sernik bez pieczenia - 6346 przepisów (strona:193/424)

Marchewkowe ciasto z orzechami 137

Oleofarm 2 jajka 1/2 szklanka posiekanych orzechów włoskich pół szklanki posiekanych, odsączonych ananasów (z puszki bez dodatku cukru /z tego co się orientuję jedyne takie znajdziemy w NETTO) 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki krem: około 400-500g sera mielonego do serników PRESIDENT + ksylitol wg. smaku (ja ograniczyłam ksylitol do minimum bo same ciasto jest dość słodkie(...)sodę, przyprawy w drugim naczyniu miksujemy jajka z olejem łączymy zawartość obu naczyń dodajemy marchewkę, orzechy i ananasy, mieszamy przekładamy ciasto do formy (prostokątnej lub tortownicy) wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka studzimy w formie, następnie wyjmujemy i studzimy na kratce przekrawamy ciasto wzdłuż na pół i przekładamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z ananasami 127

jadłam tak pysznego sernika. Niesamowicie delikatny, puszysty, nie za słodki, po prostu idealny pod każdym względem.   W oryginalnej wersji jest bez polewy. Przepis na dużą blachę ciasta. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej ½ szklanka mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru pudru 150 g masła lub margaryny 2 jaja ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Tłuszcz i bułka(...)sztywną pianę i połączyć i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć i potrzymać jeszcze przez kolejne 10 minut sernik przy uchylonych drzwiczkach. Przygotować polewę czekoladową. Masło rozpuścić na małym ogniu, dodać mleko , kakao i cukier poder. Całość mieszać

Na słodko lub wytrawnie
SERNIK PUSZYSTY Z PIANKĄ I ROSĄ 144

Bardzo elegancki sernik, który jest puszysty i ma pyszną, słodką piankę, na której tworzą się łezki. Wygląda efektownie i z pewnością wszystkim posmakuje. Składniki: Ciasto: mąka 2 szkl. żółtko 1 szt. proszek do pieczenia 2 łyżeczki  margaryna 10 dag.  cukier 1 szkl. jajko 1 szt. śmietana 4 łyżki Masa serowa: twaróg 1 kg. (dwukrotnie zmielony) cukier(...)składnikami, dobrze zmiksować na najwyższych obrotach, tylko do połączenia się składników. Wylać masę na ciasto. Piec 40-50 min. w 170-180 stopniach. 3. PIANKA: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i na końcu kisiel, dalej miksując. Gotową pianę wylać na gorący sernik. Piec jeszcze

Kuchnia Paulettes
Sernik z jabłkami. Obecnie zdecydowany faworyt! 110

sernik potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej 75 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez(...)masą serową. Na ciasto wykładamy przygotowane wcześniej jabłka i zalewamy je masą serową. Wierzch posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Sernik ładnie popęka ale wg mnie taki ich urok jeśli są na prawdę puszyste w środku. :) Chciałam się Wam jeszcze pochwalić takim moim małym sukcesem :) Wygrałam pierwszą nagrodę w konkursie

MamaOskarka
Sernik rosyjski 117

ładnie wilgotnieje. Zapraszam do częstowania się  :-) Sernik rosyjski SERNIK ROSYJSKI Blacha 21 x 31 cm Na ciasto:    250 g mąki pszennej    40 g kakao    50 g cukru pudru    1 cukier wanilinowy    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia    1 jajo    150 g masła(...)wyłożoną ciastem. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy ja na tarce o dużych oczkach rozsypując na masie serowej. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. Sernik rosyjski Sernik rosyjski Sernik rosyjski SMACZNEGO

peggiwkuchni
Sernik pod kokosową pierzynką 187

Sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Uwielbiam je w każdej postaci. Sernik wiedeński, z rodzynkami, makiem, czy też sernik z rosą. Każda odmiana sernika bardzo mi smakuje, dlatego też na moim blogu znajdziecie wiele różnych przepisów na sernik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik pod kokosową pierzynką Tym razem przygotowałam sernik pod kokosową pierzynką. Pieczony(...)herbatnikach z dodatkiem polewy z białej czekolady i kokosa smakuje naprawdę rewelacyjnie. Sernik jest bardzo puszysty, wilgotny a co najważniejsze, nie opada. Tak przygotowany sernik idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Najlepiej smakuje z dodatkiem filiżanki ulubionej kawy. Sernik pod kokosową pierzynką będzie idealnym ciastem na święta, a także na rodzinne spotkania, czy inne okazje. Jest bardzo

Przepiski.pl
Sernik z rosą 881

Składniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1

O kuchni z uczuciem
SERNIK WYKWINTNY 125

łyżek kaszy manny 200 ml śmietany kremówki ( 36 %) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli opcjonalnie bakalie Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 170 st bez termoobiegu. Przygotujcie formę do ciasta 25x30 cm, wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Masło utrzyjcie mikserem, aż stanie się puszyste, ucierając nadal dodawajcie porcjami zmielony twaróg. Przygotujcie trzy osobne misy. W pierwszej utrzyjcie do białości(...)kaszę manną, wymieszajcie do połączenia składników. Teraz dodajcie ubitą kremówkę,  połączcie z pozostałą masą. Pod koniec dodajcie ubite białka, delikatnie wymieszajcie z masą serową. Jeśli chcecie upiec sernik z bakaliami teraz jest czas na dodanie wybranych bakalii. Do przygotowanej formy wlejcie masę serową. Pieczcie przez około 70 minut. Studźcie przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika. Wystudzony schłodźcie- najlepiej przez

OliveandThyme
Słodko – kwaśne ciasto truskawkowo – rabarbarowe. Przepis BLW dla małego smakosza. 184

Sezon na truskawki jest w pełni, a i rabarbaru jest pod dostatkiem.   Ciasto dla niemowlaka może być smaczne i zdrowe. Tarta dla niemowlaka prezentuje się świetnie na przyjęciu. Pieczenie to jedyny moment kiedy należy się powstrzymać od schrupania naszego BLW ciasta. Koniecznie spróbujcie i nie zapomnijcie napisać nam o swoich wrażeniach smakowych. Brakuje mi tu zdjęć maluchów wcinających(...)smacznego! Takie przepisy BLW lubimy najbardziej! Nie zapominajcie o naszych przepisach na tarty: Tarta z jogurtem greckim i truskawkami a’la sernik. Miękkie i zdrowe ciasto dla niemowlaka.   Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową.   Truskawkowo -rabarbarowe ciasto

Krupeczki
Tradycyjny sernik na kruchym spodzie 201

Tradycyjny sernik na kruchym spodzie to propozycja deseru, chyba każdy choć raz jadł w życiu. Ciasto jest delikatne w smaku i bardzo puszyste. Wielu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Potrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie 100

byłam w poprzedni weekend. Aktualnie zapasy wykończyłam robiąc nadziewaną cukinię, ale podczas tych cukiniowych dni powstała ta potrawka z cukinii w śmietanie. Cukinię do tego dania się piecze w kosteczkę w piekraniku, bez mieszania, dzięki temu mimo, że jest mięka to się nie rozpada w potrawce, do tego kurczak, śmietana, przecier pomidorowy i mnóstwo koperku. Do ryżu albo makaronu(...)szybko i sezonowo. Print Potrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie Proste, sezonowe danie – potrawka z cukinii i kurczaka w śmietanowym sosie z dużą ilością koperku. Cukinię się piecze w kostkę, dzięki czemu jest miękka a nie rozpada się w sosie podczas gotowania i mieszania. Do podania z makaronem,ryżem lub kaszą. Prep Time 15 minutes Cook Time

Cooking for Emily
sernik 128

www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka.......  .Sernik pod kokosową pierzynką ... Składniki na spód: 1,5 szklanki mąki pszennej pół kostki masła (125 g) 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę) 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć(...)się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych

w mojej kuchni
Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) 127

Pieczemy 50 minut w 180 stopniach (na dolnej półce kładziemy żaroodporną formę wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :)   Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Waniliowe ciasto jaglane 71

Wygląda jak sernik, ale sera tam nie znajdziecie.  Ciasto, które łatwo można pomylić z sernikiem. Zamiast twarogu użyłam kaszy jaglanej, a reszta składników jak do normalnego sernika. Ciasto jest zbite, sycące i mocno waniliowe.  Czasami mam ochotę na ciasto bez masy, nie za słodkie, takie do herbatki. Taki właśnie jest ten przepis.    Wartości odżywcze(...)jajka, 1/2 szklanki mleka oraz 1/2 szklanki słodzika/cukru. Wszystko dokładnie blendujemy. Ciasto przelewamy na spód (masa nie powinna być zbyt gęsta i łatwo się przelać do formy) i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 60 minut.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Waniliowe ciasto jaglane 77

Wygląda jak sernik, ale sera tam nie znajdziecie.  Ciasto, które łatwo można pomylić z sernikiem. Zamiast twarogu użyłam kaszy jaglanej, a reszta składników jak do normalnego sernika. Ciasto jest zbite, sycące i mocno waniliowe.  Czasami mam ochotę na ciasto bez masy, nie za słodkie, takie do herbatki. Taki właśnie jest ten przepis.    Wartości odżywcze(...)jajka, 1/2 szklanki mleka oraz 1/2 szklanki słodzika/cukru. Wszystko dokładnie blendujemy. Ciasto przelewamy na spód (masa nie powinna być zbyt gęsta i łatwo się przelać do formy) i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 60 minut.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania