margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek 3/4 szkl. cukru POLEWA: 1/2 kostki margaryny 2 czubate łyżki kakao(...)dodajemy łyżkami ser, mieszamy na wolnych obrotach, dodajemy olej i na końcu mleko, masa jest rzadka, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra/dół) na 30 min., białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy łyżkami pianę tworząc falistą powierzchnię, ciasto wraca do piekarnika na kolejne 30 min., po czym wyłączamy piec, trzymamy sernik jeszcze
Kuchnia BeatyCiasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie tylko. Taki nietypowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie posmakuje wszystkim fanom słodkich, kremowych wypieków. Zobaczcie, jak przygotować wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube(...)budyniu (by nie stworzył się kożuch). Dopiero całkowicie wystudzony, bardzo gęsty budyń, dodajemy do masła i innych składników. Jeśli chcecie może być to ciasto z serem z wiaderka , ale upewnijcie się, że jest to ser dobrej jakości - tak, są też takie :) Serowy okruszek to ciasto z brzoskwiniami z puszki - raczej nie wykorzystacie do niego wszystkich owoców. Resztę możecie użyć
Lekcje w kuchniSernik: 1 kg zmielonego białego sera 2 szklanki słodkiego mleka 2 budynie śmietankowe ( mogą być waniliowe) 2 całe jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach(...)minut. Beza: 4 białka 4 łyżki cukru 4 łyżki kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając, dodać kokos, lekko wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy. Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta
kuchcikowniapudru ( z górką ) 125 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa; 1 kg sera twarogowego, zmielonego ( ja użyłam z wiaderka) 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Beza; 6 białek ok. szklanka cukru (słodkość sami ustalamy wedle swoich gustów) Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)Każdy piekarnik piecze inaczej więc należy sprawdzać czy sernik jest upieczony. Ma być sprężysty i ścięty. Po tym czasie na ser wykładamy ubitą piane (najpierw ubić białka a następnie stopniowo dodawać cukier, ubijać do czasu aż piana będzie puszysta i lśniąca). Rozsmarowujemy na całej powierzchni sera. Możemy zrobić dekoracyjne wzorki widelcem. Wkładamy do piekarnika ( nieco zmniejszamy temp
Radość kipiąca uśmiechem.przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Idealny na co dzień i od święta. U mnie oblany polewą czekoladową i obsypany kokosem skradł serca domowników jak i gości :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg dobrego sera sernikowego z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 530 gram 6 jajek L 100 gram masła lub margaryny 2 budynie śmietankowe bez(...)misce krótko miksujemy miękką margarynę/masło. Następnie dodajemy żółtka, ser z wiaderka, budynie i wlewamy mleko skondensowane. Miksujemy do połączenia się składników. do masy serowej stopniowo dodajemy białka i mieszamy delikatnie szpatułką/łyżką. gotową masę serową wylałam delikatnie na herbatniki przy pomocy łyżki wazowej. tak przygotowany sernik wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni grzanie (góra-dół
Blog kulinarny S9.PLbiałka odłożyć do masy serowej] 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku 3/4 szkl oliwy 3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru 1,5 szkl mleka 1 cukier waniliowy 6 żółt ek [ białka odłożyć do masy serowej] PIANA 10 białek (4 z ciasta(...)utrzeć wraz z cukrem waniliowym .Następnie dodać ser, budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp
Moje domowe kucharzeniepapierem do pieczeni). Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. składniki na masę serową: 750 g sera białego, trzy krotnie zmielonego 200 ml śmietanki 30% 4 jajka 200 g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (przy użyciu waniliowego sernik może mieć barwę bardziej żółtszą) 6-8 ciasteczek oreo z nadzieniem, pokrojonych na ćwiartki wykonanie: Ser miksujemy
Domowy Smak Jedzeniaopakowanie polewa czekoladowa gotowa, - ile potrzeba posypka kolorowa całe jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem na kogel-mogel dodać ser z wiaderka, budynie, kaszkę manną, śmietanę i mikserem dobrze połączyć wszystko pomarańczę sparzyć wrzątkiem, ściąć skórkę bez białej części i posiekać na drobno wsypać do masy serowej i łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków(...)ułożyć na biszkoptach na dnie blaszki masę serową przełożyć do blaszki i piec w 200C około 45-50 minut po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat sernik z blaszki wyjąć najlepiej po kilku godzinach jak dobrze się wystudzi polać rozpuszczoną polewą czekoladową i posypać
W Mojej Kuchni Lubiępianki) MASA SEROWA: 1,5 kg białego sera, mielonego 250 g masła, rozpuszczonego, przestudzonego 1 szklanka cukru 5 całych, dużych jaj 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka proszku do pieczenia BUDYNIOWA PIANKA: 250-300 g malin (mogą być mrożone) 4 białka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1/3 szklanki oleju Przygotowujemy ciasto(...)minut. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i pieczemy w nim schłodzone ciasto około 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i studzimy. Zmielony ser przekładamy do miski, dodajemy masło, cukier, jaja, oraz kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie miksujemy i wykładamy na podpieczony spód. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Rozpustne gotowaniewaniliowy 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg sera białego z wiaderka lub kostka wtedy należy go zmielić 200 g cukru 50 g masła cukier waniliowy budyń waniliowy bez cukru 200 ml śmietanki 30% 4 jajka 1 łyżka przyprawy do piernika, opcjonalnie Ciasto czekoladowe Suche składniki wsypujemy(...)rzadka ( zależy jaki ser użyjecie) to wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez nakrywania góry ciastem. Kiedy góra lekko się podpiecze, zetrzeć ciasto na wierzch lub ułożyć rozwałkowany placek, wtedy nie utopi się w cieście. Piec około 50 minut w 180 stopni. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku, uchylone drzwiczki na ok 25 minut. Przygotuj sernik na piernikowo
gotuj ze mnąwaniliowy 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg sera białego z wiaderka lub kostka wtedy należy go zmielić 200 g cukru 50 g masła cukier waniliowy budyń waniliowy bez cukru 200 ml śmietanki 30% 4 jajka 1 łyżka przyprawy do piernika, opcjonalnie Ciasto czekoladowe Suche składniki wsypujemy(...)rzadka ( zależy jaki ser użyjecie) to wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez nakrywania góry ciastem. Kiedy góra lekko się podpiecze, zetrzeć ciasto na wierzch lub ułożyć rozwałkowany placek, wtedy nie utopi się w cieście. Piec około 50 minut w 180 stopni. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku, uchylone drzwiczki na ok 25 minut. Przygotuj sernik na piernikowo
gotuj ze mnąwymiarach 31 x 11,5 cm - wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki co najmniej godzinę przed pieczeniem 450 g sera sernikowego tzw z wiaderka lub tłustego sera twarogowego zmielonego co najmniej dwukrotnie 90 g masła 100 -110 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 duże jajka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)kupić m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata. Jak upiec idealny sernik tradycyjny z rodzynkami Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawać kolejno po jednym żółtku. Dodać ekstrakt waniliowy i nadal miksując stopniowo po jednej łyżce dodawać ser. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę miksować. Do powstałej masy dodać
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawymiarach 31 x 11,5 cm - wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki co najmniej godzinę przed pieczeniem 450 g sera sernikowego tzw z wiaderka lub tłustego sera twarogowego zmielonego co najmniej dwukrotnie 90 g masła 100 -110 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 duże jajka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)kupić m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata. Jak upiec idealny sernik tradycyjny z rodzynkami Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawać kolejno po jednym żółtku. Dodać ekstrakt waniliowy i nadal miksując stopniowo po jednej łyżce dodawać ser. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę miksować. Do powstałej masy dodać
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeszcze jakis czas temu uważałam, że jai sernik, to nie jest za bardzo udana para. Serniki lubie, ale jakoś tak dlugo nie mogłam upiec
Polska ZupaTo ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego
Ze smakiem i z pasją