sernik bez cukru - 4733 przepisów (strona:102/316)

Sernik wiśniowy bez pieczenia 309

przygotować w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik wiśniowy bez pieczenia Składniki: SPÓD 100g herbatników typu petitki 60g masła 20g gorzkiej czekolady MASA WIŚNIOWA 600g serka z wiaderka (takiego jak na sernik, najlepiej niezbyt zwartego) 500g wiśni (około 400g po wydrylowaniu) 100ml śmietanki 30% 4 łyżki domowego cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki soku

Smakołyki Bereniki
Najlepsze kokosanki 187

można samemu zrobić" :) Często przepis wymaga dodania samych żółtek (np. sernik, kruche ciasto) a białka zostają i nie wiadomo co z nimi zrobić, więc się wyrzuca. Od dzisiaj będziecie robić kokosanki z białek :) Pyszne- chrupiąca beza na zewnątrz, a  mięciutkie w środku. Składniki: 4 białka, niepełna szklanka cukru (ok. 180 g), 200 g wiórek kokosowych. Przygotowanie:  Białka

Aga w kuchni
Sernik z rosą 343

olej, 1 i 1/2 szkl mleko, 1 i 1/2 szkl cukier, 1 szkl budyń waniliowy, 2 opak jajko, 1 szt żółtka jaj, 5 szt Składniki na bezę białka jaj, 5 szt cukier, 1/2 szkl Przygotowanie Wszystkie składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy w plastyczną masę. Wałkujemy i wykładamy na dno blachy. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 20 minut. Wszystkie(...)minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Masę białkową równomiernie rozprowadzamy na gorącym serniku. Zmniejszamy temperaturę do 170st, pieczemy przez około 12-15 minut. po upieczeniu odstawiamy sernik w chłodne miejsce. Po około godzinie powinna pojawić się rosa

Gotowanie moimi oczami
Sernik wiedeński 169

zupełnie przypadkiem bez glutenu. To takie 100% sernika w serniku :) Składniki na tortownicę 26-28 cm: 1 kg sera twarogowego , zmielonego trzykrotnie 8 jajek , osobno białka i żółtka 150 g masła 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 250-280 g drobnego cukru 2 łyżki cukru waniliowego 75-100 g rodzynek , sparzonych i osuszonych Masło utrzeć z połową cukru na bardzo(...)jednym żółtku i łyżce twarogu. Na koniec porcjami już sam twaróg. Rodzynki wymieszać z mąką, dodać do masy serowej. Całość wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo po łyżce cukier. Dodać 1/3 piany do masy serowej, wymieszać. Następnie delikatnie połączyć obie masy, dodając pianę z białek w dwóch turach. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować masłem i oprószyć

Pełny talerz
Kandyzowana skórka pomarańczowa 125

Aromatyczna i niezastąpiona. Do bab, mazurków, keksów, serników i do czego tylko chcecie. Domowa skórka pomarańczowa w najlepszej wersji- czyli bez konserwantów. Niezastąpiona w wypiekach świątecznych i codziennych. Składniki dla 4 osób: 3 pomarańcze najlepiej niepryskane (bio) ½ szklanki wody + woda do wstępnego gotowania 1 szklanka cukru Pomarańcze wyszorować, sparzyć. Skórkę naciąć na ćwiartki lub ósemki, zdjąć z pomarańczy. Warstwę

Pełny talerz
Czekoladowy sernik na zimno 1021

Pyszny czekoladowy sernik z gorzką czekoladą i mascarpone. Prosty w przygotowaniu bo bez pieczenia, zawsze się udaje i wszystkim smakuje. składniki: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % 300 g gorzkiej czekolady (ja dałam 60 % z biedronki) 3/4 szklanki cukru 2-3 garście mrożonych malin wiórki kokosowe do posypania 150 g herbatników pełnoziarnistych 100 g margaryny Margarynę

Monia miesza i gotuje
Wegański sernik w trzech smakach 158

Przy niedzieli, podczas przemeblowania jak to u mnie bywa w dni wolne naszło mnie na sernik. Moja ulubiona wegańska wersja sernika to ten z fasoli, jako jedyny charakterystycznie dla prawdziwych serników „mlaszcze” podczas krojenia, jest puszysty i rozpływa się w ustach. Ten dzisiejszy składa się z trzech smaków :czekoladowego, kokosowego i truskawkowego, każda warstwa ma ciut inną(...)kokoswej masy dodaj wiórki kokosowe i cukier, zblenduj wszystko razem i przełóż na masę czekoladową. Do masy truskawkowej dodaj cukier, budyń/mąkę ziemniaczaną i połowę truskawek, zblenduj całość. Przełóż masę truskawkową na kokosową, a pozostałe truskawki podziej na ćwiartki i wciśnij w masę. Piecz całość około 1 h i 15 minut bez termoobiegu w temp

greenscarf
Sernik z malinami 187

posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (najlepszy ser wiaderkowy 1 kg z Piątnicy) 150 g cukru 3 jaja 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1 cytryny (wyszorowanej i sparzonej) 125 g malin cukier puder do dekoracji masło do wysmarowania formy   Przygotowanie: Ser i jaja(...)żółtą część, bez tzw. albedo – czyli białej, gorzkiej warstwy) . Ser zmiksować z cukrem do uzyskania gładkiej konsystencji. Nie przerywając ucierania dodawać po 1 łyżce roztrzepanych jajek w odstępach ok. 5 sekundowych . Wsypać mąkę, dodać skórkę z cytryny i wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Bardzo delikatnie wmieszać maliny łyżką, zostawiając kilka do dekoracji upieczonego sernika. Ciasto włożyć

Moja Delicja
sernik wiedeński ze śliwkami 172

składniki na masę serową: 1000 g białego sera, trzy krotnie zmielonego 6 jajek 250 g cukru pudru 180 g masła, miękkiego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 60

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 181

słodkie) - 50 g masła niesolonego - 50 g cukru pudru - 1/4 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki czekolady na gorąco w proszku (użyj tej prawdziwej) - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 jajko Dynię podsmażaj w rondelku na maśle, aż całkowicie się rozpraży. czynność tą robimy bez pokrywki, tak aby cała wilgoć odparowała z dyni. Dodajemy cukier, czekoladę, cynamon i mieszamy masę. Do przestudzonej(...)ciasta odłóż na bok, będziemy go używać do zrobienia kratki na wierzchu ciasta. Na wylepione ciasto posyp 2-3 łyżki kakao lub czekolady na gorąco, ten zabieg sprawi, że sernik "nie przemoknie" na ciasto. Ciasto będzie pulchne. wylewamy delikatnie masę serową, łyżką wyrównaj powierzchnię. Na masę serową wylewamy masę dyniową, najlepiej delikatnie zrobić to łyżką, wykładając masę porcjami

SMYKWKUCHNI
Sernik 139

budynie śmietankowe po 40g bez cukru 1,5 szkl mleka 1 cukier waniliowy 6 żółt ek [ białka odłożyć do masy serowej] PIANA 10 białek (4 z ciasta, 6 z masy ) 1,5 szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Blaszkę posmarować tłuszczem[ u mnie magiczną pastą ] i wyłożyć ciasto . Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym .Następnie dodać ser, budynie(...)oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier i ubijać  do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość  luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp 180 stopni.Zostawić w piekarniku do wystudzenia. Źródło - klik

Moje domowe kucharzenie
Delikatny sernik z czekoladą i truskawkami 247

Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę, wymieszać. Następnie po trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać. Na końcu dodać rodzynki. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto

maniapieczenia
Lekkie ciasto bananowo-jogurtowe a la sernik bez sera 542

To ciasto jest lekarstwem na „mam ochotę na....”. To nadanie całości kilku składnikom, zrobienie z nich czegoś ,co będzie bardzo podzielne, aromatyczne, pyszne! Ten „serniczek” jest

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK Z MUSEM Z OWOCÓW LEŚNYCH 132

płaskie łyżki * cukier puder – 1 szkl * ekstrakt wanilii lub ziarna – 1 łyżeczka MUS Z OWOCÓW: * owoce typu porzeczki, borówki, jeżyny ( śmiało mogą być mrożone ) – 750 g * śmietana 36% – 550 ml * sok z cytryny – 2 łyżki * cukier – 100 g * żelatyna spożywcza – 28 g Ps. spód możemy przygotować również z herbatników, bez mielenia. SPOSÓB(...)cukru. Przecieramy przez sito zostawiając tylko mus ( bez pestek ). Z żelatyny robimy masę żelatynowa – zalewamy zimną wodą ( ok.100 ml ), odstawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy uważając, by nie zagotować! Dodajemy do ciepłych owoców, mieszamy, studzimy nie dopuszczając do stężenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy w 3 partiach owocowe puree, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na schłodzony sernik, odstawiamy

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania