grzanie góra-dół bez teroobiegu i podpiekamy ok 10 minut MASA SEROWA Ser mielimy Żółtka oddzielamy od białek białka (8 czyli 5z masy i 3 z ciasta) ubijamy na sztywną pianę-pianę odkładamy Do miski dajemy miękkie masło lub margarynę oraz cukier i żółtka-wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie wciąż miksując dodajemy partiami zmielony ser. Dodajemy budynie-miksujemy(...)nich mąkę ziemniaczaną i mieszamy. wykładamy na ciasto Ciasto z zamrażarki trzemy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy palcami i posypujemy sernik. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 50 minut. Sernik studzimy i wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, możemy go też oprószyć
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSernik inny niż z tradycyjnym serem? Dlaczego nie! Warto wykorzystać ser twarogowy typu ricotta! Z dodatkiem banana, wiórków kokosowych i migdałów robi robotę! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 100 g banana bez skórki 250 g ricotty 40 g budyniu śmietankowego 10 g wiórków kokosowych 20 g migdałów Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić
Truskawkowa Fiestajest przesadnie słodkie, więc z wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej kawki. Sernik Straciatella robi się błyskawicznie i jest niesamowicie łatwy w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie! To mój faworyt! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier puder – ok. 180-200 g * czekolada(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dno tortownicy wykładamy połową biszkoptów jeśli są miękkie zostawiamy bez nasączania, jeśli twarde – możemy nasączyć odrobiną słodkiej kawy albo herbaty. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do zmielonego sera, mieszamy, 1 łyżkę dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość
Ostra na SłodkoPyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód
Monia miesza i gotujemożna zrobić w szklance to dlaczego nie w foremkach do muffinek ;) bez żadnego spodu, na twarogu , ze sporym dodatkiem bakalii. Jeśli nie lubicie grudkowatych serników, twaróg możecie zmielić lub użyć gotowego zmielonego, tłustego serka. Serniczki nie mają żadnego dodatkowego źródła tłuszczu oprócz sera, więc nie polecam używać chudego. PS jeśli chcecie całkowicie fit serniczki - pomińcie cukier
Słodkie inspiracjeMacie ochotę na sernik? Na pewno. Proponuję sernik z brzoskwiniami i pyszną bezą. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek 25 dag margaryny Masa serowa: 5 jajek 1 kg zmielonego sera 1 budyń śmietankowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 25 dag margaryny Beza
Pyszności SłodkościMamy sezon na jagódki więc nie może zabraknąć jagodowego sernika na zimno. Sernik bardzo ciekawie się prezentuje bo jagody są doskonałym barwnikiem. składniki: 1 kg
Monia miesza i gotujeDelikatny, kremowy i orzeźwiający serniczek na zimno uświetni nie tylko wyjątkowe okazje. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 330
Smakołyki Asiserniki? Ja uwielbiam :-) Ten dzisiejszy jest trochę przewrotny i to dosłownie... Nie będę się rozgadywać, po prostu spróbujcie sami... Dlaczego? Bo nie jest za słodki, ma idealną konsystencję i w ogóle... ;-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 6 jajek 2 żółtka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez(...)minut, a następnie zalewamy ciastem i pieczemy kolejne 30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy obie masy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie ściągamy papier. Wierzch polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem
Czary - gary w kuchniOtworzyłyśmy... zapach skusił. Skosztowałyśmy... i przepadłyśmy. Powstała pierwsza propozycja - sernik wiśniowy w kokosowym cieście z towarzystwem bezy. SKŁADNIKI: / CIASTO KOKOSOWE: - mąka kokosowa , 3/4 szklanki - mąka bezglutenowa, 1/4 szklanki - masło, pół kostki - żółtka, 2 - łyżka śmietany, - cukier, 3/4 szklanki - łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego) / MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI - ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg - masło 0,5 kostki(...)/BEZA Beza - białka ubijamy mikserem, powoli dodajemy cukier cały czas ubijając. Wylewamy na podpieczony ser i posypujemy kruszonką z którą dopiekamy całość jeszcze 15 minut. /KRUSZONKA masło i pozostałe składniki wyrabiamy bardzo krótko (nie dodajemy jajka), robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą/woreczek śniadaniowy i umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę. /PIECZENIE
Wypisz Wymalujcukrem, dodać śmietanę, wymieszać. Następnie po trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać. Na końcu dodać rodzynki. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem. Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce
maniapieczeniamiałam zbyt wiele czasu na pieczenie. Sernik mimo to wyszedł bardzo pyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×35 cm. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 500 g twarogu chudego 100 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 5 jajek 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe (bez cukru) 150 g herbatników kakaowych(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Twaróg zmielić w maszynce. Przełożyć do miski. Dodać do niego ser z wiaderka. 2. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 1 szklanką cukru, masłem i cukrem waniliowym na kogel mogel. 3. Śmietankę ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru. 4. Sery wymieszać ze sobą chwile mikserem, następnie dodać kogel mogel, kaszę manną i budynie
Danka PichciZrobiłam nowy sernik. Od jakiegoś czasu zbierałam się żeby go upiec, ale zapominałam kupić mleka w proszku. W końcu kupiłam i mogłam wypróbować nowy przepis. Piekłam w zeszły weekend. Sernik wyszedł pyszny. Dlatego zapisuję przepis, bo będę do niego wracać. Wam również polecam. Wypróbujcie i oceńcie. Zrobiłam mój sernik na spodzie biszkoptowym, ale można go zrobić na cieście kruchym, na herbatnikach, lub bez spodu. Piekłam w blaszce 32 x 23. Składniki: Spód biszkoptowy: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: 1 kg sera białego, miałam w wiaderku 6 jajek 100 g. masła 1 szklanka cukru
Agusiowe smakołyki