sernik bez sera - 3924 przepisów (strona:114/262)

Ciasto wiśniowa fantazja bez pieczenia 140

Sernik bez pieczenia z wiśniami na gofrach. Słodki spód, serowa masa i lekko kwaskowe wiśnie stanowią idealnie uzupełniającą się kompozycję smaku. Składniki na dużą blachę ok 300 g gofrów, ok 250-300 g dżemu wiśniowego, 1 kg sera z wiaderka, 500 g mascarpone, 3 czubate łyżki cukru pudru, 2 galaretki cytrynowe, 900 g mrożonych wiśni

Lena Gotuje
Kolorowy sernik na zimno - z serków naturalnych 111

Pomysł na proste i tanie ciasto - kolorowy sernik na zimno. Do jego przygotowania nie potrzebujecie miksera ani blendera. Serek naturalny możecie zamienić na jogurt naturalny

Ugotować
Sernik jagodowy z kremem 96

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta

zdrowo i aktywnie
Sernik jagodowy z kremem 108

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Jak pewnie zauważyliście, moja strona przeszła małą przemianę. Jak to mówią, kobieta

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia 228

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia Składniki: Spód: około 120g biszkoptów (użyłam podłużonych) około 100-120ml mocnej, zaparzonej, ostygniętej kawy Wierzch: 500g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 350g gotowego sera na sernik (użyłam „Mój ulubiony” z Wielunia) 50g kawy cappuccino

Mała Cukierenka
Sernik "Zimne Bounty" 398

smaku, umili rodzinne chwile przy stole. Jeden z lepszych serników bez pieczenia. Składniki: Tortownica 23 cm Spód: 12 dag suchych wafli 20 dag nutelli miętowej-może być orzechowa 1 tabliczka gorzkiej czekolady Masa serowa: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka  śmietany kremówki 30% 25 dag sera mascarpone 100 ml likieru kokosowego ½ szklanki cukru pudru

Wanilia i Kardamon
Sernik wiedeński 172

Dziś zapraszam na tradycyjny sernik wiedeński bez spodu - puszysty, wilgotny, rozpływający się w ustach i nie tylko (czyt. szybko znika z talerza) :), a przy tym jest prosty do zrobienia. Polecam. Składniki (na tortownicę o śr. 26 cm): 8 jajek 1 kg sera twarogowego półtłustego 125 g roztopionego masła 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka wody różanej

Domowa Cookierenka Agi
Sernik brownie. 108

Masa serowa: Ucieramy najpierw ser z żółtkami, następnie dodajemy cukier. Wlewamy śmietanę kremówkę. Mieszamy. Dodajmy mąkę, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy na koniec, mieszając lekko ręcznie już bez miksera! Masę serową wylać na upieczony spód brownie. Pieczemy około 1,5 godziny, bez termoobiegu, w 150 stopniach, do momentu, gdy powierzchnia sernika będzie ścięta, co sprawdzamy patyczkiem(...)Warto wstawić pod spód miseczkę z wodą- tzw. kąpiel wodna minimalizuje pękanie sernika. Sernik wyjmujemy i studzimy. Gdy już jest dobrze wystudzony dopiero wylewamy polewę. Polewa: Rozgrzewamy mocno kremówkę, dodajmy czekoladę, mieszamy aż będzie gładka masa. Studzimy i polewamy. Schładzamy w lodówce. (ps. zdjęcia robiłam przed schłodzeniem, dlatego polewa jest lekko płynna, potem ładnie zastyga)     Share

Latosiowydom
Seromakowiec bez spodu 53

bez spodu Najlepsze połączenie dwóch przepysznych ciast, sernika i makowca. Klasyczny seromak bez spodu, oblany polewą czekoladową. Niebo w ustach! Nie można powiedzieć, że jest to szybkie i bardzo proste w przygotowaniu ciasto, ale z dokładną instrukcją krok po kroku na pewno każdy spokojnie sobie poradzi. Efekt wow murowany. Polecam!     Składniki: Masa serowa 1kg sera(...)pianę *** *** Pianę dodajemy do maku, delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką *** *** Gotową masę makową odkładamy na czas przygotowania sera *** *** Przygotowujemy masę serową. Jeśli używamy twarogu niemielonego, należy zmielić go dwukrotnie *** *** Miękkie masło miksujemy z cukrem i żółtkami jaj *** *** Dodajemy zmielony ser oraz budyń (sam proszek) *** *** Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Białka jaj ubijamy na sztywną pianę i dodajemy

Blog z Apetytem
Sernik dyniowy na biszkoptach 127

sernik dyniowy! Składniki na standardową okrągłą tortownicę biszkopty wrocławskie 1 kg z wiaderka lub 500 g sera pełnotłustego białego (zmielić w maszynce do mięsa) + 500 g sera z wiaderka 500 g puree z dyni (poniżej podam przepis na puree z dyni) 4duże wiejskie jaja w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez(...)przez sitko.Jeśli dynia jest zbyt wodnista ,przełóż ją na gazę lub ściereczkę i odciśnij sok. Dyni Hokkaido nie musimy wyciskać jest pięknie zbita i nie jest mokra. Robimy sernik. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i układamy biszkopty ciasno obok siebie.  Przygotuj masę serową. Zmiksuj twaróg z puree dyniowym na gładką masę. Dodaj jaja, cukier i budyń

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik świąteczny 285

pyszny sernik, wybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym smakuje idealnie, zdrowo a lekko schłodzony - o mamo! Nie ma lepszego. Sami spróbujcie! Składniki : 220 g masła 1 kg sera 8 jajek(...)ziarenkami wanilii. Masło ucieramy z serem, następnie dodajemy kogiel mogiel i mieszamy. Mąkę łączymy z kaszą manną i dodajemy partiami do ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy. Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C. Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy

Słodkie Przyjemności
Sernik śmietankowy 232

sernik to zdecydowanie moje ulubione ciasto. Chciało by się powiedzieć, że to typowe polskie ciasto, które bardzo często gości w naszych domach, bez względu na okazję, lub jej brak. Jednak, czy aby na pewno sernik to polskie ciasto? Mimo, iż bardzo w Polsce popularny, to jednak jego korzenie sięgają już starożytnej Grecji. W jednej z pierwszych książek(...)poznała sernik, a każdy z krajów wypracował sobie własną recepturę jego pieczenia. Do Polski ciasto to przywędrowało za sprawą Jana III Sobieskiego, który po powrocie z Bitwy pod Wiedniem przekazał przepis na sernik, który być może właśnie z tego powodu, nazwany został sernikiem wiedeńskim. I tak o to sernik podbił serca i podniebienia Polaków. Bez spodu

Jacob Tastes
Sernik z jabłkami. Obecnie zdecydowany faworyt! 119

sernik potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej 75 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez(...)wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20 cm. Wkładamy do lodówki na czas wykonania masy serowej. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puch, następnie dodajemy ser i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i budyń i również mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i łączymy delikatnie

MamaOskarka
Słodkie środy - Korzenny sernik gotowany 201

zarówno na co dzień jak i od Święta. Korzenny sernik gotowany Składniki : Ciasto : 1 kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka)  600 g ciastek korzennych  200 g masła  3/4 szklanki cukru  100 ml mleka  3 budynie śmietankowe bez cukru  4 jajka  3 łyżeczki przyprawy korzennej (lub do piernika(...)migdałowe do posypania  Przygotowanie : Budynie rozpuszczamy w mleku. Jajka miksujemy na puch po czym dodajemy do nich cukier i całość dalej miksujemy.  Do masy jajecznej dodajemy porcjami ser, następnie przygotowane mleko z budyniami i przyprawę korzenna. Wszystko cały czas miksujemy, po dodaniu wszystkich składników jeszcze chwilkę aż się dobrze połączą. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy masę twarogową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik na kakaowym spodzie 206

zmielonego sera dobrej jakości- może być z wiaderka o naturalnym lub śmietankowym smaku, ważne by był bez cukru i innych dodatków lub po prostu homogenizowany 1 szklanka cukru 3 całe jajka 1/2 kostki masła - rozpuszczonego 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej ewentualnie bakalie - u mnie żurawina Przygotowanie: Cukier ucieramy z całymi jajkami, dodajemy stopniowo ser i ucieramy Dodajemy mąkę(...)wysmarowaną blaszkę ścieramy większą część ciasta, wykładamy masę serową, teraz ścieramy drugą część - to będzie wierzch sernika Pieczemy około 1 godz. w temp. 180 stopni C, pozwalamy ciastu ostygnąć w piekarniku, wpierw przy zamkniętych drzwiczkach, a potem przy uchylonych. Mój sernik piekłam w foremce w kształcie serca. Mieściło się w okrągłej foremce o średnicy 24 cm. Rada praktyczna

Proste Potrawy
SERNIK HARATANIEC 2 531

odkładamy) 250 g masła 2-4 łyżki zimnej wody 0,5 szklanki cukru pudru łyżka kakao SER: 1 kg mielonego sera 1 szklanka cukru pudru 6 żółtek (białka odkładamy) 250 g masła 4 łyżki mąki ziemniaczanej sok z połowy cytryny BEZA: 8 pozostałych białek szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej ORAZ: 0,5 słoiczka kwaśnego powidła śliwkowego WYKONANIE(...)minut w 180 st. C ustawienie góra dół. SER: Masło rozcieramy, dodajemy przesiany cukier puder. Dobrze ucieramy. Następnie dodajemy po 1 żółtku oraz mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Ucieramy. Dodajemy po łyżce białego seraBEZA: Białka ubijamy na sztywną pianę, 4 łyżki piany dodajemy do sera i delikatnie mieszamy. Do reszty ubitych białek wsypujemy

Pani na deser
Sernik z nutą cytryny i bezową koroną 188

Serniki, moje ulubione ciasta. Wbrew pozorom nie wszystkie robi się dłuuugo i mozolnie. Ten przepis pozwoli Wam na uzyskanie puszystego sernika z cudowną bezową koroną bez poświęcania mu kilku godzin pracy. Cytrynowa nuta konfitury od MarokoSklep dodatkowo wzbogaci smak i przełamie słodycz. Sprawdźcie sami. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki(...)cukru MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli BEZA: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli Zagniatamy szybko

MamaOskarka
SERNIK Z GRUSZKAMI 100

bez spodu, puszysty i delikatny jak mgiełka. Nie można go zepsuć! Jest pyszny, nie za słodki, taki w sam raz na jesienny wieczór. Polecam do rozmów wieczornych, miłych spotkań i chwil z bliskimi Sernik ze świeżą skórką z pomarańczy z gruszkami SKŁADNIKI: 500 g twarogu na sernik, zmielonego, tłustego 500 g sera ricotta(...)niej wyciśnięty sok. Białka ubijam na sztywno i delikatnie mieszam z masą serową. Masę przekładam do formy. Układam na wierzch talarki gruszki. Sernik piekę przez 60 minut w temp. 175 st. C (grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Wybieram środkową półkę piekarnika. Gotowy studzę i posypuję cukrem pudrem. Rada: Aby sernik nie opadł można studzić w piekarniku

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania