz spróbować bardzo puszysty sernik z wiaderka . To niezwykłe i kuszące ciasto, które zachwyci każde podniebienie. To, co wyróżnia ten rodzaj sernika, to jego wyjątkowa(...)ustach. Przygotowywany z użyciem świeżego sera kremowego lub twarogu, sernik z wiaderka jest doskonałym połączeniem kremowej konsystencji i bogatego smaku serowego. Inną popularną odmianą jest sernik truskawkowy, w którym świeże truskawki są mieszane z masą serową, nadając deserowi słodką i owocową nutę. Serniki mogą również mieć różne podstawy. Klasyczny sernik ma kruchy spód

Słodkie okruszki
Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA z masą krówkową 598

tortowej) 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 120ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 15g żelatyny 120-130ml wody w temperaturze pokojowej 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 500g gotowego ser na sernik (użyłam sera

Mała Cukierenka
Sernik Na Białkach 153

jest bez dna więc skłoniło to mnie do stworzenie już nieco w nieco świątecznej atmosferze serniczka, który jest delikatny, kremowy, ale nie ciężki. Sernik jest po prostu pyszny i sprawdzi się na każde święta :) Składniki na tortownicę 18 cm Spód: 100 g ciastek maślanych bądź pełnoziarnistych 45 g masła Masa z sera: 200 g twarogu gęstego

Gotowanie...to proste !
Sernik wiedeński 172

bez ciasta. Sernik wiedeński - klasyka, która nigdy się nie znudzi, do której lubię powracać. Sernik najlepiej smakuje po 2 dniach, wtedy wydobywa cały swój smak, swoją "sernikowość", ma idealną konsystencję. Jeśli więc planujecie pieczenie sernika, lepiej upiec go nieco wcześniej (np. na niedzielny obiad najlepiej piec w piątek wieczorem). Składniki: 1 kg tłustego sera

Obiad gotowy
Sernik malinowy 144

Sernik malinowy to połączenie najlepszego na świecie sernika nowojorskiego z musem malinowym. Obowiązkowa pozycja latem, gdy bez problemu można kupić świeże maliny. My nie

Pociąg Do Kuchni
Pyszny sernik 197

sobie Świąt bez sernika. A ten jest rewelacyjny. To mój faworyt - tradycyjny z rodzynkami i na kruchym cienkim spodzie. Polecam! Składniki (na blaszkę 24x36 cm): ciasto: 1 czubata szklanka mąki (może być trochę więcej) 85 g masła / margaryny 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru cukier waniliowy ser: 1,25 kg sera białego

Kuchnia domowa Ani
Oszukany sernik. 1442

przypomina smak sernika lecz nie ma grama sera w naszym cieście. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 6 żółtek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany 18% 2 budynie śmietankowe bez cukru Wielkość blachy

O kuchni z uczuciem
Puszysty sernik dyniowy bez spodu – przepis krok po kroku 76

wśród nich, z pewnością znalazłby się sernik. To zdecydowanie ten smak dzieciństwa , który wspominam z łezką w oku, i który gości u nas praktycznie na wszystkie święta A ponieważ trwa sezon na dynię, mam dla Was dzisiaj przepis na kolejną sernikową wariację. Tym razem, będzie to pyszny, puszysty sernik dyniowy bez spodu. Dzięki dodatkowi puree z dyni(...)ksylitolem, obniża jego kaloryczność. I zapewniam Was, że efekt końcowy, jest wart grzechu Sernik piekłam w formie o wymiarach 20×20 i proporcje na takiej wielkości formę podaję Puszysty sernik dyniowy bez spodu – przepis krok po kroku Aby przygotować sernik dyniowy bez spodu, będziecie potrzebować: 50 dag twarogu 3-krotnie zmielonego (można oczywiście użyć

Okiem Blondynki by McBlondi
Najlepszy,puszysty, piankowy sernik z wiaderka +FILM 156

proszku do pieczenia  -1 szklanka mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -3 łyżki cukru MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku (ser dobrej jakości  -3/4 szkl oliwy z oliwek lub oleju  -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -1 1/2  szkl mleka -1 cukier waniliowy -6 żółtek (białka odkładamy) PIANA -10  białek(...)pieczenia.  Wykładamy ciasto. Ciasta wychodzi nie dużo, ale smarujemy blaszkę nim cieniutko.  Podczas pieczenia podrośnie. masa serowa  Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym , dodajemy stopniowo ser, następnie budynie, oliwę lub olej  i na końcu mleko, dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Piana Białka miksujemy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy  stopniowo 1,5 szkl

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z advokatem na chrupiącym spodzie 117

Sernik bez pieczenia, na chrupiącym czekoladowym spodzie, z delikatną, aksamitną masą serową połączoną z adwokatem. Taki serniczek to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni. Składniki: Spód: 180g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowo-advokatowa: 1kg twarogu sernikowego z mascarpone Président 200ml śmietany kremówki 30% 200ml likieru advokat 6 łyżek cukru pudru 6 łyżeczki żelatyny 100ml mleka(...)Wstawić do lodówki na około 2 godziny. 4. Wierzch sernika udekorować bitą śmietaną i złotymi perełkami. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. Serniki przygotowywane na takiej bazie są wyjątkowo delikatne, gładkie, kremowe i to bez dodawania tłuszczu do masy. Jedno opakowanie to jedna porcja

Szalona Kuchnia Eweliny
Kremowy sernik z lemon curd 174

propozycja dla wielbicieli lekkich i delikatnych serników. Pięknie prezentuje się na elegancko zastawionym stole, choć wcale nie jest trudny do wykonania. Może też stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów i modyfikacji. Szybki przepis na Tradycyjny sernik wiedeński Składniki 220 g herbatników typu petitki 100 g masła 500 g tłustego lub półtłustego sera białego 3/4 szklanki cukru(...)inne owoce) do dekoracji Kremowy sernik z lemon curd – przepis 75 g masła rozpuszczamy w małym rondelku, zostawiamy do przestudzenia. Herbatniki mielimy na drobno w malakserze, łączymy z masłem i wykładamy nimi spód formy o średnicy 24 cm. Chłodzimy w lodówce około pół godziny. Ser biały dwukrotnie mielimy (możemy użyć też gotowego sera ze sklepu). Umieszczamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik krówka 711

Sernik krówka Niebiańsko pyszny, chyba najlepszy sernik jaki robiłam. Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach. A do tego duży, podzielny, łatwy w wykonaniu, efektowny i pięknie prezentujący się na stole. Tym ciastem z pewnością uraczysz wszystkich gości. Polecam!       Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka(...)Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponowni sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy dalej przy uchylonych drzwiczkach *** *** Gdy sernik

Blog z Apetytem
ŁATWY W PRZYGOTOWANIU SEROMAKOWIEC + FILMIK 63

SER :  1 kg sera wiaderkowego  100 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego  3 jajka  2 budynie waniliowe bez cukru(...)Ser- masło ucieramy z żółtkami i cukrami. Następie dodajemy cały ser, mieszamy a po chwili wsypujemy budynie. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek.  Na podpieczone, letnie ciasto wykładamy mak, równo go rozsmarowujemy. Na to wylewamy cały ser.  Wierzch ciasta dekorujemy paskami z pozostałego ciasta. Całość pieczemy 1 godzinę, temperatura 170 % *, funkcja góra/dół.  Sernik

Kulinarne Fantazje Marioli
Serniki karmelowy na spodzie oreo 101

Serniki karmelowy na spodzie oreo Wilgotny i kremowy sernik, na ciemnym spodzie z ciasteczek oreo, zwieńczony wyśmienitym kremem karmelowym. Przepyszny, a przy tym wcale nie trudny w wykonaniu, spokojnie każdy sobie poradzi. Polecam!     Składniki: Spód: 200g ciasteczek oreo 3 łyżki miękkiego masła Sernik: 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego(...)Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponownie sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy dalej przy uchylonych drzwiczkach *** *** Gdy sernik

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania