Dzisiaj polecam sernik z czereśniami. Składniki na ciasto kruche 150 g masła 250 g maki 50 g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli Składniki na masę serowa 500 g sera twarogowego półtłustego 2 jajka 50 g masła 125 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy czereśnie bez pestek Przygotowanie ciasta kruchego Zimne masło posiekać z mąką(...)kawałek ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach( na tortownice o średnicy 22 cm ). Podpiec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Przygotowanie masy serowej Ser zmielić trzy razy przez maszynkę. Do zmielonego sera dodać żółtka, cukier, stopione przestudzone masło oraz mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić pianę i dodać do masy serowej. Na podpieczony spód nakładamy pierwszą warstwę
Pomysłowa kuchniaDzisiaj polecam sernik z czereśniami. Składniki na ciasto kruche 150 g masła 250 g maki 50 g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli Składniki na masę serowa 500 g sera twarogowego półtłustego 2 jajka 50 g masła 125 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy czereśnie bez pestek Przygotowanie ciasta kruchego Zimne masło posiekać z mąką(...)kawałek ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach( na tortownice o średnicy 22 cm ). Podpiec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Przygotowanie masy serowej Ser zmielić trzy razy przez maszynkę. Do zmielonego sera dodać żółtka, cukier, stopione przestudzone masło oraz mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić pianę i dodać do masy serowej. Na podpieczony spód nakładamy pierwszą warstwę
Pomysłowa kuchniaSernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg białego sera tłustego 5 jajek oddzielnie białka i żółtka 1 szklanka cukru 200 g (można dodać mniej, sernik jest dość słodki) 6 łyżek miękkiego masła 90 g 1 czubata(...)szczypta soli cukier puder do oprószenia sernika 1 łyżka rodzynek opcjonalnie 1 łyżka skórki pomarańczowej opcjonalnie Instrukcje Ser mielimy 2 – krotnie. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka razem z cukrem ubijamy na jasną puszystą masę, następnie dodajemy masło i chwilę jeszcze wszystko miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz zmielony biały ser. Ponownie miksujemy. W osobnej misce na sztywno ubijamy białka
To co lubię - gotuję i polecamskładniki * 1 kg sera trzykrotnie mielonego * 4 dag mąki ziemniaczanej * 20 dag cukru * 6 jajek * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 10 dag żurawiny suszonej lub rodzynek * 5 dag kandyzowanej mieszanki skórek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej * kilka kropli olejku waniliowego beza * 3 białka * 20 dag cukru pudru * 5 dag wiórków kokosowych polewa czekoladowa * 10 dag mlecznej czekolady(...)formy masę serową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godzinę, w temperaturze 190 stopni. beza Ubić pianę z białek, następnie dodać cukier puder i dalej ubijać, aż będzie lśniąca. Do piany dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyjąć sernik z piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 170 stopni. Pianę rozsmarować na powierzchni sernika i wstawić ponownie do piekarnika
Mix smakuSernik na zimno z mango bez pieczenia. Pyszny delikatny i aksamitny deser idealny na upalne dni ale nie tylko. Jego przygotowanie jest banalnie proste i każdy sobie poradzi z jego wykonaniem. foremka o średnicy 16 cm 400 g sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 mango około 400 g 1 galaretka o smaku pomarańczowym 1 łyżka(...)mango dodać ser, zimną galaretkę i płynną żelatynę. Całość ponownie zmiksować na jednolitą masę. Dno foremki wyłożyć biszkoptami, wylać masę sernikową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Śmietankę podgrzać prawie do momentu zagotowania. Gorącą śmietanką zalać połamaną na kawałki czekoladę, dokładnie wymieszać aż czekolada się całkowicie rozpuści. Lekko przestudzić następnie wylać na stężały sernik, wyrównać i wstawić
Andzia Pichci(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to nic innego jak ciasto deserowe, którego głównym składnikiem jest ser. Nazwa ta jest dosyć ogólna, ponieważ rodzajów sernika jest mnóstwo
Przepiski.plpush({}); Sernik z brzoskwiniami to bardzo smaczne ciasto, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom domowych serników . Kruche ciasto, bezowa piana i przepyszna masa serowa z dodatkiem brzoskwiń to prawdziwy raj dla podniebienia. Sernik z brzoskwiniami od bardzo dawna był pieczony w moim rodzinnym domy, szczególnie w okresie świątecznym. To takie nasze tradycyjne ciasto na święta . Sernik(...)push({}); Na domowy sernik zazwyczaj kupuję masę serową z wiaderka, jednak można użyć też zwykłego sera w kostce albo swojego, prosto od krowy. Należy pamiętać jednak, aby zmielić taki ser w maszynce nawet 3 razy, aby nie było grudek. Dodatkowo możecie także, zamiast brzoskwiń użyć ananasa lub moreli, co sprawi, że sernik będzie smakował
Przepiski.plSernik snickers Spód 180 g kakaowych herbatników 80 g masła 10 g cukru pudru ((1 łyżka)) Masa 1 kg twarogu sernikowego ((Mój Ulubiony lub Piątnica)) 200 g śmietanki 36 % 4 jajka L lub 5 M 100 g cukru pudru 120 g solonych orzeszków ziemnych 250 g kajmaku ((1/2 puszki)) 100 g gorzkiej czekolady 35 g waniliowego budyniu bez(...)pokojowej): ser z wiaderka, śmietankę 36 %, jajka, budyń, cukier puder, 250 g kajmaku, rozdrobnione orzeszki i startą czekoladę. Całość miksuj tylko do połączenia składników Wyjmij tortownicę z lodówki i wylej masę na wcześniej przygotowany spód. Wyrównaj za pomocą łyżki. Wstaw tortownicę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik 60 minut w temperaturze 160 stopni C (góra dół, bez termoobiegu
Przepisy na widelcuSernik z musem czekoladowym i frużeliną malinową Pieczony sernik na spodzie z herbatników, pokryty pysznym, czekoladowym musem i dopełniony frużeliną z malin. Idealne połączenie smakowe. Polecam! Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponowni sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy dalej przy
Blog z ApetytemCześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki(...)żółtek. Żółtka utarłam na puszystą masę z cukrami. Dodałam 1,5 łyżeczki cukru z pomarańczą oraz 1 łyżeczkę ekstraktu pomarańczowego. Wlałam olej i miksowałam dalej. Dodałam ser, mąkę ziemniaczaną i wyrobiłam gładką masę. Pod koniec wlałam śmietankę i wymieszałam aż wszystko ładnie się połączy. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyłam z masą serową
Pieprzyć z FantazjąCześć! Ten sernik zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki(...)żółtek. Żółtka utarłam na puszystą masę z cukrami. Dodałam 1,5 łyżeczki cukru z pomarańczą oraz 1 łyżeczkę ekstraktu pomarańczowego. Wlałam olej i miksowałam dalej. Dodałam ser, mąkę ziemniaczaną i wyrobiłam gładką masę. Pod koniec wlałam śmietankę i wymieszałam aż wszystko ładnie się połączy. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyłam z masą serową
Pieprzyć z Fantazjąchcą, a tu zajadają i mlaskają... Kocham ciasta pieczone w tortownicy ;-) Inspiracją był sernik z Cafe Szkolna. Pokombinowałam ze starymi przepisami i tak stworzyłam Sernik Szefowej. Można zamienić spód na bezglutenowy (np. na taki jak w serniku na kruchym, bezglutenowym spodzie ), wówczas uzyskamy sernik w wersji bezglutenowej. Piekłam w tortownicy o śr.25cm Składniki: Kruchy spód: - 135g(...)schłodzić w lodówce. Masa serowa: - 0,5kg sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Dodatkowo: - 4 połówki brzoskwiń (ze słoika lub z puszki) W misie miksera rozkręcamy miękkie masło z cukrem (ksylitolem). Następnie partiami dodajemy ser, po każdym dodaniu miksujemy. Dodajemy także jajko
Smaczne ZdroweSernik z bezą na kruchym i pod kruchym ciastem Chcąc sprostać oczekiwaniom ( przez grzeczność nie nazwę ich wymaganiami ) jednego z domowników, upiekłam sernik z bezą. Beza, kruchy spód - zgodnie z życzeniem. Nawet rodzynkom nie powiedziałam nie. Serniczek na wielkanocny stół musi być smaczny długo po upieczeniu, bo wraz z innymi słodkościami wyjadany jest etapowo, na zakładkę(...)ścieramy drugą połowę ciasta kruchego. Możemy zetrzeć je bezpośrednio na ser, bez wykładania bezy. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 20 min, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy wypiek w nim przynajmniej przez godzinę ( w zamkniętym ). Sernik jest płaski, nie opada znacząco - przy bezie ewentualne zapadki
Kronika Piekarnika