sernik bez sera - 3924 przepisów (strona:124/262)

Czekoladowa pianka /sernik/ 118

muszę przyznać, że jest to jeden z lepszych serników jakie robiła, pewnie jest to związane z większą ilością tłuszczu w serze, ponieważ wyjątkowo nie użyłam chudej Emilki ;) Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla) 6,5% tłuszczu) 0,5 szklanki mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru kilka kropel aromatu waniliowego 6 jajek stewia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Piernikowy sernik z rosą 214

szczypta soli Masa serowa: - 750 g sera do serników  - 3 całe jajka + 4 żółtka - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju - 1 i 1/2 szklanki mleka - 1 i 1/2 budyniu śmietankowego - 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej - 400g nadziewanych pierniczków  w czekoladzie (ja użyłam 2 opakowania pierniczków Marco z Biedronki)  Beza: - 4 białka - 1/2 szklanki cukru Rozgrzewamy(...)sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy dalej aż cukier się rozpuści. Przekładamy białka na upieczoną masę serową i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 min tak aby beza się zarumieniła. Po upieczeniu odstawiamy sernik do ostygnięcia. W tym czasie na wierzchu będzie pojawiać się stopniowo "złota rosa". Smacznego

happycreatiff.blogspot.com
Sernik z kremem i owocami 131

sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U mnie całość w wersji z owocami leśnymi (wykorzystałam mrożone jagody i maliny).Całość ładnie się prezentuje i wybornie smakuje. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 125 g masła 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez(...)piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 15-20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje, zdjąć obręcz z formy i wyciągnąć papier do pieczenia. W garnuszku zagotować 150 ml wody, wyłączyć palnik, wsypać

Passions hobbies life
Błyskawiczny sernik waniliowy w domowej polewie czekoladowej. To się musi udać! ;) 127

czasu na przyjemności. Dla równowagi pozostanę w tematyce słodkości i przedstawię przepis na prosty w wykonaniu sernik waniliowy w polewie czekoladowej. Przyznam z resztą, ze to pierwszy pieczony sernik jaki samodzielnie wykonałam. Skoro mi się udał to znaczy, że Wam też wyjdzie, jeśli tylko spróbujecie ;) Składniki (na jedną blaszkę): 1/2 kg twarogu półtłustego lub tłustego(...)ser i miksujemy na gładko (w miarę możliwości). Przeciwnicy grudek mogą ser najpierw przepuścić przez maszynkę. Następnie wsypujemy proszek budyniowy, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną - miksujemy jeszcze chwilę. Schłodzone białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą serową. W wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez

Kuchnia po mojemu
Sernik z trzema czkoladami 505

sklepowych półek. Pełna trwogi przynoszę do domu kolejne tabliczki, uzupełniam zapasy na "gorsze czasy", chociaż po cichu mam nadzieję, że szybko nie nadejdą... Uwielbiam wiejski ser oraz czekoladę, kocham "ciężkie" serniki i ubóstwiam czekoladowe ciasta- jeżeli i Wy macie podobne upodobania to ciasto na pewno jest dla Was!! Sernik z trzema czekoladami (wspaniały przepis znaleziony w Kuchni

Zapiski Młodej Żony
Sernik w słoiku 97

Pyszny, efektowny i mobilny sernik w słoiku bez pieczenia, który można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Składniki Przepis na 6 słoiczków. SPÓD 20g masła 40g herbatników 20g orzechów całych (ja dałam migdały) 20g cukru brązowego NADZIENIE 300g serka kremowego 50g śmietany 30% 60g cukru 1,5 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 2 jajka WIERZCH 200g malin(...)ciastka zmiksować razem. Rozłożyć równomiernie w słoiczkach. Ser, śmietanę, cukier, cukier waniliowy, jajka i sól wymieszać razem. Masę serową rozłożyć w słoiczkach. Gotować na parze przez około 20 minut. Maliny i cukier podgrzać w garnku. Po wyciągnięciu słoiczków z garnka polać malinami (2 łyżki na słoiczek). Autor przepisu: Gosia Chrapowicz-Höpfner Artykuł Sernik w słoiku pochodzi z serwisu Wasze

Wasze Przepisy
Migdałowy sernik na zimno z truskawkami 180

Aromatyczny migdałowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy manny i likieru amaretto na biszkoptowym spodzie. A na zakończenie lata otulony ogromną ilością truskawek i galaretki

Życie zaczyna się w kuchni
Jagodowa gorączka 84

sernika jest ser. Zazwyczaj używam zmielonego twarogu z wiaderka. W Szwecji nie zawsze mam możliwość kupienia polskiego twarogu, więc używam inne serki czy twarogi. Są jednak bardziej wodniste i zawsze odcedzam je na durszlaku. W ten sposób sernik na zimno czy nawet sernik pieczony nie podchodzi wodą i ma idealną, kremową konsystencję jak tradycyjny sernik . Do sernika(...)Wolę żelatynę w listkach. Świetnie pęcznieje, a i ryzyko, że zrobią się grudki podczas mieszania z masą serową jest mniejsze. W przepisie użyłam jednak żelatyny w proszku. Sernik z jagodami wyszedł bez grudek! Najwyraźniej nauczyłam się jak prawidłowo używać żelatyny w proszku. Nie wiem jak wy, ale ja nie lubię jak jest dużo żelatyny w masie serowej. Dobry

codojedzenia
Sernik na zimno z mlekiem Kokosowym 163

około 3-4 godzin, aż stężeje, a potem 100% satysfakcji na talerzu. Na blachę ok. 30 cm na 25 cm  NA SERNIK - 3 łyżki żelatyny + pół szklanki gorącej wody - 4 wyparzone jajka - 1 kilo sera trzy razy mielonego ( ja kupiłam gotowy  w wiaderku) - szczypta soli - szklanka cukru pudru - puszka mleka kokosowego NA GALARETKĘ - słoik(...)szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodaj łyżkę cukru pudru (białka nie puszczą wody). Żółtka utrzyj na puszystą masę z resztą cukru. Dodaj ser po trochu ciągle miksując i mleko kokosowe, ale bez wody, która znajduje się na dnie puszki. Teraz czas na żelatynę i białka, które delikatnie, ręcznie wmieszaj w masę serowo - kokosową. Wylej wszystko na blachę

Pasje Jolki
Sernik na zimno z truskawkami na herbatnikach maślanych 305

Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki.  Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy. Ser, masło, cukry i żółtka miksujemy przez kilka minut na gładką masę (u mnie w malakserze). Dodajemy ostudzone mleko, mieszamy i wstawiamy do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Foremkę(...)Zalewamy masą serową i układamy kolejną warstwę herbatników. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na ciastkach. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.  Pyszny sernik bez pieczenia gotowy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Genialny sernik z rabarbarem 26

sernik był po prostu genialny. Jedliśmy taki jeszcze lekko ciepły, nie do końca zastygnięty i nie sposób było mu się oprzeć. Stwierdziliśmy, że taki dobry, bo cieplutki, jednak nazajutrz był jeszcze lepszy, ostygł, stężał, a smaki się idealnie przegryzły. Lekko kwaskowaty rabarbar doskonale zbalansował słodycz sera i świetnie komponował się z mielonymi migdałami na spodzie ciasta(...)Ser: 1 kg twarogu (użyłam takiego z wiaderka) 180g cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy (40 g, bez cukru) Twaróg, cukier, jajka i budyń miksujemy na gładką masę, bardzo krótko, tylko do momentu połączenia składników. Masę serową wylewamy na podpieczony rabarbar. Pieczemy ko 60 min. w temperaturze 170°C.Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do ostygnięcia

Cynamonowe szczęście
Ciasta bez pieczenia – najlepsze wypróbowane przepisy 205

text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Krówka na krakersach to szybkie i łatwe ciasto bez pieczenia. Słodka masa krówkowa rewelacyjnie komponuje się ze słonymi krakersami. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Ciasto Bez Pieczenia „Niebiańska Chmurka”" url="/2015/12/ciasto-bez-pieczenia-niebianska-chmurka/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2015/12/ciasto_lekkie.jpg" use_circle(...)center" body_text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Przepis na lekkie ciasto na bazie bitej śmietany i sera mascarpone na herbatnikach. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Sernik Na Zimno Z Melonem (210 Kcal)" url="/2015/10/sernik-na-zimno-z-melonem-210-kcal/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2015/10/sernik_melon.jpg" use_circle

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) 190

jest bardzo słodki, a truskawki nadały letniego, sezonowego smaku. Myślę, że to taka fit wersja klasycznego wypieku. Spróbujcie koniecznie, póki trwa sezon na truskawki! :) Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Ciasto kruche: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze(...)najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Wylać na wylepioną foremkę. Wyłożyć na ser umyte i obrane truskawki. Wstawić do piekarnika nagrzanego

FitKot
Sernik agrestowy z czarną porzeczką 205

stopni. Przygotuj blaszkę o średnicy 24 cm. Do misy thermomixa/malaksera/miksera włóż ser, jajka, stewię, aromat, agrest i budyń. Zmiksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty. Zmiksowaną masę przelej do blaszki. Na wierzch wysyp porzeczki. Piecz przez godzinę (po 30 minutach temperaturę zmniejsz do 150 stopni). Sernik niech się studzi w piekarniku, potem wstaw go na kilka godzin

ClauditteMissCooking
Sernik łaciata krówka 48

Pyszny sernik z dodatkiem kajmaku. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole.  Składniki (blaszka 23x33cm): Kruchy spód: 1 szklanka mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka gęstej śmietany Masa serowo-kajmakowa: 1 kg dobrego sera z wiaderka 5 jajek 200 g śmietany kremówki 1/2 puszki kajmaku (u mnie(...)blaszkę, nakłuć i podpiec w 180*C przez 12 minut. 2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać partiami ser i budyń śmietankowy. Ubić śmietankę i połączyć z masą serową, a na koniec dodać ubite białka. Masę podzielić na dwie części. Jedną część pozostawić bez dodatków, a do drugiej dodać kajmak i budyń czekoladowy (proszek). Wymieszać. 3. Na podpieczony spód dodawać

Kuchnia domowa Ani