Owoce myjemy, osuszamy, blendujemy w osobnych miseczkach Masą wykładamy spód tortownicy Śmietanę podgrzewamy z żelatyna, Ser ucieramy z cukrem, sokiem z limonki, dodajemy ostudzoną śmietanę, Masę serową dzielimy na 4części, każdą mieszkamy z innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką(...)wcale Wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Smacznego P.S Możemy użyć dowolnych owoców jeśli nie lubicie jeżyn możecie wykorzystać truskawki, dzieląc masę na 3 warstwy sernik będzie równie pięknie wyglądał w różowych i białych odcieniach
Luźna Kuchniaprzesmarowane tłuszczem) odstawić do lodówki. masa serowa: - 750g gęstego, dobrego twarogu (u mnie 500g sera Juliko, 175g serka Philadelphia i 75g mascarpone) - 180g gęstej, kwaśnej śmietany 18% - 180g ksylitolu (lub cukru) - 20g ksylitolu z wanilią (1 łyżka) lub cukru waniliowego - 1 budyń bez cukru (u mnie waniliowy) lub 40g skrobi ziemniaczanej - 4 całe jajka - 1 łyżeczka skórki(...)wylewamy na schłodzony spód sernika. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140*C i pieczemy ok.65-70 minut na programie z termoobiegiem , lub na programie góra-dół, bez termoobiegu w temp.160*C. Pieczemy do wypieczenia środka, tzn. przy poruszeniu formą środek nie powinien się trząść, serników nie sprawdzamy patyczkiem... Można na kilka minut zostawić sernik w uchylonym piekarniku
Smaczne Zdrowejednym z nich jest sernik z brzoskwiniami. Jak większość serników, jest to ciasto na kruchym spodzie, a warstwa serowa wzbogacona jest o pokrojone brzoskwinie, następnie lekka pianka, a całość wieńczy kruszonka. Sernik z brzoskwiniami możemy również upiec ze świeżymi owocami, a mogą to być także morele. Podstawą każdego sernika jest dobrej jakości ser, ja użyłam twarogu półtłustego(...)masła 2/3 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń śmietankowy (40 g) bez cukru kilka kropel aromatu pomarańczowego lub cytrynowego Dodatkowo: 1 puszka (800 g) brzoskwiń w syropie 1/2 szklanki cukru szczypta soli 3 białka pozostałe od spodu sernika cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Sernika z brzoskwiniami: Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia do miski
Danka Pichcimasa serowa 1 kg zmielonego sera białego 3 żółtka szklanka cukru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru sok z jednej cytryny łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki ( ok 10 połówek brzoskwiń(...)ser, dodajemy żółtka, cukier i budyń, wlewamy sok z cytry i wsypujemy proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji . Połowę masy serowej przekładamy na upieczone i wystudzone ciasto ,na masie serowej kładziemy pokrojone brzoskwinie. Owoce przykrywamy resztą masy serowej i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st .C. W trakcie pieczenia sernika
Smakowite DaniaSernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne i efektowne. Polecam! Składniki: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 czekolada deserowa + kilka łyżek(...)mleka 1 czekolada biała + kilka łyżek mleka ok 0,5 kg truskawek ***Jajka oraz ser należy wyjąć wcześniej z lodówki, aby osiągnęły temperaturę pokojową. Masło roztapiamy i odkładamy na bok do przestudzenia. Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach miksera przez około 5 minut, aż powstanie jasny puch *** *** Do oddzielnej miski przekładamy
Blog z Apetytemblaszkę 35x25cm, możecie też zrobić na tortownicy 32cm, warstwy będą wyższe Spód: -250g herbatników, u mnie maślane czarne ale mogą być Oreo bez masy -50g roztopionego masła Masa serowa: -1kg sera białego, u mnie z Wielunia "Mój ulubiony" -5 dużych jajek -2 budynie waniliowe -200g cukru pudru, można dać więcej jak ktoś lubi(...)piekarnikiem, w tym czasie robimy masę serową, jajka ubijamy z cukrem pudrem, nadal ucierając dodajemy ser, budyń z proszkiem do pieczenia i na koniec powoli śmietankę, mieszamy do połączenia składników gotową masę wylewamy na spód z ciastek, powoli Sernik wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do blaszki z wodą, obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90minut
Wypieki Reneserniki bez pieczenia. Receptura wykonania jest ekspresowa, bo zajmuje nam 15-20 minut. Zaś kiedy serniczek spokojnie się chłodzi w lodówce, my kończymy nasze prace. Nie ma to jak upiec 2 dzieła na jednym ruszcie. Do dzieła Kochani: Składniki: ( tortownice od 22 do 18 cm średnicy) 125 g pokruszonych ciasteczek herbatników 75 g miękkiego masła 500 g sera(...)lodówki. 2.Pora na masę serową. Ser wymieszaj z cukrem, wanilią i sokiem z cytryny do otrzymania gładkiej masy. Delikatnie ubij śmietanę i dodaj ją do serowej masy. 3. Połóż kajmak na spodzie ciasteczkowym następnie połóż masę serową. 4. Chłodź 3-4 godziny, bądź najlepiej przez całą noc. 5. Gdy sernik jest schłodzony posyp go pudrem z suszonych
KreatywnePinywolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego. Niesamowicie mięciutkie i puszyste! Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie. Pyszne! U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus! SKŁADNIKI: SPÓD: * BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op * masło – ok. 70 g MUS: * ser biały 3 x mielony ( może być wiaderkowy
Ostra na SłodkoPyszna i szybka babka bez miksera Delikatnie cytrynowa babka. Zawsze udana! Babka limonkowa Babka w łaty (babka dwukolorowa) Pomarańczowy sernik na chałwowym spodzie Makowiec w cytrynowym cieście Cytrynowa babka z pomarańczową skórką Keks z kandyzowaną papają i rodzynkami Orzechowe ciasto Sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie Murzynek z serem Babka kokosowa Sernik
Słodkie okruszkidarmowe owoce zbierane na wsi nie zna granic. Dojadam właśnie ostatnie słoiki jeżyn w syropie, pamiętając minione lato i czekając na to, które nadejdzie. Z jednego z nich zrobiłem sernik. Jeśli macie jeżyny w swojej spiżarni, musicie go spróbować, jeśli nie – dodajcie przepis do ulubionych i poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru(...)wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie ciastka i uklepujecie. Włączacie piekarnik na 180 stopni bez termoobiegu i wstawiacie na dno naczynie żaroodporne z wodą. Ser miksujecie z cukrem na jednolitą masę. Dodajecie jajko po jajku, a później łyżkę mąki po łyżce mąki, cały czas miksując, aż ser będzie puszysty i jednolity. Na koniec dodajecie jeżyny i znowu miksujecie, aż masa
GRUBY WAŁEKLatem często robię ciasta bez pieczenia. Lubimy takie schłodzone smakołyki jeść w ogrodowej altance z dodatkiem pachnącej kawy z ekspresu. Jednak w tym roku lato plata nam figle z pogodą, ale mam nadzieję że nadejdą jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony
Ala piecze i gotujeNiedawno szukałam przepisu na szybki sernik, bo miałam do wykorzystania ser w wiaderku. Przypadkowo trafiłam na haratańca. I wiecie co? To jeden z najlepszych serników jakie robiłam. Na stałe wskazuje na listę moich ulubionych ciast. Składniki: Ciasto kruche: 3,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 3/4 szklanki cukru pudru(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4 łyżki śmietany 18% 220 g masła lub margaryny 1,5 łyżki kakao Ser: 1 kg mielonego sera twarogowego - może być z wiaderka 100 g masła 1 budyń śmietankowy bez cukru - 40g 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka 3 żółtka Pianka: 6 białek pozostałych z ciasta i masy serowej
Kuchnia domowa Animasie znajduje się prawie cała puszka masy kajmakowej, struktura nie jest przyciężkawa, a sernik zbyt słodki. Przekrój ciasta jest atrakcyjny dla oczu - wyraźnie odznaczają się dwa kolory. Wszystko, co nastepuje po zapoznaniu się z przekrojem, jest równie atrakcyjne. Wierzch sernika i ewentualne peknięcia kamufluje gładka warstwa rozpuszczonej masy kajmakowej. Powierzchnia lśni pięknym brązem - nie wymaga już(...)pszennej tortowej 2 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki cukru 1 żółtko masa serowa: 700 gram sera sernikowego z wiaderka 250 gram sera mascarpone 150 gram kwaśnej śmietany 18 % 150 gram cukru pudru 4 jaja rozmiar L 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru ( ewentualnie 2 łyżki mąki ziemniaczanej ) szczypta soli 400 gram masy kajmakowej w puszce
Kronika Piekarnika